Astmako ?

Astmako ?

Mahtaneeko olla astman http://fi.wikipedia.org/wiki/Astma oireet allergioiden siivittämänä.

Nuorena kaikki alkoi allergiseksi tulemsasta kissoille ja koirille ja myöhemmin vaihtelevalla asteikolla myös siitepölylle.

Nenän tukkoisuutta / limakalvojen turvotusta ja kirkkaan nesteen vuotamista, oikein urakalla. Aiavstelua.

Noin parisen-kymmentä vuotta ollut ajoittain ja vaihtelevassa määrin kroonistyyppistä kuivaa yskää päivisin, joka ei ole yöunia haitannut. Toisinaan tuo yskä provospoituu puhuessa, eli esitelmömään ei voisi alkaa.

Passivista tupakoitia on ollut kymmenisen vuotta, joka ajoittuu loppuajaltaan suunnilleen tuon kroonisen köhän alkamisen aikoihin. Ei muuta erityisiä altistumisia paitis puutalon rempan pölyt aikinaan.

Muutama vuosi sitten tuo kuiva yskä ajoittain alkanut häiritä voimakkaammin ja jopa yöunia. Nyt viimeisen kahden vuoden aikan yhä enempi ja siihen on aiemmast apoiketen alkanut liittyä hengityksen erilaiset viheltämiset johon enempikin havahtuu unesta. Päivisin heitys ei juurikaan koskaan viheltele.

Tai nukkuaan mennessä häiritsee huomattava pahasti, kaivaa kurkun alueeelta jonnekn hieman syvemmälle, varsin lievää hengityksen ahdituksenkin tutua ja kroonista yskimistä tiuhana tahtiin, joka nostaa jonkin verran limaa syvemmältä (keuhkoputkista?).

Mitään sen kummenpia tutukimuksia asian suhteen ei ole tehty ja useinkin muiden syiden vuoksi lääkärisä myös hengitystä kuunnellessa ei kertaakaan ole sattunut kohdalle tuo untakin estävä vakava kiusa ja hengityksen vinkuminen ymv.

Tuo onkin hankala asia kun akuutiti oireet eivät välttämättä osu samaan aikana kun sovittu tapaaminen lääkärille.

Viime keväänä oli allergialääkityksenä cortikosteroide-pojainen nenäsuihke avultaan vaihteleva, joka tosin on hieman / lievästi rauhoitanut myös tuota hengitysteiden kaivamista.

Eli, miltä kuulostaa teille joilla astma on virallisesti todettu.

Ps. Joillakin on astmalääkkeet (mm. atooppinne) päätyneet hyllyyn gluteenidietin ansiosta, eli toiminee _osalla_ joilla on astmadiagnoosi. Liman eritys on laskenut hyvin alas tai loppunut.

Onko mahdollisesti joitain muita ruoka-aineita joita astmatyyppisten oireiden kärsijän kannattaisi rajoittaa tai välttää?

5

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Henna

      Asian tutkiminen lähtee liikkeelle keuhkopuhallusteistä, joihin meidän tk:ssa pääsee varaamalla ajan astmahoitajalle.

      Refluksitauti http://www.refluksi.fi/21 aiheuttaa astmankaltaisia oireita eli yskää ja hengenahdistusta.

    • Astmako ?

      Omat oireeni eivät oikein refluxiin sovellu, ellei sitten ole erityisen salakavasti oireilevaa ja esiintyvää sellaista.

      Toisaalta oireet eivät suoraan astmaankaan sovellu, vaikka yhtäläisiä piirteitakin osin on.

      Köhä, yskiminen, kuiva yskä ja nyttemmin limaa poistamaan pyrkivä yskä on esiintynyt menneinä vuosina lähinnä vain päivällä ja vasta vimeikoina alkanut kiusamaan öisinkin.

      Usein aamuisin vartista puoleenkin tuntiin sekä kuiva oloista yskää, että limaa nostavaa, sekä melko usein myös nenän tukkoisuutta ja / tai vuotamista (kirkasta). Sitten hieman rauhoittu.

      Myös asuinaikat / asunnot ovat vuosien satossa vaihtuneet ja siksi varmuudella vaikea analysoida ulkoisia mahdolisesti asuntoon littyviä tekijöitä. Itse koti aina tip ttop siisti, eikä juurikaan pölyä kerääviä tekstiilejä sisustuksessa.

      Tuosta Wikin linkistä poimittuna: "Astman oireita ovat hengityksen vinkuminen, ajoittainen hengenahdistuksen tunne, yskä tai yöyskä sekä rasituksessa hengityksen vinkuminen tai hengenahdistuksen tunne. Astmaa sairastava yskii tulehtuneiden limakalvojen erittämää limaa."

      "Astman ensioire on usein pitkäaikainen yskä, varsinkin öisin. Allergiatyyppisessä astmassa oireet esiintyvät usein keväällä ja kesällä, kun kasvit levittävät siitepölyään. Jos oireita esiintyy vain rasituksessa, kyseessä on rasitusastma."

      Saattaisi sopia ainakin osin tuohon allergiseen astmatyyppiin.

      "Astmalla ei ole varsinaisia tyyppejä, mutta se voidaan jakaa sen mukaan, mikä laukaisee astmareaktion, seuraavasti: atooppiseen astmaan, allergiseen astmaan, infektioastmaan sekä rasitusastmaan."

    • kokeile, jos terveys

      Joka toinen astma on ALLERGIAA.

      Astman, reuman ja suolisto-ongelmien takana ruokavalio – "Lääkärit antavat väärää tietoa"
      http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1624947/astman-reuman-suolisto-ongelmien-takana-ruokavalio---laakarit-antavat-vaaraa-tietoa

      Ruokavalio on parhaimmillaan lääkettä ja pahimmillaan sairauksille altistava. Ne, joilla on rohkeus kohdata itsensä, pääsevät hyvin eteenpäin. On myös niitä, jotka mieluummin jopa kuolevat kuin tekevät paranemisen edellyttämiä fyysisiä ja/tai psyykkisiä muutoksia. Ihmisessä on itsessään paljon sekä parantavia että tuhoavia voimia.

      Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa. Bisnes se on kuin kannattaa ja erityisesti juuri lääkebisnes. Käyttäkööt lääketehtaat mitä tahansa lipevää sanahelinää. Totuus on, että niiden valmistamien lääkkeiden tavoiteltu vaikutus on tuottaa lääkeyhtiölle liikevoittoa ja sitähän ne tahkoavat vuosi vuodelta aina enemmän ja enemmän, vaikka kansa ei tervehdy mitenkään. Haittavaikutukset eivät haittaa.

      Suomi on täysin kehitysmaa, kun ennaltaehkäistään tai hoidetaan eri sairauksia ravinnolla ja korjaamalla ravintoainepuutokset. Niinpä lääkärikoulutuksessa onkin pitkään, siihen sisältyvässä yhden opintoviikon laajuisessa ravitsemustieteen osiossa käytetty Diabetesliiton ja Leipätiedotus ry:n kustantamaa virallista ravitsemusoppia, jolle ei ole vaihtoehtoa. Vastavirtaa kulkevia tutkijoita ja lääkäreitä on pidetty tärähtäneinä kummajaisina ja vastuuttomina kansankiihottajina.

      Tuloksekkainta terveydenhuoltoa on ennaltaehkäisevä. On harmillista, että julkisuudessa levitetään mm. THL:n toimesta yksipuolista ja perätöntä tietoa ravinnosta ja ravintolisistä aiheuttaen sekaannusta ja turhaa huolta kuluttajien keskuudessa.

      Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

      Studio55.fi-lähetyksessä puhutaan Suomessa yhä yleisemmistä autoimmuunisairauksista lääkäri Olli Sovijärven kanssa. Autoimmuunisairauksiin kuuluu muun muassa kilpirauhasen tulehdus, haavainen paksusuolentulehdus, ykköstyypin diabetes, Crohnin tauti, nivelreuma, MS-tauti, psoriasis ja keliakia.
      http://www.katsomo.fi/?progId=170109 (kesto 30min)

      Viljat ja/tai maitotuotteet pois vähintään 4 viikoksi. Kokeile miten vaikuttaa. Voi olla, että kummatkaan ei sovi.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm


      kokeile, jos terveys kiinnostaa.

      • kokeile, jos terveys

        Uuden tutkimuksen mukaan runsas D-vitamiini helpottaa astmaa. Se esimerkiksi parantaa keuhkojen toimintakykyä ja astmahoidon tehokkuutta.
        http://www.tohtori.fi/?page=3509935&id=0546887


        Astman oireet lievenevät ja infektiot jäävät pois. Nyt uudet tieteelliset tutkimukset vahvistavat, että D-vitamiinilisä on todella tarpeen sekä lapsi- että aikuispotilaille. Mitä enemmän veressä on D-vitamiinia, sitä lievemmät ovat oireet ja sitä paremmin lääkitys auttaa, kertoivat amerikkalaisen National Jewish Health -instituutin tutkijat viime viikolla American Academy of Allergy, Asthma, and Immunology -kongressissa.
        http://terveyshymy.fi/tohtori-tolonen/d-vitamiini-auttaa-astmassa


        Kortikosteroideilla hoidetuilla astmaa sairastavilla lapsilla D-vitamiinin puute näyttäisi liittyvän luuston huonoon mineralisoitumiseen. Laajassa yhdysvaltalaistutkimuksessa seurattiin 780:tä iältään 5 - 12-vuotiasta astmaa sairastavaa lasta yli neljän vuoden ajan. Seerumin D-vitamiinipitoisuus mitattiin kertaalleen tutkimuksen alussa. Luustontiheyttä seurattiin vuosittain DEXA:lla. Kun (pahentuneen) astman hoidossa käytettiin myös suun kautta otettavia kortikosteroideja, osoittautui luun mineralisoituminen sitä heikommaksi, mitä useamman kortikosteroidikuurin lapset olivat saaneet. Tämä kortikosteroidiannokseen liittyvä vaikutus ilmeni erityisesti pojilla, joilla seerumin D-vitamiinipitoisuudet olivat pienet. (Tse SM ym. J Allergy Clin Immunol 2012;130:53)


        Itse kärsin astmasta vuosia, jonka aiheutti ilmeisesti paksusuolen krooninen tulehdus, jonka piti mitä ilmeisemmin kroonisena gluteiinipitoinen ruokavalio. Ennen ruokavalion vaihdosta jouduin turvautumaan hengitysteitä avaavaan astmapiippuun useita kertoja päivässä ja nykyisellään tarve on pudonnut kertaan-pariin kuukaudessa. Lääkäristä en apua saanut, lääkekuormaa yritettiin kyllä kovasti nostaa, mutta en hakenut uusia lääkkeitä enkä menettelyyn suostunut, koska haluan ratkaista ongelman, en lievittää vain oireita.

        Ruokavalio on parhaimmillaan lääkettä ja pahimmillaan sairauksille altistava.

        Ne, joilla on rohkeus kohdata itsensä, pääsevät hyvin eteenpäin. On myös niitä, jotka mieluummin vain kärsivät kuin tekevät paranemisen edellyttämiä fyysisiä ja/tai psyykkisiä muutoksia.

        Ihmisessä on itsessään paljon sekä parantavia että tuhoavia voimia.


        Bisnes se on kuin kannattaa ja erityisesti juuri lääkebisnes. Käyttäkööt lääketehtaat mitä tahansa lipevää sanahelinää. Totuus on, että niiden valmistamien lääkkeiden tavoiteltu vaikutus on tuottaa lääkeyhtiölle liikevoittoa ja sitähän ne tahkoavat vuosi vuodelta aina enemmän ja enemmän, vaikka kansa ei tervehdy mitenkään. Haittavaikutukset eivät haittaa.

        Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

        Astma ja D-vitamiini:

        D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.


        Do you or someone you know have asthma? Recent research shows that vitamin D can reduce the number of asthma attacks for children and adults.

        To learn about vitamin D and asthma take a look at our patient friendly health summary:
        http://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/asthma/

        How much vitamin D to take?

        The Vitamin D Council recommends that healthy children should take 1,000 IU (25µg) of vitamin D a day for every 25 lbs (11kg) of their weight. So for example, if your child weighs 50lbs (22kg), he or she should take 2,000 IU (50µg) of vitamin D. This amount is higher than has been used in research studies with children with asthma. So it isn’t known if this amount is helpful for children with asthma, though it is unlikely to do any harm.

        For adults, the Vitamin D Council recommends taking 5,000 IU (125µg) of vitamin D a day. This amount hasn’t been tested on adults with asthma, though taking up to 10,000 IU (250µg) of vitamin D a day is unlikely to do any harm.

        For pregnant mothers, the Vitamin D Council recommends 6,000 IU (150µg) of vitamin D a day. How this affects the chances of your child getting asthma later in life isn’t known.

        Reverse asthma naturally

        http://www.naturalnews.com/033531_asthma_cures.html


    • Astmako ?

      kokeile, jos terveys:lle

      Aivan aluksi. Anteeksi, mutta kaikki extremisti- ja tai lahkotyyppinen elämän ja maailman karikatyrisointi on melkoisen vastenmielistä, riippumatta minkä lipun alla sitä kulloinkin harrastetaan.

      Vaikkapa ympäristöaktiivisuus on erityisen hyvä asia sinänsä, mutta sen piirissä esiintyvä extremistisyys vain riskeeraa kääntyä sitä itseään vastaan.

      Sama tilanne terveyteen, ruokavalioon ja lääkinnälliseen hoitamiseen liittyen.

      Maltillisuus, objektiiviyys ja nyanssi olisi tervetullutta.

      Leimaat musta-valkoisesti lääketeollisuuden ahneeksi ja vain taloudellisesta tuottavuudesta kiinnostuneeksi.

      Mitä tapahtuisi jos kaikki lääkket vedettäisiin pois markkinoilta ja läketeollisuus lakkautettaisiin?

      Mikä mailmassa etenee ja kehityy ilman rahaa? Mistä raha syntyy jotta voidaan tuottaa jotakin, olkoon se sitten vaikkapa terveuspalveluita? Edes hyväntekeväisyys ei onnistu ilman taloudellisia varoja, ilman rahaa.

      Pitää kuitenkin paikkansa, että lääketeollisuudella on myös sen pimeä ja hyvin moraalotonkin / raadollinnekin puolensa, valitettavasti. Samaan aikana se on saanut myös paljon hyvää ikaa ja pelastanut, sekä pidentänyt loputtoman ihmisjoukon elämää.

      Elämässa objektiivinen selektiivisyys ja tasapainoisuus valinnoissaan on hyväksi extremistisyyden sijaan.

      Siitä olen samaa mieltä, että terve kriittisyys ja asioihin perehtyminen elämässä laajeminkin on suotavaa.

      - - ->

      Sitten osin off-topicin jälkeen lähemmäksi itse asiaa.

      Tuo D-vitamiini on itselläni ollut jo hyvän aika säännöllisesti hoidossa. Otan suurempia kerta-annoksia kerran kahdessa kuukaudessa (kesäisin mahdollisesti hieman harventaen), puhdas cholecalciferol ilman extroja, kapsulin pää poikki ja aine lasiin.

      >>Itse kärsin astmasta vuosia, jonka aiheutti ilmeisesti paksusuolen krooninen tulehdus, jonka piti mitä ilmeisemmin kroonisena gluteiinipitoinen ruokavalio. ...

      Olen tietoinen muutamista tapauksista, kuten avauksessa mainitsin, joissa tuo mainitsemasi gluteenin rajoittaminen tai liki eliminoiminen ovat auttaneet astmatyyppisissä ongelmissa.

      Muta se on tapauskohtaista ja aivan ensin tulee koettaa kartoittaa astmatyppisten oireiden takana olevia syitä, sillä niitä on potentiaalisti lukuisia ja toisinaan - usein yhdistelmä-syistä johtuvia.

      Poikkesin juuri yleislääkärillä, joka kuunteli myös hengitystä ja totesi keuhkojen / rakkuloiden olevan melko ärtyneessä ja herkästi reagoivassa tilassa ja tuottavan limaa puolustusrekationa ärsykkeisiin.

      Sain häneltä yhteystiedot eräälle allergia-keuhkolääkärille, joka tekee laajempia syiden kartoituksia, allergiat, ruokavalio, ulkoiset tekijät jne. ja pyrkii eliminoimaan syitä yksi kerrallaan päästäkseen lähemmäksi syiden syntyjuuria. Ruokavaliokin tulee samalla lähempään tarkasteluun. Katson seuravaksi tuon kortin.

      Tavoitteena jos mahdollista voida karsia tai minimoida ongelman todelliset syyt pelkän lääkityksen sijaan. Osaa syistä ei voi välttää kuten eri allergioita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe