MUH ilmava 100

poistoo taloon

Kertokaapas joku viisas miksi poistopuhallin pyörii paljon hitaammin kuin tulo?
Jotenki tuntuu muutenkin että ilma ei vaihdu talossa, missä mahtaapi vika olla? Kondensaattori?? LVI-putket on reilu vuosi sitten putsattu ja venttiilit säädetty, vaikeuksia meinas jo silloin olla saada poisto litrat isommaksi kuin tulo..
Jotenki tuntuu että poistoilmateho on koko ajan mennyt huonommaksi..vai lahtaako vika olla vain puhaltimessa, ihmetyttää vaan kun pistää koneen pyörimään huolto kansi auki niin tulo puhallin pyörii ainaski tuplasti kovempaa kuin poisto!?!

14

7921

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilma vaithuu silti

      no mitä väliä sillä on että poistoilman puhallin ei pyöri yhtä nopeaan kuin tuloilman koska eihän talo mikään paineastia ole.

      kaikki mikä tulee sisään menee myös ulos ja toisinpäin. eli vaikka poistopuhallin pysähtyisi niin tulopuhallin painaa happea sisään ja paine työntää sen ulos. tai jos tulopuh. pysähtynyt niin poistopuhallin imee uutta ilmaa sisään.

    • poistoo taloon

      No joo mut mielestäni oikeen säädetyssä/toimivassta koneellisella ilmanvaihdolla olevassa talossa ei esim.lettuja pannulla paistettaessa tai ruokaa laitettaessa pitäisi käryn jäädä leijailemaan huusholliin!?! Eikö sen poistoilmaventtiileiden pitäisi suht. nopeesti viedä käry pihalle??

      Talo kuiteski on mielestäni hieman alipaineinen koska tuuletusikkunan avatessa tuntee ilman miedosti virtaavan sisäänpäin..ihmetyttää vaan kun sisäilma on hieman "tunkkainen" eikä raikas..

    • alipaineessa

      Poistopuhallin täytyy pyöriä koska muuten talossa on ylipaine ja kosteus painuu rakenteisiin. Talo on oltava alipaineinen. Poistopuhaltimen laakerit tms. voi olla rikki eli pitäisikö uusia puhallin.

      Pyöriikö moottorit täydellä teholla ja silti käryää?

    • hidas vaihtuvuus

      Normaalilla mitoituksella vain puolet ilmasta vaihtuu tunnin aikana eli jos ilmassa on töhkää X, kestää pitoisuuden puolittuminen 2 tuntia ja putoaminen kymmenesosaan melkein vuorokauden. Eli ei yleisilmanvaihto minimimitoituksella oikein tällaista hanskaa.

      Ilmavirta ikkunastakaan ei vielä paljoa todista. Jos sisällä on lämpimämpää kuin ulkona, niin avoimen ikkunan alaosasta tulee ilmaa sisään ja yläreunasta menee ulos. Pitäisi avata ihan vaan milli tai kaksi raolleen ja savulla kuittaa, kumpaan suuntaan virtausta on. Mahdotontahan se ei tosiaan ole, että on poistopuhaltimen teho vajaa laakerivian tms. vuoksi.

    • ILMAVA VALLOXiksi

      Sama probleema ilmavan kanssa. Vaihdon itse laakerit vuosi sitten mutta ei sillä ole mitään vaikutusta ilmanlaatuun. Myös käryt pyörivät pitkään talossa. JA PERUS RAKENNUS FYSIIKAN MUKAISESTI ASUNNON TULEE OLLA ALIPAINEINEN VERRATTUNA ULKOILMAAN = Näin ( varsinkin lämmityskaudella) mahdollista kosteutta ei kerry rakenteisiin. ILMAVASSAHAN on 4 nopeussäätöä, mutta koska itselläni ne ovat katonrajassa ei niitä tulee säädeltyä
      Any way, päätin ostaa uuden,nykyaikaisemman ja säädettävämmän mallin ILMAVAN tilalle. Uskomuksena on että ilmanlaatu paranee.

    • Ilmavasti

      Ilmavan oma liesikupu ei ole järin vakuuttava toiminnaltaa. Aikani kun sitä ihmettelin niin päädyin huippariin ja sille erillinen säädin. Johan alkoi silakan käryt lähteä. Huippari on helppo liittää kupuun kun putkihan menee jo valmiiksi vintille.

    • Rami H

      Alkava laakeri vika.

    • tiatoo

      Laakerivika kuuluu moottorin äänessä jurinana. Sitä ei tarvitse arvailla.

    • Kaapo7

      Kondensaattorikin vanhenee, vaikuttaa puhaltimen tehoon alentavasti. Mittaamalla mikrofaradit asia selkiää.

    • troubleshooter
      • troubeshooter2

        niin, ja voit tietysti mitata moottorijännitteet puhaltimen liittimestä, oli tuossa MUHissa sitten DC tai AC ohjattu moottori.... Sitten ainakin tiedät, toimiiko ohjaus

        Mut paineistus on aika kinkkistä, kun paine-erot on pieniä, ja suodattimien likaantuminen vaikuttaa todellisiin ilmavirtoihin.

        Mulla annettu vinkki on se, että poistoilma ventiileissä pitäisi pysyä A4 arkki kiinni pelkällä ilmapaineella. Silloin aikakin kylppärit on alipaineistettu....


    • vanhakone

      Soita Homemap Oy:lle. Kaverit tulee katsomaan konetta. Kun koneen ikä lähenee 20 vuotta niin puhaltimet rupee olemaan finaalissa. Yleensä poistopuhallin hajoaa ensimmäisenä. Jos taloon tulee ilmaa enemmän kuin lähtee niin talo ylipaineistuu ja aiheuttaa rakenteille ongelmia. 20 vuotta vanha iv-kone on jo vaihtokelpoinen. Mikään kone tai laite ei toimi ikuisesti.

    • Anonyymi

      Poistopuhaltimen siivet ovat ainakin joissakin (kaikissa mitä olen aukonut) poistopuhaltimissa koverat, joihin kertyy keittiörasvaa niin paksusti, että koveruus katoaa ja puhaltimen teho laskee huomattavasti. Ottaa moottorin siipineen irti ja kaivertaa kovettuneen rasvan siivistä pois. Samalla pääsee kokeilemaan, onko laakereissa poikittaisvälystä. pieni sallitaan ja hieman enempi päittäisvälystä, sitä on aina. Kondensaattori on vain puhaltimen käynnistämistä varten. Ei sillä enää siinä vaiheessa ole merkitystä, kun moottori jo pyörii. Laakerivikainen puhallin ulisee, romiseekin joskus ja lopulta ankkuri voi tarttua kiinni kenttäkäämin sydänrautaan seurauksella, että sulake palaa tai moottori palaa. Kaikki on kuitenkin korjattavissa, eikä yleensä tarvi koko laitetta uusia. Lämmöntalteenotto on nyky koneissa tehokkaampi kuin vanhoissa. Mutta uuden hintakin on aika mittava, johon saa kauan tuulettaa ennen kuin uuden hankinta on hintansa tienannut. Ittelläni on 40 vuotta vanha poistopuhallin ja alkuperäislaakereillakin. Ilmalämmitystalomme pääpuhaltimen (40 v. vanha) olen kerran laakeroinut, n. 10 vuotta sitten. - Usein ainakin vanhemmat talot falskaavat pois ilmaa siinä määrin (syynä jopa oma lämmöstä johtuva paine-ero) , että tulopuhallin saakin tuoda hieman enemmän ilmaa kuin poisto vie ulos.

    • Anonyymi

      Kondensaattorit ovat näissä käyntikondensaattoreita, ei käynnistyskondensaattoreita. Kondensaattorin vanhetessa puhaltimen teho vähenee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe