Triptyl ja kroonistunut migreeni

Zombi..........

Jouduin nyt sitten aloittamaan triptyl 10mg 1-3 kpl illalla aurallisen migreenin estoon. Migreenini on vaarassa kroonistua ja voi olla jo kroonistunut. Kohtauksia jopa useampi viikossa. Tyypillistä, että täsmälääke vie kivun pois, mutta kohtaus tulee uudestaan noin 10-12 tunnin kuluttua. Migreeni esiintyy muutenkin juuri sarjoittain. Saattaa olla jopa kaksi viikkoa väliä, sitten alkaa migreenikausi ja kohtauksia tulee kokoajan.

Nyt olen viikon syönyt triptyl 10mg illalla ja olen ollut vielä kesälomalla. Nyt olisi tarkoitus palata töihin 3vuorotyöhön ja en voi mitenkään ymmärtää miten voin syödä tätä lääkettä ja tehdä 3vuorotyötä?

Olen aamulla ihan pönttö sekaisin ja koomassa. Sitten piristyn vähän kun käyn lenkillä ja teen muita hommia, mutta iltapäivällä iskee taas niin hirveä väsymyskohtaus, että tuntuu kuin taju lähtisi. En ole koskaan kokenut niin voimakasta väsymistä mitä tämä on.

Beetasalpaaja ei ole tehonnut estoon ja tämä on nyt suositeltavaa testata kunnolla, että kohtauskierre saatais katkeamaan, mutta ei kamalasti naurata koska on näin järkyttävän väsynyt ja pihalla. Meneekö tämä väsymys ohi? Kohtauksia ei ole ollut nyt kahteen päivään, mutta edelleen toisen silmän takana on lievää kipua.

3

622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Migreeniä

      Kun triptylin syönnin aloittaa, se väsyttää. Käytetäänhän samaa lääkettä myös univaikeuksiin. Elimistö tottuu kuitenkin lääkkeeseen ja ainainen väsymys loppuu. Kieltämättä triptyl on hankala kolmityötä tekevälle ja siitä kannattaa ehkä puhua lääkärille.

      Minä otin lääkkeen aina iltaisin ja aluksi oli todella hankalaa nousta aamulla. Kun jatkoin lääkkeen käyttöä, herääminen helpottui. Lääke myös poisti täysin tyypillisesti aamuyöllä alkavan migreenin.

      Kai sinulle sanottiin, että triptyl alkaa vaikuttaa vasta viikkojen kuluttua? Paras vaikutus tulee vasta noin kolmen kuukauden kuluttua lääkkeen käytön aloittamisesta. Jos vaikutusta ei heti näy, ei kannata lannistua. Minulta triptyl poisti kaikki päänsäryt, mutta vaikutusta sai odottaa melkein kaksi kuukautta.

      Muista myös pitää huolta hampaistasi. Triptyl kuivattaa suuta. Kannattaa kostuttaa suuta eli juoda vettä paljon. Triptyl saattaa kuivattaa myös silmiä eli laita silmätippoja, jos käytät piilareita tai sinulla on kuivat silmät.

      Nämä pienet sivuvaikutukset kesti kyllä hyvin, koska ainakin minulta triptyl poisti ainaiset päänsäryt täysin. Alussa lääke helpotti ja vähensi päänsärkyjä ja sitten poisti ne täysin noin kahden kuukauden kuluttua.

    • ykx2

      Ei kyllä onnistu kyseisen lääkkeen syöminen ja kolmivuoro työ. Lääke olisi hyvä ottaa joka ilta samaan aikaan. Mitähän lie lääkäri ajatellut, kun kolmivuorotyöntekijälle tuon lääkityksen valitsee.

      Tuossa jossain ketjussa kirjoitinkin, että parhaiten taitaa kipulääkärit hallita nämä kipulääkkeisiin ja migreeniin liittyvät asiat. Julkisen puolen kipupoleille on erittäin vaikea päästä. Kokeillut aktiivisesti viitisen vuotta, vaan ei. Oli mentävä yksityispuolelle ja puskaradion kautta tulee paras tieto siitä, kuka on hyvä ja kuka on huippu lääkäri, joka hallitsee kipuihin liittyvät asiat.

      Migreenin tyyppi pitää hyvän lääkärin osata määritellä oireiden ja potilaan tutkimuksen avulla. Aurallinen ja auraton ei riitä määrittelyksi. Joillakin voi olla useampi eri migreenin tyyppi/muoto ja migreeni voi myös muuttua toisenlaiseksi.

      Valitettaasti suomen kielinen aineisto on yksipuolista. Jos joku on löytänyt suomen kielistä materiaalia joka ei yleistä migreenin oireita, niin vinkkaa. Ulkomaalaiseta materiaalista löytyy enemmän yksityiskohtaista tietoa. Toki lähdekritiikki on hyvä pitää mielessä.

      Ja se tärkein: Olet itse oman kehosi asiantuntija! Jos migreenisi oireita väheksytään tai sanotaan, ettei migreeni ole esim. molemmin puoleista, lääkäri voi olla hyvä muttei huippu!

    • Mae

      Itse olen syönyt sekä Triptyliä että Klotriptyliä ja kummallakin kerralla lääke väsytti ihan uskomattoman paljon. Aamuisin en päässyt ylös sängystä ja jouduin menemään nukkumaan heti töistä kotiin palattuani. "Parhaimpina" öinä nukuin 17h. Ensimmäisellä kerralla söin triptyliä kuukauden eikä väsymysoire hellittänyt yhtään, ei myöskään päänsärky vähentynyt.

      Sittenmmin söin 2kk kuurin klotriptyliä, mikä onnekseni auttoin päänsärkyyn, mutta vain 1,5kk. Sen jälkeen toleranssi lääkkeessä olevaan bentsoon kasvoi ja lääke menetti tehonsa. Tuolla 2kk aikana olin ihan yhtä väsynyt koko kuurin kuin ensimmäisellä kokeilukerralla.

      Tämmöisiä kokemuksia minulla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      314
      3856
    2. 209
      3068
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2604
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2054
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1495
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe