Jos ei kilppari, mikä sitten?

Ei_kivaa

Hei,

Tässä pientä oirelistaa 38-vuotiaalla naisella.

- Nivelkivut lähinnä käsissä, polvissa ja päkiässä
- Liikkeelle lähteminen hankalaa istumisen jälkeen, mummofiilis
- Ummetustaipumus, ilmeisesti peräpukamia, koska nykyään kirkasta verta ulosteissa melko usein ja peräaukko kipeä ulostamisen jälkeen
- Aina melko epäsäännölliset kuukautiset
- Hiusten lähtöä
- Elohiiriä lihaksissa
- Ihon kutinaa
- Jalkaterän puutuminen lenkillä tai salilla (melko harvinainen)
- Siitepölyallergia
- Ferritiini ollut joskus alarajoilla johon rautakuuria
- Yliliikkuvat nivelet
- Turvotus etenkin kasvoissa ja silmänympäryksissä, silmäpussit, nykyään myös kasissä ja vaihtelevasti nilkoissa
- Tummat silmänaluset
- Huimaus ja näkyy tähtiä, kun nousee äkillisesti tai laittaa leuan rintaan ja nostaa katseen
- Liikkeiden huono koordinaatio (kävelee seiniä päin), heikentynyt tasapaino
- Ruokayskää silloin tällöin
- Kuivahko iho
- Karvankasvua "väärillä" alueilla (vatsa, kasvot, rinnat, sisäreidet, sormien selkämykset ja kädet)
- Saamattomuutta ja aloitekyvyttömyyttä
- Ajoittain kohtuuton väsymys liikunnan jälkeen ja hidas toipuminen
- Aamuisin ei aina herää virkeänä hyvänkään unen jälkeen
- Helposti uupuminen
- Hajamielisyys
- Joskus ollut hillitöntä suolan himoa
- Ajoittainen keskittymiskyvyn puute
- Huono iho: laajentuneet huokoset nenäalueella, näppyjä otsassa, leuassa ja joskus poskien alueella
- Iho rypistyy ja vanhenee ennen aikojaan
- Jalkaongelmia lenkkeilystä: penikkaa ja akillesjänteen kipeytymistä
- Lihaskramppeja vaikka syönyt magnesiumia
- Päkiän kohta kipeytyy korkokengissä, niin ettei varpaita saa koukkuun korkokengän pois ottamisen jälkeen
- Hyvin kalpea iho
- Kädet usein kylmät
- Nukkumaan mennessä usein saatava jalat pois peiton alta
- Herkähkö palelemaan (alle 25C) ja heikko sietämään kuumuutta (yli 33C)

Tuloksia labrasta varmaan tällä viikolla. Olen miettinyt pitkään, että nämä oireet viittaisivat kilppariin, mutta myös miettinyt, että muita mahdollisia oireiden aiheuttajia olisivat:

- Reuma
- MS-tauti
- Fibromyalgia
- Keliakia

Kilppariarvot on katsottu kerran, mutten enää muista mitä ne olivat, mutta silloin lääkäri sanoi ettei niissä ole vikaa. Voiko näillä oireilla saada "masennusdiagnoosin"..? Se pelottaa - miten osata vaatia lääkäriltä ratkaisuja tilanteeseen?

Lisäksi vielä huono menemään nukkumaan ajoissa -> väsymys, vuorokausirytmit vinks vonks, vaikuttaa arjen hallintaan. Joskus add-diagnoosikin välähtänyt mielessä... :/

Kiitos jos paremmin tietävät osaatte auttaa, jotain muutosta tilanteeseen pitäisi saada.

34

1403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkuoka

      Kovasti vaikuttaa, että olet hysteerinen ja aina kun tunnet jotain kehossasi, niin rupeat tätä märehtimään. Terveen paperit ja jatka normaalia elämistä äläkä jauha koko ajan oireistasi, joita taitaa olla melkein kaikilla ihmisillä.-

      • Anonyymi

        Vaikka juttu on vanha, vastauksesi täyttä paskaa ja ihmisen vähättelyä. Ihan sitä samaa mitä nykyajan läkäritkin tekevät.


    • Ei_kivaa

      Kiitos vaan asiallisesta vastauksesta. Juuri tuollaista vastausta lääkälriltä olen pelännyt ja siksi pantannut lekurille menoa jo useamman vuoden. Välillä oireita on enemmän välillä vähemmän.

      Hysteriaa en pode, vaan pikemminkin pyrkinyt vähättelemään tuntemuksiani, "ei tässä nyt mitään ole", kai tämä on ihan normaalia. Nyt vaan tuntuu, että alkaa olla etenkin käsikipujen kanssa mitta täysi, koska ei tämä mielestäni normaalia ole. Mietin kaikki mahdolliset, "ei tavanomaiset" tuntemukset joista olen kärsinyt, koska ymmärtääkseni juuri niiden avulla voidaan paremmin päätellä mistä on kyse.

      Toivottavasti jollakin toisella antaa oikeasti hyödyllisiä vinkkejä - haluan saada itseni parempaan kuntoon ja voida hyvin.

      • nupputuppu

        Sulla on paljon samoja oireita kuin mullakin. Silloin kun verikokokeissa mennään viitearvojen alarajoilla, niin sekin aiheuttaa usein jo vajaatoiminnan oireita. Kun saat tulokseet, niin laitatko ne tänne, niin siitä pystyy paremmin näkemään mihin suuntaan ne ovat. Lääkärit tuijottavat viitearvoja ja eivät herkästi ala lääkitsemään.
        Minulla oli viime vuonna koelääkitys, mutta se lopetettiin ennenkuin päästiin edes kunnon lääkeannoksiin. T4V nousi kyllä 15, mutta nyt sekin on taas laskenut. En jaksa enää puhua lekureille mitään.
        Koitahan sinä jaksella.


    • Ei_kivaa

      No niin, kuulemma veriarvot normaalit. Sain puristettua kilppariarvon lääkäriltä, on 1,6. Hemogl., kolesteroli, reumatekijät, munuaisarvot ja kilppariarvot, kai vissiin sokerikin oli ainakin katsottu eikä niissä mitään. Kysyin, että eikös niitä kilppariarvoja ole kaksi, johon totesi että tämä arvo on tarkempi ja on ihan hyvä eli vajaatoimintaa ei ole. Nyt sitten ihmetellään mistä nivelkivut johtuvat, kun reumaa ei ainakaan veriarvojen mukaan ole. Niveliä ehkä lähdetään kuvaamaan, kun sanoin että jotain kyllä on, tämä ei voi olla normaalia. Ihmetyttää vain mistä nuo kaikki muut oireet johtuvat? Mm. turvotus, ummetus, tunne tasapainon heikkenemisestä, lihaskrampit ja elohiiret esim. reisilihaksessa, uupumisalttius?

      • Anonyymi

        Minusta oirelista vaikuttaa vahvasti raudanpuutteiselta. Lääkärit sanovat että arvot ovat hyvät vaikka ne eivät olisikaan. Ferritiini, transferriini ja pvk hyvä katsoa, jossa selviää minkä asteinen raudanpuutos kyseessä.


    • Ei_kivaa

      Löysin tuolta kilppari-infon oirelistasta vielä lisää mätsääviä oireita:

      - kuume ei nouse - ei juuri koskaan 37,3 ylemmäs, erittäin harvoin ollut 38
      - alhainen ruumiinlämpö, yleensä 35,9-36,4 välillä
      - jos lämpö nousee, tuntee olon sairaaksi - kyllä
      - hiusten laatu muuttunut
      - kulmakarvat vähentyneet - sisänurkasta alkanut harventua

      Mainittu yli kymmenen kohtaa täyttyi. Hyvähän se olisi, jos ei olisi mitään sairautta, mutta kyllä omituiselta tuntuu, että mistä nämä jutut sitten johtuvat, jos kilppari ei ole syylinen?

    • kivaa_on

      Kyllä se selitys tuli jo tuossa toisessa viestissä. Turhaa hysteeristä käytöstä. Lakkaa googlettelemasta ja miettimästä joka ikistä tuntemustakin, niin kas kummaa rupeaa elämä sujumaan yllättäen paremmin.

    • Ei_kivaa

      Jep jep. Alle nelikymppiselle on siis normaalia joutua ojentelemaan itseään ja käpöttelemään kuin vanhus ensimmäiset kymmenen metriä vaikkapa työtuolista noustua? On normaalia. että niveliä särkee eikä normaali yöuni piristä? Nivelissä on kuin naulaa lyötäisiin läpi tuntemuksia? Turvotusta esiintyy vaikkei ole syönyt erityisen suolaista ruokaa ja on juonut tarpeeksi. Jne...

      En haluamalla halua itselleni _mitään_ tautia, vaan vain syyn sille miksi en mielestäni voi normaalisti. Haluaisin tehdä asian eteen jotain. Paino on normaali, elintavat terveelliset, harrastan liikuntaa. Nukkumisesta tulee joskus joustettua liikaa, mutta niin moni muukin tämän ikäinen tekee.

      Luulotautiseksi leimaamisen pelossa olen tosiaankin pitkään yrittänyt vähätellä tätä asiaa enkä mennyt lääkärille. Olo vaan on sellainen, että enää ei jaksaisi jatkaa tätä "ei mussa mitään vikaa ole" uskottelua. En ole mitään aktiivisesti sen enempää googlettanut, vaan täältä palstalta klikkasin linkkiä, jossa kerrottiin kilpparioireista.

      Oletko "kivaa_on" tosiaan sitä mieltä, että ihmisen vain pitää tyytyä elämään elämää haittaavien oireiden ja nivelkipujen kanssa eikä syytä niille saisi etsiä? Miten voit ihmistä tuntematta leimata tämän luulosairaaksi? Aika paljon kilpirauhassairauksiin liittyen on täälläkin palstalla juttua siitä, että lääkärit eivät syystä tai toisesta vaivaudu tutkimaan kunnolla.

      Ajattelin, että joku osaisi kertoa onko turhaan epäilty kilpparia ja sitten paljastunutkin jotain muuta. Toivottavasti joku osaisi vastata jotain asiallista.

      • nupputuppu

        Sinuna menisin hakemaan oikein kunnon lääkärin diagnoosin. Kaikki kilpirauhasiin kuuluvat verikokeet pitää myös ottaa. Ei yksi arvo mitään kerro.


    • helppoo on

      Koelääkityksellä selviää..

    • Vajaa rouva

      Mene kunnollielle lääkärille ja pyydä mittaamaan TSH, T4V ja TPOab. Kirjoita ne arvot sitten tänne myös tiedoksi. Pelkkä TSH ei yksinään kerro mitään.

    • Ei_kivaa

      Onko siis tuolla TSH-arvolla kuitenkin mahdollista, että olisi kilppariongelmista kyse, vaikka se on ilmeisesti melko ideaali arvo?

      Tämän piti olla kunnollinen lääkäri, on kuitenkin yksityisen lääkäriaseman palveluksessa eikä mikään tk-robotti. Miten ihmeessä tästä nyt pääsee eteenpäin, kun menen uudelleen tälle lääkärille, ja hehän eivät tunnetusti pidä siitä, että "potilas tietää paremmin"..?

      • 6+2

        Tuo ths-arvo ei oikeastaan kerro muuta kuin että sinulla on aivolisäke.
        Kilpirauhasasiat ovat useimmille lääkäreille täysin tuntemattomia.
        Tämä on valtava ongelma, etenkin koska homeet ja ympäristön kemikaalikuorma saavat yhä useamman kilpirauhasen pettämään. Sinulla voi siis olla kyse myös ns . sisäilmasairaudesta.
        Tähän tulee seuraavaksi joku homekämpän omistava kyynikko nälvimään, mutta ota silti asiasta selvää.


    • 6+2+google=lääkäri

      "Kilpirauhasasiat ovat useimmille lääkäreille täysin tuntemattomia."

      Höpöhöpö....kilpirauhasasiat ovat tavallista rutiinia 99.99%:lle peruslääkäreistä. Koomista lähinnä on, että suomi24 ja muut keskustelufoorumipalstat ovat täynnä "asiantuntijoita", jotka mielestään asiat paremmin tietävät, mutta sitten aina onnistuvat osaamisensa tason kirjoituksillaan paljastamaan. Luuletko sinä ja muut kaltaisesi älypäät tosiaan, että lääkäri ei osaa sitä samaa googlea käyttää, jolla sinunkin (väärä) tietosi on hankittu. Ainoa ero on se, että koulutuksensa ja järjenkäytön myötä lääkäri osaa harrastaa lähdekritiikkiä.

      Ei ole myöskään mikään järjen jättiläinen nimimerkki "Ei_kivaa".... Vai, että kunnollinen lääkäri, kun yksityisellä on töissä. Mitäköhän eroa sinä luulet yksityispuolella ja tk-puolella työskentelevillä perusterveydenhuollon lääkäreillä olevan? Useat heistä työskentelevät kummassakin paikassa. Erona on se, että yksityispuolella kyllä ottavat hyvin herkästi minkä tahansa kokeen, oli kyseessä miten järjetön testi tahansa. Syyn tähän voi kukin itse päätellä.

      • 6+2

        ".kilpirauhasasiat ovat tavallista rutiinia 99.99%:lle peruslääkäreistä"

        Olet aivan oikeassa, 99,99 % lääkäreistä jättää kilpirauhassairaudet rutiininomaisesti hoitamatta.


      • nupputuppu
        6+2 kirjoitti:

        ".kilpirauhasasiat ovat tavallista rutiinia 99.99%:lle peruslääkäreistä"

        Olet aivan oikeassa, 99,99 % lääkäreistä jättää kilpirauhassairaudet rutiininomaisesti hoitamatta.

        Ei tavalliset yleislääkärit ainakaan vaivaudu perehtymään millään lailla potilaan oireisiin. Viitearvoissa kun ovat, niin se on siinä. Ei auta vaikka potilas konttaisi edessä. Luin jostain lääkärisivustolta, että kun veriarvot ovat viitteiden alatasossa, niin silloin pitää katsoa mitä oireita potilaalla on ja mennä sen mukaan. Meilläpäin ei kyllä niin tapahdu. Ei kuunnella yhtään mitään ! :/


    • uuuuhuhuu

      Ongelma lienee siinä, että mikäli arvot ovat viitteissä, niin mitä näyttöä on kilpirauhassairaudesta? Ei käytännössä yhtään mitään. Oireita voi olla, mutta ne ovat usein niin epämääräisiä ja usein varsin subjektiivisiä, että näiden perusteella on oikeasti vaikea tehdä hypotyreoosidiagnoosia.

      • ongelmaa on

        Endokrinologian erikoislääkäri katsoo ensin oireet, sitten vasta veriarvot.
        Ristiriitatilanteessa hän tekee diagnoosin oireiden perusteella.
        Näitä lääkäreitä Suomessa on vain muutama, joten suuri osa potilaista jää heitteille.
        ja kuten joku edellä totesikin, sisäilmasairaudet tuottavat nopeasti lisää "epätyypillisiä" kilpirauhaspotilaita, joilla ei ole mitään toivoa hoidosta.


    • uuuhuhuu

      Kuten itsekin toteat, valtaosa endokrinologeista ei toimi mainitsemallasi tavalla. Kysymys kuuluukin, miksi luulet, että se vähemmistö, jotka ilman objektiivista näyttöä lääkitystä määrää on se joka hoitaa potilaan oikein? Kiusallasiko luulet niiden muiden jättämättä lääkityksen aloittamatta? Et tainnut ymmärtää, mutta mikäli oireita lukuunottamatta ei ole mitään objektiivistä näyttöä kilpirauhassairaudesta, niin mihin ihmeessä se diagnoosi perustuu? Kuten todettua oireet tyypillisesti epämääräisiä ja voivat liittyä kymmeniin muihin syihin. Vääntääkseni rautalangasta kanssasi, jos lääkärin vastaanotolle menee potilas rintakivun kanssa, ja tutkimuksissa ei ole mitään näyttöä sepelvaltimotaudista, niin toimitaanko oikein, jos henkilölle aloitetaan normaali sepelvaltimotaudin lääkehoito, koska oiretta voi esiintyä sepelvaltimotaudissa.

    • turhistaturhin

      Thyroxin ei ole "lääke" vaan hormoni! On eroa syödäkkö sepelvaltimotautiin lääkettä tai kokeilla kilpparioireisiin Thyroxiniä!

      • 6+2

        "Uhhelihuu" on selvästi tuleva lääkäri. Hänen roolinsa on määrätä mahdollisimman paljon mahdollisimman kalliita lääkkeitä. Siksi hän ei saa ajatella eikä hänen kuulu ymmärtää hormoni- käsitettä paitsi tietenkin jos on kyse anabolisista steroideista urheilukäyttöön.


      • 6+2+turtur=stupido
        6+2 kirjoitti:

        "Uhhelihuu" on selvästi tuleva lääkäri. Hänen roolinsa on määrätä mahdollisimman paljon mahdollisimman kalliita lääkkeitä. Siksi hän ei saa ajatella eikä hänen kuulu ymmärtää hormoni- käsitettä paitsi tietenkin jos on kyse anabolisista steroideista urheilukäyttöön.

        "Thyroxin ei ole "lääke" vaan hormoni!"

        Just.....aina kun luulee nähneensä tällä foorumilla älyllisen pohjanoteerauksen, niin eikös joku aina vain onnistu pistämään paremmaksi. Poissulkevatko mainitsemasi asiat toisensa? Voit toki kertoa FIMEA:lle ym. määrityksesi.

        6 2, mukava nähdä, että tietosi lääkäreiden työstä on samalla tasolla kuin tietosi kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Toisin sanoen olemattomat. Mitäköhän yksikään lääkäri kostuu "mahdollisimman kalliiden" lääkkeiden määräämisestä? Tietosi taitavat asian suhteen taitavat olla jostain 1800-luvulta, kuten kilpirauhastietämyksesi. Ei lääkäri mitään provisiota saa ja apteekki lääkkeen joka tapauksessa halvimpaan mahdolliseen vaihtaa.


      • 6+2
        6+2+turtur=stupido kirjoitti:

        "Thyroxin ei ole "lääke" vaan hormoni!"

        Just.....aina kun luulee nähneensä tällä foorumilla älyllisen pohjanoteerauksen, niin eikös joku aina vain onnistu pistämään paremmaksi. Poissulkevatko mainitsemasi asiat toisensa? Voit toki kertoa FIMEA:lle ym. määrityksesi.

        6 2, mukava nähdä, että tietosi lääkäreiden työstä on samalla tasolla kuin tietosi kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Toisin sanoen olemattomat. Mitäköhän yksikään lääkäri kostuu "mahdollisimman kalliiden" lääkkeiden määräämisestä? Tietosi taitavat asian suhteen taitavat olla jostain 1800-luvulta, kuten kilpirauhastietämyksesi. Ei lääkäri mitään provisiota saa ja apteekki lääkkeen joka tapauksessa halvimpaan mahdolliseen vaihtaa.

        Asia taitaa olla sinulle hyvin henkilökohtainen?
        Miksi sinusta tuntuu noin ikävältä myöntää lääkkeen ja hormonin ero?


      • uskomushoitoja
        6+2+turtur=stupido kirjoitti:

        "Thyroxin ei ole "lääke" vaan hormoni!"

        Just.....aina kun luulee nähneensä tällä foorumilla älyllisen pohjanoteerauksen, niin eikös joku aina vain onnistu pistämään paremmaksi. Poissulkevatko mainitsemasi asiat toisensa? Voit toki kertoa FIMEA:lle ym. määrityksesi.

        6 2, mukava nähdä, että tietosi lääkäreiden työstä on samalla tasolla kuin tietosi kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Toisin sanoen olemattomat. Mitäköhän yksikään lääkäri kostuu "mahdollisimman kalliiden" lääkkeiden määräämisestä? Tietosi taitavat asian suhteen taitavat olla jostain 1800-luvulta, kuten kilpirauhastietämyksesi. Ei lääkäri mitään provisiota saa ja apteekki lääkkeen joka tapauksessa halvimpaan mahdolliseen vaihtaa.

        Voi jospa nykylääkäreiden tiedot kilpirauhasesta olisivat edes 1800-luvun tasolla!
        Sama tietty pätee myös diabeteksen hoitoon ja ruokavaliosuosituksiin!


      • uuhhuuuhuu
        6+2 kirjoitti:

        Asia taitaa olla sinulle hyvin henkilökohtainen?
        Miksi sinusta tuntuu noin ikävältä myöntää lääkkeen ja hormonin ero?

        No joo......jos ihminen ei ymmärrä, että lääke ja hormoni eivät ole toisensa poissulkevia asioita ja että useaa hormonia lääkitystarkoituksessa käytetään, niin ehkä aikaansa voisi käyttää paremmin kuin väittelemällä tämäntasoisen älyllisen kapasiteetin omaavien yksilöiden kanssa. Ei asialla joka tapauksessa ole enää mitään tekemistä viestiketjun aloittajan ongelmien kanssa. Kysynpä kuitenkin, että mikäli tietämyksenne taso on tätä luokkaa, niin miksi hyvänen aika sentään jaatte neuvoja täällä muille?


      • 6+2
        uuhhuuuhuu kirjoitti:

        No joo......jos ihminen ei ymmärrä, että lääke ja hormoni eivät ole toisensa poissulkevia asioita ja että useaa hormonia lääkitystarkoituksessa käytetään, niin ehkä aikaansa voisi käyttää paremmin kuin väittelemällä tämäntasoisen älyllisen kapasiteetin omaavien yksilöiden kanssa. Ei asialla joka tapauksessa ole enää mitään tekemistä viestiketjun aloittajan ongelmien kanssa. Kysynpä kuitenkin, että mikäli tietämyksenne taso on tätä luokkaa, niin miksi hyvänen aika sentään jaatte neuvoja täällä muille?

        Minkä neuvon sinä olet antanut ketjun aloittajalle?


    • Ei_kivaa

      Te kaikki miinustelijat ja älykkyyttäni morkkaavat: jos kerran tiedätte niin paljon paremmin, niin sanokaa sitten hyvänen aika MITÄ minun pitäisi tehdä???

      Tk lääkäri on juurikin siksi "huonompi" lääkäri, että sillä puolella ollaan hyvinkin tiukkoja sen kanssa mitä tutkimuksia lääkäri voi määrätä, standardihoitona resepti Buranaa ja kyllä se siitä. Yksityisellä puolella vastaavaa rajoitetta ei tosiaan ole. Moni pitkään tk-lääkärinä ollut myöskin turhautuu ja turtuu, kun ei voi hoitaa potilaita kunnolla ja siksi kovettaa itsensä - ei kuuntele eikä ota potiasta yhtä tosissaan kuin yksityisellä puolella paremmin motivaationsa säilyttänyt lääkäri. Kyllä tämän nyt pitäisi olla ihan selvää. Tilanne on valitettava, mutta tosi. Julkiseen terveydenhuoltoon pitäisi saada enemmän resursseja.

      Jos tuo "tuleva lääkäri" uuuuhuhuu tutkii niitä rintakipuja, niin jollei sepelvaltimotautia löydy, hän varmaankin TUTKII LISÄÄ, eikä vain totea, että ei löytynyt sitä tautia mitä epäiltiin, mene kotiin ja unohda se rintakipu????

      Kuten jo totesin, en tosiaankaan HALUA mitään tiettyä tautia tai diagnoosia, vaan vain voida paremmin. Ilmeisesti se tekee minusta tyhmän ja idiootin, kun kyselen, että mikähän MUU tämä sitten voisi olla, jos ei kilppari? Tällä hetkellä EN voi hyvin. Oireet jo kerroinkin. Jos olette sitä mieltä, että nuo ovat terveen merkkejä (ovat todellisia, ei kuviteltuja!) niin aika heikko on käsitys terveydestä. Toivottavasti se ei ole tulevan lääkärin käsitys...

      • nupputuppu

        Elä sinä välitä noista urputtajista. Taitaa siel suunnassa olla omia lehmiä ojassa. Toivottavasti saat hoitoa itsellesi. Kärsivällisyyttä se nykyaikana vaatii, että saa kunnon hoitoa. Kukaan ei syyttä suotta valita lääkärille. Minulla itselläni on nykyään korkea kynnys lähteä lääkäriin, ku se on sellasta vähättelyä.


    • Vajaa rouva

      Pelkkä TSh ei kerro mitään. Mene toiselle yksityislääkärille ja pyydä TSH, T4V ja TPOab. Näillä pääset alkuun.

    • 1+5

      Tupsahdin lukemaan näitä, kun olen huomannut samanlaisia oireita kuin aloittajalla. Lisäksi paino ei tipu, vaikka kuinka kuntoilee ja syö kuin keiju. En ole myöskään saanut selitystä vaivoilleni ja työterveyslääkäri vain sanoi, että kilpirauhasarvo (puhui yksikössä) on viiterajan keskellä eli niin hyvä kuin voi olla ja että tilannetta "seurataan". Kontrolli joskus puolen vuoden jälkeen. Haluaisin myös mennä toiselle lääkärille, mutta ei ole varaa maksaa itse yksityistä, kunnallinen ei hoida kun on työterveys. Uuvuttaa ja väsyttää eikä enää millään jaksaisi. Lääkäri oli juuri sitä tyyppiä,etten todellakaan uskalla mennä "neuvomaan" ja pyytämään noita toisiakin arvoja testattavaksi. Voi voi.
      Mikä muuten tuota negatiivista vastarannankiiskeä oikein vaivaa? Jos kerran muut neuvoo väärin, miksi hän ei tosiaan sitten neuvo ollenkaan? Huutelee vaan täällä ihmisille, että olette luulosairaita.

      • nupputuppu

        Jos lääkäri haluaa seurata arvoja ja kontrollinkin laittaa, niin kyllä sulla varmaankin jotain häikkää oli siinä.


    • Noilta sivuilta löy-

      dät syyllisen huonoon oloosi ja hoito-ohjeet! Kvht-altistuksessa kilppari menee ekaks "ylikierroksille" ja pitkittyessään "alikierroksille" Testaaa itsesi ja välttämättä et tarvitse lääkäriä, mutta tietoa tarvitset:

      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi

    • Anonyymi

      Toivottavasti olet jo saanut diaknoosin ja hoidon.

      Onhan sinulta tutkittu lisäkilpirauhaset (eli pienkilpirauhaset), (eli kalsiumrauhaset)? Verikokeella selviää onko siellä kaikki ok.

      Luettelemasi oireet ovat lisäkilpirauhasten liikatoiminnan oireita myös. Kaikilla ei suinkaan esiinny kaikkia luettelemiasi oireita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe