Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kiekko.tk - moninpelattava jääkiekkopeli

teern

Kiekko.tk on moninpelattava 2D javaan pohjautuva jääkiekkopeli, eli yksi pelaaja ohjaa yhtä "ukkoa" lukuunottamatta maalivahtia, joka ei ole pelaajien ohjattavissa. Kiekko.tk luotiin 2004 ja peli lähti nopeasti kovaan nousuun pelaajamäärän osalta ja onkin noussut yhdeksi Suomen suosituimmaksi pelisivustoksi. Keskimäärin päivällä päivittäin on noin 400-700 pelaajaa paikalla. Pelaaja määrät ovat tosin viime aikoina lähtenyt laskuun.

Pelaamaan pääsee helposti. Sivujen kautta pääset yhtä palkkia painamalla peliin. Ilman rekisteröitymistä pääset kuitenkin käytännössä vain pelaamaan beginner ( jotka voivat olla kannattavia aloittelijoille) huoneisiin, joiden tehopisteitä ei tilastoida. Ilman rekisteröitymistä sinulla ei myöskään ole "puhekykyä" eli et voi kirjoittaa mitään tekstiruutuun. Eli rekisteröiytyminen on todella suositeltavaa, eikä vie edes aikaa muutamaa minuuttia enempää!

Itse peli on hyvin yksinkertainen monessakin mielessä. Pelaajaa ohjataan vain hiirtä liikuttamalla. Syöttönappi on hiiren oikeanpuolimmainen näppäin ja laukaisu tapahtuu vasemmanpuolisesta näppäimestä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pelaaminen olisi yksipuolista ja tylsää, vaan varsinkin kehittyessä kiekon kanssa pystyy tekemään paljon erilaisia kikkoja ja muita hienouksia. Grafiikat eivät ole pelin parhaita ominaisuuksia, mutta juuri tämä on pelin suola. Se että peli on yksinkertainen ei kuitenkaan tarkoita, että pelissä olisi helppoa nousta huipulle. Alku voi tuntua hankalalta ja hyvin turhauttavalta kun ei meinaa pysyä mukana pelissä, mutta jo jonkin ajan päästä pelaaminen tuntuu mukavammalta ja löydät itsellesi joukkueen ja pelikaverit.

Joukkuepelit kestävät kiekossa 5x3 eli kolme viiden minuutin erää. Joukkueiden keskesten pelien lisäksi voi pelaa autoplayta, eli menet "aulaan" jonottamaan peliä ja botti jakaa tasaiset joukkueet autoplay rankingin mukaan ja yksi peli kestää viisi minuuttia, training regiä, eli normaaleja huoneita joihin voit liittyä ilman muita toimenpiteitä. Tämän lisäksi vielä monia muita hauskuuksia mitä voit itse keksiä vaikka ystäväsi kanssa - esimerkiksi pelaamalla 1vs1 pelin, jonka peliajan voit päättää itse.

Kiekko.tk:ssa toimii myös kaksi pelaajien ylläpitämää liigaa, Eliittiliiga ja Kiekkoliiga. Että pääset "liigatasolle" pelaamaan voi viedä jonkin verran aikaa, mutta liigat eivät kuitenkaan kiekko.tk:n pääasia.

Kiekko.tk:ssa on eri toimintoja jotka maksavat hieman. Maksuvälineinä toimivat pelimerkit, joita saa tilaamalla esimerkiksi kännykällä 1,50e hintaan. Yhdellä pelimerkillä saat muunmuassa itsellesi kaikista yleisimmän lisäpalvelun, tehokäyttäjän 40 päiväksi. Tehokäyttäjä sisältää harjoitushuoneen, jossa voit harjoitella maalivahtia vastaan vetoja ja muuten vain harjoitella harjautuksia ja liikkumista. Pelaamalla joukkuepelejä/training reggiä/autopläytä saat myös itsellesi kokemustasoa. Kokemustasot ovat novice, amateur, pro, elite. Edistymisen näet tehokäyttäjä palvelulla myös. Muita lisäpalveluja ovat muunmuassa oma kuva, eli voit asettaa haluamisi kuvan hyvän maun rajoissa tilastosivusi viereen tai joukkueenperustaminen, joka niin ikään maksaa yhden pelimerkin. Jotkin lisäpalvelut maksavat hieman enemmän, kuten logo joukkueelle, joka maksaa 2 pelimerkkiä yhteensä joukkueelta.

Loistavan pelin lisäksi sosiaalinen kanssakäyminen on isossa roolissa. Kiekosta on helppo löytää juttelukavereita ja jotkut ovat myös tutustuneet oikeassa elämässä ja löytäneet kavereita kyseisestä pelistä. Mikäli olet kiinnostunut jääkiekko pelistä niin suosittelen todella lämpimästi Kiekko.tk:ta!

Kiekko.tk: Kiekko.tk

Kiekkoliiga: http://kiekkoliiga.net/etusivu/

Eliittiliiga: http://eliittiliiga.net/etusivu

4

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *facepalm*

      Voi vittu.. Vieläkö tätä vielä pelataan?

    • nnnkl

      Hyvä peli. !

    • kiketeekoo

      jeps, paras pli kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan

    • Lico93

      Koukuttava peli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe