Miten 8v viikonloppu pojalle kavereita?

Partiopojan isä

Poikani on hirmu ujo. Äidillä, jossa hän asuu ma-pe ja käy koulut on kavereita, mutta miten saisin hänelle myös tänne viikonloppukotiin kavereita?

Kundi on siis hirmu kiltti ja fiksu, oppi lukemaankin tosi nuorena. (Kenenhän postinkantajan geenit lienee) Ei koskaan saa mitään raivareita tai oikeastaan edes sano missään asiassa koskaan vastaan, vaikka yritän häntä aina zempatakkin sanomaan isälle, eli minulle vastaan.

Hän on nyt vähän kuitenkin kysellyt, että olisi aika kiva jos olisi myös jotain oman ikäisiä kavereita täälläkin, niin olisi kivempi tulla, kun minä en jaksa esim mitään Pleikkaria pelata, kuin max 15minuuttia ja Monopolia max yhden matsin/vko:n loppu. Viikonlopun ohjelma pyörii siis Mäkelänrinteen uimahallin ja ravintolaruoan ympärillä, toki välillä itsekkin kokkaan, mutta siinä olen surkea...

Tässä on lähellä kaupungin vuokrataloja, joissa olen nähnyt lapsia, suurin osa tummaihoisia. Mutta tunsin esim tänään itseni todella hämäräksi käydessäni lähikaupassa ja hymyillessäni kaikille pikkukundeille joiden oletin olevan lähellä oman poikani ikää.

Aletaanko me päivystää tuossa vuokratalojen leikkikentällä, vai mitä tässä nyt kannattaisi tehdä?

Ideoin myös tukilapsen ottoa, jos sinne sossuun voisi sanoa, että haluan just 8v, ja tältä alueelta ja siksi koska poikani tarvitsee kavereita. Vai onko tämä nyt ihan tuhoontuomittua? Sossuista ei oikein kokemusta ole. Ja ne nappulathan voi olla aika haastavia....

Mitä itse tekisitte? Lapsen äiti asuu sen verran kaukana, etten viitsisi tehdä 45min/matkaa/suunta siksi, että hakisin pojan koulukavereita yöksi.

20

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varmaan postimiehen

      Nii, mitenhän pääsis tästäkin siitä mistä on aita matalin.........?

      Vaivaa et siis ole valmis näkemään. Älä ainakaan siis toisten lapsia siihen vielä haali. Eihän susta ole isäksi omallesikaan.

      Ohjaa lapsi muihin harrasteisiin. Lukemaan, uimaan, pyöräilemään, jne. ai niin- sähän joutuisit taas näkemään vähän vaivaa........

    • kaveri

      mitä jos kysyisit sossun henkilöltä miten toimia. Olisiko lähellä kaveria pojalle,on ne lapset haastavia sossu neuvoo ja opastaa.Pärjäät kyllä maalaisjärjellä.Ymmärsin,että asut aika keskustassa harrastukset sen mukaan voisit sanoa sossun henkilölle vaikka aluksi uimakaveria pojalle

    • ----------

      Niin no, minusta kuulostaa suuremmalta vaivalta tuo tukilapsen ottaminen kuin niiden kavereiden hakeminen tuollaisen matkan takaa. Ehkä se johtuukin siitä, että minä kuljen 55 min/suunta joka päivä työmatkaa. Eikös se poika voisi ottaa joskus kaverinsa mukaan viikonlopuksi luoksesi ja tulisivat samalla kyydillä kuin poikasikin matkustaa?

      Tai sitten vain pitää mennä johonkin sellaisiin harrastuksiin, missä käy muita samanikäisiä lapsia, että pystytte tutustumaan. Tai tosiaan kysyä sossulta, jos he osaisivat auttaa.

      Tuohon "aita on matalin" -kommenttiin: Kuka sitä nyt enempää vaivaa viitsisi nähdä kuin mitä lopputuloksen kannalta on järkevintä. Pidän aika tyhmänä ihmistä, joka haluaa tehdä aina kaiken vaikeimman kautta.

      • Keinoja on

        Samaa mieltä. Tosiaan voisiko joku pojan kaveri lähteä mukaan. Meilläkin usein lähtee tyttäreni joku kavereista. Perillä on myöskin isän naisystävä ja mummolakin aika lähellä.


      • Keinoja on
        Keinoja on kirjoitti:

        Samaa mieltä. Tosiaan voisiko joku pojan kaveri lähteä mukaan. Meilläkin usein lähtee tyttäreni joku kavereista. Perillä on myöskin isän naisystävä ja mummolakin aika lähellä.

        lisäys..Meillä tosin käynnit ovat aika harvakseltaan.


    • Vääriäratkasuja sull

      Tukilapsen ottamista en suosittele kun et omasikaan tarpeita kykene tyydyttämään. Tukilapsen taustoista kun ei ole takeita, ja he saattavat olla haastaviakin. Eikös heihin vaadita koulutustakin? Ei heitä jaeta tavanpulliaisille, joka sinä olet.

      Ei ole ratkaisuja jotka eivät vaadi vaivannäköä. Ei ihme että olet eronnut ihminen.

    • lkiujhnbghtfcxsdz

      Läheiseen leikkipuistoon tmv vaan leikkimään ja tutustumaan muihin lapsiin. Älä korosta asiaa. Ota vaikka saippuakuplia taskuun ja jos sopiva kaveri paikalla pyydå tåmä poikasi kanssa mukaan puhaltelemaan. Pallo on kans yhdistävä tekijä. Tutustu kaverin vanhempaan ja sopikaa että tapaatte uudestan. Kun tutuks tulee voi vaikka kutsua kotiin leikkimään

      • dxfchgvhbjnk

        Koulukaveri voi tulla jo samaa matkaa kun haet poikasi, vanhemmat voi hakea seuraavana päivänä kotiin.


      • Ei voi, kun laiskott

        No tähähän pitäis taas nähdä vaivaa. Ei käy.


    • Alkuperäinen :)

      Kiitos ideoista.

      Osalla mielikuvitus lähti selkeästi laukkaamaan ja joillain taisi olla jotain hampaankolossa. En tiedä millaisia superisejä täällä muut on, mutta kyllä täytyy myöntää, että rankan työviikon jälkeen on välillä haastavaa pelailla ja olla esim uimahallissa muutakin, kuin reunalla kököttävä zompi.

      Kesä meni veneillessä, mutta näin syksyn ja kylmän tullen, on mietittävä muita pojalle mieleisiä tekemisiä.

      Asun melko ytimessä eikä omassa taloyhtiössä asu yhtään lapsiperhettä. Tuo pallo kikka ja saippuakuplat ovat kyllä hyviä ideoita. Me mennään siis tuohon vuokratalon pihalle hengailemaan ens viikonloppuna. :)

    • meiti nyt vielä...

      Menette siis.eikös ne olleet tummaihoisia?

    • Alkuperäinen :)

      Niin, siis minun mielestä on hieno juttu, jos meidän blondilla olisi tummaihoisia kavereita. Jos näit tuon alkuperäisen tekstini jotenkin rasistisena, niin sitä sen ei ollut tarkoitus olla.

      Moni työ jäisi tekemättä ainakin täällä Helsingissä, jos meillä ei olisi noita maahanmuuttajia ja monikulttuurisia perheitä yleensäkkin. Kantasuomalainen kun ei nykyään enää siivoojan tai bussikuskin työhön suostu. Mieluummin roikutaan sossutuilla ja kirjoitellaan turhautuneena tänne täysin epäasiallisia vastauksia, kun ei ole muutakaan tekemistä. Valitettavasti.

    • hfjdf

      Niin kuin myös moni raiskaus ja ryöstö.

      "Joka viides poliisin tietoon tulleista raiskauksista on ulkomaalaisen tekemä. Viime vuonna poliisin tietoon tuli 739 raiskaustapausta, joista epäiltynä oli 475 miestä. Epäillyistä joka viides oli syntyperältään ulkomaalainen. Se on hurja luku, sillä ulkomaalaistaustaisten osuus Suomen väestöstä on alle neljä prosenttiyksikköä.

      Eniten ulkomaalaisten raiskausepäilyjä oli pääkaupunkiseudulla, missä on myös suhteellisesti paljon nuoria ulkomaalaismiehiä. Helsingissä ulkomaalaisten tekemien raiskausten osuus oli noin 50 prosenttia. Espoossa luku on vielä synkempi, lähes 70 prosenttiyksikköä."

      • huh huh....

        "Kantasuomalainen kun ei nykyään enää siivoojan tai bussikuskin työhön suostu."

        No en ole kyllä nähnyt kuin pari ulkomaalaista siivoajaa tai bussikuskia,suurin osa suomalaisia.
        Ehkä sinuun on tehonnut maahanmuuttoa ihaileva propaganda,jota levitetään ympäriinsä.
        Tai sitten asut alueella missä todellakin suurin osa suomalaisista on muuttaneet mamuongelman takia pois,eiköhän suurin osa niitä sossutuloja nauttivista ole juuri näitä maahanmuuttajia.

        Olen varma siitä että mikään työ ei jäisi tekemättä suomalaisilta,kunhan palkkausta ja työoloja ei olisi poljettu kokoomuksen toimesta niin alas,ja tällähän on sitten kiva pilkata oman kansan väestöä siitä ettei työ muka kelpaa.

        Töitä olisi paljon,mutta ei palkan maksajia.

        Jos googlaat sanoilla somalin tiliote,niin näet että ei aivan ole mamutuet suhteessa oman kansan väestöön,eikös tämä ole sitä rasismia?


    • Sasabelle

      Oikeasti kysymys kuuluu: pitääkö niitä kavereita nähdä viikonloppuisinkin? Eikö kouluviikot riitä?

      8 -vuotias tenava nyt ei tarvitse mitään ihmeempää (kallista, hurjaa tms) toimintaa. Polkupyörät alle ja lähimetsään tarpomaan / rakentamaan majaa / tutkimaan ja tonkimaan. Voi käydä kylässä (siis isän tutuilla vaikka) tai mummolassa tms.

      Mä en usko, että aikuinen ihminen olisi "niin väsyksissä työviikon jälkeen" ettei jaksa edes monopolia pelata tenavan kanssa?! Tai tehdä mitään muutakaan.

      Voisihan pojalla olla vaikka joku "projekti" jota tekee vain isin luona. 1000 palan palapeli tai joku pienoislentokonelaivueenkokoamisprojekti tms.

      • enoleisivaanäiti

        Miksi ei pojat opettele itse kokkaamaan? Ensin yhdessä suunnitellaan ruokalista, sitten järkevä ostoslista. Käytte vaikka torilla, Stockalla tai lähimarketissa. Ja sitten opettelette yhdessä perusjuttuja, esim. miten leivotaan sämpylöitä, tehdään perunamuusia jne. Aika kuluu hauskasti yhdessä ja taidot karttuvat. Ja ruuanlaittotaidoista on ihan oikeasti hyötyä, ensin koulussa ja sitten koko loppuelämän. Antaa hyvän kuvan tulevalle tyttöystävälle : ) sitten kymmenen vuoden päästä. Ja helpottaa paljon pojan äidin elämää jos esim. äitiviikonloppuina poika tekee ruoat ainakin 1-2 aterialle. Älä pleikkahommia tms. rupeakaan suosimaan. Tuskin ne neljä päivää kuukaudessa sitä varten ovat, että poikasi tuijottaa kuvaruutuja sisällä istuen.
        Ruokaa sulatellessa sitten teette kävelylenkkejä sekä lähelle että välillä kaunista kaupunkia, puistoja ja merenrantoja ihaillen. Juttelette elämästä, millaista oli kun itse olit skidi, miten isä ja äiti tutustuivat, jne.

        Hieman toisenlaiselle tyypille olisin ehdottanut koiran hankkimista yhteiseksi iloksenne, mutta "siitä taitaa olla liikaa vaivaa". Ehkä voisitte talostasi löytää jonkun sedän tai tädin, jonka koiraa voisitte lenkittää kun ehditte? Pääasia että on kivaa yhteistä tekemistä ja samalla oppii valmiuksia loppuelämää varten.


    • fghjk098765

      Ja ihan ilmaista on leikkiä mielikuvitusleikkejä....

    • Stadin Ykkönen

      Asutko sä Pasilassa? Itse asun ja kahden lapsen isä. Pojat on saaneet tuosta pihalta leikkikavereita ja rohkeutta pojille tulee kyllä kun menet mukaan. Ole aktiivinen, osallistu leikkeihin, ole se faija jota kaikki katsoi kersana ylös päin ja kunnioitti. Lapset on pieniä vain hetken ja sitä aikaa ei saa takaisin ikinä. Ymmärrän kyllä, että vkl on välillä virta lopussa.

    • Alkuperäinen :)

      Hyvin arvattu Stadin ykkönen, Pasilassahan minä.

      Täältä sai aikanaan hyvän määrän neliöitä, tuohon Kallioon/Krunaan verrattuna. :)

      Ja kiva kuulla, että jollain muullakin on välillä virta loppu tai ainakin ymmärtää kyseisen fiiliksen. Näistä vastauksista täältä ihmettelen, millaisia superisiä tänne kirjoittelee. Niitä ei ainakaan tuolla ulkona näy.

      Koiran hankintaakin joku ehdotti, mutta minulle tulee sen verran paljon matkustuspäiviä vuodessa, etten voisi mitään lemmikkiä hankkia. Pojalla on koira äidillään, koska kundin äiti on perus toimistoduunari 8-16:00.

      Mutta, mutta. Poika on nyt saanut kaverikseen vuotta vanhemman pojan, ja sen mukana useamman muunkin. Tämä vuotta vanhempi poika on ollut meillä jo 2 kertaa yötäkin ja pelaa myös Monopolia. :) Seuraavaksi varmaan pohdin, että mihin se yhteinen aika hävisi. ;)

      Kaikki alkoi ihan niinkin pienestä asiasta, kun meillä oli ulkona sellaisia kuminauhalla ammuttavia lennokkeja useampi mukana ja mentiin tuonne naapuritalon pihaan, siihen tuli tämä uusi kaveri ihmettelemään ja kaveri oli saatu, lasten on niin helppo tutustua.

      Tästä kirjoittamisesta oli kuitenkin hyötyä, että sain asian hoidettua ja hyviä vinkkejä. Osa tosin oli melko asiattomia ja leimaavia, mutta niin kai aina tällaisilla keskustelupaltoilla, joihin voi anonyymisti kirjoittaa.

      Mäkelänrinteessä oli muuten viimme lauantaina vielä 18:00 aikaa niin paljon porukkaa, että mukaan ei meinannut mahtua. Olikohan siellä monta viikonloppuisää lastensa kanssa...

      • kiitostiedosta

        Loppu hyvin kaikki hyvin : )


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe