motorisesti nopeasti kehittyvät

ap.....

Kaikilla on aina viestejä, kuinka lapsi ei lähde liikenteeseen. Aloitanpa ketjun, missä olisi nyt tarkoitus puhua tästä toisestä ääripäästä, eli motorisesti hyvin nopeasti kehittyvät vauvat.

Millainen arki? Sattuuko ja tapahtuuko? Onko liikkuminen millaista verrattuna lapseen, joka aloitti myöhemmin.? Hankitteko kypärää? Onko jompi kumpi vanhemmistakin ollut nopea?

Itselläni on pian 7.5kk vanha. Käänty vatsalleen 1kk, ryömi 6kk, nousi tukea vasten seisomaan 7kk, ottaa tuen kans askelia 7kk, konttas 7kk, nousee itse istumaan, konttas portaat itse yläkertaan saakka, pinsettiote tulee osittain. Eli siis iso kasa taidoista opittu muutaman viikon sisään.

Todennäköisestihän vauva ei tee mitään mihin itse ei ole valmis? Huolettaa vaan, että onkohan rakenne kuitenkaan vielä ihan kunnossa tuohon seisomiseen. Seisoo kuitenkin todella pitkiäkin aikoja jo. Olen tosin itsekkin ollut ihan samanlainen pienenä ja ihan terve oon. Kiire oli mullakin :)

6

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marianna...

      Meillä täyttää poika huomenna 7kk. Ryömimään lähti 5kk2vkon ja könittämään 6kk1vkon iässä ja samassa aloitti istumaan suorassa ja nousemaan seisomaan tukea vasten. Tällä hetkellä nuo taidot ovat kehittyneet eteenpäin ja sen lisäksi kävelee tukea vasten ja eilen irrotti otteen tuesta molemmilla käsillä pieneksi hetkeksi. Nyt remuaa sohvaa vasten ylös ja alas. Viikossa oppi tulemaan seisaaltaan alas nätisti ja hallitusti. Esikoinen aloitti samat, mutta kolme viikkoa myöhemmässä aikataulussa verrattuna tähän kuopukseen (silti aikaisin hänkin). Portaita osaa myös mennä alas ja opetan tällä hetkellä alas laskeutumista sohvalta pylly edellä ennen kuin hoksaa kuinka päästä sohvalle. Esikoisen perässä kuopus menee miltei koko ajan sisällä ja ulkona.

      Varsin vauhdikasta on arki kun ikäeroa on lapsilla 1v8kk. :) En tiedä missä vaiheessa minä ja mieheni ollaan lähdetty liikkeelle vauvana, mutta ollaan molemmat motorisesti ja fyysisesti lahjakkaita, joten se voi olla yksi syy lasten aikaiseen liikkeelle lähtöön. Olen myös hieronut molemmat vauvat joka ilta osana iltarutiinia synnytyslaitokselta saakka.. Sekin osaltaan auttaa vauvaa löytämään kehonsa rajat ja helpottaa mahdollisia jumeja tms. Molemmat ovat nauttineet hieronnasta siihen saakka kunnes liikkuminen on vienyt voiton köllöttely hetkestä.

      Molemmat olivat pieninä vauvoina sylissä kannettavia ja jatkuvasti viihdytystä vaativia.. Heti kun ovat oppineet liikkumaan niin eivät ole kaivanneet syliä kuin hetkellisesti ja imetyksen ajan.. Muuten ovat menossa kokoajan ympäri taloa. :D En siis kulje näiden kahden perässä koko aikaa vaan kuuntelen ja käyn aika ajoin vilkaisemassa touhuja.

      • marianna...

        Menee jo sanat sekaisin.. Siis kuopus menee portaita ylöspäin.. Eikä suinkaan alaspäin (ei tämä nyt niin noheva vielä ole :D ).


    • Perushemmot

      Meillä esikoinen:
      2 kk Kääntyili vatsalta selälleen ja selältä vatsalleen
      5kk ryömi
      6kk konttasi
      7kk nousi tukea vasten seisomaan, osasi istua tuetta ja otti askeleita. Käveli yhden vuoden iässä. Pinsetti otetta en muista milloin, mutta mielestäni lapsi on pitänyt lusikkaa kädessä oikein aina. Vuoden vanhana osasi jo piirtää ja pitää kynää oikein.

      Kakkonen teki em. jutut 1 kk vanhempana. kakkonen oli myös kaikkein kovin kiipeilemään vain vähän viistotuissa kerrossängyn rappusissa n. 8 - 9 kk iässä!

      Kolmonen käveli 10 kk iässä, mutta muu kehitys oli samanlaista kuin esikoisella.

      Kukaan lapsiasta ei ollut itseään kolhivaa laatua, vaan hirmu varovaisia. Ensimmäiset sanat tulivat n. 1 vuotiaina, lauseet alle 1½ vuotiaana. Vaipat jäivät pois alle 2 vuotiaana.

    • hgffkh

      Meillä alku meni normaalisti.. Kääntyi vatsalleen vasta 4,5kk iässä ja ryömimään alkoi 6kk iässä. Mutta sitten 6,5kk nousi seisomaan, 7kk käveli tuettuna ja 9kk lähti kävelemään ilman tukea ja juokseemaan lähti 10kk iässä. Jo 2päivässä käveli ilman tukea ympäri asuntoa ja vajaassa viikossa käveli pihalla itsenäisesti joka puolella.
      Meillä lapsen meno on vielä "päätönkana" tyylistä, eli kolhuja tulee lähes opäivittäin :/

    • Kapusha

      Kääntyi selältä mahalleen 4kk,ryömi 6kk,konttasi 7kk,8kk ikäisenä oppi istumaan tuetta,nousemaan tukea vasten seisomaan ja ilman tukea ja 9kk kun tuli mittariin otti ekat askeleet :D Pinsettiote on ollu tosi pienestä,mutta nyt en kyllä millään muista sitä ikää... Varmaan 6kk-7kk? Yritän muistella minkä ikäisenä söi riisimuroja pöydältä :D
      Kävelyn oppi tosi nopeasti,että varmaan pari-kolme päivää meni että sisällä käveli ilman jatkuvaa kaatumista ja ulkonakin muutaman viikon päästä siitä :)
      Meno on täälläkin aivan järjetöntä välillä,kun koko ajan on mentävä 100lasissa ja kuhmuja ja mustelmia on pää täynnä :o Rappusiakin tuo kiipee ylös ja samalla kun oppi kävelemään tuli myös ekat sanat joita onkin nyt sitten jo aika liuta :D
      Ja tänään on tosiaan 1-vuotias :)

      • vauhtihirmuni

        Meillä poika oppi jo 6 kk konttaamaan ja pari viikkoa siitä niin nousi tukea vasten. 7.5 kk oli vasta kun otti ekat askeleet :) Nyt 8.5 kk ja meno on aika hurjaa kyllä, kovaa vauhtia mennään ja kiipeillään :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe