Hei kaikki Suomen kukkaihmiset !

Mikä onnistui/ei?

Toisen vuoden "puutarhurina" ja terassikukkien kasvattajana, eli asteella "turha tarhuri" kysyn teiltä kaikilta kukkien ystäviltä, minkä kukkien kohdalla olette onnistuneet, minkä kasvatus meni pieleen, mitä uusia hyviä kukkalöytöjä olette tehneet, miksi ne on hyviä ja minkä lajin mahdollisesti hylkäätte ja miksi ?!
Mitkä kukat ilahdutti teitä hyvällä kasvullaan ? Mikä ei ehkä onnistunut ja miksi ?
Mitä ehkä hankitte lisää, mitä muutatte puutarhassanne toiseen malliin ja niin pois päin. Kertokaa meille kaikille iloksi ja hyödyksi !

32

2374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä aihe

      Hyvä aihe. Keväästä voin sanoa sen verran heti, että japaninhumala ei itänyt ollenkaa. Kaksi pussia tilasin, toisen annoin äidilleni, kokenut siemenestä kasvattamisessa. Yksikään siemen ei itänyt kummallakaan.
      Terassille laittamani hopeaputouksien hoito-ohje oli väärä: Istuta vaatimattomaan multaan , niukasti vetta ja ravinnetta.
      Yli kuukauden noudatin ohjetta, näytti että ne kuolee tai kuivuu pois.
      Ajattelin ,että sama se sitten vaikka kokeilen omaa menetelmää ja aloin kastella oikein reilusti ja laitoin enemmän lannoitetta. Nyt ne on kasvaneet ennustetta paljon paremmin ja puoli metriä pidemmiksi. Ohjeet ja myyjä sanoi, että hopeaputous v o i
      kasvaa 80cm kesässä. Mun rehottaa ja ne on kasvaneett 120m, kun aloin käyttää omaa järkeä.
      Kuunliljat voi loistavasti kolmatta vuotta aurinkoisen penkin reunaistutuksena, aurinkoiseen paikkaan e i pitäisi istuttaa, joku laji tekee versoja maan alta, joita olen istuttanut uusiin paikkoihin.
      Versoja tekevä laji on vaaleanvihreä-valkearaidallinen lehdiltään, kukkii vaaleanliiloja kukkia. Samoja lajeja on takapihalla, ei mitään eroa kasvussa, molemmat voi hyvin ja näyttää samanlaiselta. Toiset kielloista huolimatta aurinkoisessa paikassa, toiset varjossa.
      Älkää uskoko kaikkia suosituksia, älkää antako niitten rajoittaa suunnitelmianne liikaa.

    • pupu ja käpy

      kaikki on onnistuneet lukuunottamatta ostetuista siemenistä kylvettyjä unikoita, peräti 1 ainoa kukka tuli ja siitä siemenet nyt jemmaan jotta saisin sitä violettia ensikesänä sitten runsaammin.Minulla on jatkuva muutostila käynnissä, toisia siirtelen muihin paikkoihin ihan vaihtelun vuoksi jotta seuraavana vuonna on erilaista kuin edellisenä. Lisää en varsinaisesti hanki, mutta kaikki meille halukkaat on tervetulleita kotiutumaan, itse annan ystäville mitä he haluavat.... no tulihan sitä tilattua jättiunikoita 2 eriväriä, tulevat joskus syyskuussa.Portin pieli pitäisi uusia, pois ottaa siperian virpiangervo, koska leviää liikaa muihin istutuksiin ja laitta sen tilalle koivuangervoa jonka muodossa pidän leikkaamalla.Jaloritarinkannusta siementaimista myöskin yritän lisätä... tiedä sitten onko ukonhattua vai sitä kannusta, taimet on niin samankaltaisia.Muuten on hyvin mennyt kuluva kesä mutta kirvoja on sinisessä ukonhatussa ollut kiitettävästi, keltaisessa ei ollenkaan.Pari petuniaa on henkensä antanut nahistustautiin, muut voi hyvin, niitä on runsaat 100kpl yksinkappalein laskien.Siinä saa kastelukannua kiikuttaa aamuin illoin.Muutaman kerran olen kastellut kaikki istutukset letkulla ensiavuksi kun ei sateita toiveista huolimatta ole tiedossa.Aikaa menee 4t kahtena iltana perättäin jos kaikki aikoo suihkia edes jokinlaiseen kosteus tasapainoon.Villiviini tekisi mieli pois ottaa koska juuret on niin haitallisia muille istutuksille, niitä saa olla kiskomassa joka kesä pois muitten alta.Mutta en oikein tiedä mikä muu olisi yhtä peittävä ja rehevä ruman aidan peitoksi.... aita ei ole meidän, vaan kaupungin joten sille ei mitään voi muuta kuin naamioida.Paikka on paahteinen kuuma rinne joten mitkään varjokasvit ei tule kysymykseen..... pitääpä funtsailla jos jotain kehittelisi.

    • E-Karjalan tyttö

      Melkeen mikkään mitä kylvin suoraan maahan ei itäny.
      Krassi ja kehäkukka iti.
      Se siitä kesäkukkaloistosta ja kasvun ihmeestä.
      Ostin sitten taimia.
      Toukokesäkuun vaihteessa kylvin.
      Ehkä liian aikaista. En tiiä.

    • akileija

      Mitähän lajia unikkoa on violetti, Pupu ja Käpy nimim. ? Kuulostaa kauniilta :)
      Kylvin keväällä kesäkukkasekotusta mökille. En ehtinyt sinne ollenkaan ennen lomia. Kaiken luulin kuolla kupsahtaneen.
      Oli suuri yllätys miten mahtava kukkamaa oli tullut kylvöistäni ilman mitään ns. hoitoa/kastelua !
      Kai oli sopivasti satanut ( Lahden suunnalla) Eihän niityn kukat mitään tarvitsekaan kuin vettä joskus.
      Seassa oli punaista unikkoa, ruiskaunokkia, kaunista vaaleansinistä kukkaa, jonka voi kuivata, en muista nimeä nyt, kehäkukkaa, päivänkakkaraa ja mitä liekään ollut.
      Ilman tekemättä mitään !
      Kaikki muukin oli hengissä, paljon yllätyksiä, miten hyvin kukat pärjää kun ne joutuu taistelemaan olemassaolostaan. Ehkä juuret vahvistuu ja kasvaa kun ne kaivautuu syvemmälle löytääkseen vettä ?
      Juurethan ne kukat hengissä pitää.

    • pupu ja käpy

      lajista en tiedä tuontaivaallista, mitä lie siemen sekoituksen mukana tullutta kaupan siementä, mikään muu ei niistä itänyt kuin se 1 ainoa kukka. On kerrottukukkainen, siis paksumpi kuin se ohut laatuisempi. Toivottavasti tulee itäviä siemeniä.Ulkoiselta olemukseltaan on samanlainen kuin se ikivanha ooppiumiunikko, eli vaalean vihreämpi kuin ne karvaisemmat laadut. Niistä karvaisista on mielestäni kaunein sellainen vitivalkoinen jolla on punaiset reunukset, kerrottukukkainen sekin.Se on lempivärini unikoista, siinä on jotain sellaista herkkyyttä mitä ei millään muulla, se värin sulavuus valkeasta ruusunpunaiseen, sitä ei pysty kuvaamaan.Unikot ei vettä paljon tarvi, lähes hiekassa viihtyvät.

    • Pioni

      Osa unikoista iti, kukkivat komeasti, parhaiten sellainen lähes yönsinimusta opiumunikko. Purin jo eilen pois unikkopenkin, sijoitin paikalle esikasvatetut leijonankidat. Korpikankaalta tilasin täydennystä, sijoittelen ne perennapenkkiin, talven viemille aukkopaikoille sekä uuteen kuivan rinteen penkkiin. Vaihdan kaikki punahatut paksumultaisempaan paikkaan, nyt kärsivät kuivuudesta vaikka kastelin.
      Krassit menivät kirvojen suihin, eristin, hävitin lopulta kaikki ruukut. Kesäkukista parhaiten loistivat kääpiösamettikukat sekä kirjavat samettikukat - ruukuissa, samoin muhkeat orvokit, jotka ostin taimena.
      Heliotroopit eivät talvehtineet sisällä oikein hyvin, vain yksi jäi henkiin ja se onkin kukkinut väsymättä houkutellen perhosia, samoin kaikki punaiset syysleimutkin. Valkoiset heittivät talvella lähes tulkoon kaikki henkensä.
      kesän paras hankinta oli vanhan ajan dahlia, pian kaksimetrinen täynnä kukkia oleva Arabian Night". Klarkiaa en enää kylvä, siitä tuli sekapenkki, sotkuisen näköinen kaiken kaikkiaan kukkien kannalta hyvä kesä, hyötykasvien ei niinkään. Tai tarkkaan ottaen vain kaalikasvit olivat fiasko, kirpat ja kaalimadot pistelivät ne suihinsa lähes yhdessä yössä.

    • pupu ja käpy

      onko sen lähes mustan unikon siemenet kaupan siemenistä vai oletko niitä aiemminkin viljellyt/saanut joltakulta... omat ja saadut kyllä kasvaa mutta osto siemenistä huonoja kokemuksia ja vain huonoja.Voiko heliotroopin talvettaa... kuinka nenetellä, mulla oli 1kpl kokeeksi tänäkesänä ja aika mukava kasvi kaikenkaikkiaan, kiva tuoku.

      • Pioni

        Musta on ikivanha "oma". Se nousee uskollisesti joka vuosi, vaikka lie ns. yksivuotinen. Ostin siemenpussin kymmenisen vuotta sitten. Säästän eka kertaa keväällä kitkiessä ne taimet ennen uusien kylvämistä. Tänä vuonna kylvin kolme pussia, kaksi pioniunikkoa ja yhden silkkiunikkopussin. Jälkimmäiset itivät heikosti.

        Pari vuotta sitten kasvatin siemenestä heliotroopit, pussissa luki siitä tulevan 2-3 metriä. Kaikki itivät, ehtivät kukkia, mutta mulla ei ole isoja talvetustiloja ( pelargoniharrastus vie ison osan) , jossa pitäisi pysyä lämpö alle huonelämpötilan muttei saisi pakkasellekaan mennä. Otin 6 kpl ruukkuihin ja yksi selvisi maaliskuulle hengissä jolloin siirsin sen työhuoneen ikkunalle pohjoisen puolelle ja sain virvoiteltua kukkivaksi ennen ulos siirtämistä. Se on ehdottomasti paras perhoskasvi, ihanasti tuoksuva. Ja vaikka on vain yksi kukkiva, koko pihalla "tuoksuu pyykki", se tulee vieraillekin ekana mieleen, tähyilevät missä on narut! :).


    • Pioni

      Jatkoksi vielä: otan joka vuosi siemenkodat talteen, mutta jotain on vialla, harvoin niistä saan mitään itämään. Olen yrittänyt erilaisia säilytyspaikkoja kasvihuoneesta ( pakkasta talvella )lämmönjakohuoneeseen ( kuuma!) vaan huonosti on käynyt. Muistelen mummoni laittaneen siemenet paperipussiin talveksi ulkokomeroon eteiseen, vaan eipä onnistu mulla.
      Kuka saa homman toimimaan, ilmoittakoon niksit :)!

      • pupu ja käpy

        minä kuivattelen ne kodat ja sitten kun itsestään siemenet niistä karisee niin johonkin kuppiin ne varistelen, muutaman päivän annan olla jotta kuivuu kunnolla ja jos elukoita on niin ne ehtii häippästä, sitten talouspaperiin paketoin ne ja väri kirjoitettuna päälle. hyvin on aina säilyneet ja myöskin kasvu on lähes täydellistä.... paitsi niissä paikoissa jotka muistamattani harailen ennenkuin ehtivät itää...Kosteutta ne ei siedä, homehtuvat, ja sitten ne on pilalla.Joskun säilytin filmipurkissa ja kosteutta oli hieman mukana niin sitten olikin homemöykky siementen tilalla, senjälkeen en umpinaiseen muovipurkkiin ole laittanut.Samoin menettelen kaikkien siementen kanssa.Ihan vaan normaali huoneen lämmössä niitä säilyttelen lipaston laatikossa.


    • Löytö: Rönsytiarella

      Eikös myös kosteudella jne. ole merkitys kylmäkäsittelyn vaativille siemenille ?
      Eikä liian pitkä eikä liian kylmäkäsittelyaika.
      Mummoilta se onnistui kuin "luomisen työ jumalalta" - ihan luonnostaan.
      En ole minäkään lähellekään päässyt, mutta joskus onnistuu joku juttu.
      Viime kesän "löytö" oli (aluskasvi) rönsytiarella. Miksi en ole löytänyt aikaisemmin, mietin. Se on sopii niin hyvin pikku puutarhaani, joka on vapaamuotoinen, vähän boheemi. Rönsytiarella on kevykiva kasvutapa, se on mukavasti leviävä, se tekee pintajuuria, joista sitä voi näppärästi lisätä toisiin paikkoihin, se kukkii hetken vaatimattomin mutta herkin ja runsain kukin alkukesällä. Minulla on valkeakukkainen versio, on olemassa myös vaaleanpunaista. Sitä ei suositeltu niin "kiinteään" maahan mitä puutarhassani on, mutta hyvin se pärjää. Möyhensin pintamultaa sieltä sun täältä sen "elämän helpottamiseksi". Se elää aika pinnassa ja halusin juuri sellaisen aluskasvi lisää.
      Ei sellaista joka tappaa kaikkien muitten kasviebn juuret kuten talvio, jonka juuret on kuin rautalankaa, jos yksikin juurenpätkä jää multaan et pääse siitä eroon ikinä. Joissakin paikoissa sekin puolustaa paikkaansa ?

      • Pioni

        Hei olipa kiva kasvi, kurkistin netistä! Sillä olisi meilläkin jossain varjoisessa nurkkauksessa käyttöä. Näin saa vinkkejä, kiitos!


    • R.tiarella

      Jos on tarvetta maanpeittokasville, kannattaa katsoa ' kuvat aiheesta rönsytiarella '
      Se on hyvä ja herttainen maanpeitekasvi. Kuvista saa mahtipontisemman kuvan kuin se on. Se on todellakin matala/matalahko maanpeitekasvi, juuri sellaisena "kymppi". Kevyessä pintamullassa leviää varmaan vielä tuuheammin ja nopeammin kuin minulla, mutta eipä ole moittimista. Toista kesää olen siitä iloinen.

      • näitähänriittää

        Suikeroalpi on myös mainio maanpeittokasvi - toki voi kokeilla villiviiniä, joka on myös köynnöstävä.


    • Luovuttanut MOT.

      Olen luovuttanut. En enää yritä esikasvatussiemenjuttuja. Hukkaan meni. kai se vaatii suotuisamman olosuhteenkin kuin mulla on mutta tietoa ja taitoa puuttunee myös. Syy ei ehkä ole siemenissä.

      Suoraan maahan kylvettävät kesäkukat lähti kasvamaan.
      Muitten suhteen en enää haaskaa rahaa. Lähellä ei ole mitään kauppaa mistä voisin ostaa siemeniä. Siispä tilasin aikaisin keväällä siemenkaupasta siemeniä 5 pussia, postikuluineen 50€. Krassit onnistui, niissä kun e i v o i kukaan epäonnistua.
      Japaninhumalasta odotin paljon, suunnittelin pergolan tolppiin rehevää kasvustoa. Yksikään siemen ei itänyt. Tilasin 2 pussia eli 20 siementä, joista annoin kaverille 5, hän halusi parvekkeelle köynnöstä, ei itänyt nekään hänelle antamani ohjeen mukaan idätetyt. Että vika ei ehkä ole täysin itsessäni?
      En enää yritä esikasvatussiemeniä.
      Jos mitä laitan, niin suoraan multaan.

    • dahliat jees !

      Klarkia näyttää nätiltä. Olen jopa haaveillut niistä ja meinannut kylvää niitä. Miten niin tuli sotkupenkki ? Kylvitkö muitten sekaan ?
      Voisko ajatella ihan omaan pikkupenkiin vain niitä ?
      Kuihtuuko ne pian ? Onkohan ne niitä joita muitten muassa mainostetaan "kestävinä maljakkokukkina"?
      Daaliat on hienoja !!! En ole yrittänytkään saada menestymään talven yli, ostan ns. halpamarketeista mukuloita, 3 pussia yhden hinnalla, kun ei ole kellekään enää kelvannut ja kaikki on lähteneet kasvamaan ja kukkineet upeasti. (on siis helppoja kun mullakin onnistuu :) Lajivalikoima marketeissa on rajallinen, mutta niin kauniita on kaikki ollet.

      • Pioni

        Ei tässä pieni- ja kerrottukukkaisessa clarkiassa ( Komeasilkkikukka luki pussissa ) ole maljakkokukkana vikaa, päinvastoin. Mutta arvaapa miltä kukkapenkki näytti myrskyn ja kaatosateen jälkeen! Siellä makasivat kaikki ristiin rastiin kaatuneina eivätkä siitä kunnolla nousseetkaan.
        Olin kylvänyt ne Punahattujen eteen - siis perennapenkin reunaan, täyttämään talven aukkopaikkoja. Nyt aion lisätä siihen punahattuja, saa yhtenäisen ilmeen ja näyttävyyttä tiuhempaan istutettuina.

        Markettien valikoimat ovat parhaimmillaan heti tammikuussa, kun he täyttävät siementelineet. Jos haluaa muuta kuin tavallisia kukkia, kannattaa tilata siemenet tai käydä erikoisliikkeissä.


    • Ylioptimistinen

      Yksi uusi onnistuminen tuli: kärhö Summer Snow.
      En ole koskaan kärhöjä uskaltanut yrittää koska arvelen, että ne on vaikeita ja exsperttien laji.
      Tää yks kasvaa ja kukkii hulluna. Voi kun sen sais talven yli säilymään ja osaisi jonkun helpon kauniin värisen kärhön hankkia sen seuraks ensi kesänä. Niitä on niin paljon ihania ettei osaa päättää ja kaikki ei käy kaikkiin paikkoihin vai mitä ja mikä kukkis kauan ?
      olen jo miettinyt kuinka lähelle kärhöä voi yleensä istuttaa mitään, jos se on elossa keväällä......onko kärhöllä laajat juuret ja kun ne voi kasvaa melettömästi yhdessä kesässä, niin mikä on sopiva istutusväli. Tää kärhö on kohtuu isossa metallikaaressa, josta puolet on jo kärhön peitossa.

    • Alanvaihto

      On pakko jättää väliin koko siemenistä kasvatus.
      Huippuhuonosti meni idätykset huhti-toukokuussa huonetiloissa.
      Mitään muuta ei tullut multaan viikkojen odotuksen jälkeen kuin sieniä yhteen purkkiin !!! Ensin näytti kuin purkkiin olisi tullut kehäkukan siemeniä, samanvärisiä ja kuivia ja kippuraisia. Olin äimänä. Ne ikäänkuin turposivat kuin suihkuttelin mullan pintaa ja yhtenä päivänä niistä oli kasvanut pieniä sieniä !!!
      Kyllä nauru maittoi: kyllä nyt on paras siirtyä taimiin !!!

      • Pioni

        Huono tuuri, muttei minullekaan tuntematon niiltä ajoilta, kun luulin, että kylvää voi mihin multaan tahansa. Sieniä olen kasvattanut kerran; multa oli halpakaupan tarjousmultaa, haisevaa ja ravintoköyhää. Jouduin vaihtamaan huonekasvien kaikki mullat ja desinfioimaan ruukut, sillä en luottanut nenääni ja luulin kukille olevan samantekevää mihin ne istuttaa. Mönkään meni.

        En ole enää vuosiin ostanut muuta kuin päivämäärällä varustettuja multasäkkejä. Kalliimpaa, mutta en ole yhtään kertaa pettynyt kylvömullan laatuun. Siemeniin kylläkin :). Älä luovuta, yritä uudestaan. Eikä kylvöihin kannata todellakaan käyttää muuta kuin kylvömultaa. Vaikka se on kalliimpaa, sitä tarvitaan vähemmän kun taimet sitten siirretään myöhemmin kasvumultaan.


    • Alanvaihto

      Kekkilän kaktus- ja kylvömultaa oli mulla.
      Sieniä tuli.

      • kelppu

        Se on liian hiekkapitoista multaa pikkutaimille.

        Itse kylvän Kekkilän taimimultaan, ja kylvöt onnistuvat hyvin. Taimimulta on paljon pehmeämpää, turvepitoisempaa kuin kaktusmulta ja taimet juurtuvat siihen paremmin.


    • Vuokko ja moni muu

      Kunnollisia terveitä siemeniä myy www.isoaidinkasvit.fi
      Olen erehdysteni jälkeen hankkinut aina siemenet ko. firmasta.
      Voin suositella lämpimästi. Tutustu heidän menetelmiinsä, siemenet eivät tule "vinku-intiasta". Ne ovat terveitä ja itäviä.
      Olen maatiaisperennojen ja kukkien ystävä, se on yksi syy, että tilaan ko. paikasta.
      Ei saa mainostaa. Tiedän. Kai saa suositella hyvää paikkaa ?!
      Siementen laatu on tärkeä asia kukkien kasvattajille.

    • Vuokko ja moni muu

      Isoäidin kasvit Oy:llä on vähän kestävämmät arvot kuin muilla. Kannattaa tutustua sivuihin ja heidän toimintaansa. Tilaukset pitää ajoissa kevätkesään mennessä.
      Luettelo tulee aikaisin talvella, jos tilaat sen.

    • Rajans olettamuksil

      Meidän kaupoissa ei ole koskaan näkynyt Kekkilän taimimultaa.
      Siksi olen kylvänyt Kekkilän kaktus- ja kylvömultaan kun sitä on myynnissä "meidän kaupoissa" ja sen jälkeen olen Kekkilän kesäkukkamultaan siirtänyt taimet.
      Joku ylimielisesti oletti, että olen pihdannut 10 senttiä per 10 litran multapussi ja sen takia tuli sieniä.
      Kerron hänelle: en niin hullu ole sentään !!!

    • Ihan pervo :D ?

      Tämän pitkän ja kylmän kevää LÖYTÖ oli rikkaruohot: voikukat ja ohdake.
      Hullu/ennakkoluuloton voi nähdä kauneutta vaikka missä ?
      Mitä olis kevät ilman keltaisia voikukkia ?
      Ne on melkein ainoat iloiset väritäplät Suomen keväässä (valkovuokkojen ohella).
      Jos voikukkia ei olisi keväällä Suomen luonnon harmaudessa, niitä myytäisiin taimitarhoilla kevätkukiksi ?
      Matala ohdake on kaunis ja koristeellinen lehdiltään samoin. Toinen puoli lehteä on kaunis hopeanvihreä, toinen puoli tummanvihreä. Istutin sekaan valkoista ja anilininpunaista puskaneilikkaa, hieno yhdistelmä.
      Onhan ne "rikkakasvit" sitten kiskottava juurineen tai tapettava round upilla, etteivät juuristollaan valtaa koko tonttia, mutta olivat kauniita !
      Naapuritkin alkoi kallistua sen puolelle, etten ehkä olekaan niin "hullu", että voi löytää uusia näkökulmia kasveihin.

    • 100pistettä pervolle

      Pervolle: et ole hullu ! Olet kukkamaailman pellepeloton, joka näkee kauneutta kaikkialla ja on ennakkoluuloton ja kekseliäs.
      Sinun pihallasi tuskin näkee krääsäkauhistuksia puutarhamarketeista ?

    • Pioni

      Voikukka on hyvä mesikasvi. Se pelastaa talvehtineet perhoset.
      Siksi ei kannata sitä vihata vaan kiittää! Naapurien kauhuksi annan pihan voikukkien nousta ja kukkia, mutta ennen siementen kehittymistä piha parturoidaan ihan matalaksi. Kevään muutkin rikkaruohot ovat perhosille tarpeen. Entä mitä olisi kevät ilman lasten voikukkaseppeleitä!

      Perhospuutarhaa kasvattavalle luonnonkasvit tarjoavat ilmaisen avun alkukeväästä, jolloin puutarhan viljellyt odottelevat vielä vuoroaan.
      Ja viljellyistähän ei ikinä tiedä, onnistuvatko. Voikukka - se "onnistuu" aina!

    • pupu ja käpy

      punalatva on oiva perhos kukka... viime vuonna laskin yksinkappalein yhdessä punalatvassa olleen yli 74 neitoperhosta..yht'aikaa... aika komea näky. Mutta tämän kesän kukinta alkaa kohta olla jo mennyttä ja ei tuollaisia määriä ole perhosia ollut. Liekö syynä liian aikainen kukkiminen, niinkuin kaikilla kasveilla kuumasta ja kuivasta kelistä johtuen.

      • Pioni

        Hyvä vinkki ensi vuotta silmällä pitäen. Olin hankkinut komeita syyssyriköitä, buddleijoja siis, houkuttamaan perhosia vaan "kaik´män", talvi vei. Puutarhuri myydessään epäili talvehtimista, rehellinen kun oli.
        Nyt kukkivat siemenestä kasvattamani punahatut. Ne selvisivät talvesta hyvin. Vaan vähän on perhosia, ikävä kyllä.


    • Kesän ilo

      Riippupelarguuniat on mahtavia. Ensimmäistä kesää oli niitä ja ostan takuulla ensi kesänäkin. Ne on sopusuhtaisia, tekevät oksia ja kukkia joka suuntaan aivan mahtavasti. Ei ole sellaisia töröjä kuin tavalliset pelarguuniat, yksi kukka sinne ja toinen tänne.

      • Repe-retiisi

        Tämä ei ole konkreettista, käsinkosketeltavaa kukkaonnea jonkun yksittäisen kukan suhteen, mutta tulin tänä kesänä ymmärtämään kuinka paljon vettä ja ravinnetta kukat tarvitsevat.
        Paljon, kumpaakin !
        Loistava tuuheus, vehreys ja kukkiminen on pienen oivalluksen tuloksena nähtävissä aina vain alkuksesästä tähän asti ja näyttää hyvältä, jos ei yöt äkkiä kylmene.
        Pieniä oivalluksia, suuria iloja.
        Kun aloittelija kirjaimellisesti ohjeita lukee, ei hyvää tulee.
        Luottakaa itseenne enemmän kuin ohjeisiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4618
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      128
      4060
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      34
      2624
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      200
      1653
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1306
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      24
      1279
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1238
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1223
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1183
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1095
    Aihe