kokemuksia Oulun

Steiner-koulusta

Oulun Steiner-koulussa luokanopettaja pysyy samana ensimmäisestä luokasta kahdeksanteen luokkaan, näin koulun nettisivustoilla luvataan. Opettajakunta on Oulussa naisvaltainen ja varmasti suurin osa heistä on lapsellisia ja äitiyslomansa viettäneitä.
Minua kiinnostaisi tietää kuinka entiset oppilaat ovat kokeneet kahdeksan vuotisen taipaleensa saman opettajan opettamana ja niiden, joilla opettajat vaihtuivat ?
Peruskoulun- ja steiner- koulun opettajilla lienee kuitenkin sama opettaja-koulutus ?

5

1932

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuiran oppilas

      Milloin on Tuirassa läksiäispäivä ja Hietasaaressa uuden koulun avoimien ovien- päivä? Paljon on huhuttu ja näyttää ettäs kukaan tiedä mistään mitään tai sitten ne pidetään lokerossa, jossa vain jossa taitanee olla jotain tai ei mitään, jonne oletetaan tulevaksi joskus myöhemmin hiukan tuonnempana vielä, ne uuden koulun avaimet.

      • tärykalvot

        Keväällä sattui raju yhteenotto henkilökunnassa, jonka ääni kantautui kauas alatyylin kirosanoilla sun muilla, tavaroiden nakkelulla ja oven paiskomisella. Kaiken keskellä olivat oppilaat. Asioista vaikeneminen ja asian unohtaminen eivät kulje käsikädessä.


    • miettiväinen

      Kaikissa Steinerkoulussa ei ilmeisesti ole rehtoria, Oulussa on. Rehtori ei kuitenkaan valitse uusia opettajia vaan opettajakunta. Eroavatko peruskoulun rehtorin ja steinerkoulun rehtorin toimen kuva ja vastuualueet millään tavalla toisistaan ?

    • tempera mentti

      Seitsenikävuosikaudenjaksoissa ihmisillä on tempperamenttikausi -vaihtelut jokaisella meistä, ne kaikki neljä, on oppi. Opitaan jo alaluokilta saakka kouluaamuna jokaisena kohtaaminen, joka tapahtuu oppilaan tullessa ja opettajan vastaaottaessa oppilaan käsikädessä, jokaisen, josta kouluaamu alkaa, luonnollisesti.
      Oppilas kuitenkin hämmentyy, kuinka opettaja ei kättele hänen vanhempiaan vanhempaenvartin yhteydessä, vanhempiaan tervehtienkään ennen keskustelutuokion alkamista, Ei kaikki! Osalta Syy moiseen? Liian tuttavallisia vai täysin vieraita?
      Oppilaan vanhemmat vai opettajan kuuluu tervehtiä ensin? Hyvien tapojen menettely kuiten kättely, on aina lähtökohta missä vain kokousten. Olettaisin, että lähestyvänä aloitteentekijänä on opettaja, mutta asia on hoitunut yhtälailla myös toisinkin päin, vaikkei katseet kohtaisivatkaan, mutta toista kunnioittaen myös katseiden tulisi kohdata.
      On tempperamenttikasvatus opettajan työvälineinä, miten hän niitä käyttää ja osaa käyttää, mikäli hänellä ei ole pätevyyttä kelpoisuutta työhönsä?
      Opettaja, joka ei katso silmiin, on palaverissa yleensä hiljaa ja antaa muiden ottaa kantaa enemmän kuin itse, vaikka asian kuuluisi olla toisin, ei hymyä . Opettajan temperamentti ? se siitä neljästä on vahvana jokin hänen omassa kaudessaan Ja tietää oppilaan temperamenttikasvatuteensa tarvittavan apuvälineen. Konteksti? Lähtökohta? Temperamenttikasvatuksen tietotaito ja käytäntö sekä opettajan oma kasvukausi?
      Oli taannoin tärkeä kysymys opettajalle, johon hän ei vastaa, jolloin syntyi sulku lapsen kodin antamaan asianmukaiseen ja oikeudenmukaiseen malliin ja kanssakäymiseen aikuisten kesken, kuinka asiat täytyisi hoitaa myöskin aikuisten kesken oppilaan koulumaailmassa . Eräs luokan tyttö tai poika sai jostain tietovuodon levittäen tietoa asianomaiselle ja oppilastovereilleen,vaikka tiedottajana olisi kuulunut olla ei-oppilas eli opettaja.Vastuun siirtyminen= vastatakseen aivan toinen opettaja otti vastuun harteilleen. Hän kun tuntee asian, mutta kuinka asia näin kääntyi, saattaa vanhempien ja oppilaiden mieliä hämmästyttää. Herää kysymys, opettajan vastuusta: tehtäviä voi jakaa mutta vastuuta ei. Oppilaan tehtävät on oppia ja tiedottaminen vanhemmille on opettajan tehtävä. Oppilaalta oppilaalle tärkeän ja merkittävän tiedon välittäminen ei kuulu asiaan. Sellainen ajattelemattomuus on aikuisen ihmisen tempperamentin ulkoavaruuteen jäävä heikkolenkitys, ajattelemattomuus ja harkitsemattomuus.

    • vapaus ja vastuu

      Jälki-istuntoon määrääminen on kurinpitomenetemä, joka kasvattaa oppilasta ja muistuttaa yleisistä järjestyssäännöistä.
      Oppitunnin häiritsemistä on vierustovereiden kanssa keskustelu, josta opetus ja oppiminen häiriintyy. Keinot, joita opettaja valitsee tilanteen hallitsemiseen juontaa hänen opettajapersoonastaan ja ammattitaidostaan.
      Kun oppitunnin häiritseminen on toistuvaa ja kielto ei tehoa, huomaa toisetkin penaalistaan kaivaa värikkäitä kyniä tornin rakentamiseen ja yksi pyörittelee paperisyttyröitä aikansa kuluksi.
      On alkutilanteeseen helpompi puuttua kuin odottaa, että opetustilanne menee levottomaksi, ettei opettajan karjuminenkaan enää tehoa.
      Miksi toiset opettajat määräävät perustelluista syistä jälki-istuntoa ja toiset eivät ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      113
      5263
    2. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      67
      5064
    3. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      91
      4124
    4. Miten mä olisin

      Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.
      Ikävä
      75
      3610
    5. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      60
      3218
    6. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      43
      2801
    7. Kerro kolme huonoa ja

      kolme hyvää asiaa kaivatustasi? Än yy tee nyt
      Ikävä
      15
      2297
    8. Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen

      Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️
      Ikävä
      52
      1924
    9. Rakastatko mua

      Vielä?
      Ikävä
      40
      1800
    10. Onko kaivattusi

      kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.
      Ikävä
      37
      1638
    Aihe