Uusiutuva herpes ja vauva

annnn

Tehdäänkö synnytyksen jälkeen vauvalle joitain toimenpiteitä jos äidillä todettu gen.herpes mitä ei normaalisti tehdä? tai otetaanko jotain näytteitä

Itselläni ollut tuo kiusallinen vaiva jo kolme vuotta, aloitin neuvolalääkärin määräyksestä estolääkityksen kuukautta ennen synnytystä. Mitään rakkuloita ei synnytyshetkellä ollut.. muistan kuitenkin lukeneeni jostain ettei tuo estolääkityskään ole 100% varma.. Tunnistan kyllä aktiivivaiheessa olevan herpeksen, pieni pelko kuitenkin on josko se olisi ollut jotenkin oireeton tms etten olisikaan tiennyt synnytyksessä herpeksen olevan. Rakkuloita ei siis häpyhuulissa ollut, mmiiten herpekseni aina oireilee.

Pohdin asiaa siksi että viikko sitten synnytin terveen tyttövauvan, kaikki on lähtenyt sujumaan hyvin..Kuitenkin kauhea pelko vauvan sairastumisesta vielä elää koko ja ajan ja hallitsee ajatuksiani!!
Synnärillä asiaa ei huomioitu mitenkään ja neuvolassakin sanottiin ettei ongelmaa ole koska söin tuon estolääkityksen eikä rakkuloita alapäässä ollut. Synnytin normaalisti alakautta eikä vauvaan kohdistunut mitään erilaisia tutkimuksia/toimenpiteitä tai näytteitä kuin edellisen lapsenikaan kohdalla, jolloin iminulla ei vielä herpestä ollut..

Mitään lääkettä vauvalle ei esim automaattisesti anneta jos äidillä uusiutuva herpes?

Voinko hieman hellittää tämän pelkoni kanssa ja alkaa nauttia vauvastani vai onko minun koko ajan vain odotettava ja pelättävä että vauvani tuosta saisi jonkin vakavan sairauden herpekseeni liittyen..Pahoittelen sekavaa kerrontaa, tarkennan kyllä mikäli tarina jäi epäselväksi..ajatukseni vain ovat niin sekaisin itselläkin.

3

468

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kokemusta.

   http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00713

   Tossa sanotaan, että riski olisi vain 3-4% silloin, kun äidillä on jo aiemmin tuo herpes ollut, vauvalla on silloin äidiltä saadut vasta-aineet jo olemassa..

   Itse kärsin samasta vaivasta, sain loppuraskaudessa syödä estolääkettä synnytykseen saakka. Mulla ei ollut tuo genitaaliherpes aktiivinen synnytyksen aikana ja terve lapsi syntyi (nyt jo yli 1v).

   Ole siis huoleti! Ja ainahan voit tästäkin asiasta puhua neuvolassa.

  • annnn

   Kiitos viestistäsi! Itselläni siis tilanne täysin samanlainen; söin estolääkityksen eikä ainakaan näkyviä rakkuloita synnytys hetkellä ollut, eikö muitakaan oireita joista aina tunnistan jo hyvissä ajoin kun herpes on puhkeamassa.

   Ihmettelen vain ettei asiaa synnärillä huomioitu itenkään?! Tiesivät kyllä estolääkityksestä ja sen ettei tosiaan ole aktiivivaiheessa. Ilmeisesti vauvalle ei tällaisissa tilanteissa tehdä mitään toimenpiteitä jos syntyessään terve? En tiedä itsekään mitä toimenpiteitä tai lääkitystä olin kuvitellut terveen lapsen saavan kun eihän tuohon mitään lääkettä/parannuskeinoa ole keksitty :)

   Olisin vielä tarkentanut jos vain ystävällisesti viitsit kerrata, että sinun vauvallesikaan ei siis syntymän jälkeen tehty mitään erilailla kun ei-herpes synnyttäjän vauvallekaan?

  • khsfksösaf

   Vastaan vaikka en kätilö/lekuri olekkaan. Eli vauvalle ei tehdä mitään ylimääräisiä toimenpiteitä/tutkimuksia, jos synnytyshetkellä ei genitaaleissa ole havaittavissa herpesrakkuloita. Vauvan riski sairastua herpekseen on hyvin pieni, pieni myös silloin jos rakkuloita on mutta riskien minimoimiseksi päädytään joskus sektioon.
   Joskus, jos mahdollista, pyritään alatiesynnytykseen ja kätilö auttaa lapsen ulos niin, ettei hän koske rakkuloihin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   181
   2156
  2. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   2024
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   48
   1057
  4. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   58
   816
  5. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   739
  6. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   254
   711
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   689
  8. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   675
  9. Body count

   Sanotaan että miehellä tulevaisuus ratkaisee ja naisella menneisyys kun etsitään oikeasti vakavaan parisuhteeseen toista. Jos naisella paljastuu oleva
   Sinkut
   238
   650
  Aihe