Vauva 8,5 kk

Liikkuminen

Onko kokemuksia hieman hitaammin liikkeelle lähteneistä vauvoista. Meillä tosiaan ollaan nyt 8,5 kuukautta vanhoja ja ei ryömitä, kontata, nousta itse istumaan.
Yritystä kyllä on eteenpäin. Kovasti kurkotellaan mut jos ei ylety niin hermostuu ja alkaa ns. lentämään. Pyörii napansa ympäri kovaa vauhtia ja nousee vuorotellen suorille käsivarsille ja nostaa peppua, mutta ei samanaikaisesti. Pakittelee myös työntäen itseään käsillä taaksepäin.

Osaa istua ilman tukea ja kääntyillä selältä mahalleen, harvoin takaisin mutta osaa kuitenkin ja selällä maatessaan yrittää kovasti punnertaa istumaan mutta eipä onnistu. Osaa seistä tukea vasten mutta ei siis itse nouse, enkä viittii seisotella ettei lopu yritys itse nousemisesta sitten kun joskus yrittää. Samoin teen istumisen kanssa etten istuttele ennen kuin itse nousee.

Osaa sanoa kolme selkeetä sanaa ja ymmärtää jo myös monen sanan tarkoituksen. Muutenkin jokeltelu on monipuolista ja tavuista, hyvä kontakti ihmisiin, vierastaa paljon ja puhuu "omaa kieltään" ja vastaa vuorovaikutukseen.

Mutta pitäisikö olla huolissaan tuosta ettei vielä ryömi, konttaa tai nouse istumaan?. Seisomaan nousulla ei kiire oo sillä itse olen vauvana noussut ekan kerran sängyn pinnoista ylös 11 kk iässä. Tuntuu vain että muiden vauvat jo kävelevät saman ikäisinä. Esikoinen on joten siksi varmaan huoltakannan.

10

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei huolta

      Kertomasi perusteella ei todellakaan ole syytä huoleen. :) Aivan normaalisti kehittyneeltä lapselta kuulostaa, toki sanoja on tullut verrattain aikaisin. Kaikki taidot kuulostaisivat olevan ikätasolla. Yleensä neuvolasta laitetaan lähete fysioterapeutin tsekkaukseen, jos lapsi ei ole 10 kk ikään mennessä lähtenyt liikkeelle. Tämäkin on vain tsekkaus, jos kaikki on kunnossa niin sitten vain odotellaan. Samalla saa ehkä vinkkejä, miten lapsen liikkeellelähtöä voisi tukea.

      Mahalta selälleen kääntyminen ei ole muuten mikään erityinen taito, toisin päin on tärkeää osata. Ja senhän teidän vauva osaakin. Ihan oikein teet, ettet istuta ja seisota häntä, kun ei itse osaa vielä niihin asentoihin mennä. Jos lasta istuttaa paljon, hänestä tulee herkästi "peppukiitäjä" sen sijaan, että lähtisi ryömimään tai konttaamaan. Vuorotahtinen eteneminen on kuitenkin tärkeä taito, joka olisi hyvä oppia, joten sen vuoksi mieluummin odotellaan sitä vuorotahtista ryömimistä tai sitten konttaamista. Odottele ihan rauhassa, kyllä hän aikanaan liikkeelle lähtee ja sitten voi tulla taitoja nopeassakin tahdissa! :)

    • Laura25.

      En usko että syytä huoleen on!
      Oma lapsi alkoi ryömiä 9 kk ikäišenä tosi oudon ja hankalan näköisesti.
      Nousi istumaan 10 kk ja pari viikkoa sen jälkeen konttaamaan..
      Pitää vain olla todella kärsivällinen ja kyllä harmitti ja harmittaa kun muut samanikäistet on niin paljon edellä, tiedän valitettavan hyvin sen tunteen:(

      Nyt käyn lapseni kanssa fysioterapeutilla kun ei kävele...
      Että hidas alku voi meinata että lähtee myös myöhemmin kävelemään niin kun meillä tai sitten kaikki tulee tosi vauhdilla kun alkuun pääsee, niin kai käy useammin.
      Meillä myös ymmärrys ollut aina tosi hyvää ja sorminäppäryys...

      Tsemppiä teille, eiköhän se siitä kohta lähde, leluja vaan kauemmas mutta ei liian kauas että motivaatio säilyy.
      Kiire ei vielä ole!!

      • ei huolta

        Minkä ikäinen lapsesi on nyt? Kun mietin vain sitä, että jos ihan fyssarille on laitettu sen takia, ettei kävele vielä.


    • AP.................

      Kiitos erittäin paljon vastauksista! Tuli heti paljon parempi fiilis.
      Sorminäppäryys täälläkin todella hyvää. Pinsettiote onnistuu jo ja pikkuinen keräilee lattialla roskia :D

      No onhan tässä vielä aikaa tuohon 10 kk neuvolaan, jos vaikka siihen saakka nyt nautin näistä hetkistä että kerkeän vielä juomaan kahvini rauhassa :D Meidän pieni on muutenkin ollu vähän sellainen ettei tee eikä yritä tehdä mitään ennen kuin yhtäkkiä oppii uuden jutun ja osaakin sen sitten jo hyvin. Et aika varoivainen näyttäisi olevan.

    • Laura25.

      Meidän lapsi siis noin 16 kk ikäinen. Fyssarille päästiin kun pyysin ja sanoin että haluaisin jotain vinkkejä miten rohkaista lasta ja koska olen vähän stressaantunut asiasta. Oli siis oma pyyntö, ei neuvolan.

      Meillä ollut muuten sama juttu siis liikkumis asioissa!! Eli siis tehdään vasta kun osataan täydellisesti ja varmasti, ei pipin Pipiä ole tullut:)
      Myös rauhallinen ja varovainen luonne.

      • ei huolta

        Ahaa, selvä. :) Ajattelinkin, että onko laitettu jotenkin omituisen aikaisin, kun katsotaan kai, että puoleentoista vuoteen mennessä jos oppii kävelemään, niin on ihan normaalia vielä. Varmasti teilläkin lähdetään tepsuttelemaan pikapuolin ja sitten kun lähdetään, voi meno ollakin saman tien kovaa... :)


    • Laura25.

      Niin kyllä sitä tässä kovasti jo odotellaan:)
      Ja onhan tässä vielä se 2 kk aikaa oppia...
      Meinaa vaan välillä usko loppua, mutta toisaalta kaikki muutkin taidot ovat tulleet ilman mitään "varoitus merkkejä"

    • Liikkuminen

      Hei! Aloittaja täällä :D
      Tyttö siis nyt 8 kk ja 3 viikkoo ja eilen sitten lähdettiin ryömii eteenpäin.
      Vetään vuorotellen molemmilla käsillään ja potkii jaloilla vauhtia. Vauhti kylläkin todella hidasta vielä mutta kaipa se siitä. :D Kiitos vielä kaikille lohdutuksen sanoista. on se kumma ku äideillä aina huolia..

    • Äippä78

      Moikka, meillä tyttö nyt 11,5kk ja alkoi konttaamaan vasta pari viikkoa sitten. Siihen asti vain istui paikoillaan ja leikki. Ei ryöminyt ollenkaan :) Olin jo huolissani mutta nyt mennään jo kovaa! :D

    • Laura25.

      Onnea teille uusista taidoista, kyllä ne myöhäisetkin kerkiää;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe