MAC - osoitteen jäljitys

Jokaisella verkkoon liitetyllä tietokoneella on IP - osoitteen lisäksi MAC - osoite. Se kertoo koneen fyysisestä sijainnista. Onko osoitteen perusteella mahdollista jäljittää koneen käyttäjä maantieteellisesti ja tarkasti?

12

2331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joutujantiekuutg

      Toi MAC -osoite taitaa olla lähinnä ADSL -modeemissa oleva, mikä näkyy ISP:lle joka antaa sulle IP:n.

      Jos on esim. ADSL -modeemi--->reititin--->tietokoneet, niin ei pitäis nähdä ellei käyttöjärjestelmä sitä kerro ulos jollekkin.

      Olen joskus fundeerannut että josko tuo IPV6 osais jotenkin jäljittää modeemien takaa. Ehkä, ehkä ei.

      • joutujantiekuutg

        Toisaalta taas moni palveluntarjoaja ei vielä taida tukea tuota IPv6:sta.

        Ja tuleekin mieleen että jos omalla koneella on IPv6 päällä, joka on mikkosoftassa ja linuxissa (useimmissa distroissa) oletuksena, että miten se vaikuttaa tuohon.


    • Mulla on käytössä toisinaan oma reititin,jonka kautta hoidan yhteydet, ainakin pelikonsolini MAC - osoite on saatavilla avoimesti, ja kyllä sen tietokoneestakin saa ulos kaivettua. Sitä vaan aloin pohtimaan, kuinka pitäisi suhtautua avoimeen tietoon oman turvallisuuden suhteen.

    • säätäjä...

      Itse olen vaihtanut verkkokortin MAC osoitteen ihan miksi hyvänsä.
      Kun jotkut palvelut ei anna käyttää kuin pari kertaa samaa MAC osoitetta mutta kun
      .MAC osoitteen vaihtaa verkkokortiin niin aina saa uuden IP osoitteen.
      Ja näin voi hujjata palveluja. Koska palveluen tarjooja eli operaattori antaa
      uuden IP:n MAC ositteen perusteella.

      Windossissa voi verkkokortin MAC ositteen vaihtaa ihan käyttöjärjestelmässä
      ihan verkkoasetuksissa.

      Ei sitä sinun siaintisia saa kukaan selville kuin kaupungin tarkuudella.

      • Anonyymi

        "Windossissa voi verkkokortin MAC ositteen vaihtaa ihan käyttöjärjestelmässä
        ihan verkkoasetuksissa."

        Miten tuo onnistuu windows 10:ssä ?


      • Anonyymi

        IP osoitteen perustella paikannetaan melko tarkasti nykypäivänä. Ihan muutaman sadan metrin tarkkuudella.


    • Anonyymi

      Eiköhän ulospäin näy vain reitittimen MAC -osoite. Ja jos käytät VPN palvelua eli siirrät itsesi jonkun toisen reitittimen taakse, en uskoisi enää oman reitittimesi MAC -osoitteen näkyvän.

      Tämän voit tarkistaa esim. Googlettamalla "Whats My IP address location".

      Jos olet siirtänyt oman Ip-osoitteesi vaikkapa Australiaan, siellä näkyy vain sinun Australian osoitteesi. Kuka sillä mitään tekee, kun kuitenkin asut Suomessa.

    • Anonyymi

      Itselläni oli Elisan mobiililiittymä, eli mobiilireititin jonka kautta yhteys internettiin luodaan. Sitä kautta myös on tuo Elisa- viihdepakettikin. Ja kyllä siinäkin näkyy tuo MAC- osoite.
      Välillä mennessäni tv:ssä YouTubeen - en siis kirjautuneena, niin tv- ruudussa näkyi kolme harmaana olevaa tiliä, eli ikään kuin nämä kolme henkilöä olisivat sisäänkirjautuneena tekevision kautta sovellukseen.
      . Sitten kun nollaan sovelluksen, nämä kolme erillistä - ilmeisesti Googlen salasanalla kirjautunutta- häipyvät näkyvistä.
      Itse en todellakaan koskaan ole kirjautunut äly- tv:n sovelluksiin Google tililläni, sine en kirjoita ainuttakaan salasanaa. En todellakaan mihinkään äly- tv: hen!
      En myöskään MTV3 Areenaan pääse mitään katsomaan, koska en kirjaudu mihinkään " jaettuihin laitteisiin tai verkkoihin"
      Taannoin vuosia sitten juuri tuohon kotiverkkoon, jota siis taloyhtiö tarjosi sen kuparijohtonsa kautta, oli tuntematon taho päässyt käsiksi henkilökohtaiseen kotiverkkooni eli verkko oli hakkeroitu ja tv: hän oli myös tuossa verkossa, siihen liittyneenä koska verkon kautta katsoin elisa- viihdettä ja käytin siis internettiä.
      . Yritin selittää asiaa elisan operaattoreille, ihan yhtä tyhjän kanssa, haista paska- oli meininiki, ei edes uskottu, vaikka elisan " omaguru" oli käynyt ja nähnyt kannettavaltani että, juu siellähän se outo ylimääräinen oman verkkoni käyttäjä löytyi. Olin siis jakanut internet- yhteyteni täysin tuntemattoman ihmisen kanssa! Joka ilm.asui samassa taloyhtiössä?
      Vaikka operaattorin laitteet modeemit ja muut, vaihtuivat siti tv pysyi samana juuri se äly- tv jolla pääsee ilman operaattoriakin operaattoriakin internettiin ja samat IP - osoitteet säilyivät kaikesta huolimatta. Tv: tä ei oltu vuosikausiin päivitetty, ei tietoturvankaan osalta tai ohjelmistopäivitysten osalta. Kaikki toimi operaattorin tarjoaman digiboxin ja reitittimimen kautta.
      Luulsi että järkevintä olisi ollut nollata kaikki asetukset tv: ssäkin, mutta. Ei . Sitä ei yksinkertaisesti pystynyt tekemään. Myöskän tv: n omat sovellukset eivät päivittyneet, vaikka oli äly- tv. Ei tietoturvaa, ei mitään.
      Kyn laittoi tv: n kaukosäätimella WI- FI DIRECT päälle, siellä näkyi ja näkyy edelleen muiden laitteita toki yhteyden katkaisseena, mutta mistä helvetistä minä tiedän missä vaiheessa laiteyhteydet katkaistaan, vasta siinäkö vaiheessa kun laiteyhteydet tulee näkyviin vai katkaiseeko elisa ne automaattisesti jos ylimääräisiä laitteita ilmaantuu? Mistä Elisa tietää kenen ne ovat? Voihan liittymän haltijalla olla vaikka kolme eri tv: tä kotonaan? Kaikki muka omia.
      Selvää on se, että omien kannettavan tietokoneen jne. päivittäminen oli tuonut lisäjuttuja myös niihin laitteisiin. Laitteet aukeaa itsekseen, bluetthoot meni itsekseen päälle ja muuta mukavaa on tapahtunut.
      Myös naapureiden äly- tv: t voidan hakkeroida ja liittää omiin verkkoon lisälaitteiksi? Kuka sitä kontrolloi, ei kukaan?
      Mihinkään ei kuitenkaan saanut elisalta vastausta, haista paska- yritys joka sallii hakkeroinin verkoissaan ja taitaa siihen verkkoon olla pesiytynyt myös troijalainen, operaattorin ikuiseksi riesaksi . Paikkaa vaihtaen ja piilotellen verkon uumenissa ikuisuuksiin asti saastuttaen lopulta koko verkon.
      Jossain vaiheessa koin vainoharhaisuuden suhteen huipun- ja tuli mielikuva siitä, , että osa Saunalahden puljusta oli rikollisten hallussa. Heh.. osa siitä, jossain pimeän verkon puolella , eli TOR- verkossa toimii Saunalahti- jengi.
      Juu, pitää nennä ottamaan taas se pilleri..😆

      • Anonyymi

        Tuossa sinun mobiilireitittimessä ei varmaankaan ole NAT -mahdollisuutta.

        Normaalissa reitittimessä yleensä on NAT ja se reitittää ulkoa tulevan verkon sinun aliverkkoosi, jossa voi enimmillään olla 255 käyttäjää. Siis jos reititin on reitittävässä tilassa. Reititin jakaa liikenteen aliverkon MAC osoitteiden perusteella. Ulospäin näkyy vain reitittimen MAC.

        Jos taas reittimesi on siltaavassa tilassa, mahdollisia käyttäjiä on enintään se määrä, mikä palveluntarjoajan sopimuksessa lukee. Yleensä se on viisi.

        Mobiilireitittimessä on oman kokemukseni mukaan vain yksi mahdollinen käyttäjä, ei muita. Siten sieltä näkyy ainakin reitittimesi MAC, mutta saattaa näkyä myös oman tietokoneesi MAC (tämä ei ole varma tieto, mutta näin ajattelisin sen olevan)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa sinun mobiilireitittimessä ei varmaankaan ole NAT -mahdollisuutta.

        Normaalissa reitittimessä yleensä on NAT ja se reitittää ulkoa tulevan verkon sinun aliverkkoosi, jossa voi enimmillään olla 255 käyttäjää. Siis jos reititin on reitittävässä tilassa. Reititin jakaa liikenteen aliverkon MAC osoitteiden perusteella. Ulospäin näkyy vain reitittimen MAC.

        Jos taas reittimesi on siltaavassa tilassa, mahdollisia käyttäjiä on enintään se määrä, mikä palveluntarjoajan sopimuksessa lukee. Yleensä se on viisi.

        Mobiilireitittimessä on oman kokemukseni mukaan vain yksi mahdollinen käyttäjä, ei muita. Siten sieltä näkyy ainakin reitittimesi MAC, mutta saattaa näkyä myös oman tietokoneesi MAC (tämä ei ole varma tieto, mutta näin ajattelisin sen olevan)

        NAT reitittimeen voit yleensä myös määritellä sallitut MAC osoitteet. Yksikään muu MAC osoite ei silloin voi käyttää sinun reititintäsi.


    • Anonyymi

      Jokaisella laitteella on MAC osoite, puhelimilla, tietokoneilla, telkkareilla, jos niissä on verkkoyhteys.

    • Anonyymi

      Selvä, kiitän selvennyksestä 🙂hieman myöhään tulin lukemaan josko joku olisi kmmentoinut ja olihan näin, kiitos..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe