Mikä rotu minulle sopivin, Ehdotuksia ?

-ipsukka-

Hei. Olen ottamassa noin vuoden päästä koiran ja olen alkanut miettiä mikä rotu olisi minulle sopivin (:

Tein listaa siitä millainen haluisin koiran olevan:

- pieni tai keskikokoinen

- Aktiivinen. Koiran kanssa tultaisiin tekemään pitkiäkin lenkkejä (=

- tottelevainen, miellyttämisenhaluine.

- Sosiaalinen, iloinen, touhukas

- Turkinhoito ei ole ongelma, siihen olisin valmis panostamaan, mutta tietenkin plussana, että koiran turkki olisi helppohoitoinen eikä lähtisi hirveästi karvaa, muuten kuin tietenkin harjattaessa ja pestäessä (:

Toki yksilöissä on eroja, jokainen koira on erilainen, mutta voisitteko ehdotella rotuja, jotka täsmäävät suurinpiirtein mieltymyksieni kanssa, siitä olisi minulle paljon apua. Kiitos (:

23

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mopo4

      Kultainennoutaja tulee mieleen, tosin karvaa lähtee mutta muuten täsmää.

      • ykä

        Ei täsmää muutenkaan, ei ole pieni tai keskikokoinen.


    • ehdotuksia-

      Hei!
      Suosittelisin lämpimästi näitä rotuja sinulle: cockerspanieli, bichon frise, bichon havanese, coton de tulear :)

    • 18+14

      Sheltti

    • suositus koira

      Pienistä käppänä ehdottomasti, vaikka niitä itsepäisiksi sanotaan, niin helpohkoja kuitenkin, plussaa kiintyminen omistajaan, eli ei välitä vieraista eikä lähde omille teilleen. Ei lähde karvaa, kuin furminatorilla ja joskus kammatessa, pitää trimmata, mutta sen voi tehdä itsekin.

      Käppänät (kääpiösnautserit) ovat sosiaalisia, mutteivat vieraiden ihmisten perään, leikkisiä, touhukkaita, iloisia, palloleikit aivan ehdottomia, lähtevät lenkille aina kun vain itse haluaa, jaksaa pitkillä lenkeillä käydä, metsää rakastaa ainakin meillä.

      • 229955

        Mulla tuli kans kääpiösnautseri mieleen. Ihana rotu, aktiivisia mutta rauhoittuvat kotona. Jaksavat temmeltää mutta eivät harhaile pihalla. Ei lähde karvaa mutta tietty turkki vaatii vähän enemmän hoitoa. :)


    • mieti vielä

      Noihin kriteereihin sopii todella moni rotu...

      Miten olisi vaikka tanskalais-ruotsalainen pihakoira, kooikerhondje, kromfohrländer, pinseri, lapinporokoira, welsh corgi, islanninlammaskoira tai bretoni? Voisin jatkaa tätä listaa vaikka kuinka enkä edes ehdotellut näitä yleisimpiä rotuja mitä varmasti muutkin osaa sinulle heittää. :D

      Myös monet terrierit voisivat sopia sinulle, mutta terrierit ovat yleensä jonkin verran jääräpäisiä eivätkä välttämättä kaikkein helpoimpia koira kouluttaa. Samoin kuin mäyräkoirat. Huomaathan että aktiviinen koira tarvitsee muutakin aktivointia kuin pelkkiä pitkiä lenkkejä (aivotyöskentelyä myös) mutta vaikka chihuastakin saa hyvän kaverin pitkillekkin lenkeille säässä kuin säässä vaikka ne monesti mielletäänkin vain käsilaukkukoiriksi.

    • Ja muista

      että vaatimuslistasi kohta "aktiivinen" saattaa kääntyä sinua vastaan. Koirasi voi olla läheisriippuvainen turhanräksyttäjä ja kodintuholainen joka seuraa liikkeitäsi ja haluaa mukaan vaikka olisit vain riukupaskalle menossa. Etsi mieluummin alkukantainen ja terve rotu, kuin hyperhysteeriseksi jalostettu.

    • Silkkiterrieri

      Silkkiterrieri täyttää kaikki toiveesi. Silkki on pienikokoinen. Tykkää lenkkeillä pitkiäkin lenkkejä pienestä koostaan huolimatta. On luonteeltaan tottelevainen, miellyttämisenhaluinen, sosiaalinen, iloinen ja touhukas. Turkki kammataan kerran päivässä, ja pesu kerran viikossa. Karvaa ei lähde ollenkaan.

    • snakun isäntä

      Snautseri, keskikokoinen, on ehdoton. Omani on kolmas peräkkainen, enkä rotua vaihda. Värinä pippuri-suola on parempi kuin yleisempi musta: ei ole kesällä kuuma ja onnistuu valokuvissa paremmin. Käppänäkin menettelee, mutta minun valintani on keskikokoinen.

    • Ei millään pahalla..

      Aina näitä samoja kyselyita sopivasta rodusta, eikä siinä mitään hyvä vaan!
      Ihmettelen vaan kovasti kun lähes kulaan ei koiran terveydestä mitään mainitse noissa aloituksissa, esim että olis tpivomuksena perusterve koira, - rotu tai yksilö.
      Ajattelemisen aihetta?

    • Pomeranian

      Pomeranian. Pomeranian on aktiivinen ja älykäs kääpiökoira. Se pitää liikunnasta, ja jaksaa lenkkeillä, mutta tyytyy myös vähempään liikuntaan. Pommi on miellyttämisenhaluinen, tottelevainen ja helppo kouluttaa.

      Turkki harjataan pari kertaa viikossa. 2-3 kertaa kuukaudessa se harjataan hieman kosteana vastakarvaan kerroksittain, jolloin turkista tulee pöyheä ja ilmava. Turkki trimmataan 2 kertaa vuodessa saksilla leikkaamalla pallomaisen pyöreäksi.

      Pienen kokonsa ansiosta pommin kanssa on helppoa matkustaa junassa ja bussissa. Myös lentokoneessa se pääsee yleensä matkustamoon, sitä ei tarvitse laittaa ruumaan. Yleisimmät värit ovat oranssi, punainen ja musta. Iso-Britanniassa myös valkoiset pommit ovat yleisiä. Pomeranian on melko terve rotu. Sillä esiintyy polvilumpioluksaatiota, sydänsairauksia ja hammaspuutoksia.

    • 2 koiran omistaja

      Jack russell. Tosin hiukka jääräpäinen ehkä mutta pieni ja pippurinen. Ja usein aika monet terrierit käy noihin raameihin.

    • gfhghgjjg

      Ilman muuta kettuterrierit..on helposti motivoitavissa ja tottelevaisia.

      Iloisia ja hauskoja touhottajia.

      Miellyttämishalu on hieman kortilla mutta on aloitekykyinen ja innostuu ja motivoituu helpolla joten menee minusta siten hyväkoulutteiseksi.

      Tässä videoista yksi jossa vielä nuori koira ja aloitteleva...
      http://www.youtube.com/watch?v=ijkCxEc6cB4

      Turkki huono tuolla koiralla mutta hyvin pidetty turkki kaunis ja värikäs. :) Eikä sekään niin työläs kuin luullaan. Muutenkin paljon myyttejä tässä rodussa jonka pian huomaa jos itse omistaa..ja on sosiaalisia omiani vienyt koirapuistoon ja tulleet hiensoti toimeen siellä ja avoluokassa tokossa.

      http://www.foxterrier.fi/

    • koopi

      Villakoiria saat toy, kääpiö ja keskikokoisena :) tottakai isovillakin on mutta et pyytänyt isoa koiraa. Villikset sopivat kaikkiin noihin vaatimuksiisi, turkinhoitoon vähän muutosta. Villakoiraa ei tarvitse pitää tietyssä trimmissä, voit pitää vaikka nakuna jatkuvasti, kunhan pidät huolen ettei jäädy talvella. Villiksestä ei myöskään lähde karvaa, joten sinun ei tarvitse siivota kotiasi jatkuvasti karvan takia. On myös todella terve rotu joihinkin verrattuna. Yksi villis tällä hetkellä makaa sylissä ja olen erittäin onnellinen :)

    • Yorkshirenterrieri

      Yorkshirenterrieri. Yorkshirenterrieri on kaunis ja älykäs kääpiökoira. Jaksaa kävellä pitkiäkin lenkkejä, mutta pärjää myös vähemmällä liikunnalla. Turkki harjataan pari kertaa viikossa ja pestään kerran viikossa. Karvaa ei lähde.

    • dgdf

      Suosittelen minipossua.

    • Bostoninterrieri

      Bostoninterrieri. Se täyttää kaikki toiveesi. Bostoninterrieri on miellyttämisenhaluinen, sosiaalinen, iloinen, tottelevainen ja touhukas koira. Pitää erityisesti palloleikeistä. Tykkää liikunnasta ja tekee mielellään pitkiäkin lenkkejä.

      Turkki on erittäin helppohoitoinen. Se pyyhitään säämiskällä silloin tällöin. Turkista ei lähde karvaa. Kylmällä säällä ulkoillessa bostoni tarvitsee takin päälle. Bostoninterrieri on melko terve rotu. Niillä esiintyy polvilumpioluksaatiota ja silmäsairauksia.

    • Perhoskoira

      Perhoskoira. Perhoskoira on miellyttämisenhaluinen ja tottelevainen pieni koira. Se ei välttämättä vaadi paljoa liikuntaa, mutta lenkkeilee kuitenkin mielellään pitkiäkin lenkkejä.

      Perhoskoiran kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa, koiratanssia ja pelastuskoiratoimintaa. Perhoskoirat ovat myös suosittuja näyttelykoiria. Tasapainoisen ja ystävällisen luonteensa vuoksi perhoskoiria käytetään terapiakoirina, jotka vierailevat ja työskentelevät sairaaloissa potilaiden luona.

      Turkki harjataan kerran viikossa, ja pestään kerran kuukaudessa. Perhoskoira sopii kaikenikäisten lemmikiksi, niin lapsiperheisiin kuin vanhuksillekin.

      Perhoskoira on terve ja pitkäikäinen rotu. Rodulla esiintyy polvilumpion sijoiltaanmenoa ja silmäsairautta.

    • Anonyymi

      Cavalier kingcharlesinspanieli. Se on Iso-Britannialainen kääpiökoira. Pienestä koostaan huolimatta cavalier jaksaa pidemmätkin lenkit. Ne oppivat helposti temppuja ja uusia asioita ja miellyttämisen haluisina sekä jokseenkin ahneina ne tekevät lähes mitä tahansa makupalan edestä.

      Varsin sopeutuvaisena rotuna cavalier soveltuu niin lapsiperheeseen kuin eläkeläisenkin seuraksi. Valtaosa cavaliereista on puhtaita seurakoiria, mutta niiden kanssa voi myös harrastaa agilityä ja tokoa. Cavalierilla on monia perinnöllisiä sairauksia kuten polvilumpioluksaatiota ja sydänvikoja. Varmista, että pennun sukulinjat on tutkittu perinnöllisten sairauksien osalta.

      Cavan turkki on helppohoitoinen, se harjataan kerran viikossa. Pestään pari kertaa vuodessa hyvälaatuisella koirashampoolla. Hoitoainetta käytetään tarvittaessa. Sallittuja värejä ovat blenheim, eli valkoinen pohja jossa on kastanjanvärisiä laikkuja, tricolour eli mustavalkoinen punaruskein merkein, ruby eli punainen ja black and tan eli musta ruskein merkein.

      Cavalier on hyvin suosittu rotu kaikkialla.

      • Anonyymi

        Sekä suosittu että sairas.


      • Anonyymi

        Eikö tuolla rodulla ollut aivosairautta?Koira kärsii kivuista ja saa kohtauksia.Yleistä tuossa rodussa,niin luin netistä.Kannattaa ottaa selkoa,ennenkun ottaa pennun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tuolla rodulla ollut aivosairautta?Koira kärsii kivuista ja saa kohtauksia.Yleistä tuossa rodussa,niin luin netistä.Kannattaa ottaa selkoa,ennenkun ottaa pennun.

        Chiari –tyyppinen epämuodostuma (CM) tarkoittaa aivojen takakuopan suhteellista ahtautta (aivojen takakuopan tilavuus on siis suhteellisesti liian pieni sen sisältämän aivokudoksen määrään nähden), minkä seurauksena pikkuaivot ja usein myös aivorunko tyräytyvät taaksepäin kallon isoon aukkoon (foramen magnumiin) tai sen läpi.

        Syringomyelia (SM) tarkoittaa nesteentäyteisten onteloiden muodostumista selkäytimeen aivoselkäydinnesteen epänormaalin liikkumisen seurauksena. Tärkein syringomyelialle altistava tekijä on Chiari –tyyppinen epämuodostuma.

        Yleisyys

        Lähes kaikki julkaistut tutkimukset liittyvät cavalier–rotuun. Chiari-tyyppistä epämuodostumaa on arvioitu esiintyvän noin 95 %:lla cavalier–rotuisista koirista. Oireettomien koirien seulontatutkimuksiin perustuen on arvioitu, että syringomyelian yleisyys lisääntyy iän mukana niin, että >>12 kuukauden ikäisillä cavaliereilla arviolta 25 %:lla ja yli 72 kuukauden ikäisillä cavaliereilla 70 %:lla todetaan syringomyelia. << Suomessa ei ole tehty vastaavia kattavia yleisyystutkimuksia CM/SM esiintymisestä suomalaisilla cavaliereilla. CM/SM havaitaan lisääntyvässä määrin useilla muillakin pienillä roduilla.

        Oireet

        Kipu on tavallisin havaittava oire. Selkäytimen nesteontelon maksimaalisen leveyden, pituuden ja epäsymmetrian on todettu vahvasti liittyvän kivun esiintymiseen, kun taas pikkuaivojen tyräytymisen asteella ei ole havaittu tällaista yhteyttä. Erityisesti selkäytimen yläosien epäsymmetriset vauriot ovat avainasemassa hermovauriokivun kehittymisessä syringomyeliapotilailla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe