lehtikaloja

180l

Eli siis itselläläni on 180l akvaario ja lehtikaloilehhan pitäisi olla 200l?! Haluaisin kovasti ottaa lehtikaloja...olisikohan se mahdolllista ottaa niitä vaikka onkin pienehkö?

2

66

  Vastaukset

  • No jos et ota kovin montaa ja akvaariossa on tilaa, niin eiköhän se mene... Aikuiset lehtikalat pärjäävät pareittain, mutta poikaset ovat parvikaloja.

  • En suosittele. Lehtikala on reviirikala ja tulee aika helposti tapeluja muitten kanssa noin pienessä altaassa. Ja tuskimpa 180-litraisessa korkeutta on yli 50cm minkä lehtari vähintään tarvitsee ja jos otat nuoria kaloja niitä pitää ottaa parvi. Kun kalat ovat täysi-ikäisiä ne alkavat muodostaa pareja ja kutupari ottaa oman reviirin jota puolustaa henkeen vereen. Eli jos parvessa on 6 kalaa ja pareja tulisi 3 ei tilaa riitä kaikille. Usein myös lehtikalat alkavat syrjiä muita lajikumppaneita. Eli jos sinulla on paikka kahdelle muulle parille niin ei kait siinä. Tosin 180-litraa on silti liian pieni. Suosittelen jättämään kalat kauppaan ja ota vaikka upeita rihmakaloja jos vesiarvot ja kalaseura on sopivaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisahan sen aloitti - pettämisen

   Tässä se nähtiin. Maisa petti Jaria JO viikko kihlajaisten jälkeen. Ai ai mikä tytsy. https://www.is.fi/ralli/art-2000006654320.html Ota ja lue totuus
   175
   4120
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   534
   3996
  3. Linnan juhlat on peruttu!

   Ne järjestetään toisella tavalla: https://yle.fi/uutiset/3-11568594
   Maailman menoa
   356
   1672