Whippetin liikunnantarve?

Whippet - millainen?

Eroavatko näyttely- ja juoksulinjaisten tarpeet paljoa toisistaan (onko rotuun muodostunut kaksi eriävää linjaa vai ovatko ne ominaisuuksiltaan samanlaiset)?

Paljonko whippet vaatii liikuntaa (2 tuntia päivässä vai enemmän)? Onko parempi tehdä esim. 30min 15min 1h 30min vai 15min 15min n.1,5h 30min? Paljon kerrallaan vai tasaisesti päivän mittaan?

Millaisia liikuntamuotoja suosittelette vapaanaolon lisäksi (pyörän vierellä juoksu, hölkkäävän ihmisen perässä juoksu, kävely, uinti, agility, jotain muuta)?

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota whippetiä valitessa? Luonne varmasti, mutta millaiset terveystulokset ovat hyvät, mitä pidätte kyseenalaisena?

Mihin whippetin koulutuksessa pitää kiinnittää huomiota?

Osaatteko suositella asiantuntevia kenneleitä? Koirakokemusta on jonkin verran (pääasiassa riistaverisistä koirista ja omasta sheltistä), mutta vinttaripuolelta en tiedä mitään. Koiria nekin kai ovat? ;) Ratajuoksu kiinnostaa tulevaisuudessa, mutta haluan ensin tutustua rotuun. Olen parikymppinen opiskelija. Pidän liikunnasta, mutta asuintilaa on melko vähän... koirakysymys ei ole vielä ajankohtainen, mutta haluan haistella tuulia näin vuosi-pari etukäteen :)

3

1285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ffjghk

      Kellon tarkkaa työskentelyä ;D Aamulla kanattaa tehdä se 30-60min lenkki jos jää sen jälkeen yksin pidemmäksi aikaa. Niin kuin itsekkin sanoit niin koiria whippetitkin on. Uinti on ihan hyvä ( mitä nyt lyhyessä kesässä ehtii) juoksuharrastusta ajatellen. Ja kyllä pärjäävät vähän pienemmissäkin tiloissa, paitsi että koiratkin haluaa olla välillä rauhassa itsekseen ja pienessä asunnossa voi olla vaikea mennä piiloon esim musiikin pauhamista.

    • whiuuu

      Vinttikoirat sopii hyvin kerrostaloasujalle, joka kuitenkin reippaana lähtee ulos sen kolme kertaa päivässä. Me tehdään niin, että aamulla puoli tuntia remmilenkki, töitten jälkeen irtijuoksulenkki jossain syrjemmällä tai koirapuistossa, noin tunti, ja illalla vielä 20 min iltakävely.

      Juoksutreenit on kerran parissa viikossa ja kisat sitten kesäkaudella viikonloppuisin erikseen.

      Koirat on tyytyväisiä ja rauhallisia, kotona vain makaavat ja mieluiten viltin alla :)
      Vinttikoirat on kohtalaisen terveitä, koska jalostus on keskittynyt suorituskykyyn, ei ulkonäköön. Jonkin verran tulee varvas- ja kynsivammoja sen juoksun tiimoilta, mutta harvoin vakavampaa.

    • wh-harrastaja

      Juoksulinjaisissa on vähän täpäkämpää ja vilkkaampaa luonnetta ja kovempi saalisvietti.Meillä tehdään 2 x tunnin lenkki päivittäin ja iltapissatus siihen päälle. tuntuu riittävän noille, kun melkein joka päivä saavat osan matkaa olla irrallaan. Liikunnaksi riittää hihnakävely yhdistettynä säännölliseen vapaanaspurttailuun turvallisessa paikassa. Veteen ei läheskään kaikki whippetit suostu menemään.

      Terveydestä; vanhemmilla peilatut puhtaat silmät ja terveeksi ultratut sydämet. Jos taempaa tulee jotain silmäjuttuja, ei samaa molemmilta puolilta. Ei tunnettuja epilepsia- tai allergiatapauksia suvussa. Tässä mun vaatimukset wh-pennulle.

      Saako täällä nimetä kasvattajia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      461
      3391
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      456
      3324
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      136
      2931
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2262
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2130
    6. 192
      1487
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1377
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1246
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      86
      1242
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe