Haluaisin tulla anorektikoksi, hulluko olen?

*s*

Olen 15-vuotias tyttö, 166/47.
En ole anorektikko, vaikka jotkun siksi minua kutsuvat. Terkkarikaan ei ole huomauttanut minúa painostani. Harrastan paljon liikuntaa, tänään olen jo käynyt kaksi kertaa hölkällä, jotenkin on vain ollut pakko. Kun katson itseäni peiliin, näen vain läskisen pepun. Joskus kun olen syönyt paljon, minulle tulee vimma liikkua pois tuo ruoka. Olen varmasti päästäni vialla, koska haluaisin tulla anorektikoksi. Tiedän kyllä, että sairauteen voi vaikka kuolla, mutta ajatus kuitenkin viehättää minua. Pelkään lihoavani, vaikka tiedän että lihoaminen on normaalia...
Tunne anorektikon, joka luistui raiteilta, eikä
hänellä mennyt todellakaan hyvin...

64

9537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmm

      Itse päätät asioistasi eli syö tai ole syömättä. Ketään ei Suomessa pakkosyötetä mutta alaikäiset voidaan laittaa tahdonvastaiseen jos heidän terveytensä on uhattuna vaikka he eivät ole psykoottisia. Viimeistään kolmen vuoden päästä saat syödä niin vähän kuin haluat ja se tuskin kiinnostaa ketään muuta kuin omaisiasi tai muutamaa lähintä ystävääsi. Jos elämässä on jotain päämääriä kuten työ, opiskelu, rakkaus, urheilu, kulttuuriharrastukset tms sopivassa tasapainossa kaikki asiat keskenään niin ei kovib helpolla luisu anoreksiaan. Tavallisesti syyt ovat pohjimmiltaan seurausta lapsen kasvuympäeristöstä jossa on jotain vinksallaan. Mutta jokainen taaplaa tyylillään...

    • Varoittava esimerkki

      Seitemän vuoden kokemuksella, en suosittele. Mulla opinnot keskeytyivät, ystävät hylkäsivät. Lukuisia itsemurhayrityksiä, loputonta itsevihaa. Epilepsiakohtauksen tapaisia nälkäkramppeja, hiukset lähti, vaihdevuodet menossa eli hormonit täysin sekaisin... luusto paskana, rytmihäiriöitä. Monta vuotta sairaalahelvettiä, jne. Myöhemmin harmitti, että mihinkäs se nuoruus meni. Kuulostaako lupaavalta? Ette te wannabeanorexic - teinit tajua, mihin paskaan itsenne ajatte....

      • miä vaa

        voi sua parkaa mutta oothan pärjäillyt jo hyvin? =)


    • siam

      Hei, onnittelut sulle! Olet viisitoistavuotiaana jo selkeä psykiatrisenosaston potilas. Vieläkö epäilit, ettet olisi jo sairastunut anorexiaan, vai tuntuuko, että jotain vielä puuttuu. Kenties bulimia samaan hintaan, että tietäisit olevasi jotain erikoista. Jos sä et sisäistä sairauttasi,katso painoindeksiäsi. Entä kuukautiset, kerkesivätkö edes alkaakaan silloin kun et ollut vielä noin sairas. Epäilempä, että sekin kriteeri täyttyy,ja olet muutenkin kropaltasi kuin kuoleman enkeli, etkä mikään (ällöttävän) persikkaposkinen punahilkka.
      Jotenkin vain ollut pakko käydä kahdesti jo hölkällä, näet pelkästeen läskisen pepun (koska sinussa ei enää todennäköisesti ole muuta jäljellä). Ei huolta, sinä olet jo vakavasti sairastunut, koska ajatus kuolemasta viehättää sinua, eikä näkemäsi anoreksiatapauskaan kauhistuta järkeä hereille. Olet saanut haluamasi. Mitä alat seuraavaksi haluta? Vielä on muutama kilo joista voisit haluta eroon, ja kohta jo pääset eroon nuoruudestasi, tulevaisuudestasi, ystävistäsi ja harrastuksistasi. Siinä samalla pääset eroon hengestäsi, mutta pitäähän lapsen saada mitä tahtoo.
      Onneksi mä tiedän ettet sä ole mun lapseni. Olisi nimittäin tukalata paikat sulla esissä heti aamulla. Mä veisin sut HOITOON.

    • Joppe
    • tiitti
    • maiju

      Luehan viestiketju alempaa "terveisiä sairaalasta". Anoreksiaan voi tosiaan kuolla, mutta se ei tapahdu mitenkään romanttisesti kuihtumalla vaan prosessi on todella ikävä. Ja jos jää henkiin, terveys on monin tavoin pilalla, sekä fyysinen että psyykkinen. Please, mieti ennenkuin on liian myöhäistä! Äläkä mieti yksin!

      • entinenanorektikko

        Vai haluat sinä anoreksian. Haluatko jäädä elämässäsi yksinäiseksi? Tuo sairaus pilaa elämäsi. Et jaksa kohta enää mitään ja sinua ei kiinnosta muu kuin laihtuminen. Kaverit todennäköisesti alkavat karttaa sinua, murrosikäisiä kun ovat ja ehkä suhteet perheeseesikin kärsivät. Et pärjää enää opinnoissasikaan, koska aivot tarvitsevat ravintoa oppimiseen ja uuden omaksumiseen. Olet yhdessä elämäsi tärkeimmistä vaiheista. Juuri tuo ikä merkitsee paljon tulevaisuutesi kannalta. Jatko-opiskelun yms. suhteen.

        Sinulle tulee univaikeuksia ja ulkonäkösi muuttuu kamalaksi. Muut nuoret pitävät hauskaa keskenään ja katsovat sinua kuin jotain muukalaista. Sinua ei kutsuta juhliin, sinut valitaan urheilujoukkueisiin viimeisenä, sinusta puhutaan paskaa selän takana. Ehkä aiheutat myös suurta tuskaa läheisillesi, jotka pelkäävät puolestasi. Jäät kultapieni monesta asiasta elämässä paitsi. Haluatko tosiaan anoreksiahelvetin elämääsi? Voin kokemuksella sanoa, että jäät monessa asiassa ikäisiäsi jälkeen. Voi että tätä itseinhoa, kun vain muistelenkin sitä säälittävän näköistä luisevaa olentoa joka yläasteella olin. MITEN SAATOIN OLLA NIIN TYPERÄ?


    • kyynel

      Kuten Sinulle vastanneet ovat kirjoittaneet, anoreksia on maanpäällinen helvetti ja pahimmillaan se tuhoaa koko loppuelämäsi.

      Itse sairastin anoreksiaa teini-iässä pari vuotta, mutta paranin siitä, ainakin näennäisesti. Nyt, 15 vuoden jälkeen, kärsin masennuksesta ja muista psyykkisistä oireista, jotka ovat perua anoreksia-ajoiltani. Koska en aikanani saanut apua miltään taholta (enkä sitä itsekään osannut hakea, lapsi kun vielä olin), käsittelen asioita vaikeimman kautta nyt aikuisena.

      Anna itsellesi suurin olemassa oleva lahja ja HAE APUA!!! Nyt Sinulla on vielä toivoa hyvästä, terveestä nuoruudesta ja loppuelämästä. Älä pilaa sitä!!!

    • jonnaponnai

      moi hei!oon 16 vuotias,enkä tiedä mut sama juttu mulla :D haluaisin olla anoreksitikko.tarkkkailen syömistäni koko ajan ja lihavuus jatkuvasti mielessä.Lenkeillä tulee nykyään käytyä.

      • -didliina-

        siis tarkotan että lähettäisit sähköpostia!


      • Nimetön
        -didliina- kirjoitti:

        siis tarkotan että lähettäisit sähköpostia!

        Mikä sun sähkäri on?


    • -didliina-

      moi

      • Nimetön

        Minäkin haluaisin että muhun otetaan yhteyttä..(ikä:-10-13


      • Anoreksiafani

        Haluun olla kans laiha, ite oon 160cm ja painoo on 53kg, tunnen itteni lihavaks. Kauheen paksut reidet ja iso takapää :( Yritän laihduttaa, mutta... Sorrun kans aina ruokaan. Minä muös ihailen anorektikoita, vaikka tiedän, että heidän elämänsä on rankkaa.


    • Nimetön

      Minä itse itken aina iltaisin ym,,että olen läski... MuLLA on oikeesti iso maha ja isot reidet!Mutta pituus on 160 ja paino 44.5 ja pitäis painaa 58 mutta ihannoin anorektikkoja,ortorektikkoja ja bulimikkoja...Mutta mulla on syömishäiriö...Se on erilainen kuin muilla,oon läski koska syön kokoajan jtn..Syön kokoajan koska oon läski!!Vastatkaa mulle,tuntteeeeko moni samoin!?(Aina lupaan itelleni että alan laihduttaa,mutta siten se laiskuus iskee;())))

      • Eksyny ja hukassa

        Mul on ihan sama ongelma ku sulla. Aina vaa haluis laihduttaa, mut sit taas sortuu syömää ja tulee huono itsetunto. Oon hullu ja tiiän sen itekki. En haluu olla normaali... Haluun olla laiha!!! Pituutta175cm ja painoo 60kg. Mul on oikeest läskit reidet ja kans sellai pömppis. En kestä. Ihailen kaikkii anorektikoit ku niil on nii hyvä itsehillintä ja ne pystyy olee syömättä iät ja ajat. Apuaaaa!!??


      • Surusiipihaluaapois
        Eksyny ja hukassa kirjoitti:

        Mul on ihan sama ongelma ku sulla. Aina vaa haluis laihduttaa, mut sit taas sortuu syömää ja tulee huono itsetunto. Oon hullu ja tiiän sen itekki. En haluu olla normaali... Haluun olla laiha!!! Pituutta175cm ja painoo 60kg. Mul on oikeest läskit reidet ja kans sellai pömppis. En kestä. Ihailen kaikkii anorektikoit ku niil on nii hyvä itsehillintä ja ne pystyy olee syömättä iät ja ajat. Apuaaaa!!??

        Harvoin edes kirjoitan tänne, mutta nyt tahdon kertoa hiukan omaa tarinaani.. Olin vuonna 2006 14-vuotias, lievästi ylipainoinen mutta todella pirteä ja sosiaallinen tyttö. Mä rakastin elämää, mutta pikkuhiljaa tajusin mielessäni olevani lihava.. Ajattelin samoin kuin sinäkin nyt: "Voisinkin olla anorektikko. Ne on laihoja ja kaikki kadehtii.." 15-vuotiaana jätin lukion kesken, rupesin ensimmäistä kertaa laihtumaan.. Ensiksi lähti 3kg ja ajattelin, että Wou! Tein itselleni tavoitteen olla alipainoinen.. Laihduin 20kg paastoamalla ja liikkumalla kuin hullu, mutta arvaappa mitä? Kun vihdoin pääsin tavoitteeseeni olla anorektikko, laiha, luuranko jne.. Mä en tosiaan enää olis tahtonutkaan sitä. Mun mieli oli maassa, mä tahdoin tappaa itseni koska olin muka läski, kuukautiset jäivät ja ystäväpiiri harveni. Ja tiedätkö? Vieläkään en ole parantunut, olen yrittänyt mutten pysty siihen.. En pysty ehkä enää ikinä olemaan tyytyväinen kroppaani tai painooni.. En ehkä enää ikinä paina saman verran kuin normaalit, mutta olen anorektikko.. Loistavaa? Minusta ei enää.
        Mieti kultapieni tsiljoona kertaa ennen kuin rupeat tähän! Harrasta liikuntaa jos tahdot kiinteytyä, mutta älä rupea laihduttamaan.. (Tuskimpa edes kuuntelet mun höpinöitä, en minäkään kuunnellut ennen kuin oli liian myöhäistä).


      • neyyna
        Surusiipihaluaapois kirjoitti:

        Harvoin edes kirjoitan tänne, mutta nyt tahdon kertoa hiukan omaa tarinaani.. Olin vuonna 2006 14-vuotias, lievästi ylipainoinen mutta todella pirteä ja sosiaallinen tyttö. Mä rakastin elämää, mutta pikkuhiljaa tajusin mielessäni olevani lihava.. Ajattelin samoin kuin sinäkin nyt: "Voisinkin olla anorektikko. Ne on laihoja ja kaikki kadehtii.." 15-vuotiaana jätin lukion kesken, rupesin ensimmäistä kertaa laihtumaan.. Ensiksi lähti 3kg ja ajattelin, että Wou! Tein itselleni tavoitteen olla alipainoinen.. Laihduin 20kg paastoamalla ja liikkumalla kuin hullu, mutta arvaappa mitä? Kun vihdoin pääsin tavoitteeseeni olla anorektikko, laiha, luuranko jne.. Mä en tosiaan enää olis tahtonutkaan sitä. Mun mieli oli maassa, mä tahdoin tappaa itseni koska olin muka läski, kuukautiset jäivät ja ystäväpiiri harveni. Ja tiedätkö? Vieläkään en ole parantunut, olen yrittänyt mutten pysty siihen.. En pysty ehkä enää ikinä olemaan tyytyväinen kroppaani tai painooni.. En ehkä enää ikinä paina saman verran kuin normaalit, mutta olen anorektikko.. Loistavaa? Minusta ei enää.
        Mieti kultapieni tsiljoona kertaa ennen kuin rupeat tähän! Harrasta liikuntaa jos tahdot kiinteytyä, mutta älä rupea laihduttamaan.. (Tuskimpa edes kuuntelet mun höpinöitä, en minäkään kuunnellut ennen kuin oli liian myöhäistä).

        Toi on niin totta, voin siis omasta kokemuksestani sanoa. Ilman tätä "anailua" (ja mä vihaan tota termiäkin nykyään) kaikki olisi paljon paremmin. Ok, mulla on pienempi vartalo ja olen laihempi kuin moni muu, mutta myös surullisempi, masentuneempi ja ahdistuneempi kuin moni muu.


      • neyyna
        neyyna kirjoitti:

        Toi on niin totta, voin siis omasta kokemuksestani sanoa. Ilman tätä "anailua" (ja mä vihaan tota termiäkin nykyään) kaikki olisi paljon paremmin. Ok, mulla on pienempi vartalo ja olen laihempi kuin moni muu, mutta myös surullisempi, masentuneempi ja ahdistuneempi kuin moni muu.

        sitten vielä: olen tässä jouluna yrittänyt syödä normaalisti, mutta vatsa ei enää kestä tavallista ruokaakaan. Niin että ennen kuin "ryhdytte anorektikoiksi", muistakaa nämä sanat:

        Paluuta normaaliin ei ole. Ainakaan omissa käsissänne.


      • läskilapsi

        NIII MÄKI aina lupailen ittelleni et no huomenn huomenn... joo nyt mä laihun ai hups söin taas mä laihuin eka reilut 5 kiloo ja nyt ne hiipii takas enkä enää saa pois mitää täää on hirveet voisin syödä vaikkka lasikaapin jos se laihduttais mutt on vaikeata olla syömättä mitään vaikka oon pahasssa masennuksessa siitä syystä ja itken ja viiltelen yms. mutt pliiz AUTTAKAAAA!!!!! miten saa motiivin pysyä syämättä
        PS:minulla ei todellakaaan ole ihana nuoruus takana joten ei haittaa nuo kuolemis uhailut!


      • LäskiOhjeidenantaja
        läskilapsi kirjoitti:

        NIII MÄKI aina lupailen ittelleni et no huomenn huomenn... joo nyt mä laihun ai hups söin taas mä laihuin eka reilut 5 kiloo ja nyt ne hiipii takas enkä enää saa pois mitää täää on hirveet voisin syödä vaikkka lasikaapin jos se laihduttais mutt on vaikeata olla syömättä mitään vaikka oon pahasssa masennuksessa siitä syystä ja itken ja viiltelen yms. mutt pliiz AUTTAKAAAA!!!!! miten saa motiivin pysyä syämättä
        PS:minulla ei todellakaaan ole ihana nuoruus takana joten ei haittaa nuo kuolemis uhailut!

        Moi:)Täällä mä kirjoittelen:)Voin sanoa että mulla on ihan sama asia kuin sulla mäkin laihduin ekaks viis kiloo ja sit ne tuli takas mäkin joskus viiltelin itteäni vähän.Voin myös sanoa kun tuntuu että tuloksia on tulossa mutta vain motivaatio hukassa niin olet juuri oikealla tiellä.Mutta anorektikoksi ei kannata ryhryä.Mä oon 12.v painan75kg ja pituudelt oon 160 joten mun pitäis ainaki laihduttaa.


      • hi .
        LäskiOhjeidenantaja kirjoitti:

        Moi:)Täällä mä kirjoittelen:)Voin sanoa että mulla on ihan sama asia kuin sulla mäkin laihduin ekaks viis kiloo ja sit ne tuli takas mäkin joskus viiltelin itteäni vähän.Voin myös sanoa kun tuntuu että tuloksia on tulossa mutta vain motivaatio hukassa niin olet juuri oikealla tiellä.Mutta anorektikoksi ei kannata ryhryä.Mä oon 12.v painan75kg ja pituudelt oon 160 joten mun pitäis ainaki laihduttaa.

        Mul on niin sama homma oon ite 12v 163 cm ja painan ti kiloon et ois kiva laihuttaa!


      • Kanagirl
        Eksyny ja hukassa kirjoitti:

        Mul on ihan sama ongelma ku sulla. Aina vaa haluis laihduttaa, mut sit taas sortuu syömää ja tulee huono itsetunto. Oon hullu ja tiiän sen itekki. En haluu olla normaali... Haluun olla laiha!!! Pituutta175cm ja painoo 60kg. Mul on oikeest läskit reidet ja kans sellai pömppis. En kestä. Ihailen kaikkii anorektikoit ku niil on nii hyvä itsehillintä ja ne pystyy olee syömättä iät ja ajat. Apuaaaa!!??

        Toi on liian totta... Ittekki oon kateellinen kaverille joka on anorektikko... Jos vaikka saisin sen siltä ja se paranis:)) Itte oon ihan hirveen lihava... ja haluisin laihtua. Mutta aina sortuu syömään...


      • Anonyymi
        läskilapsi kirjoitti:

        NIII MÄKI aina lupailen ittelleni et no huomenn huomenn... joo nyt mä laihun ai hups söin taas mä laihuin eka reilut 5 kiloo ja nyt ne hiipii takas enkä enää saa pois mitää täää on hirveet voisin syödä vaikkka lasikaapin jos se laihduttais mutt on vaikeata olla syömättä mitään vaikka oon pahasssa masennuksessa siitä syystä ja itken ja viiltelen yms. mutt pliiz AUTTAKAAAA!!!!! miten saa motiivin pysyä syämättä
        PS:minulla ei todellakaaan ole ihana nuoruus takana joten ei haittaa nuo kuolemis uhailut!

        laita yv:tä mulle, jos asut Helsingissä, tavataan, jos haluat,


    • anoreksia

      Minäkin mielelläni anorektikoksi haluaisin. Paras kaverini on alipainoinen ja puhuu koko ajan painostaan ja syömisestä. Tunnen itseni todella lihavaksi hänen seurassaan vaikka olenkin normaalipainoinen. Nään kuitenkin itseni lihavana ja inhoan katsoa itseäni peilistä. Haluaisin olla yhtä laiha kuin kaverini. Alipainoisenakin vaatteet istuvat paremmin ja muutenkin on paremman näköinen kun ei läskit hyllly.

      • yksi tapaus

        En itse ole ollut koskaan anorektikko, laihimmat mittani olivat 160/45. Sen sijaan tunnen yhden äiti-tytär-tapauksen, jossa tytär kuoli anoreksiaan. Ylempänä joku mainitsikin, että anoreksia tappaa.

        Se on totta viestissäsi, että on helpompi löytää vaatteita alipainoisena. Painoindeksin mukainen hoikka vaatii todellakin anorektikon mitat, kun 160/50 on liian lihava vaatevalmistajien mielestä. Näillä mitoilla minun on täytynyt lyhentää housut ja hameet mittoihini.


    • paljon meni multakin

      Yritä päästä irti noista ajatuksista! Ei ole totta että olet läski, et vain pysty näkemään itseäsi peilistä sellaisena kuin oikeasti olet. Eli ajattelutapasi on vääristynyt.

      Syömishäiriö on tuskaa, se ei päästä irti hetkeksikään. Älä rupea tavoitelemaan anoreksiaa, se voi viedä elämästäsi useita hyviä vuosia tuoda tilalle ahdistusta sekä rappeutuneen terveyden.

      ANOREKSIA ON MIELENTERVEYDELLINEN HÄIRIÖ IHAN SAMALLA TAVALLA KUTEN ESIM. MASENNUS JA PANIIKKIHÄIRIÖ. EN USKO ETTÄ HALUAISIT TAVOITELLA NIITÄ.
      PUHU LÄHEISILLESI TAI JOLLEKIN LUOTETTAVALLE HENKILÖLLE AJATUKSISTASI. SAAT UUTTA PERSPEKTIIVIÄ ASIAAN, JA TAJUAT ETTÄ ANOREKSIA IHANNOINTI ON VAIN JONKINLAISTA VIEHÄTYSTÄ JOKA MENEE OHI TIEDON MYÖTÄ.

    • Norm.pain.naikkonen

      Voinpa vain sanoa, että I know how you feel. Kyllä miekin anoreksiaa ihannoin, pro-ana sivut tulivat tutuiksi. Voi niitä aikoja, kun vielä olin typerä ja tietämätön.

      Nyt rytmihäiriöiden, 24/7 selkäkipujen, hyödyttömien psykologikäyntien, alkaneen paniikkihäiriön, itseumurhayritysten ja muunsorttisen itsetuhoisuuden, selittämättömien kipukohtausten ja sairaalloisella peilleilyllä ansaitun mielialahäiriön jälkeen kysyn vain, että onko se sen rääkin arvoista? Haluatko uhrata elimistösi ja mielenterveytesi laihtumisen tähden? Ja huomiodaanpa jo tässä vaiheessa, että olen norm.painoinen at the moment, itse asiassa taidan painaa about 10kg enemmän kuin sinä, ja silti keho hajoamassa käsiin. Kuvittele, millaista on sitten 30kiloisena maata osastolla, jossa piippiipkoneet pitävät siut hengissä. Onhan se tietty kiva tunne, kun katsot papereista, kuinka mukavasti olet pudottanut vuodessa parissa painoa, mutta mistä kaikesta jouduit luopumaan noiden numeroitten tähden? Koulut, työ, sosiaalinen elämä? Jos haluat tosiaankin pilata elämäsi, niin en estele, mutta en kyllä katsoisi sinua kadulla muuta kuin halveksuen.

      Ja btw, minähän itsekin tosiaankin olen kohta 16. Ja teen aina välistä tätä rääkkiä edelleen, vaikka tiedän, etten siitä paskaakaan hyödy ja ammattiapua olen jo pitkänkin aikaa saanut. Mutta miksi? Koska leikkimielellä kokeilin ja luulin tahtovani sitä. Kokeilu paisui pakkomielteeksi ja sitten, noh, elämästä tulikin aika lailla täyttä helvettiä. Siitä tulee niin iso osa sinua, ettet enää kykene päästämään siitä kokonaan irti, vaikka saisit ammattiapua kymmeniä vuosia.

      Joten, ota itseäsi niskasta kiinni, potkaise tuo toive(pikemminkin harhaluulo) ulos nätistä päästäsi ja nauti elämästä. Älä jumalauta tuhoa itseäsi.

      • proana forever

        Et ole hullu, ettekä kukan muukaan joka näin tahtoo.
        Olen ollut kolme vuotta pro-ana(nyt 16) ja taistelin itseni ihannevartaloon. Laihuus on kaunista, mutta vaatii voimia. Etjhän halua olla lihava läskipersekkään?
        LAKKAA SYÖMÄSTÄ, UNOHDA RUOKA UNOHDA SE SAASTAINEN AINEE; se lihottaa se muokkaa kauniista luurangostasi ihrakasan. taistele ruokaa vastaan. Vastaa jos tarvitset tukea. pidetään yhteyttä :) Voimia!
        Halipus.

        "Nothing tastes as good as thin feels"


      • lilac pompom
        proana forever kirjoitti:

        Et ole hullu, ettekä kukan muukaan joka näin tahtoo.
        Olen ollut kolme vuotta pro-ana(nyt 16) ja taistelin itseni ihannevartaloon. Laihuus on kaunista, mutta vaatii voimia. Etjhän halua olla lihava läskipersekkään?
        LAKKAA SYÖMÄSTÄ, UNOHDA RUOKA UNOHDA SE SAASTAINEN AINEE; se lihottaa se muokkaa kauniista luurangostasi ihrakasan. taistele ruokaa vastaan. Vastaa jos tarvitset tukea. pidetään yhteyttä :) Voimia!
        Halipus.

        "Nothing tastes as good as thin feels"

        ootko tosissas?

        ap:lle: näihin viesteihin ei oo paljoa lisäämistä. pohjalla tuut käymään jos tota jatkat, eikä se pohja oo alin mahdollinen paino, vaan mielenterveysongelmat. masennus voi olla lievin niistä kaikista.


      • auttakaa!!
        proana forever kirjoitti:

        Et ole hullu, ettekä kukan muukaan joka näin tahtoo.
        Olen ollut kolme vuotta pro-ana(nyt 16) ja taistelin itseni ihannevartaloon. Laihuus on kaunista, mutta vaatii voimia. Etjhän halua olla lihava läskipersekkään?
        LAKKAA SYÖMÄSTÄ, UNOHDA RUOKA UNOHDA SE SAASTAINEN AINEE; se lihottaa se muokkaa kauniista luurangostasi ihrakasan. taistele ruokaa vastaan. Vastaa jos tarvitset tukea. pidetään yhteyttä :) Voimia!
        Halipus.

        "Nothing tastes as good as thin feels"

        Haluaisin saada tukea tähän mun "paskaan"(ku kerran kaikki niin väittää) mut ihan sama... ois kiva jutella. Mä oon 17v. noin 171 cm pitkä ja painan noin 58 kg. Paino ei kuitenkaan pysy koskaan samana, koska välillä en syö mitään - korkeintaan 300 kcal päiväs - ja sit se kostautuu liiallisel syömisel, eli toisin sanoen ahmimisel (noin 3000-5000 kcal(en oo kyl ihan varma koska en mittaile sitä silloin)). Mun koko juttu lähti bulimial, mut sit ku tajusin et se tuhoo hampaat niin lopetin sen. Tilalle alkoi tulla "paastoja" ja ahmimista. Ja täs sitä nyt ollaan. Koulus terkkari tarkkailee, koska yhtenä päivänä vaan romahdin koulus niin lopullisesti kun se oli soittamas mun porukoil mun punnituksen jälkeen jne. (oli kait verensokerit vähän alhaalla, painoin sillo 54,6 kg). Sit mut pakotettiin nuorisopsykologil ja siel oon nyt käyny pari kertaa eikä oikee nappaa mulla. Pelastakaa mut täst shitist!!! ottakaa muhun yhteyt.


      • Sumppi pk-seudulta
        proana forever kirjoitti:

        Et ole hullu, ettekä kukan muukaan joka näin tahtoo.
        Olen ollut kolme vuotta pro-ana(nyt 16) ja taistelin itseni ihannevartaloon. Laihuus on kaunista, mutta vaatii voimia. Etjhän halua olla lihava läskipersekkään?
        LAKKAA SYÖMÄSTÄ, UNOHDA RUOKA UNOHDA SE SAASTAINEN AINEE; se lihottaa se muokkaa kauniista luurangostasi ihrakasan. taistele ruokaa vastaan. Vastaa jos tarvitset tukea. pidetään yhteyttä :) Voimia!
        Halipus.

        "Nothing tastes as good as thin feels"

        Ja luuranko on sitten kaunista! Olet kuin hengari, josta vaatteet roikkuu, ei ne istu. Jos tuo on kauneutta, niin on todella sairasta kauneutta! Eihän sinua kukaan pakota ajattelemaan järkevän ihmisen ajatuksin, jos tahdot tietoisesti olla TYHMÄ!

        Luuletko, että yksikään poika tai mies ihailisi sinua? Ehei, erehdyt, jos vielä saat kumppaniksesi, niin hän jättää sinut ennemmin tai myöhemmin.

        En toivota edes onnea valitsemallesi tielle, kukapa kenellekään toivoo pahaa, niin en toivota minäkään!
        Mutta sitä voin toivottaa, että katso ympärillesi, äläkä tuijota omaa napaasi. Katso, näetkö onnellisia ihmisiä, joilla on terve vartalo. He katsovat elämää itsensä ulkopuolelta, siellä se elämä on, mutta sairas minäsi ei sitä halua huomioida. Tahdot käpertyä omaan sairaaseen illuusioosi.

        Ihmisellä on oikeus terveyteen, oikeus nauttia hyvästä ruoasta, juomasta, nauttia elämästä. Miksi sitä oikeutta e`t käyttäisi hyväksi?


      • Sumppi pk-seudulta
        auttakaa!! kirjoitti:

        Haluaisin saada tukea tähän mun "paskaan"(ku kerran kaikki niin väittää) mut ihan sama... ois kiva jutella. Mä oon 17v. noin 171 cm pitkä ja painan noin 58 kg. Paino ei kuitenkaan pysy koskaan samana, koska välillä en syö mitään - korkeintaan 300 kcal päiväs - ja sit se kostautuu liiallisel syömisel, eli toisin sanoen ahmimisel (noin 3000-5000 kcal(en oo kyl ihan varma koska en mittaile sitä silloin)). Mun koko juttu lähti bulimial, mut sit ku tajusin et se tuhoo hampaat niin lopetin sen. Tilalle alkoi tulla "paastoja" ja ahmimista. Ja täs sitä nyt ollaan. Koulus terkkari tarkkailee, koska yhtenä päivänä vaan romahdin koulus niin lopullisesti kun se oli soittamas mun porukoil mun punnituksen jälkeen jne. (oli kait verensokerit vähän alhaalla, painoin sillo 54,6 kg). Sit mut pakotettiin nuorisopsykologil ja siel oon nyt käyny pari kertaa eikä oikee nappaa mulla. Pelastakaa mut täst shitist!!! ottakaa muhun yhteyt.

        "Mä oon 17v. noin 171 cm pitkä ja painan noin 58 kg"

        Olet nuori aikuinen ja olet jäänyt koukkuun olettaen, että ihmisen paino, vartalo on onnen ja elämässä onnistumisen ainoa tae. Tämä on täysin harhaa, mutta itsekästä se on viimeisen päälle. Oma keho on "väline", jossa sinä toteutat elämääsi tässä yhteiskunnassa, elämässä. Ravinnolla ravitset kehoasi, jotta pystyt nauttimaan elämäsi tarjoamia mahdollisuuksia, iloja, onnea, mutta myös kestät vastoinkäymisiä. Kaikki tuo on kehosi ulkopuolista, johon sinun kehollasi ei ole mitään merkitystä. Miksi siis tuijottaa ns. omaa napaa, kun elämä on sen navan ulkopuolella.

        Sinulla on oikeus nauttia elämästä, ruoasta, juomista, joita tarvitset, jotta pystyt elämään ja kokemaan elämäsi tarjoamat asiat. Aliravittuna aivot ei toimi, voit pahoin, elämäsi on kuin vuoristorataa, tuijotat vain vaakaa ja itseäsi.

        Ajattelepa kehitysmaissa lapset, jotka juuri saavat välttämättömän ravinnon elääkseen, siellähän on ruoasta puutetta, he syövät, minkä syötäväkseen saavat. Heillä ei ole idoleja, ei malleja, ei merkkivaatteita, ei nettiyhteyksiä, musiikkilaitteita, ei viihdevaihtoehtoja. Mutta he ovat aidon onnellisia ja iloisia lapsia ja nuoria, he tyytyvät siihen vähään, mikä heillä on. Olisiko syytä katsoa näitä lapsia lehdistä, vaikka netistä. Ei heillä ole bulimiaa, ei anoreksiaa, ei mielen epätasapainoa.

        Jospa ajattelisit, että voisinko itse tehdä jotain vähäosaisten hyväksi ja kääntää katseeni pois omasta itsestäni, sinullahan on kaikkea, sinulla on "varaa" riskeerata terveydelläsi, sinulla on varaa tuottaa mielipahaa myös läheisillesi. Entä jos yrittäisit kääntää kelkan, meillä on oikeus ja varaa tuottaa myös mielihyvää. Miksi ei sitä mahdollisuutta myös yritettäisi käyttää.

        Minäkin käytän, siksi vastaan mm sinulle. Kun pyrin auttamaan apua tarvitsevia, saan siitä hyvän mielen. Tämä "maksaa" vain vaivan, ei muuta, mutta palkitsee mieltäni moninverroin.


      • aina terve
        proana forever kirjoitti:

        Et ole hullu, ettekä kukan muukaan joka näin tahtoo.
        Olen ollut kolme vuotta pro-ana(nyt 16) ja taistelin itseni ihannevartaloon. Laihuus on kaunista, mutta vaatii voimia. Etjhän halua olla lihava läskipersekkään?
        LAKKAA SYÖMÄSTÄ, UNOHDA RUOKA UNOHDA SE SAASTAINEN AINEE; se lihottaa se muokkaa kauniista luurangostasi ihrakasan. taistele ruokaa vastaan. Vastaa jos tarvitset tukea. pidetään yhteyttä :) Voimia!
        Halipus.

        "Nothing tastes as good as thin feels"

        Kukaan ei ole kateellinen anorektikolle eikä ihaile anorektikkoa!!!Anorektikko on LIIAN LAIHA ja se näyttää pahalta!Anorektikko ei ole seksikäs.Siinä ei ole yhtään mitään ihannoitavaa.


    • ingariina76

      ..haluaisin sairastua anoreksiaan.Painan huimat 84 kg.En jaksa enää tätä läskinä olemista.Olen jo valmiiksi mielisairas,mulla on diagnoossina mm.masennus ja skitsoaffektiivinen häiriö.Lääkkeet lihottaa mutta ne on pakko ottaa.Lähetä mulle sähköpostia [email protected]. Samoin muut samanhenkiset,kirjottakaa!

      • hyivittu

        Anorektikot on kaikkein rumimpia ihmisiä tän maan päällä. Jätkätkään semmosia kattele. Ainakin on päästään sairas jätkä jos semmosia kattelee. Naisella pitää olla tissit, lantio ja perse. Helvettiin tollaset rumat luurangot! Hyi stn.


    • fhghghjh

      Lihominen ei ole normaalia. Suomessa siitä on vain tehty normaalia ja lihavat ovat suomessa ns. muodokkaita.

      • sukkaAna

        Hei kaikille.

        Eli siis. Anoreksiaan sairastutaan. Se ei ole mikään cool juttu. Tai onhan se aluksi, kun laihtuu. Miettii kuinka hienoa on olla laiha ja nätti. Mutta vähän ajan päästä ei enää jaksa. Sitten kun on 160cm ja 30 kg ja makaa sairaalassa miettii, miksi tein näin? Tosi asiassa et itse tee näin. Se on sama kuin masennus. Se tulee itsestään. Hiipii mieleen eikä välttämättä lähde koskaan pois. Sitten onkin jo sydänsairaus, hiukset lähtee, heikottaa, paleltaa ja huimaa. Ajatus ei kulje sekä kaikkialle sattuu. Vaikutusten määrä on loputon. Vanhemmat itkevät, samoin muu perhe. Kaikki ovat surullisia ja hiljaa mielessään jokainen tietää, ettei tälle sairaudelle voi mitään. Tätäkö haluatte?

        T: Anoreksiasta parantumisa yrittävä


      • so sad, so sad
        sukkaAna kirjoitti:

        Hei kaikille.

        Eli siis. Anoreksiaan sairastutaan. Se ei ole mikään cool juttu. Tai onhan se aluksi, kun laihtuu. Miettii kuinka hienoa on olla laiha ja nätti. Mutta vähän ajan päästä ei enää jaksa. Sitten kun on 160cm ja 30 kg ja makaa sairaalassa miettii, miksi tein näin? Tosi asiassa et itse tee näin. Se on sama kuin masennus. Se tulee itsestään. Hiipii mieleen eikä välttämättä lähde koskaan pois. Sitten onkin jo sydänsairaus, hiukset lähtee, heikottaa, paleltaa ja huimaa. Ajatus ei kulje sekä kaikkialle sattuu. Vaikutusten määrä on loputon. Vanhemmat itkevät, samoin muu perhe. Kaikki ovat surullisia ja hiljaa mielessään jokainen tietää, ettei tälle sairaudelle voi mitään. Tätäkö haluatte?

        T: Anoreksiasta parantumisa yrittävä

        Haluat anorektikoksi laihtuaksesi. Mulla on vielä parempi idea: halua mieluummin syöpäpotilaaksi tai munuaisten vajaatoimintapotilaaksi tai toivo itsellesi vaikka Crohnin tautia - jo laihtuu! Ja syöpää sairastaessi hyvässä lykysssä kuolemanvaarasi on pienempi. Anoreksia nervosan kuolleisuus on jopa 20 % kun monet syövät voidaan parantaa kokonaan. Mutta toisaalta, ennen kuolemaa useat syöpäpotilaat ovat TOSI laihjoja, ajattele kuinka cool juttu! Ja Crohnin taudissa usein leikataan suoli pois - ja taas laihtuu!
        Saisi siinä läskiperseet kyytiä ja luut vaan kolisisi lenkillä ja zumbassa.

        Hohhoijaa, taidanpa menneä hetkeksi masuni viereen maata. Töistä tullessa söin muutaman juustovoileivän, kiivi-hdelmän ja teetä välipalaksi. Sillä pärjää juuri ja juuri iltapalaan asti ja pakastimessa odottaa suuri herkkuni, Geisha-tuutti. Niin, mitä tarkoitusta tämä keskustelupalsta palvelee? Ei ainakaan vertaistukea vakavasta sairaudesta toipumiseen vaan pikemminkin vertaisyllytystä sairaaseen käyttäytymiseen, ihan syvältä.


    • ex isoveli :'(

      koska 90% naispuolisia: ihan tiedoksi niille jotka ovat/haluavat anorektikoksi, että anorektikot eivät näytä hyvältä, jos et halua olla "lihava" hankkikaa lihasta, älkää laihduttako itseänne kuoliaaksi.

      PS: ja jos todella olette niin itsetuhoisia että haluatte kuolla, ajatelkaa edes omaisianne! pikkusisko 14v kuoli anoreksiaan 16 joulukuuta 2010 joka ei todellakaan ollut mukavaa

    • reddari-94

      "haluaisin tulla anorektikoksi". Toihan on sama kuin sanoisit että haluat tulla syöpäpotilaaksi, että haluat saada kaksisuuntaisen persoonallisuuden, että haluaisit masentua, että haluaisit saada anemian, että haluaisitsaada sydänsairauden......listaa voi jatka loputtomiin... Herää tyyppi! Anoreksia on sairaus! Ei mikään lahdutus kuuri tai elämän tapa.

      T. Anorektikko, joka ei ole ylpeä sairaudestaan.

    • oöfnkxvjp

      Mä luulen, ettei nää jotka haluaa anorektikoiks oo mieleltään ihan terveitä... :( tai sit jos ne haluu vaan sääliä ja kuulla kuinka sopivia ovat nyt jo.

      Menkää puhuun vaikka terkkarille ajatuksistanne, kunhan koulu nyt ensin alkaa. Kyllä se siitä sitten :)

    • diipadaapa..

      Kyllä moni varmaan haluaa anorektikoksi, mutta ei välttämättä ole sairas. Moni vaan ei tiedä,miten rankka sairaus anoreksia on!
      Itsekin halusin,... Ja sairastuinhan minä, vaan nyt sitä kaduttaa kun vuosia elämästä mennyt hukkaan, ja kaikki osteoporoosit yms saatu...

      • wannabeAnorexia

        Olen 23-vuotias naikkonen, joka on miettinyt, olisiko anoreksia itselle "sopiva" sairaus, jos voi edes näin kamalasti sanoa. Ystäväni on sairastanut anoreksiaa vuosia joten olen oikeasti nähnyt millaista helvettiä se on. Silti, jossain tässä sairaassa pienessä mielessäni, haluaisin olla anorektikko. Minua ei lainkaan haittaisi olla laiha, minua ei haittaisi olla saamatta koskaan lapsia jne. Mielenterveyden menettämisestä ei ole vaaraa: se on jo menetetty (masennus ja paniikkihäiriö). Rytmihäiriöitäkin on nuoresta iästäni huolimatta ollut (periytyvä sydänsairaus). Tällaisella elämäööä tuntuu ettei ole mitään menetettävää, ei edes oma henkiriepu. Ne ihmiset täällä jotka kehottavat hakeutumaan hoitoon, eivät tiedä kuinka vaikeaa se hoitoonpääsy voi olla. Niin, ja mitat ovat siis 172/75, joten eipä tuo painon pudottaminen pahaa tekisi. En ole koskaan elämässäni saanut tuntea millaista on olla laiha, en edes lapsena tai nuorena. Ruokailu- ja liikuntatottumukset ovat kunnossa, mutta paino on ikuisesti ollut sama. Anoreksia kuulostaisi oikealta unelmalta... Yrittäkää edes hieman ymmärtää toisenlaista näkökantaa.


    • ---lotta

      Hei toi on oikeesti loukkaavaa kun tyypit täällä sanoo et oon 175cm ja painan 60 kiloo ja oon helvetin läski. Itse pidän itseäni normaalina kun olen 171 ja painan 55 kiloa. Olenko sittenkään normaali vai jokin läski paska ? miettikää nyt vähän mitä tekin tänne kirjottelette ! Kaverillani on anoreksia ja ei todellakaan kivaa. On se sitten kiva kun sillä kerätään huomiota ja vaivataan kavereita. Toisin sanoen teette myös kavereittenne elämän tukalaksi. Siinä sitten aina miettii et entäs mä? oonko mäkin muka sitten läski jos ollaan samankokoisia mutta painat vaan viisikiloa vähemmän ?

      • t-fat

        Miks sitten käyt täällä, koska tiiät et anorektikot pitää itteään lihavina vaikka ovatkin alipainoisia. Mee sinne laihduttavien läskien joukkoon, niin saat itsetunnon kohotusta..


    • Anorektikot<333

      Mul on sama... Haluaisin kauheesti laihtua anorektikoks ja olla erilainen ja kaunis. Aion kevääseen laihtua 10 kg eli --> 40kg. Peilistä näen Aina vaan läskin ruman tytön enkä ymmärrä kaikkia ku ne sanoo mua kauheen laihaks! Voimia sulle!

    • LÄSKI!

      nå itse olen 12v. 165/84 ajatelkaa sitä sitte... Vähä on loukkaavaa ku joku sanoo että on 170cm pitkä ja painaa 60kg. JA MINÄ KYLLÄ TIEDÄN ETTÄ OON LÄSKI, ET EI TARTTE HUOMAUTELLA. ja kuitenkin liikun joka päivä, syön terveellisesti ja syön karkkia korkeintaan kerran viikossa...

    • bansku

      Voi vittu teidän kanssa! Olin itsekin joskus wnb-anorektikkoteini. Sitten 19-vuotiaana huomasinkin olevani oikeasti anorektikko, pahimmillaan 160cm/37kg. Ei muuten näyttäny vaatteet paremmilta niinku ajattelette; ainoot, mitä voin käyttää, on lastenosaston vaatteet. Nyt oon "parantunu", eli lihonu 3kg ja vaihtanu anoreksian ja bulimian sekotukseen. Elämä on vitun vaikeeta ja toivon, että te pikku pissikset ymmärtäisitte sen, että anoreksia on _SAIRAUS_, se ei tule eikä varsinkaan lähde vain toivomalla...

    • valojapäälle

      "Vähä on loukkaavaa ku joku sanoo että on 170cm pitkä ja painaa 60kg."

      Tuolla kommentilla ei ole mitään tekemistä _sinun_ painosi kanssa. Itsellä on huomattavan ylipainoisia ystäviä ja en todellakaan kyttää heidän tekemisiään vaan aamuisin oma paino määrittää sen, millainen loppupäivästä tulee.

      Syömishäiriö on sairaus. En ymmärrä miksi kukaan haluaisi sairastua tähän paskaan... Ette te varmaan syöpääkään halua?

    • Emme ole täydellisiä

      Tämä on mielestäni aivan älytöntä. Tajuan ihmisiä joiden on pakko laihduttaa terveyden vuoksi tai ihmisiä jotka haluaisivat paremman ja terveellisemmän elämäntavan,mutta ihminen,joka haluaa tulla vakavaan sairauteen,sitä en ymmärrä. Kukaan ei ole täydellinen. Kaikissa meissä on joku virhe,emmekä sitä voi saada muuttumaan. Jos haluat pilata elämäsi ja ulkonäkösi moisella sairaudella,niin siitä vaan. Onnea matkaan kuolemaa kohti!

    • munkkipossu

      Minäkin olen oikeastaan aina jotenkin "ihaillut" anoreksiaa, mutten kuitenkaan olisi ikinä uskonut että oikeasti sairastuisin siihen.
      No, nyt olen sairastunut, yritän parantua ja samalla mietin miten laihtua myöhemmin uudelleen. Kaduttaa ihan helvetisti miksi koskaan sairastuin tähän, sillä elämäni oli ihanaa ennen tätä paskaa!

    • Pro-ana

      Mä oon koht kolmetoist. Oon pro-ana. Juttu tais alkaa siitä, kun mä masennuin. Halusin elämästä kurjaa. Multa häipy kaverit, sulkeudun huoneeseeni perheeltä ja tutuista. Nykyään jopa ruoan mainitseminen saa minut voimaan pahoin. Oon pienestä asti ollu ujo goottityttö, joka fanittaa anorektikkoja. Mä oon ollu noin kolme vuotta syrjäytyny. Koulukiusaus alotti mun masennukset ykkösellä. Silloin vaan söin mun huonoon oloon. Nyt nelosesta asti oon ollu semmonen, et en voi syödä yhtää. Kuuntelen vaa surullista goottimusaa pimeessä huoneessa, en syö juur yhtää ja piirrän kuvia kuolleista anorektikoista. Mä oon jo pitkää tienny, et mun elämä on pilalla. En vaa suostu koskaan myöntämään sitä.

    • .......

      ELÄ ikinä ala laihduttamaan sinun iässäsi paino lisääntyy syömättäkin toinen tyttäristäni kuoli tuohon sairauteen, en edes ajatellut tai en edes huomannut että hän oksenteli ja pyörtyili mutta tajusin sen liian myöhään.... hän kuoli 5.12.11

    • tutkimuksissakäynyt

      Mie oon läski 154 ja 39 :::/// läski ei lähe vaikka juoksen ja teen vatsalihasliikkeitä ja kaikkee ihan koko hiton ajan ja syön terveellisesti itken koko aja eikä oo enää kavereita ku oon nii lihava!!! Anoreksia on hyvä muttet nää omaa laihuuttas peilist tuijottaa aina ylipainonen kasa. Ja ne jotka tahtoo anorektikoiks on jo anorektilkoi.

      • Herää, hyvä ihminen.

        Tämä on wanha ketju, mutta pakko silti sanoo että AIVAN VITUN hyvä kommentti nimimerkiltä "Norm.pain.naikkonen" !!! Olen samaa mieltä TOD.


        Olen nyt 22-vuotias ja 14-vuotiaana olisin tappanut itseni, jos mutsi ei olisi pakottanut minua kouluterveydenhoitajalle laihtumisen takia. Siitä seurasi monen vuoden hoitokierre ja osastokäyntejä, elämäni oli helvettiä, mutta nykyään........siinä kesti siis 8 vuotta, että paranin....olen aivan saatanan onnellinen ihminen! Ja kiitollinen äidilleni ja kaikille niille lääkäreille, sairaanhoitajille ja psykologeille, jotka jaksoivat olla sitkeitä kanssani, vaikka en halunnut parantua ja vihasin vain kaikkia.

        Käy lukemassa blogiani, jossa julkaisen vanhoja päiväkirjojani siitä päivästä lähtien, kun äitini huomasi minun olevan anorektikko ja joka tulee päättymään siihen, että parannun:

        http://kuolemunkaamereen.blogspot.fi/

        Ja tämä on blogi siitä, joka kertoo kuinka hyvin minulla menee nykyään, kun olen normaalipainoin 52-kiloinen läski :DDD

        http://ineedmorecookies.blogspot.fi/


    • läski

      moi. mulla on ihan sama, mitat vaan 160cm, 40kg. kukaan ei oo sanonu muo

    • Anoreksiiaa

      Mulla on anoreksia mutta olen vasta laihtunut 8 kiloo haluan enemmän olen läski jos jollain on whatsapp tai sähköposti tai snäppi tai kik nii voi laittaa tähä jtn ois kiva jutella en haluu sit mitää joka käskee lopettaa vaa samoi fiiliksii ja semmoseit jotka haluis anoreksian tai yms.

    • Tyttö03

      Minäkin haluan anoreksian

      • siinähänse

        No sitten vaan lopetat syömisen.


    • dyingtobeperfect

      Meillä olisi yksi ANA ryhmä, tule sinne. 💕

      • Anonyymi

        Onko vielä mahdollisuus päästä olen kauan etsinyt jotain ana ryhmää josta saisi tukea ja tsemppiä ❤


    • Anonyymi

      Anoreksiahan on mahtava juttu, kun onhan se vanha viisauskin, että kärsi kärsi niin kirkkaimman kruunun saat. Aina katson että Oi Onpa siinä romanttisen kohtalokas ihminen, niin laiha, niin tuskaisen kaunis.
      Ja hei lisäksi siinä kasvaa kehon ympärille kaunis karvapeite. Aivot siinä sen sijaan ei kovin pääse kehittymään rasvan puutteen vuoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      232
      2046
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1787
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      106
      1209
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1140
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1095
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1015
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      960
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe