Saako Suomessa rekisteröityä 2 erirotuisen mäyräkoiran pennut?

Kuka tietää?

Siis saako täällä meillä rekisteröityä esim. lk mäyräkoiran ja kk mäyräkoiran jälkeläiset, jos kummallakaan vanhemmalla ei ole mitään erityistä annettavaa rodulle jalostuksellisessa mielessä.

Kuulin tällaisen väittämän, että saisi rekisteriin. Mutta itse vahvasti epäilen, että ei ihan helpolla onnistu. Varsinkin kun pennut on jo syntyneet. Eikös esim. poikkeuslupa tulisi anoa ennen astutusta ja luvan saamiseen pitäisi olla hyvät perustelut.

6

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joopa joo

      Monilla samanrotuisilla koirillakaan ei ole jalostuksellisesti mitään annettavaa ja silti ne on saatu rekisteriin... eli jalostusarvo ei estä rekisteröintiä.

      Poikkeusluvalla onnistuu, saattaa olla mahdollista pentujen synnyttyäkin mutta varmaan aikamoiseen hintaan. Katsele Kennelliiton sivuja. Kyseessä ilmeisesti kasvattaja, miten näin kävi ja millä periaatteella?

      • Kuka tietää?

        Kiitos vastauksesta, en ole kyseisten pentujen kasvattaja. Itse olen teettänyt pentumme vain samaa karvanlaatua olevista koirista, kaikki ilman muuta rekisterissä.

        Toki tiedän, että pennut saa rekisteriin, kun ei ole tällaisia, eikä muitakaan mutkia matkassa. Eikä vanhemmilla mitään mahtavia meriittejäkään ole.

        Ihmettelin vain, mikä vimma on tarkoituksella teettää tuollaisia pentuja ja miettiä saisiko ne rekisteröityä. Etenkin kun ottaa huomioon olemattomat näyttely- ja koetulokset.


      • Kuka tietää?

        Jatkan vielä, tiedän että esim. Ruotsissa ja Norjassa tehdään pentuja ko. kaltaisista yhdistelmistä, ja pennut rekisteröidään.
        Mutta Saksan ohella Suomessa ei.

        Ymmärtäisin, että esim. Mäyräkoiraliiton jalostustoimikunnan kanta olisi kielteinen.
        Mutta voisi olla myönteinen, JOS vanhemmilla todellakin olisi jotain annettavaa rodulle jalostuksellisessa mielessä. Esimerkiksi olisivat huippuja näyttelykoirina ja/tai metsästyskäytössä. Lisäksi terveitä ja hyväluonteisia. Silloin yhdistelmässä voisi olla jotain itua.


    • keuruu1

      hei sinä nimi merkki kuka tietää lue mäyräkoiramme lehti numero 4 vuosi 2012 sivulla 7 on näistä tietoo.

      • Kuka tietää?

        Kiitos vastauksesta!


    • kasvattaja4

      Suomessa saa ilman minkäänlaista poikkeuslupaa risteyttää kk/lk mäyräkoiria. Ja pennut saa rekkariin normaalisti mikäli vanhempien terveystitkimukset ovat kunnossa. Se ei maksa yhtään sen enempää kuin samaa karvanlaatua oleviltakaan. Yleensä tällaisissa karvanlaaturisteytyksissä haetaan esim karkkareille parempaa karvanlaatua, monipuolisia käyttöominaisuuksia, laajempaa geenipoolia jne. Myös lk/pk risteytykset ovat sallittuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 113
      2353
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2197
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1991
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1374
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe