Bronkoskopiasta

Sieluunsattuu

Tulipahan plakkariin sitten kokemus tästäkin tutkimuksesta. Menin aamulla tutkimukseen ja pääsin parin tunnin päästä kotiin. Toimenpide meni hyvin.
Silti en voi olla ihmettelemättä paria asiaa. Sain hyvät selostukset tutkimuksesta kahdeltakin hoitajalta. Minulla oli melko selkeä kuva mitä tulee tapahtumaan mutta mikään ei valmentanut minua kohtaamaan sitä järkytystä, joka tutkimuksen alkaessa odotti.
Kun nielu ja äänihuulet oli saatu puudutettua, ryhdyttiin skooppia laittamaan suun kautta keuhkoon. Tässä vaiheessa se järkytys iski: skoopin tunkeuduttua keuhkooon, iski valtava tukehtumisentunne ja yskänpuuska, jota pahesi se, että mitä pidemmälle skoopppi meni, sitä enemmän puudutusaineetta keuhkoputkiin lykättiin. Olin aivan varma että kuolen, kauhu varmasti näkyi silmistäni koska kaksi hoitajaa vakuuttivat vierelläni että kyllä se henki kulkee, rauhoitu rauhoitu. Minuutin pari olin kyllä varma etä noutaja tulee mutta noin viidessä minuutissa kaikki oli jo ohi. Keuhkot huuhdeltiin, sekään ei ollut miellyttävä kokemus.

Ihmettelen suuresti sitä, että kukaan ei kertonut että jossain vaiheessa tulee tälläinen tunne. Tutkimuksen jälkeen hoitajat vakuuttivat että se on täysin normaalia, kuuluu tutkimukseen,. Miksi ihmeessä sitä ei sitten kerrottu? Jos olisin osannut odottaa tätä, niin en olisi ollut niin kauhuissani.

Tutkimuksen jälkeen itkin käytävällä, en suinkaan sitä mitä sieltä mahdollisesti löytyy, vaan sitä, että olin järkyttynyt siitä tunteesta jota tutkimus ja tukehtumiskokemus aiheutti.

Tsemppiä kaikille jotka tähän tutkimukseen joutuvat syystä tai toisesta. Mä en toivon mukaan enää koskaan tähän joudu :(

4

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • been there

      Tuttu tunne. MInulla kävi myös noin. Kun tukehtumisen tunne tuli niin refleksi oli tietysti repiä se putki pois, mutta kun 5 sairaanhoitajaa piteli käsistä ja jaloista kiinni niin mitäs teit? Korisin siinä samalla tavalla kuin olen kuolevan kuullut korisevan kun itse elvytän. Tajusin jossain vaiheessa alkaa hengittämään täysin nenänkautta ja se lopetti korinan ja tuntui, että oli helpompi hengittää. Sitä ei kukaan neuvonut.
      Yleensä en ole herkkis, mutta tuo kokemus jätti hetkeksi arvet. Heräilin öisin paniikkikohtauksiin ja rentotumisharjoituksia tehdessä tuli tukehtumisen tunne kun suuntasi ajatuksen nielun alueeseen. Ymmärsin heti mistä oireet tuli ja suhtauduin niihin välinpitämättömästi joten ne loppuivat aika nopeasti.
      Noh on kai sitä epämiellyttävämpiäkin tilanteita, enkä tiedä kuinka paniikissa olisin ollut jos tuo tunne olisi kerrottu etukäteen, mutta nenähengityksen olisi voinut neuvoa. Diabamia kannattaa ehdottomasti pyytää kunnon satsi eikä mitään 5mg.

    • astmaatikkox

      En voi hoitajana sitä ymmärtää että potilaita anteeksi vaan kiusataan tuolla lailla.! Aina vedotaan nukutuslääkäreiden vähyyteen kun potilas toivoo nukutusta toimenpiteen ajaksi.Itse en antaisi mistää hinnasta itselleni tehtävän ko toimenpidettä.

    • sieluunsattuu

      Joo, kyllä tähän toimenpiteeseen tarvittaisiin vähän tujumpi esilääkitys kuin Diapam 5mg. Vaikken ko lääkkeitä käytä siviilissä, sain sillä korkeintaan kolme haukotusta aikaiseksi, muuten sillä ei juurikaan ollut vaikutusta. Nukutus oilsi kaikista armeliain vaihtoehto, olen samaa mieltä kanssasi Astmaatikkox.
      Kamalaa kuulla että Been there, sulle tuli tuollaiset jälkivaikutuksen toimenpiteestä! Itsekin olen tänä viikonloppuna käynyt läpi kokeemaani ja toivon että mitään vastaavaa en joutuisi enää kokemaan.
      Hyvää jatkoa kaikille =)

    • hoitaja xxx

      Valituksia vaan sairaalan johtajille ja ylilääkäreille.Johan sitä ennen leikattiin esim nielurisat puudutuksella HERRANEN AIKA! ja jopa 15v lapsilaa/nuorilta.Mieheni sai siitä leikkauskokemuksesta (oli 17v) ikävän vaivan-oksettaa helposti jos joku katsoo kurkkuun..tai hammasharja osuu takahampaisiin reilummin.Varmasti väki valitti epäinhimillisestä kohtelusta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe