Mitä tehdä - auttakaa!!?

apuakaipaava1

Mittani on nyt niin täynnä, että päätin ensimmäiseksi tulla kysymään täältä ohjeita.

Tätini seurustelee miehen kanssa jolla on takana linnatuomioita mm. taposta ja ties mistä muusta. Hän pahoinpitelee tätiäni päivittäin ja uhkaa tappaa tämän. Hänen mukaansa se kävisi helposti, esim. upottamalla kaivoon, eikä kukaan saisi koskaan tietää. Hän on mm. sitonut tätini sänkyyn ja hakannut tämän todella pahasti monta kertaa.

Mies on todella mustasukkainen. Lähtiessään kotoa hän ottaa tätini puhelimen mukaansa, jottei tämä voisi ottaa yhteyttä keneenkään. Hän tarkistaa puhelimesta kaikki puhelut ja lukee viestit ja poistaa tätini sukulaisten ja ystävien numeroita, koska heihin ei saisi pitää mitään yhteyttä. Jos joku soittaa tädilleni, hän ei anna tämän vastata.

Hän uhkaa tappaa tätini, jos tämä kertoo poliiseille pahoinpitelyistä.

Myöskään tädilläni ei saisi olla yhtään ystäviä, ja ne ovatkin kaikonneet olemattomiin, koska kaikki pelkäävät kyseistä miestä. Kaupungilla tätini ei saisi jutella kenenkään kanssa ja tämä mies on mustasukkainen jopa naisista, he ovat hänen mukaansa kaikki lesboja.

Tätini ja tämä mies asuvat erillään, mutta viettävät kaiken aikansa miehen asunnolla, jossa hän pitää tätiäni ns. vankina. Nyt hän yrittää, että tätini muuttaisi hänen luokseen ja oli pakottanut tätini allekirjoittamaan siihen liittyvän asiakirjan. Hän myös määrää tätini myymään kaiken omaisuutensa, koska hän ei sitten enää tarvitsisi mitään.

Tätini on päässyt käymään muutaman kerran luonani, muutoin emme pysty pitämään yhteyttä. Tänään mittani täyttyi lopullisesti kun näin tätini taas hakattuna ja kysynkin nyt, että mitä tässä tilanteessa pitää tehdä? Pakkohan kyseisestä miehestä on jotenkin päästä eroon. Saako poliiseilta minkäänlaista suojelua tällaisessa tilanteessa? Jos tätini kertoo kaiken poliisille, ei ole syytä epäillä etteikö tämä mies oikeasti tappaisi, koska on tehnyt sen ennenkin. Hän on oikeasti todella kylmäverinen ja häntä on syytä pelätä.

Toivon että tilanteeseen löytyisi ratkaisu. Tätini itse ei tee mitään, koska pelkää liikaa.

7

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asterylix

      Turvakoti, valokuvia, poliisilaitos. Jos ei todellakaan pääse pois asunnosta, ilmoitus vapaudenriistosta poliisille. Jos on oikeasti taposta istunut, poliisi kyllä puuttuu asiaan. Henkilösuojaamiseen ei taida poliisin rahkeet riittää, rahakkaat ostaa turvamiehen tai jengin.
      Jos ihminen itse aina vaan palaa tällaisen henkilön luokse, ei häntä pysty auttamaan, sillä silloin on kyse omasta valinnasta.

    • DWK.

      Paitsi jos tämä ko.miehen luokse palaaminen tapahtuu pelkäämisen takia,
      niin se ei taida olla oma valinta.

    • Hyvissä väleissä...

      MItä omistelet, jopa oman sukupuolesi, ja sen tuntemuksien ylitse?

    • l.h.v.90

      Ei mikään estä sinua tekemästä rikosilmoitusta hänen puolestaan. Ilmoitat asiasta ja painotat miehen vaarallisuudesta siitä että mies on istunut linnassa. Asiasi otetaan varmasti vakavissaan jos kerrot myös, että ystäväsi vapaus on riistetty ja on vankina ja tätä pahoinpidellään säännöllisesti. Jos ystävääsi ei edes saa yhteyttä niin se alkaa olemaan jo aika huolestuttavaa. Pelastat korkeintaan ystäväsi hengen jos lähestyt asiaa menemällä poliiseille.

      • en kadehdi

        Itse samassa tilanteessa eläneenä, tiedän :pelko estää. Joku päivä kaveri vapautuu ja sillä on ollut aikaa miettiä miten kostaa. Minulta murrettiin useita luita, pelastukseni oli, hän löysi toisen. Pettäminen oli takaporttini. Voiko kaveri saada itseään pelkäämään jotain. Tuollaisiin auttaa vain silmä silmästä.


      • Ottaa pattiin
        en kadehdi kirjoitti:

        Itse samassa tilanteessa eläneenä, tiedän :pelko estää. Joku päivä kaveri vapautuu ja sillä on ollut aikaa miettiä miten kostaa. Minulta murrettiin useita luita, pelastukseni oli, hän löysi toisen. Pettäminen oli takaporttini. Voiko kaveri saada itseään pelkäämään jotain. Tuollaisiin auttaa vain silmä silmästä.

        Parhaillaan puhelimeen tulee viestejä ex-mieheltä. Erosimme 4 vuotta sitten. En ollut missään tekemisissä hänen kanssaan yli puoleen vuoteen, tarvitsin hänen apuaan yhdessä remontissa, jonka rahalla maksoin. Seuraus: taas saan kärsiä hänen mustasukkaisuudestaan, hän soittelee sukulaisille ja tuttavilleni. Minulla on oma elämä toisella paikkakunnalla, ei tätä tajua mitä alkoholismi saa aikaan. Selvin päin ihan mukava. En muistanut kun pyysin hänen apuaan vanhoja ikäviä kokemuksia. En osannut pelätä. Nyt tulee tappoviestiä puhelimeen. No, vaikka hänellä on ase, niin ei pelota. Harmittaa vaan kun känny piippaa. Ja se, että häiritsee läheisiäni soittelemalla heille.

        Äijän on helppo häiriköidä kun tietää minun olevan ihan yksin! Raukkamaista, jos olisi mies tässä, niin voisimme yhdessä hoitaa homman.

        Voi elämä. Lohduttaudun sillä, että on uhkaillut naapureitaankin, jospa nämä toimittaisivat ukon hoitoon. Kun alkaa ammuskelemaan naapureitaan niin ehkä sitten?

        Miten joku voi seota näin täysin. Ja miten on saanut aseluvan? Jokainen tietää mitä siitä seuraa jos menen poliisille. Minulle hankaluuksia ja vaivaa loppuelämäksi.


    • Mikkelsson

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe