Haluan kasvattaa lapsistani oikeita wanhan ajan sitkeitä lapsia

Minja.

Älkää ottako provona, sillä ihan oikeasti olen kyllästynyt näihin nykyajan pullamössönuoriin. Sain idean wanhanajan kasvatukseen eräästä lestadiolaisperheestä, jossa lapsukaiset jo pieninä oppivat raatamaan perheyrityksen poimintatöissä ja kulkivat jalan ja pyörällä kauas kouluun. Pellolla söivät pienen annoksen laihaa soppaa, mutta jaksoivat raataa iltaan asti. Näistä lapsista tuli kunnollisia perheenisiä ja -äitejä.

Pistän siis lapseni jo pienenä kotitöihin ja isompana kesätöihin. Kouluun ja harrastuksiin en lähde kuskaamaan, vaan matka on tehtävä kävellen, pyörällä tai hiihtäen. En tarjoa pitsaa enkä hampurilaisia, vaan ruisleipää, soppaa ja velliä. Harrastukset on hoidettava myös rahan osalta itse.

Kokemuksia?

3

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elämään eväitä

      Itse olen maalla kasvanut ja olen osallistunut kotitöihin, mutta onneksi kotityöt ei meillä olleet jokapäiväistä raadantaa "laihalla sopalla". Saimme olla myös lapsia ja nuoria. Saimme käydä uimassa vaikka seitsemän kertaa päivässä, jollei ollut heinätyöaika. Aamulla oli toki herätty viimeistään 8-9 viemään lehmiä pellolle. Ravintokin oli paljon terveellisempää kuin perheiden perusruoka nykypäivänä.

      Omat lapseni ovat osallistuneet kotitöihin ainoastaan koulun loma-aikoina, mutta ei omakotitalossa ole samalla lailla töitä, kuin maatalossa. Minun mielestäni koulu ja koulusta annetut kotitehtävät ovat lapsen pääasiallista työtä. Hyvin lapsemme ovat koulussa myös menestyneetkin. Sen he ovat oppineet kotona, että osaavat esimerkiksi laittaa ruokaa, tiskata, pestä pyykkiä, siivota ja käydä kaupassa ja näitä taitoja tarvitaan, kun muuttaa pois kotoa. Tälläiset asiat lapset oppii jo pienenä, kun seuraavat, mitä aiti ja isä töiden jälkeen kotona hääräilee.

      Joko sinulla, avaaja on lapsia ja minkä ikäisiä? Arvelen nimittäin, että sinulla ei lapsia vielä ole, eikä niitä ehkä tule koskaan olemaankaan. Tuo "kokemuksia?" - kysymys tuolla lopussa viittaa siihen, että olet vanha tuttu provoava palstahäirikkö, mutta ihan kohteliaisuuttani vastasin tähän jotain.

    • ...

      Mielenvikaista ja ihan älyttömän huonoa trollia.

    • Kirjoittaisit ihan oikealla veellä. Nyt ei olla saksassa. Maailma kehittyy ja lapset sen mukana. Miten sitä nykyään hiihtää kouluun? Mihin jättää sukset? Meillä ainakin kaverit tappais mut jos tulisin hiihtäen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3544
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2022
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1598
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1435
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1129
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      101
      1093
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      874
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe