Se on sitten myrkyllisimmät Suomen

yäks.

elikot liikkeellä näihin aikoihin - ainakin meilläpäin.
Nimittäin kyykäärmeen poikaset. Tänään näin lenkillä ollessa noin 15 cm pitkän kyypennun. Oli muuten eka kertaa lenkkarit jalassa tänään mulla eikä ne edellisillä lenkeillä olleet sandaalit. Sandaaleilla varmaan tujumpaa vahingossa astua kyyn päälle. Tahallani en astuisikaan.
Se on muuten jännä, että minä niitä kyitä nyt tunnun näkevän jatkuvasti ja vähän väliä. Olenko joku kyynnäkijä vai. Tosin en ole muilta tämän seudun liikkujilta niin kysellytkään.
Vasta maanantaina näin edellisen kerran (vai oliko se tiistai, no, se edellinen sateeton päivä tällä viikolla) ruskean kyyn pyörätietä ylittämässä metsäalueiden välissä. Se on muuten jännä, että tämä kyy oli siinä keskellä pyörätietä pitkin pituuttaan suorana, ei liikkunut, ikään kuin odotti minua pyöräilijää, talutin muuten fillaria, kun olin just kymmenen metrin päässä käynyt vattupusikkoa tutkimassa ojan takana, että olisko marjoja. Siinä jo ajattelin ennen ojan ylitystä, ettei vaan kyitä olis - kun nyt kuitenkin tiedän, että niitä täälläpäin liikkuu. Mutta siis sitten kun jäin toljottamaan sitä kyytä (pituutta aika reippastikin alle 40 cm arviolta) niin se ei liikkunut mihkään. Kyykammoinen kun olen niin peräännyin pyörän kanssa viisi seitsemän metriä, niin sitten se lähti siitä matelemaan kohti ojaansa. Että siis jäikö se siihen ihan vasiten pitkin pituuttaan seisahtuneena. mua ootteleen. Samalla tavalla oli aikaisemmin tänä kesänä erään toisen maantien (hiekkatie) päällä keskellä tietä suorana kyy ja liikkumattomana - eikä lähtenyt etenemään ennen kuin minä peräännyin. Sillä kertaa tuijottelin niin ahkerasti taivaita, että hyvä etten kävellyt sen päälle!

Tiedä vaikka toi viimonen olis ollut sen tämänpäiväisen poikasen emo - ja poikanen varmaan tänään syntynyt.

6

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nurin niskoin

      Pistä ne kylmäksi, niin et ainakaan samoihin törmää.

      • jälleen!

        En pistä, kun en ole sen luonteinen, että pistäisin. Ja ei kun lisää käärmeitä taas: tänään yksi ruskea vähän paksumpi kyy jälleen pyörätiellä (asfaltti) pitkin pituuttaan pötköttelemässä. Kun se oli sen verran paksumpi kuin nämä aikaisemmin näkemäni, ajattelin että oliko menossa synnärille. Pituutta jälleen sellainen nelisenkymmentä senttiä. Olen vähän huono arvioimaan pituuksia - täälläpäin kun keräsivät yliopiston toimesta kyyhavaintoja, niin lähettelin tässä heti kevät-kesävaihteessa omia havaintojani, taisin kertoilla pituudet vähän alakanttiin - heh.

        Niin, radiossa oli ollut juuri äskettäin luontoillassa kyyilta, täytyy kuunnella se areenan kautta. Niin, ja sitä vaan, että menevätkö nämä kyynaaraat talvipesien lähelle synnyttämään, kun elo-syyskuun vaihteessa syntyneillä ei niin kauhiasti sitä aikaa ennen horteeseen menoa ole. Jospa näitä nyt sitten sen takia näkyy pyöräteillä makailemassa - ruskeita siis. Tosin nuoret kyyt sukupuolesta riippumatta voivat olla ruskeita, väittävät jossain nettitekstissä ruskeita naaraiksi kuitenkin. Tämänpäiväisenkin menosuunnassa on tunnetusti kyitten (myös rantakäärmeitä ilmeisesti, sillä sellaisen tässä viime keväänä siellä kallion päällä näin, ja syksymmällä taas rantakäärmeen poikanen oli menossa siihen suuntaan) talvehtimispaikka.

        Suoraan sanoen, mä en välittäisi enää nähdä yhtäkään kyytä. Täytyy kai pysyä sisällä talveen asti.


    • jk23l42l445ty

      Noh niin pikkulapset haluavat laittaa johonkin omaan terraarioon luonnon eläimiä, eikä sitä mikään laki kiellä vaikka kyy:n poikasiakin laittaisi..

      Omia luonnon eläimiä omaan terraarioon, ei tarvitse kaupasta ostaa.

      Sepä siinä kun ne karkaavat sieltä, niin on laatikko tyhjänä, lähtenyt "kidutuskammiosta" karkuun kaikki.

      • keskustelu jatkuu?

        Mitä, eikö laki kiellä. Muistaakseni olen jostain kuullut, että luonnonvaraisia eläimiä ei saa ottaa lemmikeiksi. Vai onko se sitten vain sellainen moraalinen sääntö, jota ei ole kuitenkaan kirjattu lakiin.

        Tuossa mainitsemassani radio-ohjelmassa, Kyyilta, puhuttiin siitä kyyn pelosta (sekä suden pelosta) jonkin verran myös. Mä olettaisin itse, että se on vaistonvaraista se pelko. Kun oletan myöskin niin, että muilla eläimilläkin on vaistoissa se vaarallisen, pedon, pelko. Toki, kyy ei ihmistä syö, susi tosin voi vaikka syödäkin. Eikö niinkin iso eläin kuin hevonen säiky kyytä - näin olen kuullut kertomuksia, että karahtaa takajaloilleen ja säntää karkuun, vai onko se sitten ihan vaan se äkkiyllätys - sama kuin minulle joku hiippailija selän takaa säikäytyksen tekisi "Buu!" Vai onko vaistosta kyse, eli kun hevonen näkee kyyn, niin se säikähtää vaaraa?
        Mutta siinä ohjelmassa sitten kyllä myös sanottiin, että jos ei kyytä ahdistele, niin muuten paitsi poikasiaan hautova naaras, väistää ihmistä suosiolla. Raskaana oleva naaras ei ohjelman mukaan väisty valitsemaltaan lämpimältä makoilupaikalta, vaan puhisee ja sihisee ja lopulta kai sitten iskeekin sen myrkkyhampaansa, jos ei utelias toope usko hyvällä.
        Se oli kanssa mukava juttu siinä ohjelmassa, kun sanoivat, että jos kyyn pureman jossakin syvällä metsässä saa, ja pitäisi olla sitten se purtu raaja liikkumatta, niin yksin ollessa voi soitella vaikka helikopteriavun paikalle. Juu, niin varmaan... Mä veikkaan, että aika harvoin se helikopteri kyyn pureman saaneen noutaa. Toki vanhukset ja lapset ovat asia erillään, mutta normaali aikuinen varmaan saa kehoituksen rampata keinolla millä hyvänsä tien poskeen ja kattotaan sitten jos se ambulanssi tulis. Ja joo, maksaahan se kyyti, oli se helikopteri tai ambulanssi, omavastuun ainakin.

        Ei kyitä mulle enää.


    • kylmätään pois ne

      minä pistän aina kylmäksi. Pihalle tapettu nyt viiden vuoden aikana 30 kyytä. Pikku hiljaa lakaa vähetä, tänä kesänä ei ole enää yhtäkään tullu pihaan.

    • 423423f3f23f32f3

      Jos muurahaistakaan ei saa säilyttää omassa terraariossa, tai jos asunnossa kävelee muurahainen, tulee heti hirttotuomio, niinkö?

      Asuntohan on suljettu tila yleensä jolloin se on luonnon eläimen vangitsemista silloin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe