PRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Prrrr

Elikkäs 3,5v tyttömme ei osaa sanoa ärrää...kuinka vanhana suurinpiirtein tämä kirjain opitaan..en ole millään tavalla huolissani mutta ihan mielenkiinnosta kyselen...:)

8

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äippy

      En osaa vastata kysymykseesi siitä mikä on keskimääräinen aika jolloin lapsi oppii sanomaan r-kirjaimen. Oma lapseni sanoo sen ällänä(esim.sana piirrän=piillän) ja hän on siis 3v1kk. En ole huolissani puheen kehityksestä muutenkaan,oppii kun on sen aika. :)

    • vast1

      joo meillä tulee kans L-kirjaimena...suuttuu jos korjaa..:D

    • Ärrän kierrän orren

      Minä ja siskoni olemme oppineet R:n n. 5-vuotiaina. Meillä suvussa R-vikaa. Esikoispoika oppi 4-vuotiaana, mikä meidän perheessä on aikaisin. Ensin puheessa kuului englantilaisen R:n kuuloinen kirjain, myöhemmin se muuttui L-kirjaimeksi. Sitten vanhingossa oppi sanomaan TR-yhdistelmän ja siitä pikkuhiljaa onnistui pelkkä R-kin.

      Harjoittelimme aika paljon aikanaan traktori/triangeli/tribuutti-sarjaa :) Pikkusisko kohta 2v on pari kertaa sanonut R:n vahingossa, mutta luultavasti sitäkin saa odotella vasta parin vuoden päästä aikaisintaan.

      Ei noista asioista kannata stressata. Esimerkkinä tuttavaperhe, joka halusi antaa tyttärelleen nimeksi Sari, mutta pelkäsi R-vikaa niin paljon, että antoivatkin tytölle nimeksi Sini. Tytöllä (nykyään aikuisella naisella) on sitten S-vika.

    • Kaikki aikanaan

      Moni ekaluokkalainenkaan ei osaa sanoa, koulussa kyllä opetetaan, ei huolta. Kaikki lapset oppii eri tahtiin, ei pidä tuojottaa mitä muut osaa. Jokainen on hyvä jossain ja huono jossain, aina, koko elämänajan.

      Lapsilta vaan vaaditaan likkaa liian varhain. Jos se nyt 3 v osaa jotain mitä muut, ollaan kauheen huolissaan.. turhaa.
      Äideillä vaan on tapana verrata omia toisten samanikästen lapsiin omia, sille ei ole mitään perusteita, miksi pitäisi.

      Neuvoloiden kasvukäyrät, täyttä huuhaata... mitkään lapset ei oo samanlaisia. Siellä tuijotetaan kirjoihin, aina lapsi on liian lihava, liian laiha, liian pitkä liian lyhyt!!! Siellä etsitään mallimittaisia lapsia, ei lasta joka on iahan oma itsensä.
      Jokainen lapsi on hyvä sellaisenaan kun on, ja oma on äidille maailman paras.

      Itse lopetin kaikkien lasten neuvolakäynnit kun huomasin, että lapsista etsitään vikaa ihan tosissaan, ja jos ei oo, se keksitään. Mulle riitti, ja siellä ei olla muiden lasten kanssa käyty. Nyt ovat kaikki aikuisia, ja kasvaneet omaan tahtiin, ilman että kukaan haukkuu ja etsii vikoja.

    • vast 1

      en siis mitenkään huolissani ole..ajattelin vain kysäistä suuntaa antavaa...ei meillä mikään kiire ole..ihan vaan mielenkiinnosta kysyn....ja neuvolakäynnit nyt on mitä on.. joko on kaikki aivan ihanasti tai sitten ei..meidänkin poika oli 1,6v niin fysioterapiaan meinattiin laittaa kun ei kävellyt..totesin vaan että eiköhän nyt katsota muutama kuukausi ja sitten jos ei onnistu niin tullaan...kuukausi eteenpäin niin poika käveli täydellisesti...että näin..siellä vaan laitetaan kaikki samaan muottiin...mutta noh..ne menee standardien mukaan niin työtänsähän ne vaan tekee..voisi toki välillä olla hieman hienotunteisempiakin...

      • En ymmärrä

        Minä en ihan ymmärrä tätä, että kieltäydytään fysioterapialähetteestä, jos ei lapsi ole vielä puolitoistavuotiaana lähtenyt kävelemään. Sehän ei ole mikään "lapsesi on viallinen" -lähete, vaan "tsekataan, että kaikki on kunnossa" -lähete. Puolitoistavuotias on joka tapauksessa myöhäinen kävelemään lähtijä, joten silloin voi jo olla syytä tarkistaa, ettei ole esim. jotain fyysistä pikkujuttua, joka hidastaa hommaa. Fyssarit osaavat tsekata, onko kaikki ok. Jos on, niin riittää se yksi käynti ja sitten vaan odotellaan. Jos ei, niin sittenhän lähete todella on ollut tarpeen. Lapsestahan fysioterapiakäynnit ovat yleensä hauskoja, kun pääsee leikkimään hauskoilla leluilla. Aikuisten loukkaantuminen asiasta on minusta hassua, luulisi, että kiinnostaisi ottaa vastaan asiantuntijan arvio, kun sellaista tarjotaan. Ne pienet mahdolliset kävelemään lähtemistä haittaavat jutut ovat kuitenkin sellaisia, että mitä aiemmin ne huomataan, sitä helpompi ne on korjata.


    • 8 + 15

      Meillä poika oppi sen n. 3-vuotiaana, sitä ennen sanoi juurikin ällänä. Tämä on varmaan aika yksilöllistä, se voi sieltä yhtäkkiä tulla pärähtää :) Jos ei, sen ehtii tosiaan vanhempanakin korjata.

    • ei kiirettä

      5v neuvolassa vasta yleensä sitten nämä äännevirheetkin mietitään ja tarvittaessa harjoittelua.. Oma lapsi sanoi ärrän oikeestaan heti alusta lähtien oikein..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1898
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1485
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe