Tavallisen Matin tarina

itse_murhaaja

Tavallisen Matin tarina, osa 1

Vuorokaudenajasta riippumatta Matin päivä alkoi perinteisesti: kuppi mustaa kahvia keittiössä, maukas savuke parvekkeella, ponteva paska vessassa. Tätä hyväksi havaittua kaavaa Matti oli noudattanut uskollisesti jo kymmenen vuotta. Matti oli rutiiniensa sorja orja.

Sanoinko sorja? Pitää paikkansa. Matti oli varsinainen neiti mieheksi, vartta vaivaiset puolitoista metriä, elopainoa ei senkään vertaa. Fyysisten ominaisuuksiensa takia Matti oli joskus saanut kaksi lempinimeä: Metri-Matti eli Metris ja Lintumies eli Lindeman. Näillä nimillä Matti tunnettiin IRL.

Sanoinko IRL? Pitää paikkansa. Matin elämä sijoittui pääsääntöisesti internetiin. Matille ei ollut minkäänlainen ongelma käyttää heräämisen ja nukahtamisen välistä ajanjaksoa kokonaisuudessaan läppärin saati tatin hakkaamiseen. Internet oli Matin ikkuna maailmaan ja rakkauteen.

Oleellisinta Matissa oli kuitenkin se, että hän oli tiedostava ateisti, joka piti uskontoja irrationaalisina ja vaarallisina. Matti harrasti päivittäin aggressiivista Jumalan kieltämistä internetissä, lähinnä kristillisillä keskustelufoorumeilla. Useimmissa paikoissa Matin rekisteröity nimimerkki oli ateisti2, koska pelkkä ateisti oli jo varattu.

Matin nettiateismi oli saanut alkunsa kauan sitten Suomi24:n ateismipalstalta, jonne Matti oli eksynyt vahingossa. Kun Matti oli pari päivää lukenut palstalle jätettyjä viestejä, joissa uskonnon hulluus oli todistettu paitsi nokkelasti myös hauskasti, paluuta normaaliin ei ollut ollut. Matti oli yhtynyt rintamaan ja alkanut itsekin postailla uskonnonvastaisia viestejä eri keskustelufoorumeille.

Jos joku onneton kristitty – tuttavallisemmin vajakki – erehtyi vastaamaan Matin postauksiin, vastaaja sai tuta nahoissaan Matin verbaalisen miekan sivallukset. Ensin Matti kyseenalaisti vastaajan älykkyysosamäärän, joka ”kaikkien tutkimusten mukaan on vajakeilla alhaisempi kuin ateisteilla”. Seuraavaksi Matti kyseenalaisti vastaajan moraalin, joka ”vajakeilla on tunnetusti joustava”. Lopuksi Matti ilmoitti, että vastaaja valehtelee ja tiedusteli, ”pystyykö vajakki edes kerran elämässään puhumaan totta”.

Internetissä väitteleminen oli Matin päätoimi. Hän kylvi kymmenittäin lyhyitä täkyjä eri puolille internetiä ja toivoi vajakkien tarttuvan niihin. Näiden ytimekkäiden provokaatioiden ohella Matti kirjoitti verrattain pitkiä uskontokriittisiä monologeja, jotka käsittelivät muun muassa katolisen kirkon pedofiliaskandaaleja, abrahamilaisille uskonnoille ominaista naisten sortoa sekä tietysti Matin lempiaihetta lasten sukupuolielinten silpomista eli ympärileikkausta.

Ympärileikkauksesta Matti tiesi kaiken. Kyseessä oli lääketieteellisesti tarpeeton toimenpide, joka aiheutti uhrilleen hirvittävää henkistä ja fyysistä kärsimystä. Toimenpiteen ainoa tarkoitus oli pönkittää uskonnon valta-asemaa tukahduttamalla seksuaalisuus ja estämällä masturbointi.

Matti rakasti ympärileikkausta. Kun Matti päivät pitkät mietiskeli ympärileikkausta, hän löysi siitä vain yhden huonon puolen: kristityt eivät harrastaneet sitä. Tämä tosiasia harmitti Mattia kovasti, sillä olisi ollut tavattoman maukasta, jos arkkivihollinen olisi syyllistynyt lasten silpomiseen.

Mutta onneksi kristityt sentään aika usein raiskasivat lapsia. Jokainen papin raiskaama lapsi oli Matille henkilökohtainen haaste ja taistelukutsu. Aina kun maailmalta kantautui uutisia kirkkoja kuohuttavista pedofiliaskandaaleista, Matti keitti hyvät kahvit, kirjautui käsiä hykerrellen jollekin kristilliselle keskustelufoorumille ja antoi näppäimistön laulaa uskontokritiikin suloista aariaa.

Myös naisten hyvinvoinnista Matti kantoi huolta. Mattia suututti suunnattomasti, kun kristityt vastustivat naisten ihmisoikeuksia, joista abortti oli tärkein. Matti kritisoi kovin sanoin kristittyjen epäjohdonmukaisuutta, kun nämä vastustivat aborttia ja kannattivat kuolemantuomiota ainakin Amerikassa. Tällainen älyllinen epärehellisyys oli Matista sietämätöntä, jos kohta kristityille tyypillistä.

Tuskin tarvitsee edes mainita, että Matti oli myös homojen ja muiden seksuaalivähemmistöjen paras ystävä ja oikeuksien puolustaja. Tässä asiassa Matin arvot olivat kääntyneet vallan päälaelleen, sillä vasta nettiateismin löydettyään Matti oli ymmärtänyt, kuinka tärkeä asia on sukupuolineutraali avioliittolaki. Ennen ateismiin hurahtamistaan Matti olisi luultavasti loukkaantunut, jos hänelle olisi sanottu, että vielä jonain päivänä hän kiihkoilee homojen puolesta internetissä.

Jatkuu ensi numerossa.

42

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aikuinen nainen

      Hyvä kirjoitus itsemurhaajalta, ihan itsekö keksit, vai kopsasitko jostain?

    • pyhä raivotar

      Kiitän ja murisen hyvästä tarinasta.

    • 6 + 20

      Samanlaista tarinaa kyllä syntyisi myös uskovaisesta pikku Matista, jolla on aina homot mielessä. Eikä tarvitsisi juurikaan liioitella.

    • Tavallisen Matin tarina, osa 2

      Jos Matin olisi pitänyt kuvailla ateismia yhdellä sanalla, hän olisi sanonut, että ateismi on vain uskon puutetta jumaliin eikä mitään muuta sen lisäksi, mutta kiirehtinyt heti lisäämään, että ateismi on myös ennen kaikkea lasten ja muiden puolustuskyvyttömien oikeuksien puolustamista uskontojen vuosituhantista hirmuvaltaa vastaan. Ateismiin liittyi kaikenlaisen hyvän ja oikean kannattaminen ylipäänsä. Hyvää ja oikeaa oli esimerkiksi abortti, eutanasia ja itsemurha, joita ahdasmieliset kristityt vastustivat.

      Aggressiivisen ja pilkallisen esiintymisensä takia Matti sai usein kuulla olevansa öykkäri ja vittupää. Tätä Matti piti kristityille tyypillisenä vihapuheena. Matti ymmärsi, että vihapuhe oli hätääntyneiden vajakkien – tai vihahihujen, kuten Matti heitä myös kutsui – epätoivoinen yritys vaientaa uskontokritiikin murskaava ääni, joten aina, kun Mattia kutsuttiin internetissä öykkäröiväksi vittupääksi, hän tiesi verbaalisen miekkansa osuneen arkaan paikkaan ja riemuitsi.

      Vaikka uskonnon vastustaminen oli haudanvakavaa puuhaa, ei Matti aina ollut kyrpä otsassa. Joskus nimittäin nettiateistikin voi hullutella. Kun Mattia oikein lapsetti, hän päästi irti sisäisen koomikkonsa ja kirjoitti tai ainakin copy-pastetti kristillisille foorumeille ratkiriemukkaita parodioita, joissa vajakkien pohjaton typeryys osoitettiin todella nokkelasti ja luovasti.

      Matin suosikki oli nauruhermoja kutkuttava meemi juutalaisesta zombiesta, jota vajakit palvoivat maailmankaikkeuden luojana. Toinen hassuttelu, joka sai Matin posket paukkumaan ja kalsarit repeilemään, oli vanha kunnon näkymätön vaaleanpunainen yksisarvinen. Matin mielestä nämä olivat tavattoman osuvia ja purevia Jumalan parodioita, jotka melkein liiankin hyvin osoittivat, miksi Jumalaan uskominen oli järjenvastaista toimintaa.

      Järki oli Matille tärkeä arvo. Ateistina Matti tiesi olevansa tieteen esitaistelija. Varsinkin evoluutioteoria oli parasta tiedettä, jonka puolesta Matti meuhkasi internetissä päivästä toiseen. Mutta vaikka Matti usein kritisoi kreationismia ja älykästä suunnittelua, evoluutioteorian pahimpia vihollisia, hän oli huomannut, että Suomessa vajakit eivät yleensä kannattaneet näitä aatteita. Tämä harmitti Mattia.

      Matti etsi internetistä epätoivoisesti merkkejä salaliitosta, jonka tarkoituksena olisi ujuttaa kreationismi peruskoulun opetussuunnitelmaan. Kaikesta vaivannäöstä huolimatta Matti löysi vain pari vaivaista blogia, joissa propagoitiin älykästä suunnittelua.

      Vaikka Matti totta kai murskasi harvojen löytämiensä kretiinifundamentalistien valheet, olisi ollut liioittelua väittää, että kreationismi oli uhka suomalaiselle peruskoulutukselle, mikä ei tietenkään estänyt Mattia väittämästä, että kreationismi oli uhka suomalaiselle peruskoulutukselle.

      Edes kristillinen TV7-televisiokanava, jonka tarjontaa Matti tuijotti yöt läpeensä ja joka joskus näytti evoluutioteoriaa kritisoivia ohjelmia, ei ollut vakavasti otettava uhka. Matti oli salaa katkera siitä, että hänen osakseen oli tullut taistella uskonnon sortovaltaa vastaan syrjäisessä Suomessa, joka kuului maailman maallistuneimpiin maihin. Tilanne oli aivan toinen suuressa Amerikassa, jota Matti ihaili.

      Totuuden nimissä on todettava, että ei Matti ihan aina roikkunut internetissä. Joskus hän myös luki uskontokriittistä kirjallisuutta. Matin lempikirjailijat olivat Richard Dawkins, Sam Harris, Christopher Hitchens ja Daniel Dennett, joita hän luki alkukielellä.

      Tosin – ja totuuden nimissä tämäkin on todettava – Matti ei yleensä jaksanut lukea sankareidensa kirjoja loppuun asti. Onneksi kuitenkin internetissä oli paljon videoita, joissa Matin sankarit esittivät ajatuksensa tiivistetysti.

      Matin suosikki oli video, jossa Richard Dawkins luki kristityiltä saamaansa vihapalautetta. Kristityt toivoivat, että Dawkins jäisi auton alle ja joutuisi helvettiin. Matti nauroi yhdessä Dawkinsin kanssa kristittyjen irrationaalisille raivonpurkauksille, mutta toisaalta Mattia hirvitti kristittyjen järkyttävä moraalittomuus. Mitä kauheuksia nämä kristityt sekopäät vielä keksisivätkään, ellei heitä pantaisi ajoissa kuriin?

      Jatkuu ensi numerossa.

      • pyhä raivotar

        Tämä on siis aivan hillitöntä parodiaa. Olikin aika nauraa vähän. (Eikä vain vähän. Kunpa saisin nauruni loppumaan...)

        Kiitos huumoripläjäyksestä.


      • *Faith*

        Kiitos, itse_murhaaja!

        Hienoa tekstiä! Näytät ymmärtäneen erinomaisen selkeästi, mistä tällä palstalla on kysymys. ;)

        Odottelen innolla seuraavaa osaa.


      • Matit maalla miehiä
        *Faith* kirjoitti:

        Kiitos, itse_murhaaja!

        Hienoa tekstiä! Näytät ymmärtäneen erinomaisen selkeästi, mistä tällä palstalla on kysymys. ;)

        Odottelen innolla seuraavaa osaa.

        Miekin oottelen, mitä muuta se Virtasen Matti vielä aattelee ja puuhaa. Joko se on keksinyt, että voisi vaikka tekeytyä tolloksi kristityksi, kun sehän olisi hyvää propagandaa noin niinkuin mutkan kautta? Vai onko tämä Matti sellaseen liian suoraviivainen?


      • asl86
        *Faith* kirjoitti:

        Kiitos, itse_murhaaja!

        Hienoa tekstiä! Näytät ymmärtäneen erinomaisen selkeästi, mistä tällä palstalla on kysymys. ;)

        Odottelen innolla seuraavaa osaa.

        Seuraavaa osaa ei kenties tule, onhan kristitty itse_murhaaja ilmoittanut lukuisia kertoja olevansa lopen kyllästynyt elämäänsä, Jeesus ei kai tuonutkaan valoa :(


      • sflfkdl
        asl86 kirjoitti:

        Seuraavaa osaa ei kenties tule, onhan kristitty itse_murhaaja ilmoittanut lukuisia kertoja olevansa lopen kyllästynyt elämäänsä, Jeesus ei kai tuonutkaan valoa :(

        Ottaa noin koville vai XD LOL


      • Koville?
        sflfkdl kirjoitti:

        Ottaa noin koville vai XD LOL

        Sääliä tämä itsemurhaajan teksti herättää:

        "Sellaisen lahjan olin ajatellut vanhemmilleni antaa, että tapan itseni vasta sitten, kun he ovat kuolleet. Mikään ei ole hirveämpää kuin oman lapsen kuolema. Sellaiseen tuskaan en tahtoisi olla syyllinen. Mutta enää en tiedä, onko minusta tätä lahjaa antamaan.

        Minun on pakko löytää teologinen oikeutus itsemurhalle. Minun on pakotettava kuolevat, hetki hetkeltä tyhmemmät aivoni teologiseen työskentelyyn ja löydettävä vastaus. Jos sitä vastausta ei ole olemassa, minun on luovuttava uskostani."


      • jjfdjfdskf
        Koville? kirjoitti:

        Sääliä tämä itsemurhaajan teksti herättää:

        "Sellaisen lahjan olin ajatellut vanhemmilleni antaa, että tapan itseni vasta sitten, kun he ovat kuolleet. Mikään ei ole hirveämpää kuin oman lapsen kuolema. Sellaiseen tuskaan en tahtoisi olla syyllinen. Mutta enää en tiedä, onko minusta tätä lahjaa antamaan.

        Minun on pakko löytää teologinen oikeutus itsemurhalle. Minun on pakotettava kuolevat, hetki hetkeltä tyhmemmät aivoni teologiseen työskentelyyn ja löydettävä vastaus. Jos sitä vastausta ei ole olemassa, minun on luovuttava uskostani."

        Ketjun aihe oli Tavallisen Matin tarina.

        Sulla on näköjään tarve alkaa mustamaalaamaan kirjoittajaa. Taisi Matin tarina osua ja upota.


    • suurempi kuin <3

      Hei!
      Tää on kertakaikkiaan erinomainen! Oivaltava ja hauska! :D
      Varmuuskopioin molemmat osat jo itselleni.

      Kirjoittelin eilen päivän palstalla ja mietinkin, koska mahdat taas ilmaantua. Ehtikin kulua hieman aikaa siitä kun ilmoitit lähteväsi "toiseen aurinkokuntaan".

      Kiitos näistä teksteistä. Minäkin odotan innolla seuraavia osia.

    • ltse_murhaaja

      ´´Yleisimpien syiden joukossa ovat humalatila virka-aikana ja muu pahastuttanut käytös. Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulin notaari Marja-Sisko Aalto nostaa papin alkoholinkäytön kaikkein tyypillisimmäksi toimenpiteisiin johtavan kantelun syyksi. Lue päivän Iltalehdestä, millaisia tapauksia pappien alkoholinkäyttö on seurakunnissa aiheuttanut. http://www.iltalehti.fi/uutiset/201308060023644_uu.shtml [/quote]

      Hiipparikunnan tuomiokapituli mikään suomen perustuslain mukanen oikeuslaitos ole,se ei etes noudata suomen perustuslakia,eikä Jumalan lakia,eikä Jeesuksen oppeja,vaan joku ruotsalaisen kuninkaan "pyhää lakia".Ja jokaisesa lahkossa opetetaan jonku sekopäisen fasisitin lakon perustjan lakien ja oppien mukaisesti,joista vanhin ruotsalais-luterilaisen "sivistyneisyyden muoto" on vanhoollislestadiolaisuus. Siinä lahkossa lahkon saarnamiehet ovat mielenlaadultaan samanlaisia ku lahkon perustaja ja tulos on se mitä on "lapsia raiskataan, vanhemmat lapset raiskaavat sisariaan, perheitä painostetaan fasistisin metodein itsemurhan partaalle-ei se jeesuksen lähetyskäsky ihan niin ole kirjattu"``

      -iltalehti

      "Itsemurha on oire henkilölle tuotetusta fyysisestä ja /tai psyykkisestä traumasta=murha.Uhrien määrä arvelaan olevan kymminiä miljoonia.Suuri osa raiskatuista lapsista on tehnyt itsemurhan, t. s. kyseessä on maailmanlaajuinen lasten julma ja epäinhimillinen hyväksikäyttäminen ja joukkotuhoaminen.Vastuullinen on kirkko. Useissa maissa on herätetty vaatimus uskontojen ja lahkojen johtoportaan ihmisoikeustuomioistuimen eteen astettavaksi ja tuomittavaksi rikoksesta inhimillisyytä vasten."

      • ltse_murhaaja

        "Uhrien määrä varsinkin kun "uhreihin" lasketaan lähiomaiset on valtava.Uhrit tietävät keitä pahoinpitelijät ovat -----jotka opettavat vasten jumalan lakia, jeesuksen oppeja ja suomessa vasten suomen perustuslakia----- ja voivat kostaa milloin tahansa."

        Eiks se sanonta jotenki niin menny että älä tee toiselle mitä et halua että itselle tehtäisiin ? Toisela puolella sitten odotta niitten henget joita tällä puolella on pahoipidelty,ja tuomittee sielläkin helvettiin.Näinhän se mennee raamatun mukkaan.


      • keksi oma nikki
        ltse_murhaaja kirjoitti:

        "Uhrien määrä varsinkin kun "uhreihin" lasketaan lähiomaiset on valtava.Uhrit tietävät keitä pahoinpitelijät ovat -----jotka opettavat vasten jumalan lakia, jeesuksen oppeja ja suomessa vasten suomen perustuslakia----- ja voivat kostaa milloin tahansa."

        Eiks se sanonta jotenki niin menny että älä tee toiselle mitä et halua että itselle tehtäisiin ? Toisela puolella sitten odotta niitten henget joita tällä puolella on pahoipidelty,ja tuomittee sielläkin helvettiin.Näinhän se mennee raamatun mukkaan.

        No niin. Lopetappas nyt toi pelleily toisen nikillä!


      • 15 + 18
        ltse_murhaaja kirjoitti:

        "Uhrien määrä varsinkin kun "uhreihin" lasketaan lähiomaiset on valtava.Uhrit tietävät keitä pahoinpitelijät ovat -----jotka opettavat vasten jumalan lakia, jeesuksen oppeja ja suomessa vasten suomen perustuslakia----- ja voivat kostaa milloin tahansa."

        Eiks se sanonta jotenki niin menny että älä tee toiselle mitä et halua että itselle tehtäisiin ? Toisela puolella sitten odotta niitten henget joita tällä puolella on pahoipidelty,ja tuomittee sielläkin helvettiin.Näinhän se mennee raamatun mukkaan.

        Nikkivaras,

        Katso peiliin, niin sieltä se tavallien Matti löytyy!


      • mitä sekkoilet
        keksi oma nikki kirjoitti:

        No niin. Lopetappas nyt toi pelleily toisen nikillä!

        ketjun aloittajaki leikkii toisen nikillä


    • ja taas tätä

      Jaahas, joku esiintyy itse_murhaajana. Niin tyypillistä ateisteille. Eivät pysty keksimään edes omia nimimerkkejään.

      • justiinsa juu

        Hermostunut ateisti ei ymmärrä, mikä on rekattu nikki. Olikohan toi joku avuton copycat-yritys?


      • ----

        Pystynyt varastamaan rekisteröidyn nimimerkin. Siihen ei pysty ilman ties mitä erikoistaitoja, ja ehkä se hipoo laillisuuden rajoja. Laitonta tuskin uskaltaisi tehdä avoimesti, vaikka kuinka Torin kautta touhuaisi.
        Koville hänellä tämä itse_murhaaja ottaa.


      • ja taas tätä
        justiinsa juu kirjoitti:

        Hermostunut ateisti ei ymmärrä, mikä on rekattu nikki. Olikohan toi joku avuton copycat-yritys?

        Ateistithan yleensä kaikessa tyhmyydessään aliarvioivat muut. Hän varmaan itse luulee tehneensä mahtavan huijauksen. Vaikka teksti oli vielä niin sekavaa, että siinä ei näyttänyt olevan päätä eikä häntää.


      • ja taas tätä
        ---- kirjoitti:

        Pystynyt varastamaan rekisteröidyn nimimerkin. Siihen ei pysty ilman ties mitä erikoistaitoja, ja ehkä se hipoo laillisuuden rajoja. Laitonta tuskin uskaltaisi tehdä avoimesti, vaikka kuinka Torin kautta touhuaisi.
        Koville hänellä tämä itse_murhaaja ottaa.

        Ilmankos, heidän ÄÖ:issään on niin suuri ero. Puhumattakaan tuosta osuvasta parodiasta. Vaikuttaisi ettei tämä huijari ole oppinut edes lukemaan ja laskemaan. Ilmankos hän on sitten niin katkera, että pitää purkaa se johonkin kohteeseen.

        Kyllä yhteiskunnan pitäisi jotenkin huolehtia noista katkerista ateistinuorukaisista. He ovat syrjäytyneet ja tietysti on hyvä, etteivät lähde ammuskelemaan kadulle, mutta siltikin...


      • ----
        ja taas tätä kirjoitti:

        Ilmankos, heidän ÄÖ:issään on niin suuri ero. Puhumattakaan tuosta osuvasta parodiasta. Vaikuttaisi ettei tämä huijari ole oppinut edes lukemaan ja laskemaan. Ilmankos hän on sitten niin katkera, että pitää purkaa se johonkin kohteeseen.

        Kyllä yhteiskunnan pitäisi jotenkin huolehtia noista katkerista ateistinuorukaisista. He ovat syrjäytyneet ja tietysti on hyvä, etteivät lähde ammuskelemaan kadulle, mutta siltikin...

        Ei tämä ole nuorukainen eikä ns. syrjäytynyt, ja tahallaan on kirjoittanut tuon sekasotkun. Häntä vain riepoo niin maan vihtahoususti itse_murhaaja. Hän on itse_murhaajan kimpussa milloin minkäkinlaisella nimimerkillä tai jopa roolilla.
        Tiedän mistä puhun. Sattumalta.


      • noppakuutonen
        ---- kirjoitti:

        Ei tämä ole nuorukainen eikä ns. syrjäytynyt, ja tahallaan on kirjoittanut tuon sekasotkun. Häntä vain riepoo niin maan vihtahoususti itse_murhaaja. Hän on itse_murhaajan kimpussa milloin minkäkinlaisella nimimerkillä tai jopa roolilla.
        Tiedän mistä puhun. Sattumalta.

        "osaavat lukea mutta eivät ymmärrä mitä ovat lukeneet" (Päivi Räsänen)

        itse_murhaaja
        ltse_murhaaja

        ei ole nikin kopioimista, yhtä vähän kuin usko ja Usko =)


      • repeämisen paikka
        noppakuutonen kirjoitti:

        "osaavat lukea mutta eivät ymmärrä mitä ovat lukeneet" (Päivi Räsänen)

        itse_murhaaja
        ltse_murhaaja

        ei ole nikin kopioimista, yhtä vähän kuin usko ja Usko =)

        "Pystynyt varastamaan rekisteröidyn nimimerkin. Siihen ei pysty ilman ties mitä erikoistaitoja, ja ehkä se hipoo laillisuuden rajoja."

        Erikoistaitoa on kun osaa kirjoittaa ison kirjaimen? :D


      • ----
        repeämisen paikka kirjoitti:

        "Pystynyt varastamaan rekisteröidyn nimimerkin. Siihen ei pysty ilman ties mitä erikoistaitoja, ja ehkä se hipoo laillisuuden rajoja."

        Erikoistaitoa on kun osaa kirjoittaa ison kirjaimen? :D

        Iso alkukirjain ei vaikuta mitään. Kokeile itse, voitko lähettää viestin nimimerkillä Itse_murhaaja. Kirjoita viestiin vaikka että hyvää päivää. Et voi lähettää. Tulee ilmoitus, että nimimerkki on jo varattu.

        Uskopa jo, että tiedän sattuneesta syystä, mitä puhun.


      • ltse_murhaaja
        ---- kirjoitti:

        Iso alkukirjain ei vaikuta mitään. Kokeile itse, voitko lähettää viestin nimimerkillä Itse_murhaaja. Kirjoita viestiin vaikka että hyvää päivää. Et voi lähettää. Tulee ilmoitus, että nimimerkki on jo varattu.

        Uskopa jo, että tiedän sattuneesta syystä, mitä puhun.

        repeämisen paikka > ""Pystynyt varastamaan rekisteröidyn nimimerkin. Siihen ei pysty ilman ties mitä erikoistaitoja, ja ehkä se hipoo laillisuuden rajoja."

        Erikoistaitoa on kun osaa kirjoittaa ison kirjaimen? :D "

        Siisti oppi sille joka "osaa lukea ja ymmärtää lukemansa (P. Räsänen)

        =)


      • waroituz
        repeämisen paikka kirjoitti:

        "Pystynyt varastamaan rekisteröidyn nimimerkin. Siihen ei pysty ilman ties mitä erikoistaitoja, ja ehkä se hipoo laillisuuden rajoja."

        Erikoistaitoa on kun osaa kirjoittaa ison kirjaimen? :D

        ´´Pystynyt varastamaan rekisteröidyn nimimerkin. Siihen ei pysty ilman ties mitä erikoistaitoja, ja ehkä se hipoo laillisuuden rajoja. Laitonta tuskin uskaltaisi tehdä avoimesti, vaikka kuinka Torin kautta touhuaisi.´´´

        SE ON PSYKOLOGINEN TESTI! Sillä testataan huomiointikykyä, lukutaitoa, lukemisen ymmärtämistä, älykkyyttä j n e

        itse_murhaaja ja ltse-murhaaja ei ole sama


    • Tavallisen Matin tarina, osa 3

      Kerran Matti luki Suomen tunnetuimman ateistin professori Kari Enqvistin kirjan. Tai, jos ihan tarkkoja ollaan, ei Matti lukenut Enqvistin kirjaa, vaan katsoi internetistä Enqvistin haastattelun, jossa professori esitteli lyhyesti kirjansa pääajatukset. Enqvistin mielestä usko ei perustunut järkeen, vaan tunteisiin. Matti ymmärsi välittömästi, että Enqvist oli käsittänyt uskosta oleellisen. ”Tässä se nyt on”, Matti kiljahti kurkku riemusta pinkeänä, ”uskonto on lopultakin selitetty. Kari Enqvist sen teki!”

      Matti kirjautui eräälle kristilliselle keskustelufoorumille mainostamaan Enqvistin kirjaa. ”Teidän pronssikautinen uskontonne”, Matti kirjoitti tohkeissaan, ”on mielihyväsatu. Mutta vaikka maailma on kova, on parempi olla rehellinen ja kohdata tosiasiat sellaisina kuin ne ovat, kuten me ateistit teemme. Vain pelkuri pakenee todellisuutta miellyttäviin valheisiin.” Nämä rivit kirjoitettuaan Matti poistui foorumilta voittajana.

      Eräällä toisella kristillisellä foorumilla keskusteltiin homoseksuaalisuudesta. Matti kirjautui saman tien sisään ja aloitti taistelun sormet ja sieraimet sauhuten. ”Homous on luonnollista”, Matti julisti. ”Homoseksuaalisuutta tavataan myös eläinkunnassa, ja sitä paitsi Raamattu on kamelikuskien mytologiaa.” Matti oli jo ehtinyt lähettää julistuksensa, kun hän tajusi unohtaneensa korostaa, että ihminenkin on vain eläin. Virheen paikatakseen Matti lähetti heti perään toisen julistuksen, jossa hän kertoi ”pari faktaa kädellisten evoluutiosta”, vaikka se vähän off-topiciksi menikin.

      Vaikka Matti oli, kuten lienee jo tullut selväksi, ylen kova ja taipumaton ateisti, kerran vuodessa Matinkin sydän pehmeni. Tämä tapahtui aina joulun alla, kun kristikunta valmistautui viettämään Jeesuksen syntymäjuhlaa. Jouluisin Matti nimittäin taantui pakanaksi.

      Joka Jumalan joulu Matti taisteli kristillisillä keskustelufoorumeilla ”alkuperäisen yulen” puolesta. Kuten kaikki sivistyneet ihmiset tietävät, joulu oli alun perin pakanallinen juhla, jonka kristityt olivat viekkaudella ja vääryydellä omineet itselleen, ja tämän faktan Matti tahtoi kertoa ylimielisille kristityille joka joulu. ”Jeesus ei syntynyt jouluna”, Matti tiesi ja teki tiettäväksi muillekin.

      ”Hyvää voittamattoman auringon juhlaa”, Matti huuteli internetissä jouluisin. ”Iloista saturnaliaa!” Koska joululla ei ollut mitään tekemistä kristinuskon kanssa, Mattikin saattoi vähän joustaa ateismistaan ja hiljentyä pakanallisen keskitalven juhlan viettoon. Joulun jälkeen, kun lahjat oli avattu ja kinkku syöty, Matti palasi takaisin ateismiin. Uuden vuoden hän otti vastaan ilman taikamenoja.

      Mutta tässä on kertomukseni loppu. Ja niin olen kertonut Matista internetissä; ja mitäpä kertoisin enään hänen elämänsä päivästä ja sen vaiheista täällä? Se kulki rauhaisesti puolipäivän korkeudelle ylös ja kallistui rauhaisesti alas illan lepoon monen tuhannen, kultaisen auringon kiertoessa.

      Ja kuitenkin hyväntahtoiset kristityt, joita sentään heitäkin on, katsoivat Mattia. He eivät missään tapauksessa olleet hänelle vihaisia. Kenties tunsivat jonkinlaista myötätuntoakin häntä kohtaan. Aika velikulta.

      • pyhä raivotar

        Jeps, kiitos tarinan lopusta.

        Matille tietysti sellaisia terveisiä voisi lähettää, että keksii tuohon jankutukseen vähän uusia vivahteita. Välillä se käy voimille. Kun on nähnyt yhden Matin, on nähnyt ne kaikki.

        Tsemppiä kaikille mateille, ja tosiaan hieman variaatiota siihen ohjelmaan.


      • kiitokset

        Mainio tuo kertomuksen loppu. Tuollaisia Matteja uusateistien joukossa varmasti on. Somasti heidät sijoitettiin seitsemän veljeksen ja tuntemattomien sotilaiden pitkään suomalaisten velikultien ketjuun. Kaunista.


      • edell.
        kiitokset kirjoitti:

        Mainio tuo kertomuksen loppu. Tuollaisia Matteja uusateistien joukossa varmasti on. Somasti heidät sijoitettiin seitsemän veljeksen ja tuntemattomien sotilaiden pitkään suomalaisten velikultien ketjuun. Kaunista.

        Vinkiksi vielä muille, jos ette sattuneet huomaamaan tai ette muista tai tiedä. Nuo kertomuksen kaksi viimeistä kappaletta ovat tarinaan sopivia muunnelmia Seitsemän veljeksen ja Tuntemattoman sotilaan lopusta. Jos teillä on nuo kirjat, katsokaapa.


    • suurempi kuin <3

      Ihan pakko oli käydä katsomassa, onko tullut jatkoa ja olihan sitä.
      Kannatti tulla. Harmi kun kertomus loppui. Varmuudeksi tallensin tämänkin osan itselleni.

      Olipa siinä kaunis ja hyväsydäminen loppu :)

      Tästä on hyvä lähetä töihin. Kiitos ja hyvää päivää sinulle itse_murhaaja.

    • *Faith*

      itse_murhaaja,

      Kiitos, että toit palstan harmaan arjen keskelle tällaisen väriläiskän! Tarina sai arvoisensa lopun.

      Toisaalta tämä herätti myös ajatuksia siitä, mitähän olisi tapahtunut, jos Matti olisi kohdannut tosielämässä jonkun homoseksuaalin - ja naureskelin hiljaa mielessäni sillekin ajatukselle, kun palstan ateistit viettävät kiltisti lähimpiensä seurassa joulua ja availevat joululahjoja! :D

      • ltse_murhaaja

        Iltalehden keskustelusta:
        ´´Heh, erinomainen huomio. Valeopettajia:kirkko ei ole koskaan opettanut yhtään mitään (muuta kuin) valesyyttäjiä (syyttävät ja opettavat perusteitta syntiseksi=rikolliseksi,,alempiarvoiseksi,mielenvi kaiseksi=rasismia, fasismia), valetuomareita (jos et usko että olet rikollinen,mielenvikainen,alempiarvoinen joudut helvettiin) j.n.e.

        Sitten ajan kuluessa on keksitty helvitanmoinen litania "perinteitä" jotka muka "yhdistävät jumalaan ja jeesukseen" mutta kun lukee raamattua niin käy ilmi että ne ovat kaikki jumalan lain ja jeesuksen oppien vastaisia,osa jopa suomen perustuslain vastaista k. e. että esittä jonkun olevan "jumalan ja jeesuksen asettama" vaikka se ei ole

        Niimpä. Sitten ne "ihmisten lait" (P. Räsänen) joita jokaisella uskonnolla ja lahkolla on,jotka myös ovat "jumalan lain, jeesuksen oppien ja suomen perustuslain vastaisia". ``


      • *Faith*
        ltse_murhaaja kirjoitti:

        Iltalehden keskustelusta:
        ´´Heh, erinomainen huomio. Valeopettajia:kirkko ei ole koskaan opettanut yhtään mitään (muuta kuin) valesyyttäjiä (syyttävät ja opettavat perusteitta syntiseksi=rikolliseksi,,alempiarvoiseksi,mielenvi kaiseksi=rasismia, fasismia), valetuomareita (jos et usko että olet rikollinen,mielenvikainen,alempiarvoinen joudut helvettiin) j.n.e.

        Sitten ajan kuluessa on keksitty helvitanmoinen litania "perinteitä" jotka muka "yhdistävät jumalaan ja jeesukseen" mutta kun lukee raamattua niin käy ilmi että ne ovat kaikki jumalan lain ja jeesuksen oppien vastaisia,osa jopa suomen perustuslain vastaista k. e. että esittä jonkun olevan "jumalan ja jeesuksen asettama" vaikka se ei ole

        Niimpä. Sitten ne "ihmisten lait" (P. Räsänen) joita jokaisella uskonnolla ja lahkolla on,jotka myös ovat "jumalan lain, jeesuksen oppien ja suomen perustuslain vastaisia". ``

        Lopeta jo, nikkivaras.

        Sinut on huomattu ja sait aikaan pientä draamaa. Nyt voit nautiskella rauhassa pikku saavutuksestasi. :)


      • erikoisasiantuntija
        *Faith* kirjoitti:

        Lopeta jo, nikkivaras.

        Sinut on huomattu ja sait aikaan pientä draamaa. Nyt voit nautiskella rauhassa pikku saavutuksestasi. :)

        sää et osaa lukea, ei siinä lue "itse_murhaaja", vaan "ltse_murhaaja"

        khihihihihihihih


      • sumaalakardemum
        ltse_murhaaja kirjoitti:

        Iltalehden keskustelusta:
        ´´Heh, erinomainen huomio. Valeopettajia:kirkko ei ole koskaan opettanut yhtään mitään (muuta kuin) valesyyttäjiä (syyttävät ja opettavat perusteitta syntiseksi=rikolliseksi,,alempiarvoiseksi,mielenvi kaiseksi=rasismia, fasismia), valetuomareita (jos et usko että olet rikollinen,mielenvikainen,alempiarvoinen joudut helvettiin) j.n.e.

        Sitten ajan kuluessa on keksitty helvitanmoinen litania "perinteitä" jotka muka "yhdistävät jumalaan ja jeesukseen" mutta kun lukee raamattua niin käy ilmi että ne ovat kaikki jumalan lain ja jeesuksen oppien vastaisia,osa jopa suomen perustuslain vastaista k. e. että esittä jonkun olevan "jumalan ja jeesuksen asettama" vaikka se ei ole

        Niimpä. Sitten ne "ihmisten lait" (P. Räsänen) joita jokaisella uskonnolla ja lahkolla on,jotka myös ovat "jumalan lain, jeesuksen oppien ja suomen perustuslain vastaisia". ``

        Siis uskontojen ja niiten lahkojen mielenvikasten perustajien omast päästä keksimiä lakeja ja oppeja ei pidä ottaa miksikään,viittoo kinttaala niitten epäsivistyneelle rasistiselle pas_kalle ja sanoo "suksi piru helvettiin tai sulle laitetaan jeesuksen opien mukaan myllynkivi kaulaan ja upotettaan itämerreen"


    • tuomiokapituli

      Muahhah! Olipas naurettava Metri-Matti. Kaikenlaisia pölhöjä se Jumala luokin.

    • sunnuntain ratoksi

      Tässä ytimekäs ja kiteytetty näkemys palstan attejen toimintatavoista.

      • atsin peili

        Ihmeellistä kuinka atsit karttavat tämän ketjun kommentointia =D


    • Kristitty45

      Kiitos hyvin kirjoitetusta tarinasta:)

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2174
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      155
      1416
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      940
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      659
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    Aihe