Nykyajan perheet vetelyksiä

Suoraa keskustelua kiito

1970-luvulla, kun oli tällainen laskusuhdanne Suomessa, porukka muutti perheineen työn perässä Ruotsiin ja rapakon taakse mm. Kanadaan tai vähintäänkin etelä-Suomeen. Ulkomaille muuttaneet eivät ole katuneet - ovat nykyisin vaurautta ja hyvät ulkomaaneläkkeet tulee ja lapsilla menee hyvin, on töitä ja kaikkea.
Nykyisin tehdään lapsia nuorena tyhjän päälle, johonkin lyhyeen suhteen tapaiseen, ja muutetaan isovanhempien naapuriin tai ollaan muuten vain joka viikonloppu passattavaksi tulossa.

Onko tämä sitä uusavuttomuutta tai jotain läheisriippuvuutta?
Ja mitä tulee näiden avuttomien lapsista?

Miksi pitää tehdä lapsia, jos ei ole siihen valmis ja ei pärjää perheenä?

8

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Makriina ek

      Nyt on muotia siirtää vastuu yhteiskunnalle kaikissa asioissa.
      Kyllä 70-luvullakin oli talous kuralla, mutta ihmisillä oli usko siihen, että kyllä tästä vielä noustaan, kun jokainen tekee osuutensa.

      Tämän päivän trendinä on syyttää kaikkia muita tahoja omasta työttömyydestä tai rahattomuudesta. Ollaan sitä mieltä, että omalla työllä ja palkalla ei kukaan voi tulla toimeen, vaan on saatava avustusta monilla eri tavoilla, joko suorana tukena tai sitten erilaisina verohelpotuksina ja erityiskohteluna. Sairauslomat ja -eläkkeet ovat kaikille tuttuja, kukaan ei halua olla työssä eläkeikään saakka, velkaa tehdään ja sitten huokaillaan, että vanhemmat eivät tue lapsiaan talousvaikeuksissa, vaan matkustelevat ja käyttävät varansa omiin itsekkäisiin tarpeisiinsa.

      Mikä maailman täällaiseksi muutti? Olihan tässä välissä 90-luvun lamakin. Eikö sekään opettanut mitään, vai opimmeko juuri sen, että mikään oma yrittäminen ei auta, kun rahan valta kuitenkin asiat määrää.

      Kun ajatellaan, että ikäihmisten aikaan inflaatio laukkasi sellaista vauhtia, että 60-luvulla pankit eivät antaneet asuntolainaa kuin 5 vuodeksi, niin jokainen voi kuvitella ja ehkä hyvin muistaakin, millaisessa kurimuksessa velkainen nuori perhe eli.
      Miten onnellisia oltiinkaan, kun saatiin ostetuksi vanha auto, Lada useinmiten, tai kuplafolkkari, johon mahtui 5-henkinen perhe oikein hyvin, ja lastenrattaat kattotelineelle.

      Aika kultaa muistot. Mutta valitimmeko me silloin kaikesta ja vaadimmeko yhteiskunnan tukea? Minusta ei.

      • Suoraa keskustelua k

        Olet oikeassa.

        Lisäksi nykyaikana on trendikästä olla korostuneesti mukavuudenhaluinen ja kaikkien pitäisi olla samasta muotista. On trendikästä arvostaa omaa persettään niin paljon, että sitä pitää haalata pienetkin matkat kalliilla velaksi ostetulla autolla, kun ihan hyvin voisi mennä bussilla tai kävellä. Mutta kun se ego tarvitsee sen kulissin - auton. Jotenkin sellaista amerikkalaisuutta tässä yritetään elää.

        1970-luvulla oli Suomikin periaatteessa sotien jälkeisessä jälleenrakennustilassaa vielä, niin huipulle oli matkaa ja yhteishenki kova. Oli sitä talkoohenkeä ja kaikki auttoivat toistaan. Kukaan ei ollut kateellinen ja matkinut muita. Totuus oli 1970-luvulla se, että maastamuuttajat pelastivat tämän maan. Nyt oltiin Suomessa huipulla tuonne 2010 asti, ylös ei päästä - matka alas voi alkaa. Se pitäisi tajuta. Yhteiskunta ei voi elättää ja kasvattaa näiden muutamien avuttomien jäkeläisiä, joita pitää peräsuoli pitkällä puskea maailmaan, kun ei muuta osata ja kun lapsilla saa hyväksyntää -statusta.

        Mielestäni työ ei saa olla ihmisarvon mittari, kun sitä työtä ei kohta ole. Ja liiallinen työ-minän ihannointi aiheuttaa vain vilunkikeinoilla etenemistä työpaikoilla. Suhteethan on nykyösinkin ikävä ongelma työelämässä. Mielenkiintoista nähdä mille ihmiset sitten identiteettinsä rakentaa? Tivottavasti ei tule mitään buumia, joka oli ja meni jo kerran, että statusta haettiin lapsia sikiämällä. Oli helpompi olla luvalla kotona, kun status oli koti-siti tai -isä. Onhan Suomessa vanha arvomaailman hairahdus se, että ihmisiä itää tehdä lisää ja paljon ja synnyttämällä/ sittämällä saa arvostusta. Totuus on nykyisin se, että ihmisiä on Suomessa liikaa ja hyvinvointiyhteiskunta ei saada takaisin, koska ei ole työpaikkoja mistä verotuloja. Automatiikka korvaa ihmisen,
        Fakta on se, että 70% MAAILMAN työpaikoista häviää seuraavan 8--vuoden aikana siksi, kun automatiikka korvaa ihmisen. Saaan aikaan ihmisten määrä räjähtää käsiin ja kehitysmaiden ihmiset tulee ja tekee meidän työt liki ilmaiseksi.

        Ok....jatketaampa filosofointia toiste...perhe kutsuu


    • Avautukaa vitutuksestann

      Nooh; ettekö kykene kritisoimaan lapsianne?
      Antaa tulla vain, se helpottaa, kun päästää tunteet ulos ja ilmaisee itseään.

    • Minnikäinen

      Kylläpä ollaan taas nuoria moittimassa. Emme me ole olleet luomassa tätä yhteiskuntaa tällaiseksi vaan te vanhemmat sukupolvet. Sanokaapa miksi meille ei ole vakituista työtä ja pysyvyyttä? Miettikääpä minkälaisten haasteiden edessä meidän täytyy elää kun pitäisi olla kaikintavoin täydellinen, että kelpaa mihinkään. Toisaalta meidät kasvatettiin vapauteen, mutta toisaalta vanhempi sukupolvi ei ottanut kasvatusvastuuta vaan antoi vain meidän kasvaa miten parhaaksi katsoimme. Laiskuutta on sekin jonkunlaista. Vanhempi väki pitää työpaikoistaan ja oikeuksistaan kiinni, mutta nuoremmille ei sitä suoda vaan aina vain huonommilla ehdoilla pitäisi tehdä se sama työ yhä kiihtyvässä tahdissa. Tämä on suoritusyhteiskunta ja osa nuorista on oivaltanut ettei pysy oravanpyörässä mukana...

    • Kohtuutonta vastuuto

      Työaika käytettiin työhön nyt työajasta 25 % ollaan viihdelinjoilla netissä.
      Tarkalla taloudenhoidolla n. 10 % palkasta jäi säästöön jo se vaati hankinoissa pysymään siinä mitä todella tarvitsi, muodin muuttuminen ei olut syy hankkia uutta.
      Nyt palkoista jää yli 50 % joka päiväisten kulujen jälkeen ja muoti vaihtaa kaiken käytön jälkiä ei saa edes olla.
      Yhteiskunta maksaa koulut ja opiskelija saa toimeentulon ja eläke kertyy eikä mikään riitä. Palkoista olisi leikattava aivan suoraan 30 % ja työaika käytettävä työnantajan työhön.

      • Uurastajah

        Automaatio vie työpaikat!

        Ja ennen vanhaan työpaikoilla oli porukkaa liikaa ja yksilö kuormittui vähemmän. Nykyään on vähempi porukkaa töissä, mutta automaatio helpottaa työntekoa ja porukka viettää aikaa töissä. Samanlaista lusmuilua se on aina ollut töissä. Tuossa 2000-luvulla töissä tehtiin oileasti töitä - tai siis me nuoret tehtiin ja teki siellä muutama suhteellisen vanhakin.

        Mutta kyllähän nykyajan perheet on vätyksiä, ja nämä pahimmat vätykset lisääntyvät nopeimmin. Sitten on isovanhemmat kusessa!


      • ....................
        Uurastajah kirjoitti:

        Automaatio vie työpaikat!

        Ja ennen vanhaan työpaikoilla oli porukkaa liikaa ja yksilö kuormittui vähemmän. Nykyään on vähempi porukkaa töissä, mutta automaatio helpottaa työntekoa ja porukka viettää aikaa töissä. Samanlaista lusmuilua se on aina ollut töissä. Tuossa 2000-luvulla töissä tehtiin oileasti töitä - tai siis me nuoret tehtiin ja teki siellä muutama suhteellisen vanhakin.

        Mutta kyllähän nykyajan perheet on vätyksiä, ja nämä pahimmat vätykset lisääntyvät nopeimmin. Sitten on isovanhemmat kusessa!

        Perusteleppa millä tavalla vätyksiä? Ei noin voi yleistää ilman hyviä perusteluita.


      • ....................

        Puhut vain tietyistä ammateista, unohdat täysin ammatit joissa tehdään oikeasti töitä eikä käytetä nettiä/tietokoneita, esim. siivoojat, kokit jne. Niissä hommissa kuule tehdään hikihatussa töitä, mutta nuoret ei jää niille aloille koska siellä vain kierrätetään ihmisiä ja vakituiseksi on vaikea päästä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1290
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1066
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      69
      835
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      777
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      704
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      668
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      644
    Aihe