Vauva kiusaa kissaa

waa1

Meidän melkein 10 kk vanha vauva konttaa kissan perässä ja repii kissan turkkia ja häntää. Kissa on vielä siitä vähän "hölmö" kun ei tajua pysyä poissa vauvan lähettyviltä antaa vain itsensä rääkättäväksi. Miten kieltää vauvaa ettei olisi liian kovakourainen? Ymmärrän että on vielä niin pieni ettei tajua että kissaan voi sattua. Olen kyllä kieltänyt joka kerta ja näyttänyt esimerkkiä miten kissaa kohdellaan. Mites muilla?

13

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kapusha

      Meillä on koira tosin,mutta samanlaista se on ollut. Koirakin yhtä tyhmä eikä tajua mennä karkuun vaan asettaa ittensä oikeen tarjottimelle jos poika vähän repis ja retuuttais.
      Oon systemaattisesti vaan kieltänyt,mutta eipä tuo nyt hirveesti ole auttanut. Osaa kyllä nyt (1v) silittää koiraa nätistikkin mutta aika helposti menee vielä siihen repimiseen..
      Silittäkää kissaa yhdessä?:) Jos siitä oppis että nätisti silitetään eikä revitä?:)

    • ...

      Kyllä kissa jossain vaiheessa "kouluttaa" vauvaa sähisemällä, jollei nyt ole kyse ihan poikkeuksellisen hölmöstä kissasta.

    • waa1

      Siis kissa kyl sähisee vauvalle mut vauva ei näytä tajuavan sitä :D kerran on jopa läppässy vauvaa. Väsyttävää kokoajan vahtia ettei se taas ole sen kimpussa. Mutta pakko mikä pakko :)

      • Kapusha

        Meillä on koira pari kertaa murahtanut muksulle kun on ahistellut liikaa. Koiraakaan en halua sulkea yläkertaan koko päiväksi,kun kuitenkin lapsesta tykkää ja lapsi välillä liikaakin koirasta.
        En usko että eläin haluaa tahallaan satuttaa,mutta koiralla varoitus on murina ja kissalla se on sähiseminen ja näitähän pienet lapset ei tajua! Ja siitä seuraava on se pureminen/läppäseminen :(
        Uskon että teilläkin tuo tilanne helpottaa (valitettavasti :D) vasta ajan kanssa. Kuten jo aiemmin mainitsin niin meillä tuo 1vee välillä retuuttaa koiraa kun viimestä päivää ja idiootti koira ei tajua mennä karkuun.
        Ja oikea asenne sulla on siihen,että kissaa ei anneta pois! Jos kissa ei ole ikinä ollut vihamielinen lasta kohtaan niin kyllä se yhteiselo alkaa sujumaan! Kissa onneksi pääsee karkuun hyllyjen yms päälle ;D


    • No problem

      Meillä hankittiin kissa vasta sitten, kun lapsi meni kouluun.

    • waa1

      Ai ihan totta, no sepäs hyvä! Meillä nyt vain sattui olemaan kissa jo ennen vauvan syntymää.

      • No problem

        Kissa tarvitsee turvallisen ympäristön, se ei ole lelu. Joten lapsentekoa lykkäämään, kissalle uusi koti tai runnaavat taaperot ja kissa on pidettävä kokonaan erossa toisistaan.


    • 2+2

      Ja se ei selkeästi nyt enää onnistu, siis se että teillä on vielä kissa. Ajattele mitä voi tapahtua kun kissa läppäsee vauvaa, osuu esim. silmään......

      Eli kissalle uutta kotia etsimään.

      • typerää...

        Älä viitsi hölmöillä. Lemmikit eivät ole mitään leluja, joista hankkiudutaan eroon, kun vauva saapuu. Kyllä lapselle voi käydä vaikka mitä muuta todennäköisemmin, kuin että kissa raapaisee silmään. Jos kissa joskus antaa takaisin, se todennäköisesti läppää kevyesti, kun on kerran muutoinkin noin säyseä otus. Lemmikit ja lapset sopivat kyllä yhteen, jos ei nyt jotain pahaa allergiaa ilmene. Jatkuva "ajattele mitä lapselle voi käydä" -asenne ei johda muuhun kuin ylisuojeltuihin, arkoihin lapsiin.


    • puh3

      Meillä useampi kissa ja vauva, kummastakaan ei luovuta :) Nykyään on suorastaan hysteeristä suhtautumista milloin mihinkin. Kissat eivät koskaan ole olleet vauvaa kohtaan väkivaltaisia, eikä muuten meidän vanha koirakaan...enemmän olisin huolissani ylihysteerisistä ja väsyneistä vanhemmista.

      • No problem

        En minä ole huolissaan vauvasta, vaan kissasta. :)
        Lemmikkejä ja etenkään kissoja ei saisi koskaan runnata. Ne eivät kestä sellaista.


    • Maalaisjärkeä?

      Ei mikään kissa voi olla niin tyhmä, että jos lapsen käsittely oikeasti sattuu, niin menisi aina vaan uudestaan rääkättäväksi. Kuulostaa siltä, että kissa enemmänkin nauttii vauvalta saamastaan huomiosta. Ja jos kissa joskus suuttuu ja vähän raapaisee vauvaa, niin onko se niin vaarallista? (Tietenkin pitää vahtia, ettei nyt ihan naamalle rätkäise kynsiään.) Siitähän vauvakin alkaa pikkuhiljaa tajuta, että kissaa pitää hoitaa nätisti, tai muuten se suuttuu ja puolustaa itseään. Ihan oikein on minusta tuo, että jaksaa vaan aina uudestaan näyttää miten kissaa kuuluu hoitaa. Matkimallahan ne vauvat oppii. Ja nyt sitten kaikki hysteerikot miinustamaan ja huutamaan, mitä kaikkia tauteja kissan raapaisusta voi vauvalle tulla, tai voi tosiaan vaikka se silmä puhjeta! OMG! :D

    • kissan ja vauvan omi

      Kissa on itsenäinen otus ja pärjää kyllä vauvan tai lapsen kans. En oo ikinä kuullu että vauva saisi kissan hajalle. Ennemmin toisin päin.

      Tiedän tapauksen jossa koira kantaa aikusta kissaa ja leikkii sen kans. Siinä kyllä vähä jo pelotti kissan puolesta mutta ei sillä hätää ollu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      79
      4267
    2. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      29
      3184
    3. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      3112
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      51
      2937
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2874
    6. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      321
      2626
    7. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      42
      2603
    8. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      233
      2283
    9. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      25
      2126
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      45
      2067
    Aihe