Voi tätä vapaakasvattajien määrää!!

Hohhoijakkaaa

Mitä nykyisin lasten vanhemmat tekee lapselle, mikäli se rikkoo naapurin ikkunan!? Antaako lapsen vanhemmat vaan tukon seteleitä lapsen kouraan ja sanoo lapselle että mene maksamaan naapurin ikkuna ja that´s it!? Eli minkäänlaista rangaistusta lapsi ei saa, kun se naapurin ikkuna on maksettu rahalla??

Mä en vain jostakin syystä ymmärrä noita vapaakasvatuksen metodeja, josta ei taida olla mitään hyötyä sille lapselle eikä sen lapsen ympärillä oleville ihmisille. Onko niin että vanhemmat eivät osaa enää kasvattaa lapsiaan, kun muuten pelkäävät että jokin lastensuojeluviranomainen tulee vierailulle? Tai eivät osaa kasvattaa kuin sillä koivuniemen herralla, eikä muutoin osaa ylläpitää kuria ja järjestystä. Ennemmin lastensuojeluvalvoja ovelle kuin että poliisi ovelle ennen sen lapsen aikuisikää?

lasten hankinta on monelle jokin automaattinen oikeus, mutta sen lapsen kasvatus ei sitten enää olekaan enää mikään velvollisuus? Lasten hankinta on siistärkeintä, eikä niiden kasvattaminen.

Se, joka vitsaa säästää, se lastansa vihaa! En itsekään hyväksy sitä että otetaan remmejä esiin tai että käytetään muuta väkivaltaa tai "simputusta" lasten kurinpidossa. Tiukkasävyinen puhe yleensä voi auttaa ja pitäisi auttaa. Joskus vaan olen liian monta kertaa törmännyt siihen ilmiöön että lapsi kasvattaakin vanhempiaan eikä päinvastoin niin kuin sen pitäisi kaiken järjen mukaan olla että vanhemmat kasvattavat lastansa?!

Arestikaan ei ole enää sallittu, jota voisi toteuttaa silloin mikäli lapsi tulee myöhään kotiin. Vaikka on koululaisilla kesäloma niin se on pistänyt silmään kun klo 23 aikaan monienkin muksut juoksevat pihalla ja kerrostalossa rapun ovia pidetään tapissa auki ja sitten aamulla huomaa että rapun ovi on edelleenkin kiinni tapissa eli rapun ovi on selkosen selällään niin kuin sanotaan. Itse vaan muistan sen hyvin, jos en ollut kesälomalla viimeistään TASAN klo 21 kotona niin seuraavat päivät kesälomasta menikin sitten arestin merkeissä.

Toi nykyinen lasten kasvatus on pikkaisen lähtenyt joiltakin vaan käsistä!!

1

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tervettä kasvatusta

      Jos lapsen kotiintuloaika on 21.00 ja lapsi tulee 21.15 sanoisin siinä vaiheessa melko hyvin, mutta lähde hieman aiemmin ensikerralla kotiinpäin, yleensä kyllä lapsi pistää mieleen ja ymmärtää myös, ettei tuo 15 min ole se mistä suututaan kotona verisesti. Jos huudat tuostakin, voipi olla, että lapsi tulee kotiin vasta, kun huvittaa ja voi liehuu ihan missä lystää. Monestihan lapsi siinä vaiheessa, kun vielä opettelee rajojaan hieman eli omavastuuta, lähtevät kotiin klo 21.00 ja eivät sitä ole tajunnut, että kotona on oltava tuohon aikaan. Kyllä lapsi oppii tulemaan sitten sovittuun aikaan kotona, kun sen rauhallisesti suuttumatta kertoo. Eri asia sitten, jos lapsi alkaa tekemään sitä, että aina venyy enemmän ja enemmän, silloin on tehtävä tiukemmat rajat tai niin pitkään kotona tai vanhemman valvonnassa, että alkaa kotiutua sovittuun aikaan. Olen omalle kouluikäiselle lapselle, antanut jo ennen kouluikää mennä kaverin kanssa leikkikentälle kaverin kanssa ja antanut olla tunnin ja käynyt sanomassa, että nyt olisi aika lähteä kotiin ja sanoa kaverille heippa, kyllä on auttanut tuo nyt jo kouluikään päässeeseen lapseen ja kotiin tulee aina sovittuun aikaan. Kerralla maks. 2 tuntia ja välillä syömään ja rauhoittumaan ja sitten katsomme jatkoa. Vanhempien motivaatiosta olla huolehtiva vanhempi on siis kyse, sillä lapsen tarvitsee myös oppia ottamaan itse vastuuta ja liian tiukalla linjalla, jonka aloittaja mainitsi, ei käykkään näin vaan lapsi on huollettava vielä isonakin "äidinkulti" tulee nimen omaan tuossa kasvatuksesta, kun taas ei rajoja ollenkaan tulee vain riiviöitä ja ongelmaisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2117
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1630
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1520
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1256
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1167
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1165
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      963
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    Aihe