Hiljainen ääni

hiljainentuppisuu

Nyt alkaa mennä hermo. Kukaan ei kuule minua. Jo tämän takia jännitän puhumista kun en jaksaisi aina toistaa ja ihmiset on vaan huuli pyöreenä että ai mitä, sanoitko jotain? Hiljainen ääneni on huono varsinkin isoissq tiloissa ja tilanteissa joissa on vähänkin enemmän ihmisiä ja taustahälyä. Huudan melkein täysiä ja jo siinä huutaessa naamallekin tulee jo tuskainen ilme huutamisesta, mikä tekee musta entistä tyhmemmän näköisen. En tajua miksi ääneni on niin hiljainen ja särkyvä, kun toiset taas saa normaalilla tavalla puhua rauhallisesti niin että muut kuulee. Usein ihmiset näyttävät myös sivuuttavan sanomiseni kokonaan kun eivät kuitenkaan kuule joten kukaan ei vastaa minulle, siitäkin tulee hölmö olo. En enää edes usein jaksa yrittää puhua vaan olen hiljaa. Ps. Oletteko itse huomanneet että äänenne on jotenkin entistä hennompi ja särkyvämpi kun teillä on yskä/kurkku kipeä?? Miten ääntä saisi vahvistettua?

6

1412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mega fon
      • Siihen pitää myös osata puhua.


    • äänetön

      Et ole ainoa... Minulle on täysin mahdotonta yrittää osallistua keskusteluihin esimerkiksi täydessä ruokalassa kun ääneni ei yksinkertaisesti kanna yhtään mihinkään vaikka kuinka yrittäisin ääntä korottaa.
      Erittäin rasittavaa kanssa kun joidenkin ihmisten ääni kuuluu monen metrin päästä erittäin kirkkaasti vaikka puhuvat ihan normaalisti.
      Todella noloa on joskus yrittää jotain huudella jollekkin jotain kun ei kuitenkaan kuule...
      Rajoittaa elämääni ihan liikaa. Ihmiset eivät ymmärrä että ei se aina ole siitä kiinni että se ihminen vain puhuisi hiljaa ja jos vain viitsisi korottaa ääntänsä niin ei olisi mitään ongelmaa. Mutta kun ei auta äänen korottamiset.

      Ja samoin jos puhun vähänkään pidempään niin ääneni kuivuu täysin ja pelkkää kähinää saan aikaiseksi.

    • auta ääntäsi

      Etsipä luettavaksesi ännenkäytön ja laulun oppaita. Mieleen tulee sellainen kuin Auta ääntäsi.

      Muisteltuna joku harjoitus: ääntele (etenkin a- ja o- vokaalia) ja tunnustele kädelläsi, missä tuntuu värinää: onko se rintakehä, kurkku posket, nenä vai mikä? Rintaääni on se vahvin, harjoittele sitä. Ujon ja pelokkaan ääni jääkin helposti kurkkuun ja kuulostaa piipitykseltä. Edes huutamalla kurkkuääni ei saa kantavuutta.

      Youtubesta löytyy harjoituksia mm. hakusanoilla voice lessons tai singing lessons

    • helju

      oletko kuullut äänentoistolaitteista, mikrofonista esim.? käytä sellaista isoissa tiloissa puhuessasi, jos asiasi niin vaatii. harjoittele hengittämään oikein - ja mene laulu/puhetunneille, joissa voit opiskella tekniikoita äänenkäyttöön ja -hallintaan.

    • hmmmjuu

      Mä oon huomannut, että äänen särkyminen tai kun meinaa "ääni lähteä" töissä niin se on varmaan osittain jotenkin psykosomaattista. Esim. kun olen töissä ja joku tulee jutteleen niin mulla on juuri sellainen särkyvä ja hiljainen ääni luonnostaan. Samoin jos pitää hälyssä saada yhden ihmisen huomio niin ei siitä tule mitään vaan pitää mennä hänen luokseen tarpeeksi lähelle ja katsoa silmiin ja ehkä kopauttaa olkapäälle ja sitten sanoa asia eikä yrittää alkaa huutamaan muun hälyn läpi. Varsinkin jos on kyse kovaäänisestä ihmisestä, joka ei kuuntele mitä ympäristössä tapahtuu eikä sillä tavalla ole herkkä mun piipitykselle. Mutta heti kun menen kotiin ja juttelen parhaan kaverini kanssa jonkin aikaa niin mun ääni palaa ihan normaaliksi, koska voin muutenkin olla vapautuneempi tutussa seurassa eikä jännitä ilmaista itseäni rohkeamminkaan. Eli ehkä pelkään muiden arvostelua ja se näkyy mun äänen heikkoudessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1955
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      139
      1430
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe