tutin käyttö

parempi äiti

Ottakaa oikeesti se tutti pois 6kk vanhoilta. Näyttää ihan hölmöltä kun niin isolla on vielä tutti suussa. Ja vielä hirveemmältä näyttää pari vuotias, joka syö tuttia!!

Samoin pistäkää ne vuoden ikäiset kaupassa istumaan jo kärryn penkille, eikä koppaan. Kolmi vuotiaiden pitäis jaksaa jo kävellä itse.

Miksi ylipäätään aikuiset ostaa pilttiä yli vuosikkaille? Niidenhän pitäis saada jo ihan sitä samaa mitä aikuisetkin. Ja junior maito. Miksi ostatte litrahinnaltaan 3x kalliimpaa maitoa kun tavallistakin voi juoda jo.

9

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paras äiti.

      Önnönnöö, jäkäjäkäjäkä?

      Helpottiks avautumises edes oloa?

    • Mies_44v.

      Mä ostan pilttisoseita itsellenikin välipalaksi.

    • sydän+sivistys

      Millä lailla perustelet olevasi ns parempi äiti? Sun henkinen taso ei ainakaan vaikuta siltä että olisit mitenkään parempi...

    • Ei äiti

      Provohan tuo, ei sillä, itse jokseenkin samoilla linjoilla. Varsinkin yli 2-v tutinkäytön suhteen. Onnea vaan vinoista hampaista ja puhevioista. Pelkkää laiskuutta. Samoin Piltit ja muut valmisruuat. Totta joo, että niitä aikuisetkin syövät välipalana, mutta lapsille jatkuvasti syötettynä kertovat vain laiskuudesta ja uusavuttomuudesta.

      • ollaanpas nyt...

        Jos sitä tuttia käytetään vain satunnaisesti (esim. unille käytäessä), niin ei todellakaan hampaat mene vinoon, vaikka lapsi olisikin jo yli kaksivuotias. Eri asia tietysti, jos tutti on jatkuvassa käytössä. Puolivuotiaalta ei nyt missään nimessä kannata tuttia ottaa pois, jos hän sitä käyttää, sen ikäisellä lapsella on vielä iso imemisen tarve. Ja huom. oma lapseni jätti ihan itse tutin pois yksivuotiaana, joten ei ole oma lehmä ojassa, että jotenkin sen takia puolustelisin parivuotiaiden tutin käyttöä. Pilttejäkään meillä ei ole syöty koskaan, mutta eipä se aiheuta minulle mitään tarvetta moittia niitä, jotka niitä lapsilleen antavat. Kyllä sitä huonompaakin ravintoa lapselleen voisi antaa. Jännä, miten joillakin on niin valtava tarve arvostella muita ja pönkittää sillä omaa itsetuntoa.


      • Kuitenkin..

        6kk on täysin eri asia kuin 2v.


    • ...

      Ihan surkea äiti olet noine mielippiteinesi. Sääliksi käy lapsiasi, jos sinulla niitä edes on. Taidat kirjoitella kiven sisältä?

      Kyllä peukalo lapsen suussa näyttää paaaaaaljon hölmömmältä kuin tutti ja tutista on myös helpompi päästä eroon vaikka vasta sitten 2-vuotiaana.

      Ei tavallisen kokoinen 1-vuotias mihinkään koppaan mahdu ja jos lapsi on pienikokoinen istukoon kopassa. Ei siinä ole ikärajaa ainoastaan painoraja.
      Kaksivuotiaat jaksavat kävellä jo itse, että tuossakin olit sitten väärässä.

      Minä ostan pilttiä lapsilleni luonnonjugurtin joukkoon ja hui kauhistus, he ovat jo koulussa! Meillä ei ole koskaan juotu erikoismaitoja, koska tavallinen homogenoimaton maito on paljon terveellisempää, kuin elintarviketeollisuuden pilaamat vitaminoidut myrkkymaidot.

      Mikä sinun ongelmasi on? Taidat olla köyhä sekä aineellisesti että henkisesti.

    • Äitykkäinen34

      Niin... Ei yllätä yhtään, että aloittaja on saanut miinuksia. Kyllähän aloitus varmasti joitakin ärsyttää. Itse olen hyvinkin samaa mieltä aloittajan kanssa.

      Kaksivuotias ei tarvitse tuttia. Ei edes nukkumaan mennessä!
      Puolivuotiaskaan ei tarvitse tuttia. Itseasiassa vauva pärjää aina ilman tuttia, jos tarve vaatii, mutta toki se helpottaa oikean ruokarytmin löytymistä alle puolivuotiaalle, kun ei pidä tissiä huvituttina. Kun siirrytään syömään aterioiden mukaan (eli aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala), eikä lipitetä maitoakaan miten sattuu vaan aterioiden yhteydessä, niin kyllä tutistakin jo irrotetaan. Kun luopuu 6-10kk iässä tutista, yöunetkin ovat yleensä vähemmän katkonaisia.

      Ja paremminhan se taapero maailmaa katselee siinä istuinosassa kuin kaukalossa. Joissakin kaupoissa kaukalokärryjä on hyvin rajoitetusti, joten kun lapsi oppii istumaan, niin säästetään ne kaukalot niitä oikeasti tarvitseville, jookos..

      Autokärryssä itse kuskaan vanhempaakin lasta. Minulla on 2v ja 5v, jotka isommassa kaupassa sitten vuorottelevat, kumpi saa ohjata. Mutta pienemmässä kaupassa kävelevät kyllä kauppareissun läpi. Ei 2v enää halua edes siihen istuinosaan, muuta kuin satunnaisesti.

      Purkkiruuat ei varsinaisesti ole epäterveellisiä, kun niissä ei ole samalla tavalla lisäaineita kuin eineksissä. Joten ennemmin niitä purkkiruokia kuin eineksiä. Mutta melko huonolle ruokakulttuurille ja rajoittunelle makuelämyksille lapset kasvattaa, jos niitä syötetään muutenkin kuin poikkeustilanteissa.

      Täällä parjataan siitä, miksi arvostellaan muita... Tämä on kuitenkin keskustelupalsta, jossa omat mielipiteensä saa ja pitääkin tuoda julki. En toki halua ketään loukata, mutta hyvä jos onnistun ujuttamaan jonkin pienen siemenen siitä, että asioita voi tiedostaa uudelta näkökannalta, eikä laiskistua omiin kaavoihin selittelemään, miksi meidän "Maija ja Mikko" syövät tuttia ja purkkiruokaa.

      • ollaanpas nyt...

        Keskustelussa ja omissa mielipiteissä ei ole mitään pahaa, mutta siinä vaiheessa, kun purkkiruokien antajia haukutaan laiskoiksi ja uusavuttomiksi, ei siinä varmaan ole tarkoituksena saada toiselle uutta näkökantaa, vaan ainoastaan ärsyttää toista ja pönkittää omaa paremmuutta. Asiat voi ilmaista niin monella tavalla.

        Ja kuten jo tuolla aiemmin sanoin, puolivuotiaalla on vielä iso imemisen tarve ja hänen pääasiallinen ravintonsa tulisi edelleen olla maito (varsinkin, jos täysimettää sen puoli vuotta), joten jos hänellä tutti on käytössä, niin ei sitä todellakaan tarvitse siinä vaiheessa pois heittää, kun aletaan vasta maistelemaan kiinteitä ruokia. Tutista ei ole haittaa (paitsi jos nyt epäilee sen huonontavan niitä yöunia ja välttämättä haluaa kokeilla ilman) ja suurin osa hammaslääkäreistäkin suosittelee luopumaan siitä mieluummin lähempänä kahta kuin yhtä ikävuotta. Liian aikainen tutista luopuminen altistaa sille, että lapsi alkaakin käyttämään peukaloa tuttina ja siitä vieroittaminen onkin sitten jo mutkikkaampi juttu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      2189
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1802
    3. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1173
    4. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1172
    5. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      359
      1166
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      57
      912
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      859
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      817
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      239
      755
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      369
      747
    Aihe