Käynnistys rv 40

Yllätysvauva ulkom.

Hei! Olen menossa käynnistykseen ensi viikolla ja kyselisin teiltä kokemuksia käynnistyksistä ja kohdunsuun kypsyttelystä.

Olen kolmekymppinen esikoisen odottaja. Käynnistys tehdään verenpainetaudin ja sikiön kasvun hidastuman vuoksi. Tänään rv 38 4 olin sisätutkimuksessa ja aika samanlainen tilanne kuin viikko sitten, kohdunkaula on lyhentynyt mutta kohdunsuu kiinni. Lääkäri sanoi että uusi tarkastus maanantaina, rv 39 0. Jos kohdunsuun tilanne on yhtään muuttunut, asennetaan balonki, jos ei niin lääkkeitä (suun kautta?).

Joka tapaus on tietysti yksilöllinen, mutta miten muilla on menneet täysiaikaisten raskauksien käynnistykset? Kun tilanne on epäkypsä, onko vaikeuksia luvassa? Ilmeisesti voi varautua että menee useampi päivä... Jos joutuu käyttämään lääkkeitä, onko niistä usein haittavaikutuksia?

6

2261

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Yllätysvauva ulkom.

   Ai niin, yhtään supistuksia ei ole ollut, ei limatulppaa irronnut tai muitakaan spontaania synnytystä ennakoivia merkkejä. Lääkäri vähän tökki josko saisi supistuksia ärsytettyä, mutta ainakaan viikko sitten ei ollut mitään vaikutusta.

  • nais-voimaa

   Minulla käynnistettiin viikkoa ennen laskettua aikaa raskausdiabeteksen takia.

   Käytössä balonki jonka laiton jälkeen supisteli n. 4 tuntia ja sitten lopahti.
   Seuraavana aamuna lääkärintarkastuksessa selvisi, että balonki oli tullut suppareitten aikana emättimeen ja paikat oli jo lähteneet aukeamaan...
   Eli muista kokeilla vetää ihan kunnolla että onko se paikallaan.

   Seuraavana päivänä suun kautta cytotec, jota jatkettiin muutama päivä.
   Välissä kotipäivä, jonka jälkeen takaisin osastolle.
   Yritettiin vielä suun kautta cytotec, mutta synnytys ei käynnistynyt.
   8 päivän kuluttua ekasta käynnistysyrityksestä laitettiin cytotec kohdunsuulle ja supistukset voimistuivat nopeasti.
   Poika syntyi siitä n. 12 tunnin kuluttua sektiolla.:)

   Neuvon sinulle vain, että kärsivällisyyttä ja jäitä hattuun.
   Se pieni rakas jonka saat syliisi tulee korvaamaan tuhakertaisesti kaiken sen ajan jonka odotat.
   Minä olin ihan kypsä ja itkeskelin kärsimättömyyttäni, mutta jälkikäteen ajateltuna muistan sen ajan hyvällä, olihan se mun elämän ihanin käännekohta.

   Minä huolehdin myös lääkkeiden sivuvaikutuksista, mutta mulle vakuuteltiin koko ajan että ne on turvallisia ja testattuja.

   Ainiin, älä kerro kuin ihan lähimmille että menet käynnistykseen, on tosi kypsää saada koko ajan puheluita ja tekstareita "joko? joko?" jos sattuu ettei vauva halua heti tulla.

   Paljon onnea vauvasta, kyllä hän sieltä sylkkyyn tulee heti kun kerkeää.:)

  • Minn85.

   Mulla alettiin käynnistää rv 38 5 sikiön ison painoarvion takia (mulla siis oli radi).

   Paikat oli sen verran auki, et sai ballongin laitettua. No se kai vähän avas paikkoja ekana päivänä. Tokana päivänä sain 4xCytotecin suun kautta, ei mitään vaikutusta. Kolmantena päivänä pääsen saliin kalvojenpuhkasuun, kun tosiaan kohdunsuu oli just ja just taroeeks auki. Oksitosiinitippa vauhdittamaan supistuksia ja neljännen päivän aamuna synty poika.

   Ei siinä muuta, mut tylsäähän se odottelu oli.:D

  • balonki täälläkin

   Mulla laitettiin myös balonki, kohdunsuu oli juuri sen verran auki että sen sai laitettua. Se aiheutti hetkeksi pientä menkkamaista kipua, mutta ei sen kummempaa. Kun supistuksia ei tullut, sain päättää lähdenkö kotiin vai jäänkö osastolle, päätin lähteä kotiin. Noin viiden tunnin jälkeen vessakäynnin yhteydessä kokeilin lähteekö balonki jo pois ja sieltä se tuli. Olisi ehkä tullut jo aikaisemmin, jos olisin uskaltanut vetää tarpeeksi kovaa.

   SItten lähdettiin takaisin sairaalaan, jossa olin 4cm auki ja kätilö puhkaisi kalvot. Tämä ei käynnistänyt supistuksia ja kun oli jo ilta, jäin osastolle yöksi odottamaan. Yöllä oli pientä jomotusta ja aamulla olin 5cm auki ja sain luvan siirtyä synnytyssaliin. Siellä laitettiin oksitosiinitippa ja alettiin odotella. Tipan laitosta meni noin 8h siihen kun olin kokonaan auki ja piti alkaa ponnistamaan. Lapsi syntyi lopulta sektiolla tarjontavirheen takia.

   Itse en ollut lukenut mitään käynnistysjuttuja ennen omaa synnytystä ja hyvä niin. Nyt jälkikäteen kun niitä lueskelen, tuntuu että monella on ollut ikäviä kokemuksia. En osaa verrata spontaanisti alkavaan synnytykseen, kun ei sellaista ole itsellä takana, mutta mulle jäi käynnistyksestä hyvä mieli. Lapsi oli lopulta maailmassa noin 32h kuluttua siitä, kun lääkäri totesi että käynnistetään.

  • näin mulla

   Mulla käynnistettiin viikolla 33 suoraan oksitosiini-tipalla ja toista vuorokautta yritettiin saada supistuksilla kohtua avautumaan, kunnes pojan tulehdusarvot nousivat ja päädyttiin sektioon. Vauva lähti teholle ja minä toipumaan. Kokemus ei ollut mukava, mutta ei ollut muuta vaihtoehtoa.

  • Yllätysvauva ulkom.

   Kiitos vastauksista. Tähän mennessä
   -päivä 1: Kohdunkaula lyhentynyt, kohdunsuu tiukasti kiinni. Iltapäivällä aloitettiin Cytotec, 2x50 µg suun kautta (muistaakseni yksikkö oli mikrogrammoja). Illalla vähän jomottelua.
   -päivä 2: 3x50 µg, epäsäännöllisiä kivuttoia supistuksia, vähän kuukautiskiputyyppistä jomottelua, hieman limatulppaa irtosi.
   -päivä 3: lääkäri kokeili balongin asennusta, mutta ei mahdu vielä. Lääkkeitä 3 x 100 µg. Jos mitään dramaattista ei tapahdu, huomenna välipäivä. Sitten samaa touhua, kunnes kalvot voidaan puhkaista.

   Psyykkisesti jaksan odottelua paremmin kuin viime viikolla. Laskettu aika on maanantaina, jospa silloin saataisiin vaavi pihalle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   625
   5436
  2. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   3397
  3. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   223
   1884
  4. Martinan kootut selitykset ketju virallinen

   Join vettä - kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   260
   1396
  5. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   113
   1357
  6. Voitko mies vähän valaista

   mikä meidän tilanne on tällä hetkellä? Kannattaako enää ottaa yhteyttä vai menikö tilaisuus jo ohi?
   Ikävä
   116
   1254
  7. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   55
   1041
  8. Mara kisoissa ensiapuun

   Hoiperteli maaliin ja joutui suoraan ensiapuun. Siis mitä järkeä on rääkätä itseään tuolla tavalla? Mikä tuota naista vaivaa kun pitää päteä vielä tuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   948
  9. Martina keskeytti heti, tämä on ilon päivä

   😁 Suomi24 sen tiesi. Martina keskeytti kolmen kilometrin kohdalla. 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   868
  Aihe