Novasure hoito / runsaat kuukautiset.

Toiveet korkealla

Laitan tuoretta raporttia ko. hoidosta. Kuulin koko hoidosta vasta alkukesästä. Sitä ennen olin kärsinyt 12 vuotiaasta asti runsaista kuukautisista, joihin ei ikinä mitään apua (muka) löytynyt, pyynnöistä huolimatta. Runsaiksi kai luetaan sellaiset menkat, joissa tulvastoppereina toimii kaikilla tipoilla varustettu tampax ja kaikilla siivekkeillä ja levikkeillä oleva megahypersuper yöside. Ja ne yhdessä pitää huikeat puoli tuntia :D

Olen nyt 36v ja lapsiluku on täynnä. Menin yksityiselle gynelle joka heti pyynnöstä kirjoitti lähetteen. Kohtu ja munasarjat ultrattiin tarkkaan. Se muuten oli inhottavin vaihe koko prosessissa, alakautta ultraus ja munasarjoja ultratessa oli aika vääntöä ja kääntöä.

Sairaalassa kävin polilla, jotain näytteitä kohdun seinämistä (kai) otettiin ja verikokeet. Poliaika tuli muutaman viikon päästä lähetteestä , eli nopsaan. Polilla sain toimenpideajan, jonka sain 3 viikon päähän. Eli tosi nopsaan pääsin toimenpiteeseen lähetteen eteenpäin lähdöstä.

Sairaalassa sain esilääkkeet (burana) ja leikkurissa suoneen jotain rentouttavaa (suomeksi kait rauhottavaa) ja kipulääkettä. Toimenpide tehtiin puudutuksessa (kohdunkaulanpuudute) jonka laitto ei sattunut kuin pienen nipistyksen verran. Toimenpide itsessään kesti 2 minuuttia, ei sattunut eikä edes tuntunut. Sen jälkeen kärräättiin heräämöön lepäämään. Lääkkeet väsyttivät niin, että nukuin heräämössä pari tuntia.

Hoitaja antoi mukaan panacodia ja sanoi että buranaa ja panadoliakin voi kipuhin ottaa kotona päällekkäin, jos panacod aiheuttaa väsymystä. Jälkivuodon sanottiin ensin olevan veristä jonka jälkeen muuttuu kudosnesteeksi (kohdun poltettu limakalvo paranee ja vuotaa kudosnestettä), sitä kestäisi muutamasta viikosta noin kuukauteen.

No, toimenpide tehtiin kaksi päivää sitten. Sinä iltana alavatsaa hiukan menkkamaisesti jomotti, mutta en ottanut mitään lääkettä, koska ei häirinnyt pikku jomotus. Vuotoa oli tosi tosi vähän, veristä mutta vähän.

Seuraavana päivänä , eli eilen olin todella väsynyt, voi olla että sairaalassa saamat lääkkeet vielä väsyttivät, olin sohvalla koko päivän. Hoitajat kyllä käskivät toimenpidepäivänä juoda paljon vettä, ööö, en juonut... Oisko niin, että lääkeaineet poistuvat nopeammin elimistöstä, en tiedä. Anyway, eilisen makasin sohvalla, taju kankaalla ja torkuin ja katselin elokuvia.... Kivaa vaihtelua toisaalta jatkuvaan touhotukseen... Mitään kipuja ei ollut toimenpiteestä seuraavanakaan päivänä, ei mitään, ei edes jomotusta. Vuoto on niin pientä, että pikkuhousunsuojalla pärjää, keltaista kudosnestettä.

Nyt toinen päivä toimenpiteestä, niukkaa keltaista vuotoa, ei kipuja edelleenkään, ei luojan kiitos sitä eilistä väsymystäkään.... Mielenkiinnolla odotan jatkoa, voin raportoida tänne millaiset seuraavat kuukautiset on.

Lääkäri kertoi, että vakioksi tilanne muodostuu puolen vuoden päästä viimeistään, luultavasti joka kuukautiset on niukemmat , ekoista pitäisi jo eron huomata. Puolenvuoden päähän sain soittoajan, jolloin tilanne tsekataan. Jollei hoito auta, niin ainoa seuraava apu on kohdunpoisto. Toivotaan, että tästä on apua, aika paljon parantaa elämänlaatua! Runsaat kuukautiset on äärettömän hankalat. Joka kuu 8 päivää kidutusta monen monta vuotta.

Kirjoitin tämän siksi, kunnen löytänyt kovin tuoreita POSITIIVISIA kirjoituksia aiheesta, kun koitin etsiä. Nettiin pruukataan kirjoitella, kun joku homma menee mönkään ;)

Jos kärsit runsaista kuukautisista, kandee mennä gynelle ja pyytää lähete tähän operaatioon, on niin pieni ja kivuton , että kannattaa yrittää. Kaikille ei kuulemma auta, mutta melkein kaikille on apua.

19

5933

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kärsijä 73

   Olen 40v ja olen samaa toimenpidettä toivonut. 12 vuotiaasta asti myös kärsinyt rajuista menkoista. Töistä olen joutunut myös olemaan poissa tai lähinnä ottamaan vapaapäiviä.

   En saa kyseistä toimenpidettä, sillä pitää kuulemma ensiksi kokeilla kierukka. Sitä en sisälleni halua. Joku ehkä kysyy miksi, mutta siihen on syynsä.

   Kiitos kirjoituksestasi!

  • Marjaana76

   Moro!
   Nyt on kulunut melkein viikko toimenpiiteestä. Toimen pide oli helppo ja nopea. Heräämössä meni aikaa noin 4tuntia sen jälkeen nukkuessa. Meilläpäin se tehdään nukutuksessa, ei puudutuksessa. Toimenpidettä tehtäessä minulla oli juuri menossa kuukautiset. Itse en ajatuksesta pitänyt mutta lääkäri sanoi että ei se haittaa joten sinne vain.
   Kotiin sain hyvin kipulääkettä, kaksi päivää meni lepäillessä soffalla. Veristä vuotoa ei juurikaan ole ollut, kudosnestettä enemmänkin.
   Kolme synnytystä on takana. Minun kohdalla mietittiin myös hormoonikierukkaa mutta en tahtonut sitä. Lääkäri ehdottikin nopeasti tätä toimenpidettä ja laittoi jonoon. Jonossa en ehtinyt olla kuin kolme viikkoa suunnilleen.
   Toivottavasti tästä on nyt apua mun kuukautisiin, jotka on ollut piiiiiiiiitkä kestoiset. Kolme ensimmäistä päivää vuotoa ihan hulluna ja vessassa ravaamista parin tunnin välein. Sen jälkeen normaali vuotoa 4päivää. Ja juuri kun ajattelen että nyt ne loppuivat niin sitten meneekin viikko sellaisella tiputtelevalla vuodolla. Ei kiva emmärtänette! Hb on varmaan tästä syystä ollut alakantissa, mutta toivon että se pian helpottaa.

   Joten kärsijä 73, sinuna minä kyllä ottaisin asian uudestaan puheeksi. Se ettei halua kierukkaa, ei ole syy ettei tätä toimenpidettä tehdä!

  • ei huolta

   Minullakin oli erittäin runsaat kuukatiset heti ensimmäisistä lähtien.Pillerit hieman vähentivät nurena mutta synnytysten jälkeen hormonikierukka toimi kohtuullisesti-tosin alkoivat ne runsastumaan .Minulla oli laskeuma joten kohtu poistettiin hieman yli 40v.Ihanaa-ei kuukatisia eikä kipuja.

  • ongelmainen

   Hei!

   Minulle tehty toimenpide tänä aamuna, siis Novasure. Vointi loistava, ei juurikaan kipuja, väsynyt olo, johtuen ehkä nukutuksesta. Vähäistä vuotoa. Toivottavasti tämä auttaa runsaisiin menkkoihin. Voisin jo varovaisesti suositella...

  • Lapsukaiseton

   kärsijä 73
   Koita päästä vaikka toiselle lääkärille. Ei ole lääkärin asia päättää että otat kierukan etkä pääse Novasureen, jos niin haluat. Minullekin yritettiin tuputtaa kierukkaa (sterilisaation jälkeen), mutta pysyin tiukkana että kun yli 20 vuotta olen hormoneja itseeni tumpannut pillerien muodossa, niin se on loppu nyt. Siksi halusin alunperin sterilisaationkin.
   Lopulta lääkäri "suostui" ja sain haluamani.

  • kärsijä 73

   Olen tämän asian takia käynyt yksityisellä lääkäriasemalla ja siellä kahdella eri gynellä, molempien ehdoton kommentti on, että Novasureen ei pääse, mikäli ei ole kokeillut kierukkaa. Teki mieli sanoa, että enkö minä omasta kropastani saa päättää...

   Sama täälllä, söin myös pillereitä 20vuotta, lopetin ne ja pääsin puolestaan todella helposti sterilisaatioon. Tämän jälkeen vuodot pahentuneet ja side tampax tosiaan riittää max 45min ja ne kivut! Töihin en päässty ja söin koura kaupalla särkylääkkeitä. Nyt olen ihan sekaisin kun päätin kokeilla Nuvaringia. Päätä särkee, mielialat heittelee, muitakin ihme tuntemuksia heti pari kuukauden käytön jälkeen. Tämäkään ei siis taida olla mun juttu :( Tuputtivat myös keltarauhashormonia, mutta sitä en ole kokeillut. Toivon oikeastaan vain kohdunpoistoa, sillä niin ehdoton oltiin Novasuren suhteen. Kohdunpoistoakaan en kuulemma tule saamaan. Mietin vaan, että miksi tämän ikäisen naisen pitää kärvistellä helvetissä kun en ole lapsia todellakaan tekemässä. Usein mietin, jos olisin mies, niin olisi elämä helpompaa...


   Kiitos kun sain avautua ja kiitos teille kokemukskirjoituksistanne.

  • Voihan vitalis!

   Tänään kävin gynellä pitkästä aikaa tarkastuksessa ja minusta on mielenkiintoista, että aina kun puhe kääntyy runsaisiin kuukautisiin ollaan heti tuputtamassa Mirenaa. Minulle ei tähän ikään mennessä (43 v. ) ole sopineet minkäänlaiset hormonaaliset ehkäisymenetelmät lähinnä mielialavaikutusten vuoksi (masennus, itkuisuus, haluttomuus) enkä todellakaan halua sisääni sellaista kapinetta tai ihoni alle kapselia, jota en saa pois. Tänään sama juttu: ehkäisy hoituisi ja samalla kuukautiset saattaisivat jäädä kokonaan pois. Sanoin kiitos , mutta ei kiitos ja yllätyksekseni gyne ehdottikin sitten Novasurea. Sain esitteen kouraan ja jäin asiaa tuumimaan, joten kiitos positiivisista kommenteistanne, niistä saa tukea omalle ajatukselleen asiasta. Ehkä rohkaisen mieleni ja todellakin saan pyydettyä lähetteen itselleni.

   Tällä hetkellä mennään runsaimpien vuotopäivien aikana Cyklocapronin avulla ja yleensä koko vuoto kestää 5-8 päivää, joista ilomielin voisin muutaman luovuttaa.

  • ongelmainen

   Hei. Minulla nyt Novasuren tekemisestä vajaa vuosi, eikä siitä ollut minulle juuri mainittavaa apua. Nyt kokeilen seuraavaksi syödä zoely pillereitä, saa nähdä onko siitäkään apua menkkoihin. Sit enää vaihtoehtona kohdun poisto, jos pillerit ei auta.

   • hups1

    Kävin kaavinnassa ja samalla tehtiin Novosure, syyskuussa. Nyt olen odotellut menkkoja, mutta yksiäkään ei ole kuulunut.
    Toivottavasti sama meno jatkuu, elämä niin helppoa ilman viikkojen vuotoja.


  • Avunsaanut

   Nostanpa tätä ylöspäin. Minulle tehtiin Novasure n. kolme vuotta sitten ja sinne jäi kivuliaat menkat ja runsaasta vuodosta johtunut anemiakin hoitui. Kipua en kokenut operaation aikana juurikaan, suosittelen kyllä harkitsemaan tätä tosissaan jos elämänlaatu heikkenee joka kuukausi viikoksi. Sitä kun ei ole pakko kärsiä. Kyllähän sen tietää mitä runsaat kipulääkkeet aiheuttaa kropalle kun niitä vuosikymmeniä joutui syömään. Nyt ei tarvitse suunnitella etukäteen menkkojen mukaan reissuja tai muita menoja. Helpotti todella.

   • Anemiapois

    Ennen Novasure (6/2015) menetelmää jouduin ottamaan hormoonikierukan jota pystyin pitämään alle 5 kk. Sain kaikki oireet ja kaupan päälle agnen ja maksaläiskät joista nyt kärsin. Pahinta oli mieliala ja haluttomuus. Menetelmä tehtiin nukutuksessa päiväkirurgiassa. Vuotoa kesti 5 viikkoa ja varaamani etelänmatka meni pilalle kun minulle määrättiin keltahormoonia ja olin lomalla kuin turvonnut elefantti. Nyt vuoden ajan ollut menkat säännöllisesti 25 vrk välein. Ovulaatiokivut ovat kovat, myös kuukautiskivut kovemmat. Mutta vuotoa tulee 1-2 päivää ja en sairasta enää anemiaa. Toiv vuoto pysyy kurissa vaikka muut kuukautisoireet ovat voimistuneet, myös kivut alaselässä ja jaloissa. Olen siis 42-vuotias.


  • Vihdoinkin

   41-v ja vihdoin pääsin jonoon. Kolme sektiota takana ja viimeisen aikana tehtiin sterilisaatio. Sen jälkeen kuukautiset vain runsastuivat entisestään. Nyt olen sairastanut anemiaa 5 vuotta, niin että hb on 96-106 välillä. Yksinkertaisesti loppuivat voimat. En jaksa enää tehdä muuta kuin raahautua töihin ja sieltä suoraan sohvalle nukkumaan. Masentaa kun ei jaksa liikkua ja paino nousee. Hormoonikierukka kokeiltiin, yhdistelmäpillerit, mutta kaikki sivuoireet sain, joista pahin migreeni jäi harmikseni. Sitten menin työterveyteen ja sanoin, etten jaksa enää olla töissä. Ja työterveyslääkäri laittoi lähetteen heti. Nyt toivon niin paljon, että novasure auttaisi. Haluan elää, mutta nyt elimistöni ei enää jaksa tätä anemiaa, puhumattakaan 7-9 päivästä joka kuukausi. Tsemppiä kaikille!

  • hon

   Hei siskot :)
   Olen menossa ensi viikolla kyseiseen toimenpiteeseen ja minulle tehdään kaavinta samalla.
   Luin tuosta ylempää, että jos kohtu on kallellaan taaksepäin niin älä edes harkitse toimenpidettä!
   Olisiko joku tai kirjoittaja osannut valottaa asiaa tarkemmin, koska olen juurikin niin kallellaan :D ja nyt askarruttaa.

   Kiitos!

  • Mamii74

   Osa lääkäreistä on Mirena-uskovaisia. Olin 38 ja viisi normaalia synnytystä läpikäynyt ja halusin sterilisaation. Gyne ylipuhui ottamaan Mirenan, vaikka Nuvaring sun muut tekivät minut hormonihulluksi ja itkuiseksi. Sain kierukan polikliinisesti, eli en maksanut siitä. Se oli 10/12. Ihoni meni aivan hirvittäväksi ja kutisi niin, että teki mieli hypätä kaivoon. 03/13 todettiin koepalasta psoriasis. Meni muutama vuosi ennenkuin tajusin syyn. Elin rupisena, itkuiseksi ja peittäviä vaatteita käyttäen. Itku ei johtunut hormoneista, vaan mirenan aiheuttamasta ihottumasta. Aivan kaikki konstit kokeilin ruokavaliosta ja homeopaattisista luonnontuotteisiin. Turhaan. Valohoito helpotti. Kallista lystiä. Tätä eivät gynekologit helposti myönnä, mutta itselläni tiedän psorin olevan kierukasta.
   Vaatikaa ihmeessä sterilisaatioon mennessänne sitä, mitä lähditte hakemaan. Meillä mies on hoitanut ehkäisyn Mirenan poistosta saakka. Kolme vuotta kärsin kokovartalokutinasta ja märkivästä ihottumasta ja nyt on valoa tunnelin päässä. Talvi jo pitkällä ja iho lähes kuten ennenvanhaan.

  • Minä1984

   Tänä aamuna mulle tehtiin novasure -hoito. Nyt on kivut aivan järkyttävät. Tuntuu, että kuolema tulee. Särkylääkkeet ei auta. Mikä hemmetti tähän kipuun auttaa? Väsyttää, eikä voi edes nukkua.

  • Nelkytneljä

   Eilen tehtiin novasure-hoito. Paikallispuudutuksessa ja buranaa esilääkkeenä. Toimenpiteen aikana kipulääkettä ja rauhoittavaa suoneen ja toimenpide oli helppo ja nopea. Itselläni taaksepäin kallistunut kohtu, lääkäri ei tuosta mitään maininnut että olisi ongelma.
   Toimenpiteen jälkeen noin parin tunnin päästä alkoi supistelukivut jotka olivat kohtalaisen kovia, sain buranaa ja kertaalleen vahvempaa kipulääkettä ja kaikkiaan kipua kesti noin neljä tuntia, sitten loppui ja vointi on sen jälkeen ollut hyvä. Kotiin pääsin jo noin kolme tuntia toimenpiteen jälkeen. Eilen lääkkeet vielä väsyttivät mutta nyt tänä aamuna vointi on hyvä ja kivuton. Vuotoa todella niukasti.
   Tässä kohtaa vielä tuntuu helpolta, hyöty tulee nähtäväksi myöhemmin. Ikäni olen kärsinyt runsaista vuodoista ja sterilisaation jälkeen hanat aukesivat. Rauta-varastot tyhjät, rautaa tankkailen. Odottelen josko edes pieni väheneminen tästä avuksi vuotoihin.

   • Aikkuli

    Mikä sulla on nyt olo? Itselle tehtiinneilen Novasure ja sterilisaatio klipseillä. Supistelee pirusti, mitta lääkkeet auttaa onneksi. Vuotoa ei oo paljoa (pari tippaa rusehtavaa) Vatsa kipee ja hartiapistoa, mutta nekin on sterilisaatiosta johtuvaa.


  • tyytyväinen78

   Novasure tehty puolitoista viikkoa sitte. Meillä päin tehdään nukutuksella. Sen takia nukuin kuin Ruusunen 4 päivää, toisaalta eipä ollut kipujakaan. Nyt olo hyvä. Taaksepäin kallistunut kohtu ei aiheuttanut ongelmaa. Vuoto ollut minimaalista ja kirkasta. Kaikkineen tyytyväinen.

  • Anonyymi

   Mulle tehtiin novasure 6kk sitten, nyt on vuodot loppuneet kokonaan. Jouduin myös kokeilemaan mirena kierukkaa, lihoin ja muutenkin mieliala laski ja itkin jatkuvasti ilman syytä.
   Suosittelen todella novasurea.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   208
   1646
  2. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   50
   1379
  3. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   1320
  4. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   81
   1224
  5. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   124
   1178
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   27
   984
  7. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   253
   921
  8. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   114
   816
  9. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   46
   770
  10. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   67
   695
  Aihe