Kaupungin talous

Kiire on

Pitäiskö Haapajärven suosiolla liittyä Pyhäjärveen niin ei tarttis valtiolta köyhäinapuja anoskella?

Ollaan me kyllä taloudenhoidossa valovuoden perässä. Pyhäjärvellä velkaa n. 1/10-osa / asukas Haapajärveen verrattuna. Malmia kuulemma löytynyt lisää ja lisäksi Laguunat ja varavoimalat! Ollaan viisaita ja nöyriä, tässä on meidän paikka, ehkä viimeinen tilaisuus!!

23

519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keput vastustaa.

      Uusi terveyskeskus jne. kohta muuttaa velkaa per asukas sielläkin. Puhuvat kuntaisit ohi suunsa ja kertovat että kunnan varat pistetään haisemaan kun ne liitoksissa menee yhteiseen hyvään. Rapakunnossa joka kunta liitokset tulee kepujen toimesta seur. hallituksessa ja uudet lasareetit jne. tyhjiksi ja pääkallopaikalle kaikki. Sitten naapuri ex.kuntien keput tappelee pääkallopaikan kepujen kanssa almuista sivukylille.

      Etkö sinä yhtään lue lehtiä ja mieti minkälainen kaveri pyhäjärven keput on? Siihen kun lisätään kärsämäen rötöskeput jotka sylkee ulkopaikkakunnille yhtälö on mitä mielenkiintoisin. Keput vs. keput jotka on aina ennen juntanneet enemmistönä ihan kaiken haluamansa haluamallaan tavalla lakien mukaan tai ei lakien mukaan.

      Haapajärven toivo ei ole pyhäjärvi vaan mahdollisuus liitoksissa pääkallopaikaksi joka keskittää monet toiminnat haapajärvelle. Kaikki muut samaan liitokseen osallistuvat kunnat lopetetaan. Joutasivatkin. Elinkelvottomia tuppukyliä joiden kepuisät tappelee liitoksia vastaan koska heidän valtansa joka on sukupolvien aikana peritty isältä pojalle lähestulkoon on menossa. Kärsämäessä on niin saatanan katkeria kepuja sen takia kun ne ei pääse pääkallopaikan valtuustoon. hyvä kun eivät jo köyttä rasvaa niin iso elämänsisältö hyvävelijärjestöön kuuluminen on. Muuta elämää kun ei ole

      • velekaa on ja pyssyy

        Elinkelvottomia tuppukyliä. Hah hah. Mikäs se Haapajärvi on muuta kuin elinkelvoton tuppukylä!


      • Koita kestää
        velekaa on ja pyssyy kirjoitti:

        Elinkelvottomia tuppukyliä. Hah hah. Mikäs se Haapajärvi on muuta kuin elinkelvoton tuppukylä!

        Tuleva kuntaliitoksien vastuukunta minne kaikki palvelut siirretään sinunkin kunnastasi.


    • Tee on terveellistä

      Olen samaa mieltä. Pyhäjärvi saa liittyä Haapajärveen ja saadaan sieltä vähän varoja ja tulevaisuutta. Rakentakoon uuden sairaalan, käytetään sitä sitten tarpeen mukaan. Ilman muuta Haapajärvi on keskuspaikka. Muistatteko vanhan slouganin, haapajärvi, liikenteen solmukohta!

      • Hys Hys hiljaa!!!

        Eiköhän tuo Haapajärvelläkin edessä uuden sairaalan suunnittelu tai iso remontti nykyiseen?
        Kannattaa haistella käytäviä!!!
        Ei kai kukaan rahojaan anna persaukisille tuhlattavaksi. Kuten aloittaja "kiire on" kirjoitti; "Pitäiskö Haapajärven suosiolla liittyä..."


    • Hämmentäjät

      Pyhäjärvellä sitä riittää mielenkiintoa hämmentää naapureidenkin asioita,

      • Me haastamme huomisen

        Eihän tuo ihime ookkaan miks Pyhäkkäät kiukutteellee. Ne kun on vähä tuuliajolla ja mihinkä ne oikein sijoittuu kartallä, ei mihinkään. Pohjalaisia ne ei ole eikä oikein savolaisiakaan, ei niistä ota selvää mitä ne on, wannabe Haapajärvisiä mutta kun ei. Savolaisiakaan niistä ei saa hyvällä tahdollakaan että koetetaan ymmärtää heitä niin kuin nuorta joka etsii paikkaansa yhteiskunnassa.


    • euro-konsultti

      Euro olis hyvä konsultti, mutta kun me ei ymmärretä!

    • järkikonsultti

      siis meidän päättäjät ei ymmärrä tai oikeastaan eivät nöyrry liittymään Pyhäjärveen. Tosin Pyhäjärveläiset ne vasta tyhmiä olis jos meidät ottais liitoskumppaneiksi!

      • Lakuuna rules

        Hulevetiset anokoot koyhäinapua valtiolta.


    • Totuushan on, jotta Pyhäjärven talous on ok.
      Haapajärvellä rakennettu enemmän turhuuksia, kun se on muka komeeta.

      Nyt järkee käteen itse en usko liitosten tuovan säästöjä, ei ole tuonnut säästöjä Ruotsissa eikä edes tiheestiasutussa Tanskassa.
      Jos kuntaliitos tulisi siinä kärsisi eniten sekä Haapajärviset & Pyhäjärviset heikompiosaiset.

    • Näin on

      "Pohjalaisia ne ei ole eikä oikein savolaisiakaan, ei niistä ota selvää mitä ne on"

      Sama pätee erittäin hyvin haapajärveläisiinkin.
      Ette tekään ole pohjalaisia. Murteen ja tapojen sekä osittain maisemiennekin puolesta olette joko savolaisia tai kainuulaisia kuten Pyhärvenkin asukit.

    • maalaistollot

      Miksi otsikossa puhutaan kaupungista ja mistähän kaupungista mahtaa olla kyse?

      Haapajärveltä katsottuna lähimmat kaupungit kun ovat Kokkola ja Iisalmi, eivätkä nekään sijaitse kovin lähellä.

    • JuM2

      Haapajärven on huolihdattava siitä, että palvelut turvataan järkevällä tavalla. Näen, että koko Kalajoki- ja Pyhäjokilaakson kattava kunta olisi järkevin ratkaisu. Tällä menettelyllä turvattaisiin Oulaskankaan sairaalan asema, kunnassa olisi satama ja se olisi muutenkin logistisesti toimiva kokonaisuus. Toisen asteen koulutushan on jo nyt ko. alueen kattavasti hoidettu, tosin seinien karsiminen on pahasti kesken ja jää uuden koulutuskuntayhtymän johtajan päänsäryksi. Keskutapuolue on nyt avainasemassa. Keskustan maakuntamalli ei toimi, se Kainuun mallissa tuli todistetuksi. Kuntakeskukset ja niiden identiteetti tulee säilymään, ehkä jopa vahvistuu.

    • joo ei

      pyhäkkäät kuulu laaksoihin. Tehkee vain teille kun se on kerran teille sopivaa.

    • Ynnäyksen tulos

      Siis millä ihmeen lihaksilla te kuvittelette että tänne rakennetaan kuntaliitos jossa Haapajärvi on keskuskunta?
      Valtion esityksissä tälle alueelle muodostuisi kunta johon kuuluisivat mm. osa siikalatvaa, Pyhäntä, Haapavesi, Nivala, Haapajärvi, Kärsämäki ja Reisjärvi.
      Kunta jossa on neljä tasavahvaa tai tasaheikkoa kaupungia eli Nivala, Haapavesi, Pyhäsalmi ja Haapajärvi ja joiden talous on liki vapaassa syöksyssä ja Pyhäsalmea lukuunottamatta talouden osalta olisi erittäin heikko ja riitainen jo lähtöönsä.
      Lisäksi tietääkseni ainakin Haapavesi, Siikalatva, Pyhäntä ja Kärsämäki? tähyää uuteen Yli vieskan ja Oulaisten Haapaveden neuvottelemaan kuntaan tai sote-piiriin. Ja jos tuo uusi kunta tai sote-piiri oulaskankaan sairaalan ympärille muodostuu niin myös Nivala lähtee Kallion hajotessa varmaankin sinne suuntaan.
      Silloin uuden kunnan meidän kulmille muodostaisivat Pyhäsalmi ja Haapajärvi mahdollisena kruununjalokivenä Reisjärvi, joka tosin sekin tähyää pois Selänteestä Kärsämäen tavoin.
      Ja menneet vuodethan osoittavat kuinka helppoa Pyhäjärvisiltä on lopettaa palveluja, varsinkin kun heidän sairaalansa tullee olemaan valmistuessaan uusi ja riittävän suuri myös Haapajärven väestölle.
      Luulen että jos kuntaliitosten tielle lähdetään niin Ylivieska on alueen keskus ja sote-palvelujen keskus on Oulainen siinä paketissa. Ja alueen laidalla sijaitsevalla Haapajärvellä ei siinä sopassa ole mitään sanavaltaa, eikä palveluja..

      • Reisikäs K-P:llä

        Reisjärvi kuuluu K-P:n sairaanhoitopiiriin täysjäsenenä jo nykyisinkin ja saa vaativammat erikoissairaanhoidon palvelunsa Kokkolan keskussairaalasta.

        Niinpä reisikkäillä ei ole tarvetta liittyä Oulaisten aluesairaalan ympärille kaavailtuun piiriin, koska Kokkolan sairaala on tasokkaampi ja tarjoaa paremmat palvelut.


    • upek

      Ei missään nimessä tule liittyä Pyhäjärveen. Haapajärvi on itsenäinen, voimakas ja määrätietoinen. Meillä on hyvä yhteishenki, hyvä kaupunginjohto ja kaikki edellytykset saada talous kuntoon. Pyhäjärvi on menettänyt riitelyn takia mahdollisuuden saada eloktroniikan tutkimuskeskuksen kaivokseensa. Edellinen kaupunginjohtajaon saanut harmia Heinolaan ja Pyhäjärvelle.
      Haapajärvi on hyvä esimerkki hyvin hoidetusta henkilöstöpolitiikasta. Täällä on hyvä asua ja elää.

    • ghjkjkl

      Eä puhu paskoo.

    • olisko

      Kyllä me haavikkaat saahaan olla hattu kourassa kyselemässä kuka meidät huolisi.Pyhäkkäillä on turva savon suunnalla kun älyväisivät vaan katsoa sinne suuntaan ja varmaan katsovatkin koska me täällä olemme päänä päspärinä joka suuntaan.

      • junteille

        "Älyväisivät" "päänä päspärinä"

        Etkö sinä juntti raukka reppana osaa edes suomea?
        Suomeksi olisi pitänyt kirjoittaa "älyäisivät" ja "päälle päsmärinä"


      • neuvosta vaarin
        junteille kirjoitti:

        "Älyväisivät" "päänä päspärinä"

        Etkö sinä juntti raukka reppana osaa edes suomea?
        Suomeksi olisi pitänyt kirjoittaa "älyäisivät" ja "päälle päsmärinä"

        Voe mahotonta,oisko sinulla antaa neuvoja muuhunkin,meille junteille


    • Säätiö Seppo

      no nyt tuli hyvä idea uutisista. Kunnat voi säätiöittää varojaan ja omaisuuttaan ette naapurikunnat pääse osingoille yhdistymisissä.

      Nyt Haapajärven kannattais säätiöittää velkansa. Siinä jäis Pyhäjärviset nuolemaan näppejään. Heh heh.

      Samalla voitais rekisteröidä hulevesivero. Kun se on rekisteröity ei kukaan muu kunta vois käyttää samaa konstia! Voiskohan senkin säätiöidä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi laatikkomansikoihin jätetty kannat?

      Tympeä homma kotona sitten poistaa...
      Maailman menoa
      146
      2152
    2. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      93
      1692
    3. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      87
      1404
    4. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      96
      1374
    5. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      9
      1292
    6. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      138
      1236
    7. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      939
    8. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      46
      913
    9. SDP-johtoinen hallitus luo vakaan yritys- sekä työmarkkinaympäristön

      Vaikka mitä puhutaan SDP-johtoinen hallitus luo vakaimman ja ennustettavimman yritys- ja työelämäympäristön. Mm. niin e
      Maailman menoa
      111
      899
    10. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      36
      852
    Aihe