Kuitenkin MS

jsdfhsk

Minulla on lähes kaikki MS:n oireet ja suvussani on sitä paljon.
Neurologi vaan oli kliinisen tutkimuksen jälkeen varma, että minulla ei ole MS, eikä näin lähettänyt pään magneettiin tai muihin tutkimuksiin.
Haluaisinkin nyt tietää, miten teillä täällä MS on alkanut?

8

527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lallalalallalalala

      On myös mahdollista, että kehon puolustusjärjestelmä hyökkää itsensä kimppuun (niin kuin MS-taudin pahenemisvaiheessa tapahtuu) esim. jonkun infektion seurauksena.. tai jos kehossa on ollut joku tulehdustila. Tätä minulla epäiltiin (toivottiin)

      • lalallalallalaa

        Mutta silti kyllä mielestäni magneetti kannattaisi tehdä..


      • Lekurit vastuuseen
        lalallalallalaa kirjoitti:

        Mutta silti kyllä mielestäni magneetti kannattaisi tehdä..

        Säästöä säästöä.Tää on just ongelma että maksat lekureista paljon etkä saa tutkimuksia.Valitukset luetaan mielisairauden piikkiin.Yrittäkää saada joku hyvä lääkäri tiedustelemalla selvii.


    • Hmmhmh

      Vanha aihe mutta vastaan silti..

      Omalla kohdallakin viime kesänä kävin lääkärillä, koska mua huolestutti MS-tauti. Kerroin sille minkälaisia oireita mulla on ollu ja lääkäri vaan totes että ei sulla oo siihen mitään pelkoa. Noh, paria kuukautta myöhemmin iski näköhermontulehdus, sitä kautta pääsin pään alueen magneettikuvaukseen mistä löytyki sitte plakkeja ja nyt mulla onkin MS-diagnoosi..

      Toi lääkäri kyllä kesällä oli ihan mukava ja totes, että jos vielä huolettaa asia myöhemminkin, tulee uusia oireita tms. niin voin tulla ihan hyvillä mielin uudestaan puhumaan siitä. En tiedä olisko sitä sillon kuitenkaan tutkittu sen pahemmin.. Lievästi ketuttaa vaan kun sai jo hetken elää tavallaan ilman jatkuvaa pelkoa MS:stä ja sit parin kuukauden päästä saaki MS-diagnoosin..

      Tosiaan ite oon pelänny sairastuvani MS-tautiin jo ihan pienestä asti, kun oon sivusta joutunu seuraamaan miten kamala tauti se voi olla.. Suvussa sitä nimittäin.

    • 2020

      Ms ei perinnöllinen.

    • 5+5

      D-vitamiinin riittämätön saanti lisää riskiä sairastua parantumattomaan MS-tautiin. Suomessa on tutkimusten mukaan kaikilla lähes vuoden ympäri kohdusta hautaan merkittävä D-vitamiinin puutos (veriarvot 100-150 nmol/l) alittavat tasot, johtuen Suomen lyhyestä kesästä ja talvella lisäravinteena nautitun D-vitamiinin riittämättömästä korvaushoidosta. Edelleen suurin osa suomalaista EI syö lainkaan D-vitamiinia purkista. Tutkimusten mukaan riittävä annos on 50-150µg/vrk, riippuen iästä ja koosta.

      D-vitamiinin vaikutukset ihmisen terveyteen ovat huomattavan laajat, Oxfordin yliopiston geenitutkimus kertoo. Sen mukaan D-vitamiini vaikuttaa mm. MS-tautiin, I-tyypin diabetekseen ja Crohnin tautiin liittyviin geeneihin sekä yli 2000 muuhun geeniin. Genome Research -lehdessä tutkijat kertovat DNA-sekvensoinnin avulla löytäneensä ihmisen genomista 2 776 paikkaa, joihin D-vitamiinin reseptoriproteiini sitoutuu, ja havaitsivat niiden kasautuvan monien autoimmuunitauteihin liittyvien geenien lähettyville. Havainto viittaa siihen, että D-vitamiinin riittämätön saanti vaikuttaa mm. SLE-taudin (systeeminen lupus erythematosus), nivelreuman ja useiden syöpien syntyyn. Tutkijat havaitsivat lisäksi D-vitamiinin vaikuttavan huomattavasti 229 geenin aktiivisuuteen, joista mm. IRF8-geeni on yhdistetty MS-tautiin ja PTPN2 I-tyypin diabetekseen ja Crohnin tautiin. D-vitamiinin puute vaikuttaa hyvin monien sairauksien kehittymiseen.
      LÄHDE: Uutispalvelu Duodecim

      Vuoden 2012 ECTRIMS-kongressissa Sreeram Ramagopalan Oxfordin yliopistosta kertoi uusista D-vitamiinia koskevista tutkimustuloksista. Britanniassa on todettu selkeä yhteys riisitaudin ja MS-taudin välillä: jos on sairastanut riisitaudin, MS-taudin riski suurentuu 2,4-kertaiseksi. Ramagopalan esitteli myös tutkimusta, jossa on osoitettu, että T-lymfosyyttien D-vitamiinireseptorit alkavat toimia kunnolla vasta kun D-vitamiinipitoisuudet ovat nykyisen viitealueen (mikä viitealue on käytössä ?) suurimman kolmanneksen alueella.


      Vastikään todettiin, että lapsuuden riisitaudilla eli D-vitamiinin puutteella on yhteys MS-tautiin. Nykyisin suositellaan 50µg D-vitamiinia päivittäin. Suositus koskee myös potilaiden lapsia, joilla tautiperintöä voidaan mahdollisesti estää.

      LÄHDE:
      Virpi Leppä tutkija, Suomen molekyylilääketieteen instituutti, Helsinki
      Juha Multanen neurologian erikoislääkäri, MS-neuvola, Helsinki



      Neurologit toteavat, että MS-tautia esiintyy eniten 45 leveysasteen pohjoispuolella, jossa aurinkoa saadaan vain vähän ja väestö potee yleisesti D-vitamiinin puutetta. Suomi sijaitsee leveysasteiden 60 ja 70 välillä.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2540

      Lähteet ja tutkimukset:
      https://sites.google.com/site/erkkikuure/d-vitamiinijams

      http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-news/vitamin-d-levels-correlate-with-ms-disease-severity-in-new-iranian-study/

      http://www.medscape.com/viewarticle/812045

      http://www.vitamindcouncil.org/blog/how-does-vitamin-d-work-in-multiple-sclerosis/

      http://blog.vitamindcouncil.org/2013/01/10/new-randomized-controlled-trial-says-vitamin-d-prevents-and-delays-multiple-sclerosis/

      http://blog.vitamindcouncil.org/2013/02/16/the-multiple-sclerosis-d-lemma/

      http://www.vitamindcouncil.org/month-of-birth-linked-to-immune-health-and-multiple-sclerosis/

    • sittenkin minullakin

      Myös minulle sekä yleislääkäri sanoi kliinisen tutkimuksen perusteella, ettei ole MS, kun omasta epäilystä oireiden takia silloin epäilin MS-tautia.

      Vuosikausiksi, n. 9 vuodeksi, oireet väistyivät käytännössä kokonaan. 2012 terveydentilani romahti täysin ja jouduin sairaalaan puolisokeana ja neliraajahalvaantuneena. Tehtiin magneettikuvaus varjoaineella ja tuli diagnoosi: MS-tauti sittenkin.

      Lääkäri kovasti vakuutteli, ettei MS ole perinnöllinen. Meillä kuitenkin on ollut suvussa yksi tapaus aiemmassa sukupolvessa. Hmm..? Sitä tuntuu esiintyneen monilla MS-diagnosoiduilla suvussa.

      En halua pelotella ketään, mutta lääkärit aina sanovat varhaisessa MS-taudin vaiheessa, että ei ole MS. Siltä vaikuttaa ainakin. En aiemmin itse uskonut (tai halunnut uskoa), mutta oma kokemus teki kriittisemmäksi.

      Olisi ollut parempi jo silloin varhaisessa vaiheessa saada diagnoosi, niin se 2012 pahenemisvaiheeni ei olisi ollut niin pelottava ja traumaattinen, kun ei tiennyt mistä kyse.

      • sittenkin minullakin

        Korjaus:

        "Myös minulle sekä yleislääkäri sanoi kliinisen tutkimuksen perusteella" = "Myös minulle sekä yleislääkäri että neurologi sanoi kliinisen tutkimuksen perusteella."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9696
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2837
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      169
      2620
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1637
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1501
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe