Masentunut äiti

Poika liian hidas?

Hei muut äidit! Olen nuori äiti 20 v ja minulla on 1 v4 kk vanha poika.
Olen todella huolestunut poikani kehityksestä kun tuntuu etenevän kovin hitaasti.
Minulla ei ole kokemusta lapsista niin en oikein tiedä mikä on ok mikä ei.
Asumme pienellä paikkakunnalla ja leikkipuistossakin on vain isompia lapsia:(

Kuulostaako tälläinen vielä normaalilta:

Eli siis ei osaa vielä kävellä kuin tukia vasten.
Sanoo muutaman ymmärrettävää sanan.
Ei osaa kunnolla syödä vielä itse,sormin kyllä ja hieman lusikalla.
Ymmärtää kuitenkin hyvin puhetta.
On osannut tehdä pottaan kakat ja pissat jo monta kuukautta.
Osaa tehdä pienen tornin duploista jos ohjeistaa.
Tykkää halata ja pussata.
Luonne varovainen,rauhallinen, kotona löytyy myös tempperamenttia, osaa suuttua.

Tässä jotain tietoa pojasta.olisitteko huolissanne ?!
Itseäni jotenkin huolettaa jos kehitys on liian hidasta!:(

34

1399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvältä kuulostaa

      Meidän kuopus ei moniakaan noista asioista tehnyt vielä tuon ikäisenä. Myös hyvin rauhallinen ja varovainen lapsi, vaikka temperamenttia löytyy. Kyllä neuvolassa otetaan puheeksi jos näyttää siltä, ettei taidot tule riittävän nopeasti. Nauti ajasta pienen kanssa äläkä turhia murehdi.

    • Ei hän ole hidas

      Ei kannata olla masentunut, vaikka pojan liikunnallinen kehitys on keskivertoa hitaampaa, vaikuttaahan hän muuten ihan hyvin kehittyneeltä. Oma tyttöni juoksi poikaasi puoli vuotta nuorempana eli 10 kk iässä, mutta ei hän tehnyt pottaan mitään 1v 4kk vanhana (kuin ehkä joskus vahingossa). Vaipat jäi meillä pois vasta 2-vuotiaana. :)

    • Poika liian hidas?

      Kiitos kommenteista, vähän rauhoitti mieltä.
      Se huolettaa myös että mielestäni mitään uusia taitoja ei ole tullut viimeiseen 3 kuukauteen:(vanhat kyllä vahvistuneet.
      Neuvolassa olen kyllä huoliani purkanut, mutta eivät nää syytä huoleen, mutta silti tuppaa huolettamaan.
      On myös neuvolalääkäri maininnut että ei ole ihan sieltä jäntevämmästä päästä, mutta normaali jäntevyys kuitenkin.

      Muilla mielipiteitä...?
      Jotenkin on vaan välillä tunne ettei kaikki ole pojalla kunnossa, en tiedä:(

    • ............

      Ihan normaalia kehitystä tuo on :)

    • Poika liian hidas?

      Mutta eikö ole huolestuttavaa ettei uusia taitoja ala kuulua? Olen jotenkin kovin huolissani asiasta..
      Eikös se "äidinvaisto" ole yleensä oikeassa?:(

      • Ei niitä..

        taitoja nyt niin kauheasti enää tuossa vaiheessa tule, että jatkuvasti opittaisiin kovasti uusia "merkittäviä" taitoja. Meillä esikoinen oppi vasta 2-vuotiaana syömään itse eikä dublotkaan vielä kiinnostanut alle 2-vuotiaana. Toinen oppi kävelemään hiukan alle 1v 5kk ja ensimmäinen sana tuli 1v 7kk ikäisenä. Jotkut aloittavat potalla käynnitkin vasta 2-2,5-vuotiaana. Näin esimerkkinä noista mitä olit listannut..


    • älä hermoile

      ihan normilta kuulostaa. :) ja jos ymmärtää hyvin ikäisekseen puhetta (eli esim. noudattaa yksinkertaisia kehoituksia) niin älä huolestu. Meidän tyttö lähti tuetta kävelemään 1v5kk iässä. :) Juttele huolistasi 1v6kk neuvolassa.Sieltä kyllä ohjataankin jatkot jos ei esim. silloin kävely jo suju. Meillä muuten tyttö lähti (ensiaskeleet otettuaan) n. 2 viikossa kävelemään lumiloskassa hämmästytävän sujuvasti :(

    • Poika liian hidas?

      Kiitos taas vastauksista!! Helpottaa kovasti kuulla että kuullostaa ainakin normaalilta vaikka vaikeahan se on näkemättä sanoa.
      Olen luonteeltani vähän vainoharhainen ja ajattelen yleensä aina pahinta:(
      Lapsi kuitenkin niin rakas että ajatuskin että olisi jotain pielessä niin tekee hulluksi!!

      Puheenymmärrys kyllä mielestäni todella hyvää, osaa näyttää kirjoista paljon juttuja ja noudattaa hienosti pyyntöjä,kehoituksia....
      Nyt ihan parin päivän aikana on poika kävellyt yhdestä kädestä kiinni pitäen, edistystä sekin?
      On myös lusikka pysynyt paremmin kädessä ja ruokaa mennyt suuhunkin asti.

      Toivottavasti huoleni on turha! Helpottaisi varmasti paljon kun hoksaisi tuon kävelyn..

      • aivan normaalia!

        Lapset oppivat syömään siististi itse ruokailuvälineillä yleensä vasta siellä kahden vuoden tienoilla. :) Saattaisivat osata jo aiemmin, mutta sormin menee mukavammin. Anna hänen syödä sormin, sehän se alkuperäinen ihmisen tapa syödä on ollutkin (ja huom. on edelleen joissain kulttuureissa), kyllä hän oppii niitä ruokailuvälineitä käyttämään, kun mallia siihen kuitenkin saa.

        Mikään muu ei edes kuulosta hitaahkolta, kuin tuo kävely, mutta sekin on TÄYSIN normaalin rajoissa. Puoleentoista vuoteen mennessä lapset yleensä oppivat kävelemään, varmasti oppii sinunkin lapsesi, kun kerran jo yhdestä kädestä talutettuna kävelee. Mukavaa syksyä teille, nauti lapsestasi, hän kuulostaa taitavalta pikkupojalta! :)


      • 1-vuotiaan äiti
        aivan normaalia! kirjoitti:

        Lapset oppivat syömään siististi itse ruokailuvälineillä yleensä vasta siellä kahden vuoden tienoilla. :) Saattaisivat osata jo aiemmin, mutta sormin menee mukavammin. Anna hänen syödä sormin, sehän se alkuperäinen ihmisen tapa syödä on ollutkin (ja huom. on edelleen joissain kulttuureissa), kyllä hän oppii niitä ruokailuvälineitä käyttämään, kun mallia siihen kuitenkin saa.

        Mikään muu ei edes kuulosta hitaahkolta, kuin tuo kävely, mutta sekin on TÄYSIN normaalin rajoissa. Puoleentoista vuoteen mennessä lapset yleensä oppivat kävelemään, varmasti oppii sinunkin lapsesi, kun kerran jo yhdestä kädestä talutettuna kävelee. Mukavaa syksyä teille, nauti lapsestasi, hän kuulostaa taitavalta pikkupojalta! :)

        Mietin, että kuinka lapsen "annetaan" syödä sormin? EIkö hänelle saa antaa lusikkaa lainkaan? Kun oma lapseni haluaa nimenomaan matkia aikuisia ja syödä lusikalla, vaikka hän usein hassusti asettelee käsin ruuan lusikkaan ja sitten laittaa lusikan suuhun. :)


    • nyssykkä

      Poika liian hidas?

      Voi kuule, hienostihan kehittyy. Ei meillä poika ainakaan itse syönyt vasta kuin joskus 2-3 v., mutta se oli kyllä lalskuuttakin...lapselta. Meillä oli vaippa parivuotiaaksi ja senkin jälkeen vielä muutaman kuukauden yöaikaan.

      Meillä poika on sellainen tarkkailija ja arkakin. Leikkipuistossakaan ei mene herkästi muiden lasten seuraan (nyt 4 v.), esim. sellaisessa tilanteessa, että joku on jossain laitteessa ja itse haluaisi mennä samaan. Odottaa kyllä vaikka maailman tappiin, että laite vapautuu ennenkuin suuntaa sinnepäinkään. Toisaalta, ei tarvitsekaan olla suuna ja päänä joka paikassa. Sitä älämölöä on ihan muutoinkin.

      Älä tuosta kävelemisestä ole yhtään huolissasi. Se on sitten yksi kaunis päivä, kun ottaa ne ensimmäiset askeleet...merkit on jo kovasti ilmassa, kun kerran tukea vasten kävelee.
      Ole huoleti, lapsesi osaa jos paljon sellaista, mitä ei moni tuossa iässä.

      Mukavaa syksyn jatkoa.
      ps.Laita sitten tänne tietoa, kun ne ensimmäiset askeleet on otettu.

    • muumimammeli 44

      Moi. Mulla 4 lasta ja jokainen on kehittynyt omaan tahtiinsa. Toinen oppi kävelemään aiemmin, mutta puhe jäi hitaammaksi..toinen oppi potalle aiemmin, mutta taistelu tuttipullosta kesti kauan jne. Sinun poikahan osaa jo monta asiaa, joita moni tuon ikäinen ei osaa. Kyllä hän kehittyy sitä omaa kyytiään ja ei kannata niitä kaikkia ikään kuuluvia kehitys lokeroita liian tarkkaan lukea. Lapset on erilaisia ja kehittyvätkin eritavalla. Nauti vaan rauhassa lapsestasi :) Ja iloista syksyä.

    • paljon vanhempi

      no on syytäkin olla kehityksestä huolissaan kun niin nuorena tekee lapsen, en kyl ymmärrä noin nuorena mitään sellasii tehdä, hetken mielijohde jota oikeasti kannattaa miettiä tarkkaan!!!!

    • Poika liian hidas?

      Hmm.. Myönnän ettei lapsi ollut suunniteltu, mutta ei se suinkaan tarkoita ettei lapsi olisi ollut toivottu!! Heti kun sain tietää että olen raskaana niin uutinen oli kyllä positiivinen. Lapsi on toivottu ja rakastettu. Parisuhde on kunnossa ja muutenkin kaikki niin kuin missä tahansa perheessä.
      Olen ehtinyt myös opiskella itselleni ammatin ennen lasta ja miehellä hyväpalkkainen vakkari työpaikka, tulemme siis rahallisestikkin hyvin toimeen.
      Myönnän että en ehkä ollut heti "valmisäiti" mutta olen kasvanut sellaiseksi, varmaan vanhemmillekin on käynyt niin.
      Koen olevani hyvä äiti pojalleni! En vain ole perillä lasten kehitysasioista, milloin mitäkin pitää osata, siksi otankin selvää ja kysyn täältä ja neuvolasta.
      Enkä varmaan tietäisi näitä asioita vaikka ensimmäinen lapsi olisikin tullut vuosia myöhemmin.

      Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi:) hienoa kun niitä on.

    • Poika liian hidas?

      Hei taas kaikille! Joku pyyteli että tulen kirjoittamaan kuulumisia.
      Eli noin kuukausi mennyt kun ketjun aloitin ja poika viittä vaille 1 v 5 kk.
      Elikkä edistystä on vähän tullut.
      Kävelee todella hyvin ja nopeasti yhdestä sormesta kiinni pitäen, välillä jo melkein juoksee!!! On ottanut "ensi askeleet" eli esim sylistä syliin kävelee parin metrin matkoja ja seisoo hetken ilman tukea, mutta ei vieläkään siis nouse itsekseen.

      Huoli kuitenkin kasvaa päivä päivältä, pelkään että pian masennus tai jotain vastaavaa. Pelottaa nii että mikä on kun ei lähde itsekseen kävelemään!'
      Eihän tässä kuitenkaan ole kuin kuukausi aikaa että on tuon puolitoistavuotta.
      Voisiko poika olla kuitenkin ihan terve vaikka on niin hidas??:(

      Kiitos taas jos joku jaksaa kommentoida

      • fisutt

        Meillä kuopus oppi viikkoa ennen 1v 5kk ikää kävelemään ja sitä ennen juuri käveltiin paljon noin että piti yhdestä sormesta kiinni. Ja oli kiinnostunut kävelystä, tuli hakemaann sormesti kiinni, että nyt kävellään. Kyllä se siitä, varmasti lähtee hetkenä minä hyvänsä!


      • huuhuuuuu
        fisutt kirjoitti:

        Meillä kuopus oppi viikkoa ennen 1v 5kk ikää kävelemään ja sitä ennen juuri käveltiin paljon noin että piti yhdestä sormesta kiinni. Ja oli kiinnostunut kävelystä, tuli hakemaann sormesti kiinni, että nyt kävellään. Kyllä se siitä, varmasti lähtee hetkenä minä hyvänsä!

        Heippa ap! Voi tuota äidin huolta, se voi olla välillä niiiin raastavaa... Mutta jos lapsesi kävelee jo kuitenkin sormesta kiinni pitäen, on vain ajan kysymys milloin rohkenee irroittaa, muistan seuranneeni yhtä kaverin poikaa joka teki myös todella kauan aikaa, mut sit kun irroitti, oli hiukan vajaa puoltoista vuotias, oli meno vakaata ja reipasta :) maltahan vielä hetki! Hän kuullostaa ihan tavalliselta pikkupojalta! Yritä päästä yli huolestasi ja nauttia ajasta pienen kanssa! Mukavaa syksyä teille! Ja jätähän nuo kommentit iästäsi omaan arvoonsa, itse sain lapseni kolmekymppisenä, enkä ollut ollenkaan "valmis"äiti, ei sellaista olekaan! Kaikki ajallaan siihen kasvetaan :)


    • Poika liian hidas?

      Kyllä tosiaan on tämä äidin huoli raastavaa ja sydäntä repivää suorastaan!
      Tuntuu vain että kaikki tutut ja mitä olen kuullut/lukenut mattimyöhäiset ovat kävelleet viimeistään siinä 1 v 5 kk iässä,mitä meidän poika on nyt.
      Mielialat vaihtelee päivästä toiseen, välillä näyttää ja tuntuu että varmasti kohta lähtee ja välillä taas näyttää ettei toivoakaan itsenäisestä kävelystä.
      Tänään oli toisaalta taas hyvä päivä kävelyn suhteen. Käytiin aamulla katsomassa meille uutta sohvaa ja siellä kaupassa poika innostui kävelemään itsekseen "pitkiäkin" matkoja kun oli joku " kohde" minne suunnistaa.
      Oli poika aina kovin ylpeänä kun oli päässyt itsekseen pidemmän matkan, kovasti kehuttiin ja taputettiin :)
      Huomaan että poikaa alkaa itseäänkin jo harmittamaan kovasti kun ei uskalla/osaa vielä kunnolla, sen takiakin toivoisin että pian lähtisi.

      • nyt en ymmärrä

        Mutta siis mitä? Teidän poika on jo ottanut ensiaskeleet itsekseen ja tänään kävellyt itsenäisesti suorastaan pidempiä matkoja? Hänhän KÄVELEE jo, mitä tarkoitat tuolla, että pian lähtisi kävelemään? Harvalla se kävely tulee niin, että naps, yhtäkkiä vaan kävellään joka paikkaan. Tottakai rinnalla kulkee vielä esimerkiksi konttaus ja jos lapsi on varovaisempi tapaus, niin kävelee vielä paljon mielellään tuettuna. Kyllä hän siitä alkaa enemmässä määrin koko ajan kävellä. Kun kerran ensiaskeleet on otettu, niin voidaan sanoa, että lapsi on "lähtenyt kävelemään". Mielestäni olet nyt tehnyt tuosta asiasta niin ison ongelman, ettet edes huomaa, ettei siinä enää mitään ongelmaa ole.


    • Poika liian hidas?

      Sitä tosiaan tarkoitin kävelyllä että kävelisi itsenäisesti.
      Nykyään siis kun kävelee niin jonkun pitää olla poikaa aina "lähettämässä" kävelemään. Ei siis uskalla itse esim irrottaa pöydän kulmasta ja lähteä...
      Eikä nouse itse seisomaan..
      Ei siis itsenäisesti harjoittele tuota kävelemistä vaan siinä pitää itse olla aktiivisesti mukana.

      Ähh, siinä olet kyllä oikeassa että olen nyt ihan liikaa pohtinut ja miettinyt tätä kävely asiaa, kokoajan taka-alalla mielessä. Pitäisi ehkä itsekkin vähän rentoutua vaikka viikoksi tai kahdeksi:)

      • Älä stressaa!

        Hei ap!
        Olen työskennellyt päiväkodissa jo ainakin 30 vuotta ja itsellänikin on monta lasta. Olen nähnyt vuosien saatossa lukuisia lapsia, jotka ovat lähteneet kävelemään tuossa 1,5 vuoden kieppeillä. Yksi omistanikin lähti kunnolla kävelemään aika myöhään. Ja muissa asioissahan lapsesi on todella hyvin kehittynyt. Ei syytä huoleen!


    • Ellu 99

      Tässä onkin jo varmasti monta samansuuntaista kirjoitusta.

      Ainoa, jossa poikasi on hieman keskimääräistä jäljessä on kävely. Muutenhan kaikki on normitasoista ja pottailu jopa paljon edellä.

      Varmasti kävelee tuettakin aivan pian. Huoli pois...

      • Ellu 99

        Noh, nyt vasta katsoin ketjua kunnolla.

        Poikahan siis kävelee. Jos nyt kävelee tuossa iässä tuetta tietyt matkat ja vaikka välillä konttaisi, niin kaikki on aivan normaalia.

        Olikohan aloitus jokin outo provo taas. Ei olisi täällä ensimmäinen kerta.


    • no hätä

      Meillä lähti tuetta kävelemään juuri vikkoa ennen 1v6kk neuvolaa eli vasta 1v6kk iässä :) Nyt tyttö on 2v9kk ja on mielestäni motorisesti todella hyvin kehittynyt. Osaa kiipeillä varmaotteisesti, pyörällä ajon oppi kesällä hienosti jne.. Nilkat ovat mielestäni edelleen hänellä hieman löysät. Tämä on saattanut hidastaa meillä kävelyä. (nla lääkärin mielestä kuitenkin nilkat normaalin rajoissa)

    • tiinamarie

      Pienten lasten kanssa työskennelleenä sanon, että kuulostaa aivan normaalilta lapsen kehitykseltä. Lapsesi on sitä paitsi keskusteluketjun aikana oppinut kävelemään, onnittelut! En usko, että teillä on mitään hätää tai todellista syytä olla huolissaan kehityksestä. Taidat murehtia asioita muutenkin helposti?

      Olen itse oppinut kävelemään 1v 7kk iässä. Muut kehityksen osa-alueet etenivät nopeammin. Myöhäiselle kävelemisen oppimiselle ei löytynyt silloin mitään erityistä syytä. Myöhemmässä elämässänikään en ole ollut liikunnallisesti kovin lahjakas, ja luonteeni on varovainen - kenties siinä selitys myös myöhäiselle kävelemään oppimiselleni. Voisiko lapsesi luonne ja temperamentti vaikuttaa siihen, miten rohkeasti hän kokeilee ja harjoittelee uusia motorisia taitoja?

    • Poika liian hidas?

      Juu, en ole provo vaan aidosti huolestunut äiti:)!
      Joidenkin mielestäni lasketaan näköjään että poika osaa kävellä, mutta mielestäni kyllä ei:( jos kävelee lähetettynä parin metrin matkoja esim juuri toisen ihmisen luo.
      Eli menee muuten aina konttaamalla ellen itse laita häntä kävelemään esim sohvalle päin. En ainakaan siis itse laskisi että osaisi kävellä itsenäisesti.

      En mielestäni muuten ole mikään huolehtia tyyppi, mutta tämän pojan kanssa olen kyllä huolehtinut tämän motorisen kehityksen kanssa.
      Tulen sitten kertomaan jos/kun asiassa päästäisiin eteenpäin:)

      • Ellu 99

        Olen satavarma, että kuukauden sisään kyllä kävelee ihan itsenäisesti.

        Jos teette jatkuvasti kauheata numeroa jutusta, niin voi olla, että vältteleekin kävelyä. Antakaa kontata ihan rauhassa ilman mitään "lähettelyä" jatkuvasti parin askeleen takia.

        Omat lapset ovat kaikki kävelleet ennen yhden vuoden ikää, mutta siskoni lapset kaikki vasta lähempänä puolentoista vuoden ikää. Jokaikinen on terve, hyvinvoiva koululainen.


    • Pukkipulla

      Minäkin olen varma että kävelee kuukauden päästä,

      Itse olen sitä mieltä että lasta kannattaa kävelyttää ja myös noita pieniä matkoja kannustaa kävelemään. Siitä hän saa rohkeutta ja varmuutta, myös jalat voimistuu.
      Tietysti ei saa liikaa painostaa, mutta muutaman kerran päivässä.

      Kiva että tämä keskustelu on pysynyt näin asiallisena ja ihmiset haluavat aidosti parantaa huoltasi. Yleensä tälläiset aloitukset saavat vain ilkeitä kommentteja, niin kuin kaikki muutkin keskustelut :(

      Tule ihmeessä kertomaan välillä kuulumisia!
      Olisi kiva muissakin keskusteluissa jos aloittajat tulisivat kertomaan kuulumisia asian suhteen, mutta harvoin vaan tulevat...

    • Poika liian hidas?!

      Heipat taas!
      Tulin pitkästä aikaa kirjoittelemaan meidän tilannetta.

      Eli poika on nyt pikkasen päälle puolitoista vuotta!
      Kävely sujuu nyt ihan hyvin, ei ole oikeastaan enää kaatumisia/syöksymisiä.
      Hänet täytyy edelleen "lähettää" kävelemään ja kävelee näin oikeastaan kuinka pitkään haluaa ja minne haluaa, osaa myös tulla seisoma asennosta sujuvasti alas.

      Oppi noin viikko sitten nousemaan itse seisomaan tuetta!! Tekee tätä vain muutamia kertoja päivässä ja vain sisällä. Olen yrittänyt nyt tämän taidon kanssa olla tekemättä asiasta isoa numeroa ettei poika ahdistu, annan pojan edetä rauhassa.
      Seisoo myös hetkiä ilman tukea, mutta ei kauaa.
      Poika siis osaa kyllä kävellä, mutta vieläkin konttaaminen on mukana liikkumisessa ja poika haluaa että hänet pistetään kävelemään, ehkä se tuosta kun ylösnouseminen vahvistuu!

      Puolitoistavuotis neuvola on ensi viikolla tai sitä seuraavana. Saa nähdä mitä siellä tuumaavat. Poika on edelleen mielestäni aika paljon jäljessä ikäisissään vaikka kävelyn suhteen ollaankin edetty aika paljon.
      Tuntuu että nämä näin myöhäiset kävelijät ovat aika harvinaisia:(
      Ainakaan tänne ei ole kukaan ilmoittautunut.

      • ....................

        Meidän lasten tyttöserkku lähti kävelemään muistaakseni 1v5 kk:n iässä.

        Omani kävelivät: 1v, 1v1kk ja 10kk:n iässä. Tämä nuorin on ollut koko ikänsä motorisesti lahjakkain ja mm. luistellut jo 2 vuotiaana. Lapset ovat erilaisia ja sinun poikasi voi olla luonteeltaan vain varovainen, kuten minun esikoiseni, joka esim. pelkää korkeita paikkoja.

        Olet aivan päinvastainen tyyppi äitinä, kuin meidän lasten poikaserkun äiti, joka kertoi poikansa oppineen "kävelemään", kun hän oli noussut ekaa kertaa tukea vasten 10 kk:n iässä ja ottaneen ekan askeleen näin tuettuna. :)
        Tämä poika kuitenkin konttasi vielä 1v 2kk:n iässä aivan suvereenisti ja käveli edelleen vain tukien. Enpä toki viitsinyt häntä oikaista, että eikö kävelemään oppimisen ehto ole itsenäinen kävely.

        Uskon, että pojastasi tulee rauhallinen ja "hyvä tyyppi". Sellainen, jolla tulee olemaan kavereita. Ylivilkkaita ADHD:itä on aivan tarpeeksi.


    • Hitaampi

      Hei! Meillä myös hitaasti liikkeelle lähtenyt tyttö!
      Olemme alusta asti onneksi käyneet välillä fysioterapeutilla niin se on hillinnyt stressaamistani aika paljon. Tytössä ei ole muuta "vikaa" kun on vaan vähän pehmeämpi rakenne ja myös rauhallinen ja harkitseva luonne mikä myös hidasti entisestään. Eli meillä ensi askeleet otettiin 1v 5 kk niin kuin teilläkin suunnilleen.
      Siitä meni vielä monta monta kuukautta kun tyttö käveli täysin sujuvasti ja konttaaminen kokonaan katosi.

      Mitä olen keskustelua seurannut niin nyt voit kyllä mielestäni sanoa että "osaa kävellä" niin kuin osaakin. Poikasi kävelyhän on enää pientä hienosäätöä vaille.
      Itsekkin lähetin tyttöä pitkään kävelemään en edesmuista milloin nousi itse, mutta teillähän jo noustaan vaikka vain muutamia kertoa,siitähän se siten lähtee!
      Älä tosiaan tee asiasta liikaa numeroA anna pojan edetä omaan tahtiin.

      Itsekkin painin samojen fiilisten kanssa kuin sinä silloin aikanaan. Nyt se tuntuu jo kaukaiselta muistoilta vain kun tyttö jo reilu 2 vuotta! Vähän on vielä kömpelö mutta hyvin pärjää!

      Tuli pitkä sepostus, mutta sen verran vielä että meidän fyssari sanoi että kunhan ensiaskeleet tulee puoleentoistavuoteen mennessä niin kaikki ok, siitä se kävely siten pikkuhiljaa varmistuu!

    • Kiukooou

      Kyllätosiaan voidaan jo puhua että poikasi osaa kävellä, pientä hienosäätöä vaille niin kuin joku kirjoitti!! Eli onneksi olkoon:)
      Toki poikasi motorinen kehitys on ollut hitaahkoa,mutta käsittääkseni juuri tuo että ensi askeleet otetaan ennen puoleentoistavuoden ikää on normaalin rajoissa kuitenkin.
      Ja onhan se harvinaista oppia noin myöhään, mutta yhtä harvinaista on oppia 8 kk ikäisenä. Yleensähän lapset kai oppivat kävelemään 10 kk-14 kk eli näiden ulkopuolella oppijat ovat "harvinaisempia" mutta ihan normaaleja/terveitä niin kuin poikasi.

    • Äiti 2013

      Jokainen lapsi on yksillöllinen. Toiset oppii aikaisemmin , toiset myöhemmin. Ei ole huolta vielä noin pienen lapsen kanssa. 2-3 v kummastelisin,jos ei vielä kävele ym

    • Poika liian hidas?!

      Tulin nyt vielä kiittämään kaikkia ketjuun vastanneita, olen saanut tätä kautta paljon apuja murheisiini, iso kiitos siis!:)

      Eli kuukauden aikana on tapahtunut paljon. On opittu seisomaan ja nousemaan seisomaan. Oikeastaan parin viikon sisällä konttaaminenkin on unohtunut.
      Liikkuu siis tällä hetkellä kuin muutkin ikäisensä,juokseminen ei kunnolla vielä onnistu. Edistystä tapahtui tosi paljon kun lapsi itse innostui ja sai varmuuden kävelystä!
      Ihana katsella kun poika ravaa pitkin kämppää, niin kauan kuin sitä odottelin!
      Neuvolakin oli ja siellä todettiin että ihan ikätasoisesti liikkuu, tosin meillä neuvola oli vasta että jos olisi ollut "oikeaan" aikaan niin sitten en tiedä mitä olisi sanottu.

      Toivottavasti tästä ketjusta olisi apua niille kenen lapsi oppii myöhään kävelemään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe