Olenko liian vanha?

tohveli

Olen siis 15 vuotias tyttö ja haluaisin aloittaa ju-jutsun tavoitteellisesti niin että joskus pääsisin vielä kilpailemaan. Mutta mietein vaan että onko jo liian myöhäistä ja olisiko pitänyt aloittaa jo ala-aste ikäisenä vai pääseekö vielä tämän ikäisenä kärryille?

31

1651

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olet nuori

      Tarkoita varmaan brasilian jujutsua?

      Ikäsi on täysin sopiva. Liity seuraan ja ala harjoitella. Varsinkin naisten sarjassa voit päästä pitkälle, jos kunto, asenne ja taito ovat kohdillaan.

    • sesfsfsf

      Hokuto vai prassi?

    • tohveli

      Voi kiitos paljon kannustavasta kommentistasi! Täytyypi ottaa heti huomenna yhteyttä kouluun :) ja juu ymmärtääkseni se on brasilialaista ja hokutoryu on sen "suuntaus"

      • eka vastaaja

    • jujutsuka

      Hokutoryu jujutsu on suomessa keksitty moderni itsepuolustus laji.

      Brasilialainen jujutsu on brasiliassa keksitty urheilu laji.

      ...................................................................................................................................................

      Molemmat on hyviä mutta hokutoryussa on paljon enemmän japanialaisia vaikutteita kuin brasilian jujutsussa
      -------------------------------------------------------------------

      Hokutoryu Jujutsu: http://www.youtube.com/watch?v=fBs6K2HCAJ8

      Brasilian Jujutsu: http://www.youtube.com/watch?v=1wHeZziJaqM


      Molemmissa on kilpailu muoto, mutta brassi jujutsussa on pääpaino kilpailu urheilussa


      Hokutoryussa on taas pääpaino itsepuolustuksessa
      -.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-.,-,-.,-

      Itse valitsisin Hokutoryun :D

    • tausta vaikuttaa

      Jos on sopivasti muuta liikuntataustaa, 15-vuotiaasta aloittelijasta voi hyvin tulla kelpo kilpailija melkein lajissa kuin lajissa. Ylipainoiselle sohvaperunalle se on paljon vaikeampaa.

    • tohveli

      Kiitos kaikille asiallisista vastauksista :) olen ite vielä ihan hakoteillä noista lajeista että hyvä kun vähän valaisitte. Meidän paikkakunnalla on mahdollisuus vaan tohon hokutoryuun että sillä sitten mennään ja ihan huippu hienolta se kyllä näyttikin! :D Tausta mulla onneks on ihan hyvä kun olen telinevoimistelussa kilpaillut hyvillä tuloksilla mutta kun muutettiin toiselle paikkakunnalle niin ei ollut enää mahdollisuutta kilpailla eikä ollut oikein kunnollista ryhmää niin oli pakko lopettaa mutta nyt onneksi läysin näin mahtavan lajin joka tuntuu olevan just sopiva mulle! :)

      • bjjudo

        Joo vielä ehdit, tsemppiä.

        Jos paikkakunnallasi ei ole brasilialaista jujutsua (BJJ), katso löytyykö judoa? Judossakin ehdit vielä jos intoa riittää ja telinevoimistelutaustastasi on paljon hyötyä. BJJ:n ja judon isoin ero on matto ja pystyottelun painotus, BJJ on 80% mattoa 20% pystyottelua. Judo max 40% mattoa 60% pystyottelua.

        Hokutossakin kilpaileminen on vähän niin ja näin (judoka voitti hokuton Suomenmestaruuden judolla). Kun kisaamaan haluat niin kilpalajeina bjj ja varsinkin judo ovat ihan eri luokkaa. BJJ on kovassa nousussa ja judossa on jo 13 000 harrastajaa Suomessa ja olympialajina judon valmennustoiminta on korkeaa tasoa (tasoa johon olet telinevoimistelussa tottunut?)

        Älä hukkaa kisaviettiäsi itsepuolustushompän parissa. Kamppailulajissa sinusta tulee kamppailija ;)

        Googleta paikkakuntasi judoseura (tai bjj-seura), soita tai kävele suoraan salille ja kerro että haluat mukaan. Homma järjestyy varmasti.


    • jujutsuka

      Joo ja, Jujutsu on myös tehokas itsepuolustus laji naiselle. taas brasilian jujutsu on vähän huono itsepuolustus laji naiselle, koska jo kadulla vaikka 2 miestä käy päälle et varmaan yritä päästä yhen miehen kanssa maahan painimaan :DDD

      • asdasdasdlololol

        taas joku ave fani pätee! :DD


      • herätys!!!!!

        Joo yksi nainen vastaan 2 miestä skenaarioista on hyvä aloittaa. Vaatii tosin automaattipistoolin ja harjoittelua.


      • sport vai ip

        Sen takia brassijutsu on tässä ketjussa mainittu, koska aloittaja sanoi pyrkivänsä kilpailemaan. Hokotoryuta ja muita itsepuolustuslajeja nyt ei oikein voi kilpalajeiksi kutsua.


    • judoka

      http://yle.fi/urheilu/sundberg_sakenoi_judotatamilla_ja_vei_moskovan_grand_slamin/6741982

      Jaanan jalanjäljille... Huippu urheilun lisäksi Judossa on kisoja paljon kaiken tasoisille harrastajille, useita kymmeniä vuodessa. Ja judossa on aina otteluharjoitukset mukana joka treenissä, koska vain kamppailemalla oppii kamppailemaan.

      Jaanan voitto videolla

      http://youtu.be/iZpPUkSTlGQ

      Videolta näkee että Jaana heittää täydellisesti vaikka vastustaja yrittää kuinka estää. Judossa tekniikka toimii oikeasti eikä vain näytöksissä...

    • rowdyR
    • Taojutsu

      Kyllä Hokutoryu on erin omanen laji naiselle/tytölle. Jujutsusta oppi hyvää itsepuolustusta ja olet voimistelia ollut nii sinun on helppo oppia korkeita potkuja ja olet nopea ja ketterä mikä auttaa ihan helvetin paljon jujutsussa. Judo on myös hyvä laji, mutta sinulle enemmän Hokutoryu jujutsua suosittelisin :D

      • Mun mielipide

        Mutta älä missään nimessä alota mitään vapaa ottelua, paitsi jos haluat uida veressä joka ottelun jalkeen. Näen vaparin enemmän jenkkejen kovisteluna kun hyvänä harrastukesen tytölle.


      • no hui!
        Mun mielipide kirjoitti:

        Mutta älä missään nimessä alota mitään vapaa ottelua, paitsi jos haluat uida veressä joka ottelun jalkeen. Näen vaparin enemmän jenkkejen kovisteluna kun hyvänä harrastukesen tytölle.

        No se oli asiantuntijan kommentti :D


    • tohveli

      Joo mäkin olen saanut siitä vapaa ottelusta sellasen käsityksen et vastustajalt hampaat kurkkuu vaan ni hyvä tulee... mut uskon kans että ju-jutsu on enemmän mun juttuni kuin judo kun eikös se judo ole hiukan painin tapasta enemmän? Mut nytten alkaa ens kuun alussa täällä ju-jutsun peruskurssi niin sinne tässä olis tarkotus mennä :) kurssi on yli 14 vuotiaille niin uskon et en mistään vanhimmast päästä tule olemaan mikä on ihan kiva :D

      • judoka

        MMA on amatöörisäänöillä mainettaan fiksumpaa hommaa. Älä usko kaikkia nettijuttuja, käy salilla katsomassa vapaaottelutreenejä itse.

        Judo on painin tapaista, mutta puvun vuoksi teknisesti monipuolisempaa. Tällaista:
        http://www.youtube.com/watch?v=Imnc1XKtRs4&feature=player_detailpage

        Omalla kokemuksellani (hokutoryu-jujutsu, karate, judo, bjj) judo on mielekkäin kamppailulaji nuorelle kilpailemisesta kiinnostuneelle (Kun keski-ikä lähestyy, alkaa Bjj nousta hyväksi vaihtoehdoksi).


      • Painijatyttö
        judoka kirjoitti:

        MMA on amatöörisäänöillä mainettaan fiksumpaa hommaa. Älä usko kaikkia nettijuttuja, käy salilla katsomassa vapaaottelutreenejä itse.

        Judo on painin tapaista, mutta puvun vuoksi teknisesti monipuolisempaa. Tällaista:
        http://www.youtube.com/watch?v=Imnc1XKtRs4&feature=player_detailpage

        Omalla kokemuksellani (hokutoryu-jujutsu, karate, judo, bjj) judo on mielekkäin kamppailulaji nuorelle kilpailemisesta kiinnostuneelle (Kun keski-ikä lähestyy, alkaa Bjj nousta hyväksi vaihtoehdoksi).

        Teknisesti painia monipuolisempaa? Nojaa... :)


      • painijan_isä
        Painijatyttö kirjoitti:

        Teknisesti painia monipuolisempaa? Nojaa... :)

        Hmm.. Joo, huomaa että omasta kokemuksesta kyseiseltä vastaajalta puuttui paini.
        Kuitenkin tiesi kertoa painista tällaisen väittämän.

        Painissa on tuhat liikettä ja niihin 2 tuhatta vastaliikettä, sanotaan... :)

        Itse en tykkää tästä "mun laji on paras laji" vänkäämisestä.

        Kokeilkaa ja harjoitelkaa juuri niitä lajeja, mistä tykkäätte, ja antakaa muiden tehdä samoin.

        Paini on kuitenkin parasta! :D


    • Mun mielipide

      Joo onhan judo ja bjjkin iha hyviä vaihto ehtoja, mutta tulet varmasti tykkäämään Hokutoryusta. En tiedä Miltä paikka kunnalta olet mutta kaikissa seuroissa suomessa on hyvä taso valmennuksessa, tietenkin hesassa ja tampereella vie parempi :DD

      Miltä paikka kunnalta olet? (en o pedofiili)

      :DDDDDDDD

    • asdasd7

      lasken judon, bjj, paini, lukko paini samaan katekoriaan, koska kaikissa naissä lajeissa ei ole lyöntejä tai potkuja ja ne on urheilua :D Ne on erittäin hyviä harrastuksia, mutta sormet rikkuu :DDD Jujutsu on hyvä päätös.

    • asdasdasd5

      (Olen siis 15 vuotias tyttö ja haluaisin aloittaa ju-jutsun tavoitteellisesti niin että joskus pääsisin vielä kilpailemaan.)

      Vihreän vyön vaatimuksiin kuuluu kilpaileminen. Ja muista että hokuto kisat on pelkkiä sali vääntöjä :P

      Mutta Hokuto on mielestäni maailman parhaimpia itsepuolustus menetelmiä, vaikka on suomessa keksitty

      Ainakin tampereella pääsee ilmatteeksi kokeilee myös bjjiitä jos harrastaa hokutoo

      Mutta jujutsu on moni puolista ja tehkasta :DDD

    • näin se pitää tehdä

      Esimerkki taoaus, jossa Auvo pudotti yhdellä heijarilla tapahtui Norjassa maajoukkueen mukana, karateka oli 60. kiloa kevyempi, kuin Auvo, mutta oli tosiaankin tunnettu riidanhaastaja kännipäissään ja liitto olikatsonut miehen toilailut läpi sormien, koska tämä otti kisoista mitaleita.

      Auvo palautti surkimuksen maan pinnalle, Auvohan on tottunut lyömään lujaa jo nyrkkeilyaikoinaan ja ennen jujutsua Auvo otteli karatessakin, antoivat hänelle kilpailukiellon liian kovista kontakteista,kun vellihousut alkoivat filmaamaan,niin Ave löi oikeast ikovaa sen jälkeen
      Henkivartio ja portsarihommissa Auvo on ollut toisipaikoissa monet kerrat jatämäkin näkyy tyylissä, Hokoto ryu on käytännön tyyli ja kova tyyli, moni on lopettanut kun ei ole jaksanut, ovat siirtyneet sittenn Daitoon tai Hontai-ryuhun, siellä se danin on saanut paljon helpommalla.

      Kunnioittakaa Auvon työtä lajin eteen. kiistatta mies on suomen kamppailu-pioneereja ja osaa hommansa.

      • nernegnnöage

        Hokuto on varmasti kaltaistensa lajien joukossa parhaita, mutta Niiniketokin aloitti itsepuolustus-jujutsun vasta kun oli ensin koulinut itsestään kamppailijan lajeissa joissa keskitytään ottelemiseen ja kilpailemiseen.

        Vaikka tekniikat olisi hienoja, niin treenaamalla kavereiden kanssa sopupeliä kotisalilla ei koskaan pääse edes maistamaan kamppailun makua.


    • tohveli

      Voikun ihanaa et ootte sitä mieltä että ju-jutsu on mielenkiintonen ja hyvä harrastus niin tulee itellekin lisää varmuuttaa et tää laji se nyt on! :) Vaikka en tietenkään päätöstä tehnyt suomi24 keskustelu palstan perusteella niin silti tuntuu kivalta kun moni on sitä mieltä! :D

    • Jkhhgffhy

      Et ole liian vanha. Itse aloitin 42 vuotiaana jujutsun. Tosin judon aloitin jo 13 vuotiaana:)

    • jujutsuka

      :DDDD

      • Jkhadwadad

        Mutta muista et varmasti kaikissa treeneissä tule tykkäänään jujutsusta.

        olet 15 v ja menet aikuisten ryhmaan missä on taidottomia ja mitkä tekee tekniikat potkut silti kovaa mutta....


    • noh noh

      Jos haluat hikoilla, kuntoilla, urheilla ja kisata silloin aloitat BJJ:n. Kun olet treenannut muutaman vuoden, aloita siihen rinnalle joku pystyottelu jos kiinnostaa(Potkunurkkeily etc), tämän jälkeen voit ydistää lajit ja treenata sitä eli vapaaottelua. Tämän jälkeen itsepuolustuslajit onkin höpöhöpöä sillä osaat kamppailla pystyssä ja matossa.

      Aloita Hokutoryu jos olet kiinnostunut itsepuolustuksesta. Se on myös tällä hetkellä ainakin suomessa kattavin itsepuolustus ja kamppailulaji sillä siinä käydää läpi ihan kaikkea mahdollista potkuista kuristuksiin ja puukko jumppaan!

      TAI ALOITA MOLEMMAT JA DOMINOI BJJ:N AVULLA HOKUTORYUSSA

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe