Vepsäläisen huijaussohva, EI nahkaa EI kotimainen

sisustaja sanna

Vepsäläisen mainostama kotimainen nahkainen 995,- hintainen nousukausisohva on pelkkää huijausta!
Sohva onkin Pohjanmaan Kalusteen VIRON tehtaalla tehty ja taustat KEINONAHKAA! Vaikka mainoksessa selvästi sanottiin kotimainen nahkasohva. Voi - miten alas Vepsäläinen oikein vajoaa?

43

3326

  Vastaukset

  • SAMA MENO JATKUU: uusimmassa mainoslehtisessään Vepsäläinen mainostaa edelleen tätä samaa sohvaa väärin tiedoin!! Muka nahkaa ja muka kotimainen. Täähän on huijausta...

  • Minun kodissani on kaikki Artekkia. Valmistusmaa ei kiinnosta "puupenninvertaa",mutta kestävyys kyllä.

   Sohva, Tarjoiluvaunu, Keittiön pöytä remmituolit, Ritiläpenkit ja jopa lasten syöttötuoli ovat noin 30 vuoden ikäisiä.

   Hankittu pikkuhiljaa varojen mukaan,ensimmäinen vuonna 1971.

   • Tulit vaan elvistelmään tänne Artekkiesi kanssa. Kirjoituksesi ei sivua alkuperäistä aihetta mitenkään.


   • Kellastunut koivu ei kuulu suosikkeihini, mutta muuten koko huusholli Artekin ja Marimekon tuotteilla sisustettuna oli vanhaan "hyvään" aikaan minun ja monen muun unelma. Rahani eivät koskaan riittäneet sen toteuttamiseen, vaikka kerran melkein ostin ritiläpenkin minäkin. Nyt vuokra-asuntomme sisustus on kotoista kirppis-tyyliä: vanhat tuunatut täyspuuhuonekalut jne.


   • Sirkka Gay kirjoitti:

    Tulit vaan elvistelmään tänne Artekkiesi kanssa. Kirjoituksesi ei sivua alkuperäistä aihetta mitenkään.

    Kateellisen puhetta.


  • Paljolla myyt?

  • Onko sen sohvan nimi "Nousukausi"? Jos on, se selittää kaiken eli menestyksen huumassa kaikki MELKEIN AITO kelpaa.

   Ehdotan sohvan uudeksi nimeksi MAKS = melkein aitonahkainen kotimainen sohva.

   Ritiläpenkki meni jo.

  • Jep! Vepsän mainos tosiaan tuli meillekin ja löytyihän tämä sieltä: NOUSUKAUSISOHVA nimeltään :O) hinta 995 ja selvästi lukee kotimainen, nahkainen valkoinen ja musta. Menkää nyt ihmeessä joku katsomaan tätä komistusta, tivatkaa alkuperää ja tuntekaa käteenne kunnon vinyylitaustat.
   Jos tuo ei oo harhaanjohtavaa mainontaa nii mikä sitten on !!

  • Asiasta moottorisahaan:

   edes Pohjanmaan Kaluste itse ei kerro sohviensa vamistuspaikkaa netissä tai esitteissään. Luodaan vain mielikuvia pohjanmaalaisesta käsityöperinteestä. Vain myyjältä tiukasti kyselemällä voi saada vastauksia valmistuspaikasta ja materiaaleista.

  • Pohjanmaan Kaluste on aloittanut irtisanomiset Pohjanmaan tehtaalla Kurikassa. Saa nähdä koska koko valmistus siirtyy Antslaan etelä Viroon.
   Valmistus Suomessa on jo pitkään ollut pelkkää silmän lumetta tai vain sen vihoviimeisen verhoiluvaiheen tekoa ja paketointia.

  • Vepsäläinen väittää olevansa designliike ja se on aivan huuhaata. Pohjanmaankalusteen kotimaisuus on ilmeisesti valhetta ja design kopiota.
   Esimerkiksi Kaanin tuolin kopio on usein Pohjanmaan kalusteen valmistama. Vepsäläinen myy muitakin kyseisen tuolin kopioita mm. Pedron, (niin sanotusti Tapio Anttilan suunnittelma) Sen jälkeen kun Vepsäläinen aloitti kopiotuotteiden myynnin, minä lopetin asiakkuuden. Että tälläistä on kotimaisuus ja design.
   Kun tässä viestiketjussa on kerrottu omasta sisustuksesta, julkistan minäkin.
   Kotonani on kaikkea suunnittelijan kotimaasta välittämättä. Ainoatakaan kopioesinettä EI ole.
   Eli kotonani on edustettuna Artek (Aalto, Leiviskä, Tapiovaara), Kaani (Niinikorpi), Saarinen, Volther, Wegner, Romero jne.

   • Kaania nyt ei mitenkään voi pitää designina. Se että Kaanin tuoli lopetettiin, johtui runsaasta valitustulvasta ja Pedro teki vastaavan, mutta huomattavasti kestävämmän.
    Siinä Kaanin tuolissa selkänojan pahvi painui kasaan. Pedron tuolissa se on faneria ( siis kankaan alla ). Ja ihan oikeasti Vepsäläinen on ainoa huonekaluketju, joka ei myy kopioita.


  • kopiodesignerit on syvältä

  • tää Pohjanmaan Kalustehan ei tee eikä markkinoi kuin kopioita. Ruokapöydät ja tuolit tulee myös Virosta. Pohjalaisuudella johdetaan harhaa

  • Pohjanmaan kaluste valmistaa sohvia Suomessa sekä Virossa.

   Jos haluaa mallin mikä suurimmaksi osaksi valmistetaan Virossa saa 15% lisähintaan tuotteen Kurikan tehtaan valmistamana eli avainlippuna.

   Harva sitä on silti valmis maksamaan....

  • Täh! Sohvasta tulee kotimainen kun siihen niitataan kiinni Virossa leikattu ja ommeltu päällinen Pohojanmaan Kurikassa. Samate rungot ja pehmusteet tulee Virosta. Mut jos se ei ketää kiinnosta? Valtatiellä 3 ajaa monta rekkaa joissa Viron kilvet ja POHJANMAAN tarrat kyljessä. Se on aitoa kotimaista se

  • Ei vaan se valmistetaan alusta lähtien Kurikassa. Myös nahat leikaten ja täytteet pakaten.

   Googleta sana "avainlippu" jospa se auttaisi

  • Ennen Vepsäläinen oli arvostettu design myymälä. Kun siellä on tuollaisia Pohjanmaankalusteen tapaisia yrityksiä, se ei eroa mitenkään Maskusta.
   Kuinka monta hienoa kotimaista design merkkiä on lopettanut yhteistyön Vepsäläisen kanssa?

  • Onhan se Pohjanmaankaluste aitoa deesikniä.........ja sopii hyvin yhteen Vepsäläisen kanssa......kuin kaks marjaa lehmänläjässä......

  • Siis täh! POHJANMAAN KALUSTE Vepsäläisellä, EI OO TODELLISTA, siis ei enää mitään tasoa??

  • Kävin hiljattain huonekalukaupassa jossa kovasti yritettiin myydä pohjanmaalaisia sohvia heppoisin epätarkoin tiedoin,mm kangasmallien hintoja ei kerrottu,ei ollut näyttää sohvasta kuvaa ja tehtaan nimikään ei oikein selvinnyt. Netistä ei löytynyt kuvaa esitellystä, mitatkin heittää vähän.Enpä mennyt lankaan.Tilaamatta jäi. Niljakasta toimintaa. Hyvä tietää että tuollainen myyntitapa on yleistä. oletteko kuulleet myyjältä: Minulla on kotona samanlainen?Huvittavaa kuinka hölmöinä asiakkaita pidetään.

  • Ellen väärin nähnyt niin myös SKANNO ja INNO siirtäneen tuotannon Viroon.Eli Suomi liputukset syrjään näiltä ja omalta osaltani poikotoin ko.yritysten tuotteita.
   Laatu ei ole sama kuin täällä tehdyissä ja työpaikat menneet samalla täältä.
   Kyllä skannokin mainosti kuinka uusi toimitusjohtaja palkattiin mutta ei sanallakaan kerrottu kuinka paljon tuotannosta tehdäänkään ulkomailla.

  • Ei nämä suomalaiset kaupat taida elää enää millään muualla kuin että
   tuotanto on ulkomailla, ei omaa varastoa missään nimessä, jotenkin pitää
   verotusta kiertää että pärjää edes jollainlailla.

   Anttila ei pärjää enää koska nettikauppa syö työpaikat ja sen tuoma kilpailu.

   Siinä on monilla suomalaisilla työpaikat katkolla 10 vuoden sisällä eikä
   millään voi löytyä uusia työpaikkoja ellei jotain ihan ihmeellistä tapahdu.
   NYT SIIS kannattaa tehdä jo ratkaisut, hankkia uusi ammatti, koulutus mahdollisesti ettei tule yllätyksenä sitten muutokset, alan valinta siis siten
   että siihen ei vaikuta nettikaupat ja kilpailut kovin paljoa.

   Ikävää että homma menee huijaamiseksi, kaikki keinot
   varmaan käytetään hyväksi, huonekaluja alkaa olla netin kautta ostettavissa
   jo monesta paikkaa jotka ei ole mitään suomalaisia kauppoja.
   Ajan kysymys vain koska ne lyö lopullisesti läpi ja loppuu suomalaisten
   huonekalukauppojen taru.

   Maksat keinonahassa kuitenkin jonkun työpaikan, tosin myös virolaisia työpaikkojakin..

  • Pohjanmaan Kaluste ei ole muuta halpoja kopioita tekevä lafka. Ihan sama tehdäänkö ne Virossa vai Puolassa tai niitataanko Kurikassa vain verhoilu sekä avainlippu muualta tulleisiin osiin. Torttu ei muutu leivokseksi vaikka sitä kuinka kääntäisi.

  • No paljon on sohvatietäjiä täällä... Hyviä vinkkejä kaivataan mistä seuraava sohva. Edellinen kun oli niin hyvälaatuinen että kestänyt nyt 25 vuotta, kissat ja lapset, jatkuvan makoilun, jopa nukkumisen. Saakohan sellaista enää mistään? Kallishan se oli silloin nuorelle parille, mutta siitäpä opin että laadusta kannattaa maksaa. Kyseessä oli siis tumman luumun värinen nahkasohva, kulmasellainen, ja suuri.
   Nyt haluaisin hiukan pienemmän ja kauniin punaisen, mieluummin tummanpunaisen kuin kirkkaan, ja mieluiten nahkaa, kuitenkin mielellään divaani- tai kulmasohvan. Maskulla on yksi punainen, mutta se oli vähän - no - öykkärimäisen oloinen. Baarikaappi sohvan kulmassa äkötti.
   Onko kellään kokemusta Chesterfieldistä? Pitänee mennä koeistumaan, koska selkänoja näyttää aika matalalta.
   Muita punaisia sohvia Suomessa? Huonosti löytyi netin valikoimista.
   Valmistusmaalla tms. ei väliä, laatu on tärkeä. Monessa asiassa laatua löytyykin muualta kuin kotimaasta.

   • Herranjumala! Kaikki sohvathan saa punaisella nahalla kun tilaa punaisella nahalla. Älä tuijota sitä väriä vaan valitse ensin malli ja pyydä sitten myyjältä nahkavärimallit ja ota siitä punainen ja sano "tällä".


  • "Sohva haaveissa":

   Sohvamalli eli istuttavuus sekä ominaisuudet ovat tärkeintä uutta kalustetta hakiessa.

   Verhoiluvaihtoehtoja on satoja ainakin suurimmilla valmistajilla kuten edellämainitulla Pohjanmaan kalusteella joten se on todennäköisesti pienin murhe asiassa.

   Joten jos tykkäsit siitä öykkärimäisestä sohvasta niin saat todennäköisesti sitä muullakin kokoonpanolla tai vaihtoehtoisesti punaisen nahan johonkin toiseen sohvaan.

  • Hyvä idea, helposti tulee etsittyä vain valmista. Eli siis se oli nastaa että ehkä kannattaakin hakea sopiva malli ja sitten yrittää saada siihen hyvä ja mieluinen päällinen. Oma selkävika rajoittaa matalista sohvista nousemista joten koeistunto on tärkeä.
   Edellisessä sohvassa eli siis nykyisessä on hyvä puurunko. Olemme jopa ajatelleet sen uudelleen verhoiluttamista. Sen nahka on paikoin kulahtanut, tereet on menneet rikki ja ne kissan kynnen jäljet on nyt lopullisesti läpi asti auki.
   Yksi sohvakauppias vaan kertoi, että nykyiset nahkalaadut ei enää kestä sitä mitä 25 vuotta sitten valmistetut kesti.

  • Ei löydy Vepsäläiseltä laadukasta designia enää. Pohjanmaan-sohvia siellä on että silleen. Maskusta saa halvemmalla samat tavarat tai laadukkaammat

  • Mistä saa ostaa suomalaista designia joka on tehtykin Suomessa?

   • Vepsäläiseltä. Tosin suomainen design nyt on aika vaatimatonta esim Tanskalaiseen verrattuna. Suomessa tärkeimmät ovat Tapiovaara, Aalto, Saarinen, Koskinen, Blomstedt.


  • Vepsäläinen: Adea, Interface.
   HT Collection taitaa olla Iskussa nykyään, tiedä sitten onko laatu laskenut

   • Ostin Vepsäläiseltä 2011 kesällä SITS COLORADO sohvan. Heittotyynyt joita sohvassa oli 8 kappaletta ovat kolmessa vuodessa ratkenneet saumoista (enää kaksi ehjää jäljellä!) Otin myymälään yhteyttä mutta heidän mielipiteensä oli että sohva on jo NIIN VANHA että takuu ei ole voimassa!!! Sohva maksoi kaksi tonnia ja kesti kolme vuotta!!! Olen tosi yllättynyt ja takuulla kierrän kaupan kaukaa jatkossa. Onneksi netistä saa hyvää valikoimaa desing kalusteita.


  • minä tarkoitin designia enkä noita sohvanrumiluksia
   minusta noilla kolmella ei ole mitään omaperäistä

  • ziisus!!! myykö Vepsäläinen Pohjanmaan Kalustetta? eihän siinä ole mitään järkeä. kyl joku taso pitäis olla

  • No kai se on aika varma merkki että menee huonosti kun on vepsäläisiä ja iskuja laitettu saman katon alle.Siellä sulassa sovussa saman katon alla,entiset kilpailijat.vepsäläisellä myymälät vähenee,se on varma.onhan siellä ennenkin myyty kaikkea ei-designia,bo conceptr on surkeaa laatua ja mitä näitä niillä onkaan nämä uusimmat tulokkaat

   • Miksi Vepsäläisen myymälät vähenee, en ihan ymmärtänyt?


  • Reclinerien mekanismit tulee Kiinasta, ei ihme että on vain vuoden takuu, jalkatuen metalliosa on ns patarautaa, pehmeää ja murtuu käytössä. Reklamaatioihin vaikea saada vastausta ja kun tulee, se on ylimielistä ja asiakasta halveksuvaa, palaute tuotteista ja laadunvalvonta ei kiinnosta yritystä yhtään. Ratsastaa kotimaisuudella ja tuotteet ylihinnoiteltuja, ei voi suositella.

  • No nyt on kyllä pikkuisen paksua puhetta. En tiedä mitä desing-ihmisiä tämäkin keskustelu sisällään pitää mutta Vepsäläinenhän on ainoa joka myy aitoja huonekaluja ja antaa niille myös takuun. Aivan varmasti saat reklamaatiosi perille jos siihen aihetta on. Itse olen ostanut huonekaluja Vepsäläiseltä ja en voi muuta todeta kuin että hyviä ovat. Ja mitä tulee asennuspalveluun, suhteellisen pienellä pääsee kun ammattilaiset saapuvat huonekalujen kanssa ja laittavat ne kasaan juuri siihen ja juuri niin kuin on itse ajatellut. Ei tosiaankaan mitään valittamista.

  • Pohjammaan kalusten tehas Virossa on lottovoitto Antslalle

  • Onko kukaan valmis maksamaan, jos puuseppä tekee piirustustesi mukaan? Semmosiin en oo edes antanut tarjousta, kun on lehdestä leikattu design tuote (ilman mittoja) ja vaan kysytään paljonko maksais? Hah, kuvitellaan design tuoteen saatavan halvemmalla, kun suomalainen puuseppä tekee käsityönä yhden kappaleen. Sen verran rehtiyttä, etten ala toisten tuotteita kopioimaan. Mistä puusepän tuotteesta on tarvetta; ideoita kaivataan. Vain jonkinlaista sarjatuotantoa tekemällä voi tehdä kalusteita, joissa hinta ei kipua yli ostorajan.
   Onko peilipöydät in? Laadukkaat tietsikkapöydät? Mitä ominaisuuksia ko. tuotteissa arvostaisitte ja mihin hintaan ostaisitte... siis massiivipuuta, joka kestää sukupolvelta toiselle... eikä mitään vaneria / lastulevyä :)

  • Pohojammaan kaluste ylypiästi virolaanen firma

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   60
   3400
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   214
   1599