Ötökät >:(

huomioita....

Onko tänä kesänä ollut tavallista enemmän ötököitä kun ainakin minusta tuntuu että kaikki kasvit on kärsineet niistä? On liljan ja ruusun kukat syöty ja hortensiat voi huonosti sekä terijoen salavat on täynnä mustia elukoita jotka on syöneet lehdet harsoksi. Just keväällä istutin kaksi uutta salavapuskaa ja ne on ihan kaluttu.

4

887

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näkymätön vitsaus

      Meillä joku otus on rouskuttanut nauhusten lehdet ja orvokkien kukat. Niin ja heti kun koristeraparperi kasvattaa vähänkin lehdentynkää, se syödään heti. Mikä näitä lehtiä oikein napostelee, kun ketään ei kasveissa koskaan näy? Joku siis syö lehdet parissa yössä kokonaan suihinsa, ei tee mitään pelkkiä reikiä, on nauhuspenkki hieman apaattisen näköinen.

      Ja kuule aloittaja, kato miltä näyttää kirsikkaetanainen, onko teillä salavassa noita. Meillä ne limaiset otukset on syöneet koristearonian lehdet ihan harsomaisiksi, kaikki vihreät osat poissa, lehtisuonet jäljellä.

    • pupu ja käpy

      kirvoja on ainakin kiitettävästi, leikkasin, tai oikeastaan kaadoin viime syksynä suurehkon moni runkoisen pajun ja jätin n. 1-1,5m rungot joihin tupsua päähän ... niin on kirvaa täynnä kaikki uudet varret jottei enempää sekaan sovi, muttei näytä haittaavan. Myöskin ukonhattu on kirvoissa sekä punalatvan siementaimissa näytti tänään ekat oliot ilmestyneen, jopa kehäkukan varsilla niitä on. Kuivuus on varmaan suurin syy noihin, mutta ei pahaa jottei jotain hyvääkin.... kaikki kotiloetanat on kadonneet, ei ne pari siiliä ole niitä kaikkia voineet syödä, oletan jotta tämä kuumuus ja kuivuus on hoitanut tuon puolen.Tolua suihkuttelin noihin kukkaskirvoihin, paju saa olla kirvoissaan.Myöskin se vihreä toukka joka on ihastunut harmaamalvikkiin on kadonnut.... jännästi on alaosan lehdet reikäisiä kaikissa yksilöissä ja sitten yht'äkkiä alkaa ehjät lehdet.

    • Pioni

      Riesaa on ollut enemmän kuin kylliksi. Parsa-, lehti- ja kukkakaalista on vain muistot jäljellä, lehtiruodit ja pitsiksi kalutut lehdet. Kaaliperhosen toukat kirpat tekivät selvää niistä lähestulkoon yhdessä yössä. Ei enää ikinä kaalikasveja palstalle!
      Ruusujen alimmat lehdet lehtiruoteja myöten kalvettu. Tekijää ei näkynyt. Sitten tulivat kirvat, ne toluvedellä sain nitistettyä ruusuista, mutta krassit on mennyttä kalua. Eristin ne eri puolelle pihaa.
      Kotilot kiipeävät yön aikana jopa omenapuiden runkoja pitkin ylös asti. Niitä keräilen ja hävitän päivittäin. Lisääntyivät silmissä ensimmäisten sateiden tultua. Ruoho on leikattu eikä lyhyemmäksi saa, pientareet siistitty, mutta jostain niitä tulee yhä uusia iskuryhmiä eikä kurkku- ja kurpitsapenkkiin pääse ilman ratinaa ja rousketta jalkojen alla...
      Eli aloittajan kysymykseen vastaus: kyllä, kaikkea öttiäistä löytyy. Mutta en koske toluvettä kovempiin myrkkyihin, syökööt - säästyvätpä perhoset, jota varten olen puutarhaa kasvattanut eri lajeille sopivaksi.

    • Näkymätön .....

      Mä kerran kun menetin melkeen järkeni kirvasodassa, kokeilin jotain kasvipohjaista kirvantapposuihketta. Oliskohan ollut pietaryrtti tehoaineena, en enää muista, mutta meni kuulkaa kerrasta kirvat ja kohta kasvit perässä.

      Tänä kesänä on joku näkymätön vihollinen syönyt kasvien lehtiä, vieläkään ei käsitystä mikä etana tai toukka niitä öisin syö. Ja kirvat on kait epätoivoisia, kun ovat siirtyneet rohtoraunioyrttiin. Se on niin lujaa tekoa, että ohuimpia lehtiä korkeintaan imeskelevät, mutta muuta tuhoa eivät saa aikaan. Ja tottakai jänis napsi ruohosipulit 10 cm korkeudelta suihinsa, jälkeensä jätti kauhean pipanakeon. Mut minttua ei syö mikään, se kasvaa ja kukkii nätisti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe