Kuinka kohdella narsistia?

pakkokohtaamisia

Kuinka suhtautua narsistiin, etten saa narsistin hoviväen vihoja päälleni?

Tunnen sanoinkuvaamatonta inhoa narsistia kohtaan, enkä haluaisi olla missään tekemisissä kyseisen kanssa. Pakkoyhteyksiä tulee silloin tällöin, enkä kykene olemaan tekoystävällinen ja suustani ryöppyää tunteet päin naamaa, jollaiseen käytökseeni kyseinen narsisti taitavasti pyrkiikin ja siis saa mitä haluaa. Hoviväki puolustaa vuolaasti narsistiaan, osan heistä jopa tiedostaen narsistin narsistiksi kokemastaan kohtelustaan narsistin taholta.

46

2387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hoksaa

      Entä jos lakkaisit tuntemasta inhoa?

      Tuo tunnehan syö sinua, ei narsistia.

    • hfjkuyioiuoioyo

      Hyvä kysymys:) Sitä juuri itsekin mietin. Tosin en tunne enää vihaa, naurattaa vaan. Jos kohdataan, käyttäydyn välinpitämättömästi.
      Ehkä sinunkin pitäisi pyrkiä muuttamaan ensin jotain itsessäsi, päästä yli ja unohtaa inho ja viha. Negatiiviset tunteet on kuluttavia.

      Minustakin on varmasti levitelty ties mitä, hovin toimesta, eikä edes kiinnosta. Ne on ihmisiä joilla ei ole merkitystä. Eikö vaan.

    • fgdhdhhfgjfhgj

      ...oikeastaan mietin sitä pitäisikö olla täysin välinpitämätön, moikata, ei moikata, vai peräti sanoa jotain uusille uhreille? Olisin toivonut että joku olisi minulle sanonut.
      Narsisti ei ikinä yksin liiku

      • Hoksaa

        Ehkä oikein kaikkivoipainen narsku viihtyy yksin ja loput hakee tukea omille ajatuksilleen?

        Perhana, ulkona on kaunis ilma, taidan sittenkin avata ulko-oven :)

        Näkyillään..


      • ja ikävän
        Hoksaa kirjoitti:

        Ehkä oikein kaikkivoipainen narsku viihtyy yksin ja loput hakee tukea omille ajatuksilleen?

        Perhana, ulkona on kaunis ilma, taidan sittenkin avata ulko-oven :)

        Näkyillään..

        Niin tai ainakin ikkunan. Nuo pikkuhöntiäiset 2-3 millin pikkupaskiaiset ryntäävät varaamaan sisätilayöpymismestan viileän yön varalta. Pitää laittaa tosi tiheä harsokangas - myös narsku-säikeet pitävän.


      • hoksaa
        ja ikävän kirjoitti:

        Niin tai ainakin ikkunan. Nuo pikkuhöntiäiset 2-3 millin pikkupaskiaiset ryntäävät varaamaan sisätilayöpymismestan viileän yön varalta. Pitää laittaa tosi tiheä harsokangas - myös narsku-säikeet pitävän.

        Ha-haa :)
        Kyllä, höntiäiset täyttää narskukriteerit mennen tullen.
        Tulevat iholle, eivät ota mielipiteitä huomioon, inisevät ja härnäävät. Käyttävät uhria hyväkseen ja kuppaavat veretkin. nnnnnnnnnnnnnnnn...*läps*


    • Hyvä kysymys

      Hyvä kysymys aloittelija. Itse pohdin samaa koska jouduun ihan muutaman viikon kuluttua kohtaamaan erään narsistin.

      Olen tuntenut tosissanikin vihaa ja raivoa tuota ihmistä kohtaan, joka on aiheuttanut paljon pahaa. Nyt enemmän asiasta lukeneena kun tiedän että kyse on narsistista ja huono käytös, kohtelu ja itsekkyys johtuu siitä niin on vihakin hellittänyt.

      Tekemisissä en halua olla todellakaan mutta voin hyvin kuvitella kuinka hän tulee yliteatraalisen makeilevana tervehtimään ja kyselemään kuulumisia, esittäen ettei mitään ole tapahtunutkaan. Olen etukäteen miettinyt paljonkin sitä kuinka tervehtiä ihan vain yleisörauhan vuoksi vai jättääkö väliin. En kohta kymmeneen vuoteen ole ollut yhteyksissä hänen kanssaan vaan katkaisin välit kokonaan häneen mutta hänhän ei aluksi millään sitä voinut sulattaa vaan painostavasti yritti saada minua takaisin normiväleihin mutta en suostunut. Tosin lopullinen välirikko piti tehdä hiljaisesti ja tyylikkäästi niin ettei hän sitä heti edes huomannut. Koska kyseessä on narsisti niin hänhän ei sitä välttämättä joko ymmärrä tai sitten ei välitä vaan voi aivan hyvin oikein tuppaantua seuraani ja painostavaan tyyliin esittää jotain hyvä veli-asetelmaa, esittäen muille ja itselleenkin uskotellen että eihän meillä tässä mitään ongelmaa ole. Jos taas sanon suoraan tai teen selväksi etten ole kiinnostunut hänen kanssaan tekemisissä olemisesta, voi hän alkaa raivota ja yrittää painostamalla minua taivuttaa hyviin väleihin.

      Monet hänet tunteva kyllä tietää hänen törkeästä käytöksestä mutta en usko heidän ymmärtävän tai muistavan hänen petollisuuttaan enää ja he pitävät häntä mukavana, ystävällisenä ja kilttinäkin, koska eivät näe hänen lävitseen ja hän jos kuka on sellainen tyyppi joka osaa hurmata yleisönsä ja makeilla uskottavasti niille jotka hän laskee vertaisikseen tai ainakin lähelle sitä.

      Mikä lohduttavinta niin tapahtuma jossa hänet pitäisi nähdä, on mahdollisuus jättää väliin koska se on vapaaehtoista. Muuten menisin sinne ihan mielelläni mutta tuon narsisti-ihmisen takia tuntuu ikävältä mennä kun tuskin kukaan puolustaisi minua häneltä. Toisaalta ei sitten missään voisi käydä jos siellä on joku ikävä ihminen, vaikka tässä tapauksessa ei ole kyseessä vain ikävä ihminen jonka kanssa nyt vaan ei kemiat pelanneet tai yhteisymmärrys toiminut, vaan narsistinen kieroilija joka haluaa toisen selkänahan ja tarpeen osoittaa saavansa olla kokoajan niskan päällä.

      Onko muilla kokemuksia miten kohtasitte narsistin jälkeen päin ja miten saitte pidettyä hänet loitolla itsestänne jossain tietyssä tapahtumassa?

      • ...

        Narsisti on säälittävä hyväksynnän etsijä, mutta sillä keinoin miten hän sitä etsii hän ei tule sitä ikinä saamaan! Narsisti ei kunnioita toisia ihmisiä vaan haluaa manipuloida heitä. Pahimmillaan manipuloimalla yrittää pakottaa hyväksymään hänet. Myös niin pahasti manipuloiden, että ajaa ihmisen eristyksiin voidakseen pakottaa hyväksymään hänet ja siihen miten sinun on suhtauduttava häneen.


      • on high

        Itse päätin jo vuosia sitten ettei narsisti ole sen arvoinen että miettisin menemisiäni ja tulemisiani hänen mukaansa. Vuosiin en narsistiin törmännyt koska välirikon tullessa annoin hänen ymmärtää että en pidä häntä minään. Onnistuin jopa vedättämään ja kerroin sen hänelle. Se säikäytti narsistin niin että hän itse luikki karkuun.

        Erinäisten sattumien summana jouduin enemmän narsistin kanssa tekemisiin ja hän tulkitsi sen niin että voi taas tunkea elämäämme. Vaikka hän varmasti tiesi etten halua häntä lähellekään, hän lapsia ja puolisoa kilpenä käyttäen tuli esim. kotiimme. Oli kieltämättä vähän vaikea suhtautua ihmiseen joka tulee kotiisi vaikka tietää ettei ole tervetullut. Tavallaan murtautuu pyhimpääsi.

        Se että huomioin häntä mahdollisimman vähän, ja olin suorastaan tyly, ei toiminut. Tylyyteni oli kuitenkin merkki reaktiosta jonka hän aiheuttaa. Paremmin toimi se että olin hyväntuulinen ja onnellinen, ja jätin hänet edelleen huomioimatta. Kerran, kylläillessämme yhteisten tuttujen luona, narsisti pasmat menivät aivan sekaisin kun naureskelin ja juttelin ja kuljin narisistin nenän edestä pää pystyssä, onnellisena ja ylpeänä itsestäni. Narsistin hermostui niin että keksi kiireesti tekosyyn poistua paikalta.

        Vielä kerran narsisti yritti lähestyä jolloin ilmoitin hänelle, ilman tulkinnan varaa, ettei hänellä ole meille mitään asiaa. Se toimi, ja taas saa olla rauhassa koska narsisti välttelee. Mutta kauanko, en tiedä. Narisistin maailmassa tällaiset asiat heittävät häränpyllyä tämän tästä.

        Siis, narsistiin tuntuu purevan parhaiten että näyttää kuinka onnelinen, iloinen ja vahva on. Ja ilman että narsistilla olisi mitään osaa tai arpaa siihen kaikkeen. Jos narsisti ei voi ottaa kunniaa onnellisuudestasi, ei pysty sitä poistamaan, eikä edes saa siitä osaa itselleen, narsistille ei jää mitään.

        Jos yrität olla samalla tasolla, narsisti pistää kaikensa peliin alentaakseen sinut. Alapuolelle oleminen eli nöyristely on vain itsensä kiusaamista joten pitää asettua reilusti yläpuolelle, ainakin näyttää narsistille että niin on.


    • werewrredxcxzc

      Toi että narsisti (puhun yhä vain diagnosoiduista, tai oikeasti narskuista) saa ihmisen raivoamaan ja "vihaamaan" (vaikkei oikeasti vihaisikaan) johtunee siitä ettei ns. normaali ihminen kykene ymmärtämään narsistista persoonallisuutta. He loukkaavat, tekevät epäloogisia asioita, pettävät jne. ilman katumusta. Mitä normi ihminen ei pysty tajuamaan. NARSISTI EI KYKENE TUNTEMAAN EMPATIAA. Tunne joka on tärkein ihmisten kanssakäymisessä. Mihin kaikki perustuu. Tänään narsisti sanoo porkkana on punainen ja jos joku kyseenalaistaa sitä, sanoo huomenna että sanoi että se on sininen. Valheella ei ole narsistille merkitystä, vain se miten se uskotaan. Narsisti on tyhjä kuori ja länsimaisessa hyvinvointi yhteiskunnassa narsistilla on paikka. Tuskin afrikan puskaheimojen parissa. Pidettäisiin outona. En tiedä.

      Tässä hyvä palsta englanniksi jossa myös narsistit (diagnosoidut jne) kirjoittavat:

      http://www.psychforums.com/narcissistic-personality/

      • J-B Bokassa

        Aika hätäistä ajattelua, että kolmas maailma olisi turvassa yhtään miltään. Pikemminkin viidakon lait ovat vahvempia kaikkialla, missä ei ole luottoa, että yhteiskunta hoitaa - ainakaan oikeudenmukaisesti.


    • kaunishantainenorava

      Mielenkiintoinen linkki!
      Keskustelua - ihan narsisteilta, että miten voivat kun voivatkin loukattuina stalkata "lähdettä". Näyttäytyä vain aiheuttaakseen kipua/matelua.

      Jos saavat menetetyn lähteen matelemaan takaisin, kostavat loukkauksen torjumalla hänet.

      Hyviä pointteja.

    • gkjhhgjghkjgg

      - Olet välinpitämätön
      - Pidät rajat
      - Et provosoidu
      - Viet asian heti esimiehelle, kun hän ylittää rajat
      - Mitätöit hänen itsekehun
      - Käytät paljon sanaa "miksi" ja kyseenalaistat hänen toimintansa, vaatimuksena (provosoitumatta).

      Hän joutuu tämän jälkeen käyttämään tosi paljon energiaa sinuun ja saa narsistisia romahduksia. Tämän seurauksena hän alkaa välttää seuraasi.

      Pystyt ihan silmin näkemään kuinka hän ahdistuu ja menettää voimansa.

      Itse asiassa tämä toimii kohtuullisesti myös muihin persoonallisuushäiriöisiin.

      • Hoksaa

        Muuten toimiva konsepti, kuitenkin huomioitavaa on että
        välinpitämättömyys, mitätöinti ja kyseenalaistaminen
        romahduttaisi kenen tahansa ihmisen itsetunnon. Myös sinun ja minun. Mutta ymmärrän pointtisi taistella itsekeskeistä ihmistä vastaan, ottaa vastuu omasta hyvinvoinnistaan, toteuttaa omaa tervettä narsismia. Puolustaa minuuttaan.

        Sosiaalinen kanssakäyminen on taitolaji, ja narsismi-ilmiö on nimenomaan sosiaalisen kanssakäymisen ilmiö, missä kaksi tai useampi ihmistä eivät tule toimeen keskenään.


      • gkjggggjjgxhh
        Hoksaa kirjoitti:

        Muuten toimiva konsepti, kuitenkin huomioitavaa on että
        välinpitämättömyys, mitätöinti ja kyseenalaistaminen
        romahduttaisi kenen tahansa ihmisen itsetunnon. Myös sinun ja minun. Mutta ymmärrän pointtisi taistella itsekeskeistä ihmistä vastaan, ottaa vastuu omasta hyvinvoinnistaan, toteuttaa omaa tervettä narsismia. Puolustaa minuuttaan.

        Sosiaalinen kanssakäyminen on taitolaji, ja narsismi-ilmiö on nimenomaan sosiaalisen kanssakäymisen ilmiö, missä kaksi tai useampi ihmistä eivät tule toimeen keskenään.

        Sinulla ei taida oikeasti olla kokemusta narsisteista?

        Terve narsismi on populismipsykologian kehittämä termi, millä ei ole mitään tekemistä oikean narsismin tai narsistin kanssa.

        Narsisti sairastaa hyvin vakavaa mielisairautta, mikä on monella tapaa paljon pahempi kuin skitsofrenia. (uskon, että kuka tahansa meistä mielummin olisi sairastunut skitsofreniaan kuin olisi narsisti)

        Me puhumme psyykkisesti, hyvin, hyvin sairaasta henkilöstä, joka sairastaa mielisairautta nimeltä narsismi.

        Kyse ei ole itsekkäästä tai itsekeskeisestä henkilöstä vaan ihan oikeasta sairaasta.

        Narsisti tekee hirveää tuhoa, mutta kärsii itse eniten sairaudestaan.


      • hakoteillä
        Hoksaa kirjoitti:

        Muuten toimiva konsepti, kuitenkin huomioitavaa on että
        välinpitämättömyys, mitätöinti ja kyseenalaistaminen
        romahduttaisi kenen tahansa ihmisen itsetunnon. Myös sinun ja minun. Mutta ymmärrän pointtisi taistella itsekeskeistä ihmistä vastaan, ottaa vastuu omasta hyvinvoinnistaan, toteuttaa omaa tervettä narsismia. Puolustaa minuuttaan.

        Sosiaalinen kanssakäyminen on taitolaji, ja narsismi-ilmiö on nimenomaan sosiaalisen kanssakäymisen ilmiö, missä kaksi tai useampi ihmistä eivät tule toimeen keskenään.

        Sulla menee narsismi ja narsistiset piirteet sekaisin. Melkein kaikilla on narsistisia piirteitä, muttei se tee heistä narsistia. Tunnetko ketään narsistia, jos tunnet, sen jälkeen vasta tiedät mistä puhutaan.


      • hakoteillä
        hakoteillä kirjoitti:

        Sulla menee narsismi ja narsistiset piirteet sekaisin. Melkein kaikilla on narsistisia piirteitä, muttei se tee heistä narsistia. Tunnetko ketään narsistia, jos tunnet, sen jälkeen vasta tiedät mistä puhutaan.

        Nimimerkille hoksaa edellinen.


      • Hoksaa
        gkjggggjjgxhh kirjoitti:

        Sinulla ei taida oikeasti olla kokemusta narsisteista?

        Terve narsismi on populismipsykologian kehittämä termi, millä ei ole mitään tekemistä oikean narsismin tai narsistin kanssa.

        Narsisti sairastaa hyvin vakavaa mielisairautta, mikä on monella tapaa paljon pahempi kuin skitsofrenia. (uskon, että kuka tahansa meistä mielummin olisi sairastunut skitsofreniaan kuin olisi narsisti)

        Me puhumme psyykkisesti, hyvin, hyvin sairaasta henkilöstä, joka sairastaa mielisairautta nimeltä narsismi.

        Kyse ei ole itsekkäästä tai itsekeskeisestä henkilöstä vaan ihan oikeasta sairaasta.

        Narsisti tekee hirveää tuhoa, mutta kärsii itse eniten sairaudestaan.

        Ajattelet niin monimutkaisesti että ihmettelen.
        Epäilet ettei minulla ole kompetenssia esittää mielipiteitäni narsismipalstalla. Valitettavasti et tule saamaan nimilistaa tapaamistani ihmisistä, narsistisista tai vähemmän narsistisista.

        Narsismi ei ole mielisairaus.

        Terve narsismi on lähtökohta ja edellytys mielekkäälle elämälle.

        Terveeseen narsismiin voi tulla h ä i r i ö .

        Häiriöistä voi parantua jos ne tunnistaa, ja on motivoitunut itsensä oppimisesta.

        Tiesitkö että sinä olet paras mahdollinen ihminen elämään omaa elämääsi, oppimaan ja muuttumaan, hallitsemaan itseäsi? Ketään muuta et voi muuttaa tai hallita.


      • Hoksaa
        hakoteillä kirjoitti:

        Nimimerkille hoksaa edellinen.

        Joo, sekaisin olen päivittäin monta kertaa, enkä yrityksistäni huolimatta ole löytänyt ihmisen käyttäytymiseen absoluuttista totuutta ja ideaa. Totuus kun tuppaa vaihdella yksilöittäin.
        Parasta vain puhua subjektiivisista totuuksista, moraalista ja etiikasta. Väittelyitä ei syntyisi jos kaikille olisi totuus sama asia.

        Miten pystyt eroittamaan tapaamastasi ihmisestä, vaivaako häntä terveeseen narsismiin tullut häiriötila vaiko terveen narsismin puute?

        Entä skeemat, miten kykenet selvittämään ihmisen tunnelukkojen määrän ja vahvuuden hänen käytöksensä perusteella?

        Miten tarpeet ja niiden tyydyttyminen/tyydyttymättömyys vaikuttaa ihmiseen?

        Monilla on vaikeuksia arvioida näitä asioita itsessäänkin. Mutta mehän olemmekin tottuneempia katsomaan enemmän ulospäin kuin sisäänpäin, eikö vaan?


      • kaunishantainenorava
        Hoksaa kirjoitti:

        Ajattelet niin monimutkaisesti että ihmettelen.
        Epäilet ettei minulla ole kompetenssia esittää mielipiteitäni narsismipalstalla. Valitettavasti et tule saamaan nimilistaa tapaamistani ihmisistä, narsistisista tai vähemmän narsistisista.

        Narsismi ei ole mielisairaus.

        Terve narsismi on lähtökohta ja edellytys mielekkäälle elämälle.

        Terveeseen narsismiin voi tulla h ä i r i ö .

        Häiriöistä voi parantua jos ne tunnistaa, ja on motivoitunut itsensä oppimisesta.

        Tiesitkö että sinä olet paras mahdollinen ihminen elämään omaa elämääsi, oppimaan ja muuttumaan, hallitsemaan itseäsi? Ketään muuta et voi muuttaa tai hallita.

        Terveen narsismin ja NPH:n ero on siinä että toisella on myös tunteita, empatiaa ym.
        NPH narsisti ei näitä tunteita tunne, vika on aivoissa/varhaislapsuudessa.

        Sitä ei niin vaan korjata. Ei ole pieni häiriö.


      • ...
        gkjggggjjgxhh kirjoitti:

        Sinulla ei taida oikeasti olla kokemusta narsisteista?

        Terve narsismi on populismipsykologian kehittämä termi, millä ei ole mitään tekemistä oikean narsismin tai narsistin kanssa.

        Narsisti sairastaa hyvin vakavaa mielisairautta, mikä on monella tapaa paljon pahempi kuin skitsofrenia. (uskon, että kuka tahansa meistä mielummin olisi sairastunut skitsofreniaan kuin olisi narsisti)

        Me puhumme psyykkisesti, hyvin, hyvin sairaasta henkilöstä, joka sairastaa mielisairautta nimeltä narsismi.

        Kyse ei ole itsekkäästä tai itsekeskeisestä henkilöstä vaan ihan oikeasta sairaasta.

        Narsisti tekee hirveää tuhoa, mutta kärsii itse eniten sairaudestaan.

        Ja kärsii itse eniten tajuamatta sitä! Kunpa joku saisi narsistin tajuamaan sen, että hän tekee enemmän vahinkoa itselleen myös syyllistymällä sellaisiin pahoihin tekoihin. Narsisti ei tavoittele terveyttä, ehkä etsii sitä, mutta ei löydä. Terveyden saavuttamisen pointtina on kehitys ja kasvu ihmisenä, mutta narsisti ei kykene siihen vaan on liian jumissa omissa ongelmissaan joita se ei halua tunnustaa itselleen eikä muille.


      • ***
        Hoksaa kirjoitti:

        Joo, sekaisin olen päivittäin monta kertaa, enkä yrityksistäni huolimatta ole löytänyt ihmisen käyttäytymiseen absoluuttista totuutta ja ideaa. Totuus kun tuppaa vaihdella yksilöittäin.
        Parasta vain puhua subjektiivisista totuuksista, moraalista ja etiikasta. Väittelyitä ei syntyisi jos kaikille olisi totuus sama asia.

        Miten pystyt eroittamaan tapaamastasi ihmisestä, vaivaako häntä terveeseen narsismiin tullut häiriötila vaiko terveen narsismin puute?

        Entä skeemat, miten kykenet selvittämään ihmisen tunnelukkojen määrän ja vahvuuden hänen käytöksensä perusteella?

        Miten tarpeet ja niiden tyydyttyminen/tyydyttymättömyys vaikuttaa ihmiseen?

        Monilla on vaikeuksia arvioida näitä asioita itsessäänkin. Mutta mehän olemmekin tottuneempia katsomaan enemmän ulospäin kuin sisäänpäin, eikö vaan?

        Totuutta voi miettiä sillä miten erottaa hyvä (hyvyys) ja paha (pahuus) sekä oikea (oikeus) ja väärä (vääryys). Myös rakkaus on hyvä mittapuu, 'rakkaus ei aikaansaa pahaa' on sanonta. Myös asiallisuus ja asiattomuus ovat hyviä mittapuita.


      • been there done that

        "Pystyt ihan silmin näkemään kuinka hän ahdistuu ja menettää voimansa."

        Tämän olen nähnyt muutaman narskun kohdalla. Pidä rajasi ja näytä narsistille samalla mitalla että olet loistava, hyvä ja ahkera, vaikka hän kuinka provosoisi typerillä jutuillaan ja koettaisi vaikuttaa itsetuntoosi. Hänelle tunne on nimittäin sietämätön!!! Näet kuinka tuosta mahtipontisesta esittäjästä tai vinoon päin naamaasi virnuilevasta tunne-erämaasta, tulee kuin uinuva ja lahonnut zombi.


      • se on mielisairaus
        *** kirjoitti:

        Totuutta voi miettiä sillä miten erottaa hyvä (hyvyys) ja paha (pahuus) sekä oikea (oikeus) ja väärä (vääryys). Myös rakkaus on hyvä mittapuu, 'rakkaus ei aikaansaa pahaa' on sanonta. Myös asiallisuus ja asiattomuus ovat hyviä mittapuita.

        Diipadaa ja lässynlää. Ei kannata myöskään uskoa huijareita jotka lässyttävät ettei ole hyvää ilman pahaa. Miten joku edes kelaa asioita tuolla tavalla? :D

        Narsiti ei välttämättä HALUAKAAN pahaa vaan voi olla hyvinkin avulias koska avun saaja toimii hyvänä lähteenä. Kotona oleva puoliso voi olla taas pahan lähde. Nämä lähteiden tarvitsevuudet vaihtelevat, johtuen narsistin mielen epätasapainosta eli mielisairaudesta! Mutta niinhän se on että hullu ton hulluja ja terveet on terveitä, minkäs teet, vältä seuraa jos ei ole aivan pakko olla tekemisissä. Ainakin "älykkäät narsistit" kyllä tajuavat jättää vahvempansa rauhaan ja etsivät itseään heikompilahjaisia uhreja. Voit päättää, oletko voittaja vai häviäjä ja narsistin ikuinen uhri. It´s your decision ;)


      • kuka pelkää mörköä?
        been there done that kirjoitti:

        "Pystyt ihan silmin näkemään kuinka hän ahdistuu ja menettää voimansa."

        Tämän olen nähnyt muutaman narskun kohdalla. Pidä rajasi ja näytä narsistille samalla mitalla että olet loistava, hyvä ja ahkera, vaikka hän kuinka provosoisi typerillä jutuillaan ja koettaisi vaikuttaa itsetuntoosi. Hänelle tunne on nimittäin sietämätön!!! Näet kuinka tuosta mahtipontisesta esittäjästä tai vinoon päin naamaasi virnuilevasta tunne-erämaasta, tulee kuin uinuva ja lahonnut zombi.

        "uinuva ja lahonnut zombi" osuvasti ilmaisit, sopii erityisen hyvin narsistiin, joka ei saa tarpeeksi lähdettä. Narsisti on turpa mutrussa ja muistuttaa lähinnä selkään saaneelta pikkulapselta, jolla ei ole tarpeeksi leikkikaluja. Näyttää katuvaiselta, mutta ei ole sitä ollenkaan. Ainoastaan itseensä käpertynyt mörkö, jonka tahto ei totedu suunnitelmien mukaan.


      • turha kinata
        se on mielisairaus kirjoitti:

        Diipadaa ja lässynlää. Ei kannata myöskään uskoa huijareita jotka lässyttävät ettei ole hyvää ilman pahaa. Miten joku edes kelaa asioita tuolla tavalla? :D

        Narsiti ei välttämättä HALUAKAAN pahaa vaan voi olla hyvinkin avulias koska avun saaja toimii hyvänä lähteenä. Kotona oleva puoliso voi olla taas pahan lähde. Nämä lähteiden tarvitsevuudet vaihtelevat, johtuen narsistin mielen epätasapainosta eli mielisairaudesta! Mutta niinhän se on että hullu ton hulluja ja terveet on terveitä, minkäs teet, vältä seuraa jos ei ole aivan pakko olla tekemisissä. Ainakin "älykkäät narsistit" kyllä tajuavat jättää vahvempansa rauhaan ja etsivät itseään heikompilahjaisia uhreja. Voit päättää, oletko voittaja vai häviäjä ja narsistin ikuinen uhri. It´s your decision ;)

        kun asia on helppo tarkistaa mm netistä:

        "Persoonallisuushäiriöiden päätyyppejä

        Persoonallisuushäiriöt jaetaan nykyisin kolmeen eri pääryhmään. Epäluuloiselle(paranoidinen), eristäytyvälle (skitsoidinen) ja psykoosipiirteiselle (skitsotyyppinen) persoonallisuushäiriöille on ominaista käytöksen erikoisuus tai outous.
        Epäsosiaaliselle (antisosiaalinen), epävakaalle ("rajatila", "borderline"), huomiohakuiselle ja narsistiselle persoonallisuushäiriöille on ominaista käytöksen dramaattisuus, emotionaalisuus tai epävakaus.
        Estyneelle, riippuvaiselle ja pakko-oireiselle persoonallisuushäiriöille on tyypillistä ahdistuneisuus ja pelokkuus.
        Usein henkilöllä ilmenee samanaikaisesti usean eri persoonallisuushäiriön piirteitä.
        Epäluuloiset, narsistiset, epäsosiaaliset ja pakko-oireiset häiriöt ovat yleisempiä miehillä, kun taas epävakaa, riippuvainen ja huomiohakuinen persoonallisuus ovat tavallisempia naisilla."
        -psykiatrian erikoislääkäri Matti Huttunen-
        -Lääkärikirja Duodecim 22.10.2011-

        Eli kyllä kyseessä on häiriö. Ei mielisairaus.

        Persoonallisuuden häiriöt
        ovat aivan eri asia kuin
        psykoottiset häiriöt (mielisairaudet)

        Riittääkö nöyryyttä pyytää "hoksaa.lta" anteeksi? :)


      • hoksaa
        kaunishantainenorava kirjoitti:

        Terveen narsismin ja NPH:n ero on siinä että toisella on myös tunteita, empatiaa ym.
        NPH narsisti ei näitä tunteita tunne, vika on aivoissa/varhaislapsuudessa.

        Sitä ei niin vaan korjata. Ei ole pieni häiriö.

        Niin, tunteita vai ei, siinäpä kysymys.

        Tunteettomilla tai vähätunteisilla psykopaateilla on todettu muutos aivoissa, ns maoa-geeni. Se, yhdistettynä lapsuuden kaltoinkohteluun saattaa laukaista psykopatian. Tapaukset ovat hyvin harvinaisia.

        Jos ajatellaan tavista ja narsistisestipersoonallisuushäiriöistä jollain asteikolla, niin psykopaatti on kaukana tuon asteikon ulkopuolella.


      • Hoksaa
        kuka pelkää mörköä? kirjoitti:

        "uinuva ja lahonnut zombi" osuvasti ilmaisit, sopii erityisen hyvin narsistiin, joka ei saa tarpeeksi lähdettä. Narsisti on turpa mutrussa ja muistuttaa lähinnä selkään saaneelta pikkulapselta, jolla ei ole tarpeeksi leikkikaluja. Näyttää katuvaiselta, mutta ei ole sitä ollenkaan. Ainoastaan itseensä käpertynyt mörkö, jonka tahto ei totedu suunnitelmien mukaan.

        Eiks oo kivaa kun narsisti kärsii? Kivitetään se.
        Sä saat heittää ensimmäisen kiven. >(:

        Se oli sarkasmia, älkää ottako todesta.

        Kyllä kaikilla ihmisillä on yhtäläinen ihmisarvo. Jos käytämme rumia otteita, emme ole sen parempia kuin "narsistitkaan"


      • vagtaa
        Hoksaa kirjoitti:

        Eiks oo kivaa kun narsisti kärsii? Kivitetään se.
        Sä saat heittää ensimmäisen kiven. >(:

        Se oli sarkasmia, älkää ottako todesta.

        Kyllä kaikilla ihmisillä on yhtäläinen ihmisarvo. Jos käytämme rumia otteita, emme ole sen parempia kuin "narsistitkaan"

        Kerropa miten narsisti kärsii? Miltä siitä tuntuu milloinkin? Narsistia ei voi ymmärtää kukaan ei-narsisti, sillä terve ihminen ei voi asettautua mieleltään narsistin asemaan, niin kummajaisia ovat.


      • hoksaa
        vagtaa kirjoitti:

        Kerropa miten narsisti kärsii? Miltä siitä tuntuu milloinkin? Narsistia ei voi ymmärtää kukaan ei-narsisti, sillä terve ihminen ei voi asettautua mieleltään narsistin asemaan, niin kummajaisia ovat.

        Tiedän vain oman kärsimykseni määrän. Minua harmittaa jos näen kenen tahansa kärsivän.


      • Niin, että sen
        vagtaa kirjoitti:

        Kerropa miten narsisti kärsii? Miltä siitä tuntuu milloinkin? Narsistia ei voi ymmärtää kukaan ei-narsisti, sillä terve ihminen ei voi asettautua mieleltään narsistin asemaan, niin kummajaisia ovat.

        "Kerropa miten narsisti kärsii?"

        Niin, että sen kurjuus jatkuu pitkään. Siitä tietää, että hän on pudonnut kärsimään. Eli kokee sitä hajoamista ja tuskaa. Tuskin hän kärsii ihan samoin kuin minä. Kaikissa tunteissa tahtoo olla sävyjä, jotka ovat peräisin kokemuksista ja eletystä elämästä. Voi olla, että narsistin kärsimys on sellaista onttoutta, joka laittaa hänet etsimään uusia lähteitä, jotka voisivat häntä ravita. On todellakin vaikea sanoa, missä on kovan ja armottoman narsistin pohjat.

        Tässä yksi uumoilu.


    • ghjfffghczghvvxxx

      Ehkäpä olisi parempi, että et lähtisi hölisemään tyhjiä "musta tuntuu" tiedoilla.
      Täällä on ihmisiä, jotka on kokeneet maanpäällisen helvetin ja tekoja, jotka sinusta varmaan tuntuisi täysin mahdottomilta urbaanilegendoilta.

      NPH (narsistinen persoonallisuushäiriö) on diagnoisoitavissa oleva mielisairaus.
      Sitä hoidetaan terapialla ja psyykelääkityksellä (tosin hoitoennuste on todella synkkä).

      Miltä sinusta tuntuisi, jos sairastaisit vaikkapa parantumatonta syöpää, johon tulisit ihan kohta kuolemaan ja joku tulisi naureskelemaan, että sairastamasi syöpä on vain mielikuvituksesi tuote. kerro tuo tunne miljoonalla, niin olet aika lähellä sitä, mitä sinun kirjoituksesi aiheuttaa muille.

      • toiselle palstalle

        Ja mitenkähän sinun syöpädiagnoosisi liittyy narsismiin millään tavalla.......
        HEHHH!


      • Hoksaa

        "Täällä on ihmisiä, jotka on kokeneet maanpäällisen helvetin"

        Kokeneet.

        Kokeneet nimenomaan ajattelevat että "musta tuntuu".

        Eivät objektiivisesti vaan subjektiivisesti


      • musta tuntuu
        Hoksaa kirjoitti:

        "Täällä on ihmisiä, jotka on kokeneet maanpäällisen helvetin"

        Kokeneet.

        Kokeneet nimenomaan ajattelevat että "musta tuntuu".

        Eivät objektiivisesti vaan subjektiivisesti

        Hoksaa on niitä !!!!!!!


      • hoksaa
        musta tuntuu kirjoitti:

        Hoksaa on niitä !!!!!!!

        Lisäksi olen totuuden etsijä, en sen omistaja :)


      • fuefueruer
        hoksaa kirjoitti:

        Lisäksi olen totuuden etsijä, en sen omistaja :)

        Nyt kun olet saanut mitätöityä ja kiusattua perheväkivallan/työpaikkakiusaamisen uhreja, niin mikä on seuraava tavoitteesi.

        Löytyisikö ehkä leipäjonosta lisää kiusattavia?


      • hoksaa
        fuefueruer kirjoitti:

        Nyt kun olet saanut mitätöityä ja kiusattua perheväkivallan/työpaikkakiusaamisen uhreja, niin mikä on seuraava tavoitteesi.

        Löytyisikö ehkä leipäjonosta lisää kiusattavia?

        Jos koet itsesi uhrikseni, se ei automaattisesti tarkoita että olisin narsistisi. En ole täällä kirjoittamassa kiusaamismielessä.

        Ongelmahan piilee sinun uhriutumisherkkyydessäsi, hyvä ihminen.

        Älä ota tuntemattomien kirjoituksia niin itseesi.


    • narsuhavaintoja

      Hoida työt ja muut asialliset asiat, kuten hoitaisit ne normaalien ihmisten kanssa. Älä ryhdy yhtään enempään.

      Älä kertoile mitään elämästäsi tai itsestäsi edes small talkin vuoksi. Jos tuntuu pakolliselta tuottaa puhetta, puhu säästä tai vastaavasta yleisaiheesta. Yleensä narsisti hoitaa äänen tuottamisen ja muiden osalta pelkkä hymistely riittää.

      Tärkeää on olla näyttämällä minkäänlaisia tunnereaktioita. Juuri niitä narsisti haluaisi käyttää.

      Noudata normaaleja käyttäytymissääntöjä.

      Näin narsistin on vaikea saada sinusta kunnon tarttumapintaa. Kun pysyt asiassa, hänen on vaikeaa, joskaan ei mahdotonta, syyttää sinua asiattomuudesta. Kun et paljasta elämästäsi mitään, etkä näytä tunteitasi, hän joutuu itse keksimään juttunsa sinusta, mikäli sellaisia haluaa. Jos onnistut antamaan itsestäsi oikein pliisun vaikutelman, narsu tylsistyy ja suuntaa myrkylliset energiansa toisaalle.

      • ..jatkuu..

        Ja samoja sääntöjä on noudatettava hoviväen suhteen, mikäli haluaa itseään suojella. Jos hovi tekee pienenkin havainnon, mikä saattaisi narsua kiinostaa, tieto lähtee välittömästi etenemään.


    • Narskunvaimo

      Mieheni on narsisti joka tiedostaa sen,hän hakee itselleen psykoterapiaa ja vihanhallintaa.henkinen väkivalta oli pahin,hän uhkasi ampua koko perheen ja koiramme.6kk sitten sanoin että ero tulee ellei henkinen väkivalta lopu ja se loppui!hän pelkää eniten että suhteemme päättyy 25v jälkeen,hän tuntee kuitenkin empatiaa perhettä kohtaan mikä on poikkeuksellista kyllä.tulevaisuus vaikuttaa hyvälle

      • entinenuhri

        Mietinkin juuri tuota kun luin tätä ketjua, että TIETÄÄKÖ narsisti olevansa narsisti? Ja kärsiikö hän ihan oikeasti siitä?


      • Anonyymi
        entinenuhri kirjoitti:

        Mietinkin juuri tuota kun luin tätä ketjua, että TIETÄÄKÖ narsisti olevansa narsisti? Ja kärsiikö hän ihan oikeasti siitä?

        Tuskin, koska ei pysty myöntämään asiaa itselleen. Eikä parane psykoterapiassa ennen kuin hyvin pitkän ajan päästä jos silloinkaan. Traagista on rakastua narsistiin ja sitten joutua katkaisemaan rakkaussuhde narsistin myrkyllisyyden vuoksi. Mutta siitä voi selvitä! Mitä lyhyempi se suhde on sitä vähemmän ehtii tuhota sinua.


    • Anonyymi

      Ole täysin välinpitämätön ja pyri välttämään kaikki yhteydenpito.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä.
        Jos huomaa toisen narsistiksi, kannattaa pysyä kaukana.
        Jos pakosti on oltava jossain tekemisissä, esim. työn takia, hoida asiat ja poistu takavasemmalle saman tien.


      • Anonyymi

        Samaa mieltä.
        Jos huomaa toisen narsistiksi, kannattaa pysyä kaukana.
        Jos pakosti on oltava jossain tekemisissä, esim. työn takia, hoida asiat ja poistu takavasemmalle saman tien.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1596
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe