karate = pelleilyä

huuhaa-do

Miksi ette nyt karatekat voi tunnustaa, että teidän lajinne on TÄYTTÄ PELLEILYÄ?

Kainalolyönnit, naurettava hiihtäminen pitkin salia ja ilmaan huitominen (taas se käsi kainalossa) kimeät kiljaisut, käden jättäminen sojottaminen suorana lyönnin jälkeen. Tähän sitten sekoitetaan vielä "henkisyyttä" ja mukamas jonkun aasialaisen tradition säilyttämistä... kamoon, teillä ei ole enää mystiikan ja karateleffojen luomaa superlajin savuverhoa niin kuin joskus 70-luvulla! Olisiko jo aika astua nykypäivään ja todeta, että KARATE EI TOIMI??!!

20

1373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äläodotaihmeitä

      Ootas vaan, jos nyt joku vastaa tähän, niin se alkaa selittää siitä miten se kainalokäsi opettaa voimantuottoa (heh). Sitte lopulta kun kaikki muut perusselittelyt on käyty läpi, niin sepustetaan viimesenä oljenkortena just tota että ei ole tarkotuskaan oppia tappelemaan vaan opetellaan jotain vanhan sotataidon teoriaa. Ai niin, ehkä joku leijuu jollain karatetaustasella MMA-ottelijalla...

      • Aito harrastaja

        Karatessa on montakin tyylisuuntaa. Osa niistä on osoitettu toimivaksi K-1 turnauksissa ja MMA kisoissa. Pelkällä MT BJJ taustalla ei ole pärjättu koskaan. Osoita toki väite vääräksi.


    • sinä = pelle

      Olen aikani seurannut näitä paskapuheita tällä foorumilla. Nyt on aika lyödä faktat pöytään.

      K-1 turnauksessa sekä Amerikkalaisessa potkunyrkkeilyssä käytettävät tekniikat periytyvät seuraavasti:

      K-1:
      Goju-ryu Shotokan > Kyokushin > Seidokaikan > K-1

      Amerikkalainen potkunyrkkeily:
      Shorin-ryu > Joe Lewis

      Amerikkalainen potkunyrkkeily sai alkunsa täyskontakti karate kilpailussa josta kirjoitetaan seuraavaa:

      "In late 1969 promoter Lee Faulkner contacted Joe Lewis to fight in his upcoming United States Karate Championships. Lewis had retired from point fighting at the time but agreed to fight if Faulkner would promote a full-contact karate bout with Lewis and an opponent who would fight to the knockout. Faulkner agreed. As Lewis and Greg Baines entered the ring wearing boxing gloves the announcer identified the fighters as "kickboxers". That night Joe Lewis won the first-ever kickboxing bout in North America on January 17, 1970 with a second round knockout over Greg Baines."

      Japanilainen potkunyrkkeily sai alkunsa seuraavasti:

      "There were "Karate vs. Muay Thai fights" February 12, 1963. The three karate fighters from Oyama dojo (kyokushin later) went to the Lumpinee Boxing Stadium in Thailand, and fought against three Muay Thai fighters. The three kyokushin karate fighters' names are Tadashi Nakamura, Kenji Kurosaki and Akio Fujihira (as known as Noboru Osawa). Japan won by 2–1: Tadashi Nakamura and Akio Fujihira both KOed opponents by punch while Kenji Kurosaki was KOed by elbow. This should be noted that the only Japanese loser Kenji Kurosaki was then a kyokushin instructor rather than a contender and temporarily designated as a substitute for the absent chosen fighter. Noguchi studied Muay thai and developed a combined martial art which Noguchi named kick boxing, which absorbed and adopted more rules than techniques from Muay Thai. The main techniques of kickboxing is still derived from Japanese full contact karate (kyokushinkai). However, throwing and butting were allowed in the beginning to distinguish it from Muay Thai style. This was later repealed. The Kickboxing Association, the first kickboxing sanctioning body, was founded by Osamu Noguchi in 1966 soon after that. Then the first kickboxing event was held in Osaka on April 11, 1966."

      Huomioi tekstissä seuraava asia. Historian tiedettävästi ensimmäinen Karate vs. Muay Thai vuonna 1963 päättyi 2-1 karaten voittoon. Jokainen vetäköön siitä omat johtopäätöksensä.

      Jos erehdyit luulemaan ettei Seidokaikanissa tai Kyokushinkaikanissa ole kataa:

      http://www.youtube.com/watch?v=cO88h1LU-x0
      http://www.youtube.com/watch?v=czJnxjixF-w

      Videoilla nähtävät katat ovat kiinalaista alkuperää, joita edelleen harjoitellaan täyskontakti karatessa. Kyokushin karatessa on huomattavasti enemmän katoja kuin sitä edeltävissä tyylisuunnissa, jopa 25 vyöarvoissa suoritettavaa. Goju-Ryussa on vain 12 kataa ja Naha-tessa tiedettävästi sitäkin vähemmän. Tilastojen valossa näyttäisi siis siltä että enemmän salihiihtoa sisältävät tyylisuunnat menestyvät paremmin potkunyrkkeilykilpailuissa. Tilastoistahan niitä faktoja saatiin eikös se näin ollut?

      K-1 turnaus oli ensimmäisiä pystyotteluun keskittyviä turnauksia johon sai ottaa osaa mistä tahansa lajista. Turnauksessa on tilastollisesti parhaiten pärjännyt karate ja potkunyrkkeily, joka on alkujaan karaten kilpailumuoto. Alussa esitin kaavion joka osoittaa (nykyisenkin, ellei toisin osoiteta) potkunyrkkeilyn tekniikoiden polveutuvan Goju-ryu, Shotokan sekä Shorin-ryu tyylisuunnista.

      Useimmissa karaten tyylisuunnissa sparraaminen ja mahdolliset saliottelut vastaavat thainyrkkeilyn C-luokkaa jossa tyrmääminen on kielletty ja kontakti on pidettävä kevyenä. Aivan kuten thainyrkkeilyssä, kokeneemmat voi sparrata ja ottaa saliottelua B-luokkaa vastaavalla tasolla. A-luokkaa eli ammattilaisotteluita ei karatessa sen luonteen vuoksi ole, mutta halukkaille on aina olemassa jokin ulkopuolinen turnaus kuten K-1.

      Kaikki edellä kirjoitettu teksti perustuu faktatietoon. Lähteet löytyy kaikki englannin kielisestä wikipediasta. Odotan innolla faktoihin perustuvaa vastausta, joka kumoaa yhdenkin edellä mainitun tosiasian.

      • 1234567890

        Se koukku käsi antaa liää voimaa lyönteihin


      • Pistehippa vs kehäla

        Oiskohan sekin pieni ero, että karateotteluissa (ehkä kyokushinia lukuunottamatta, mutta siinähän ei lyödä päähän), thainyrkkeilymatseissa ei panna ottelua poikki pistesuorituksista? Ja sekin, ettei tietämissäni karatemuodoissa otella kehässä (estää iskujen alta pakenemisen vain perääntymällä rajan yli)?

        On tuossa muutakin, köh, värittynyttä tulkintaa, toisella kertaa...


    • 2 dan Jujutsu

      Hyvät faktat kerrottiin äsken eikä ole sen vertaa enempää kommentoimista.


      Haluaisin nähdä yhdenkin k1 tai mma ottelian joka potkasee baseball mailan paskaks

      • taas näitä

        HAHAHAHAHA!!!!


      • 2k16

        no siitä vaan sitten katsomaan.


    • KarateKarjuja

      Toimii se. Kuntoiluna.

    • Etijokumuuharrastus

      Varmaan siksi ei toimi kun et osaa... ja tollasella asenteella ei mitää opi. Mut karate ei sovi sulle. Ei kaikki kaikesta tykkää.

    • vanhamestarisensei

      no nää on näitä vaparin peruskurssin käyneitä kovia jätkiä jotka itkee heti kun joku oikeasti päähän lyö ja lopettaa koko homman siihen. Mutta sillähän toki elelee vuosia kun on tribaalitatuoinnit otettu, tukka ajettu ja peruskurssi käytynä. Tapout-paita vielä päälle ja peto on valmis. Kaikki vähänkin enemmän jotain lajia harrastaneet nauraa hei sulle aloittaja. Kovia jätkiä on lajissa kun lajissa.

    • Junnuteitiedä

      Conor McGregor, kaveri vetää kaikki pataan ja kamppailulaji taustana taitaa olla juurikin karate...

    • Ulkopm

      Jos kovaa pystysparria kaipaa hyvin nopeasti, niin KB ja MT lienevät niihin parhaita. Ainakin KB:ssä pääsee sparraamaan ihan täysillä heti peruskurssin jälkeen. Karaten opettelu vaatii enemmän kärsivällisyyttä, eikä välttämättä sovi nopeasti tappelemaan haluaville. Ne tappeluhalut tosin katoaa hyvin nopeasti, kun sparrissa tulee vastaan vähän kovempi kaveri, joka lyö kyljet paskaksi. Harva wannabe tappelija ymmärtää muuta kuin naamaan lyönnin päälle ja jättää kyljet täysin auki ja sinne sitten vaan napakka lyönti tai potku niin kaveri on maassa tuskissaan eikä ihan heti siitä toivukkaan.

    • Niiiiiiiin

      Tunnustan, karate ei toimi

    • 1kyu

      No myönnetään. Mä olin aikoinani kova jätkä, mulla oli karateharrastusta takana 7 vuotta ja ruskea vyö. Treeneissä iskut lähti kroppaan tulisesti ja huuto oli kova. Mitään en pelännyt, olinhan "voittamaton". Kerran sitten ravintolassa tuli suukopua jonkun juopon kanssa, se oli sekunnin sadasosa kun silmissäni välähti.

      Keräsin luuni ja lähdin nolona himaan. Sain kuulla että lyöjäni oli joku vanha alkoholisoitunut boksari. Voi vittu, minä elämäni terässä jne. Toki siinä olisi ihan samalla tavalla lätty lätissy jollekin toiselle nekkailijallekin ja varmasti jos olisin lähtenyt ylösnoustuani ottamaan sen ukon kanssa rehdisti matsia, olisi hän varmasti seuraavaksi ollut maassa, tai sitten ei, mutta mutta.

      Vuosia treenattiin torjuntoja jne, eihän niillä ole mitään tekoa tuollaisen iskun tullessa ja varsinkin kun en ollut tottunut karatessa saamaan sellaista sivulta leukaan tulevaa lyöntiä, joka tosiaan vei jalat alta, niin lattialtahan sitä itsensä sai kerätä.

      • EiRiitäTorjunnat

        Eikä sekään riitä, että tietäisit mieten torjua tai väistää heijari tai koukku, lisäksi sun pitää nähdä ajoissa, tuleeko suora, heijari (helpoin nähdä toki) vai koukku. Ilman harjoittelua ja suht tuoretta kehätuntumaa samoin olisi käynyt, vaikka kuinka olisitte lähteneet pihalle, ja sopineet, että nyt alkaa (sekään tuskin tällöin olisi avannut snagariheijarilla, tai ainakaan jättänyt siihen). Parempi että annat niiden ex-nyrkkeilijöiden olla. :)


      • Oothomo

        Vittu sä et oo kovaa jätkää nähnykkää, ruskee vyö voi mite hienoo


    • justus34556

      Tällä palstalla on sitten viksua porukkaa. Ihan hurmaavan henkevää ja asiantuntevaa kommunikointia!

    • lajiaharkinnut

      Hyvä henki ja yhdessä tekeminen paistaa läpi.

    • AndyHug

      Karatessa on hyviä tekniikoita, mutta kaikkihan aina riippuu täysin mihen sillä tähtää ja miten sitä treenaa. Jos haluu mahdollisimman monipuoliseksi fightteriksi, niin kilpailuhin ja täyskontaktia ja mielellään vaparisäännöt. Jos haluaa leffatähdeksi, niin mahdollisimman näyttäviä liikkeitä ja lihaksia kehoon. Jos haluaa mielenrauhaa, kehonhuoltoa, notkeutta - niin eiku vaan kataa ja meditaatiota.

      Kaikki on lajit on kovia jos niitä treenaa kovaa. 12 minuutin juoksukin on rajua touhua, jos siinä vetää 4000 metriä. Kun taas, jos treenaat löysästi ja ilman kontaktia, susta tulee löysä ottelija.
      Simple as that, my friends.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      304
      3381
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      52
      1361
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      158
      1053
    Aihe