Ja vielä kerran siitä kouluruoasta...

dr no

Eli kun täällä valitetaan siitä että kouluruoka on pahaa, monet ihmiset yleensä alkavat vastavalittaa siitä, että lapsien pitäisi olla onnellisia kun saavat "ilmaisen" ruoan, koska läheskään kaikki eivät sitä saa.

Kysyisin kuitenkin teiltä lasten syömätapojen valittajilta, että MITEN SE, ETTÄ LAPSET TÄÄLLÄ PAKOTTAISIVAT HEIDÄN MIELESTÄÄN KUVOTTAVAA RUOKAA SUUHUNSA, AUTTAISI NIITÄ AFRIKAN NÄLKÄÄ NÄKEVIÄ LAPSIA? Vastaan teille: EI MITENKÄÄN!

Kaikki aina valittavat että on itsekästä valittaa ruoasta, kun jotkut näkevät nälkää. Mutta miten valittaminen mukamas voisi nälkää näkevien tilannetta pahentaa? Ja eihän se että me syömme, paranna heidän asemaansa ollenkaan. Kehitysmaiden lapsille on se ja sama, syömmekö me täällä, vai emme, jos he eivät sitä ruokaa kuitenkaan saa!

JA ÄLKÄÄ TE PULA-AJAN KASVATIT VALITTAKO SIITÄ ETTÄ NYKYNUORET MUKAMAS "NIRSOILEVAT", KUN VIIME KOKEMUKSENNE KOULURUOASTA OVAT 40 VUODEN TAKAA, ETTEKÄ NYKYAJAN RUOKATARJONNASTA MITÄÄN TIEDÄ!
Te olette tottuneet huonoon ruokavalioon, mutta 2000-luvun kasvatitpa ovatkin hieman laatutietoisempia! (esim. itse en pidä kouluruoasta, mutta en myöskään hampurilais-roskaruoasta!)

P.S. Älkäähän yleistäkö kaikkea pizzaa roskaruoaksi! Tietysti sellaiset ristorante- ja kebab-paikkojen pizzat saattavat ansaita sellaisen tittelin, mutta OIKEA pizza on kyllä ihan norm-terveellistä syötävää!

8

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....................

      ASIAA!

    • Kouluruoka on pahaa

      Miten luulet että alle 1 e ruoka-annoksesta saa hyvää ja terveellistä ruokaa??? Ei sitten mitenkään.

      Perunat on ylikypisä, tai sitten ne on puoliraakoja, keittoihin lisätään vettä vettä... jotta sitä olisi enempi, mutta ei suhteessa raaka-aineita, mausteet puuttuu monista uuista, laatikot on vetisiä, mautamattomia, palaneita, josku ei edes riitä koko koululle, leipä loppuu usein...

      Meneppä vertaamaan lasten ruokaa vaikka eduskunnan lihapatoihin..!! Ero on huikea. Lapsile voi tarjota mitä vaan, mutta eduskunnassa sitä ruokaa on veronmakajien rahoilla viakka mitä gurmeeta.

      Et voi verrata afrikkaa ja suomea keskenään, meillä pitäisi olla mahdollisuus hyvään kouluruokaan, mutta sekin on tahdosta kiinni. Joku aina vetää välistä.

      • Maustepurkki 16

        Eri kunnissa kouluruokaan on panostettu eri tavoinn. Valitettavan usein suurista keskuskeittiöistä tuleva ruoka on huonolaatuista jo senkin vuoksi, että sitä on pidetty kauan lämpimänä. Silloin sekä koostumus että ulkonäkö kärsivät.

        Maustamattomuudesta on kyllä ihan turha puhua. On mahdollista ottaa kotoa se suosikkimaustepurkki mukaan ja kylvää koulusafkan päälle ihan niin paljon pippureita ja valkosipuleita kuin ikinä haluaa! Miksi tämä keino (ilmeisestikään) ei ole yleisemmin käytössä?

        Käsittääkseni kansanedustajat maksavat itse ruokansa. Silloinhan se käytettävissä oleva rahamäärä ei ole alkuunkaan verrattavissa kouluruuan kustannuksiin. Jos kuitenkin on niin, että veronmaksajat maksavat kansanedustajien ruuan, on vain oikein ja kohtuullista, että heille tarjotaan samaa ruokaa kuin Helsingin kouluissa ja päiväkodeissa.


    • dr no

      EN OLE VERRANNUT MITÄÄN! JOS LUKISIT TEKSTINI KUNNOLLA, HUOMAISIT, ETTÄ MINÄ NIMENOMAAN HARMITTELIN SITÄ, ETTÄ USEIMMAT AIKUISET TUNTUVAT LUULEVAN, ETTÄ KOULURUOKA OLISI HYVÄÄ JA TERVEELLISTÄ! HAH SANON MINÄ!

      • Ammattikasvattaja

        Totuus kylläkin on se, että suuri osa lapsista SYÖ kotonaan paljon kouluruokaa epäterveellisemmin. Todella moni ei tunnu osaavan syödä kuin vain sitä mainitsemaasi roskaruokaa. Esim. lähes pelkkiin ranskalaisii erikoistuneita lapsosia on eteen osunut. Vanhempien kommentti on tyyliä "Kun tuo xxx on niin huono syömään..."

        Kouluruoka vaihtelee kunnittain ja esim. sen mukaan, tehdäänkö ruoka oman koulun keittiössä vai suuressa laitoskeittiöässä, josta ruoka sitten kouluille jopa puolivalmiinakin toimitetaan. Siihen nähden, miten vähän kouluruoka maksaa, se on hyvää ja laadukasta.

        Asioiden suhteellistaminen olisi terveellistä. Jokainen voi kokeilla olla syömättä muutaman päivän ja tutkiskella sitten olotilaansa. Ne kehitysmaiden lapset eivät useinkaan saa suuhunsa edes puhdasta vettä, joten vertaus ja asiasta muistutus on aiheellinen. Yltäkylläisyydestä käsin on helppo mussuttaa siitä, miten huonosti kaikki on.

        En sanoisi, että kaikki kouluateriat ovat mitään suuria kokemuksia, mutta en myöskään syömäkelvottomiksi niitä tuomitsisi. Itse pidän helpotuksena sitä, että saa istua valmiin ruuan ääreen. Itse valmistaminenkaan ei ihan aina niin kivaa ole. Eikä varsinkaan itse MAKSAMINEN.

        Kovimpia valittajia ovat kouluruuan suhteen teinit, jotka eivät itse omaakaan ruokaansa maksa. Jotenkin ärsyttää loputon vinkuminen enimmäkseen turhasta. Tämän päivän nuorista suuri osa on niin tukevassa kunnossa, että jotakin epäterveellistä suusta alas menee. Selvää toki on se, että kun suu on tottunut esim. jokapäiväiseen 1,5 litran limsaan tai energiajuomiin, ihan kaikki ei suussa hyvältä maistu.

        2000-luvun kasvatit ovat kaikkea muuta kuin laatutietoisia. Keskiverto teini vetää suusta alas sellaiset määrät makeaa ja roskaruokaa, että heikompaa järkyttää. Nuorten ylipaino-ongelmat räjähtävät käsiin. "Tohtori" voi ihan itse pohtia, miksi niin on.

        Sen jälkeen "tohtori" voi itse pohtia keinoja vaikuttaa kuntapäättäjiin ja varsinkin kuntatalouteen, jotta tilanne ruokiin sijoitettavan rahan suhteen muuttuisi.


    • dr no

      "2000-luvun kasvatit ovat kaikkea muuta kuin laatutietoisia. Keskiverto teini vetää suusta alas sellaiset määrät makeaa ja roskaruokaa, että heikompaa järkyttää. Nuorten ylipaino-ongelmat räjähtävät käsiin. "Tohtori" voi ihan itse pohtia, miksi niin on. "

      Älähän rupea yleistäjäksi.

      "Asioiden suhteellistaminen olisi terveellistä. Jokainen voi kokeilla olla syömättä muutaman päivän ja tutkiskella sitten olotilaansa. Ne kehitysmaiden lapset eivät useinkaan saa suuhunsa edes puhdasta vettä, joten vertaus ja asiasta muistutus on aiheellinen. Yltäkylläisyydestä käsin on helppo mussuttaa siitä, miten huonosti kaikki on."
      MITEN SE, ETTÄ LAPSET TÄÄLLÄ PAKOTTAISIVAT HEIDÄN MIELESTÄÄN KUVOTTAVAA RUOKAA SUUHUNSA, AUTTAISI NIITÄ AFRIKAN NÄLKÄÄ NÄKEVIÄ LAPSIA? Vastaan teille: EI MITENKÄÄN!

      "En sanoisi, että kaikki kouluateriat ovat mitään suuria kokemuksia, mutta en myöskään syömäkelvottomiksi niitä tuomitsisi. Itse pidän helpotuksena sitä, että saa istua valmiin ruuan ääreen. Itse valmistaminenkaan ei ihan aina niin kivaa ole. Eikä varsinkaan itse MAKSAMINEN."

      Etpä taida olla paljoakaan asiaan perehtynyt, jos luulet että kouluruoka on ilmaista. Kyllähän me sen loppupeleissä itse maksamme. Ehkä olet kuullut sanasta "verotus"?
      (suomen valtio muuten riistää törkeästi. Portugalissa veroprosentti on muistaakseni jotain 4000 euron kuukausituloilla alle 20%)

      "Sen jälkeen "tohtori" voi itse pohtia keinoja vaikuttaa kuntapäättäjiin ja varsinkin kuntatalouteen, jotta tilanne ruokiin sijoitettavan rahan suhteen muuttuisi."

      Ja miksiköhän jos saan kysyä? Jos huomaat, en ole suoranaisesti valittanut kouluruoasta, vaan niistä, jotka valittavat siitä kun jotkut valittavat kouluruoasta.

    • erittäin huonoa

      Piteimmittä puheitta. Kouluruoka on HUONOA. Siit ei pääse mihinkään, ellei se ateriaan koti maksava summa nouse. Ei kukaan saa lapselle 1 e maittavaa ja hyvää ruokaa, ei lapelle eikä aikuiselle.

    • Koulunkäynninohjaaja

      No, itse syön joka päivä kouluruokaa ja kyllä, välillä se on huonoa, mutta enimmäkseen hyvää.

      On kuitenkin lapsia, jotka eivät syö milloinkaan kuin vaivaisen lusikallisen.
      Herää kysymys: mitä he syövät kotona?

      Kysyin eräältä lapselta, kun hän sanoi, etten oikein tykkää tästä ruoasta, että mistä ruoasta sinä tykkäät?
      Vastaus oli, että suklaapuurosta ja muroista!?

      Olen huomannut, että varsinkin ekaluokkalaiset ottavat pienen piiperoisen ruokaa ja salaattia yhden kaalisuikaleen ja nekin kipataan biojäteastiaan.

      Viimeisellä tunnilla ollaan niin väsyneitä ja verensokerit matalalla, ettei jakseta Ossivihkoon kirjoittaa:(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      2300
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1902
    3. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1203
    4. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1192
    5. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      359
      1176
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      57
      942
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      869
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      847
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      239
      765
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      369
      757
    Aihe