Miksi se päättyi niin lyhyeen?

aikansa kutakin?

Dingo 1984: nousee suosioon suureen nopeasti. Ei tarvittu kuin Sinä ja minä Levyraadissa, ja siitä se alkoi. Vauhdilla.
1985: Suomen oloissa käsittämättömän suosittu, niin suosittu kuin tässä maassa vaan voi olla. Porukka jonottaa levykauppojen edessä sinä aamuna kun Kerjäläisten valtakunta ilmestyy. Yksi Suomen myydyimmistä levyistä ikinä.
Dingo on jokapaikassa. Radiossa, lehdissä, televisiossa, Suosikin julisteissa, keikoilla hysteerinen meininki.

Dingo pääsee jopa Hesarin Kuukausiliitteen kanteen.
Vai olikohan se Nipa yksinään.

1986: vuosi alkaa hyvin, suosiollisissa merkeissä kuten edellinenkin vuosi, mutta huomaa ihan selvästi, miten suosio alkaa nopeasti laskea, ja Pyhä klaani myy vain rippeitä siitä, mitä edellinen.

Mitä tapahtui? Liian paljon Dingoa kansalle lyhyessä ajassa?

Totaalinen kyllästyminen, kun Dingoa oli ollut joka paikassa massiivisesti?
Oliko Pyhä Klaani pettymys faneille? Oliko se huono levy?
Pihtiputaan mummokaan ei voinut olla tietämättä 85-86 mikä on Dingo.

Omasta mielestäni Pyhä klaani oli albumikokonaisuutena parempi kuin toka levy, koska Klaanilta löytyivät ihanat Mirah ja Ruusuvettä.
Tosin Koulukapina oli ja on yhä kamala biisi.

Niin että mitä tapahtui 86?

13

437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainakin tätä:

      Eiköhän se juuri jotensakin "noin mennyt". Neumannin sanoitukset olivat suurelta osin uudentyylisiä ja raikkaita. Maijanen sovitti - voisi väittää että jopa melkein sävelsi onnistuneesti nuo alkuperäiset raakileet uusiksi. Studiossa löydettiin kelpo soundimaailma.

      Osa bändin soittajista oli jo jopa kiertänyt likimain 5-10 vuotta enemmän ja vähemmän aktiivisesti keikoilla, jotan kokonaan pystymetsästä ei kuvioihin tultu.
      Finnlevy lähti kunnon koneistolla hommaan mukaan ja ennekaikkea yleisö otti omakseen - varsinkin innostunut teiniyleisö. Pääsääntöisesti noilla kahdella ensimmäisellä levyllä suurimmat sanottavat oli sanottu.

      Siellä on useita hienoja hiteiksi muodostuneita kappaleita. Muutamia vuosia toimineet Iskelmäradio ynnä muut "formaatti kanavat" ovat olleet myös suuri pelastus niin Dingolle, Epuille, ym. rock-iskelmä yhtyeille/artisteille.

    • rokkikukko.

      Suuomi on pieni maa ja nopeasti kierretty. Dingo teki varmasti 1300 keikkaa tuon 4 vuoden aikana (83-86) joten eiköhän siinä tullut Suomi nähtyä.
      Hyvä että on kuitenkin DIngo edelleen taas hengissä koska hienojahan noi vanhat biisit on. Toivottavasti tulis vielä uusikin kunnolla soundaava levy joskus.
      Tää Neumannin soolo oli kauheeta paskaa, jessus miten voi noin huonosti tuottaa levyn. Eikä olleet biisitkään kummoisia poislukien safiiri ja teräs.

      • KAI:

        Neumanni on kaiken kaikkiaan aika mystinen henkilö Suomalaisessa musiikki kulttuurissa.
        Dingon 2 ekaa levyä ovat käytännössä taanneet miehelle elannon aina näihin päiviin asti. Mieleeni ei tule ketään toista artistia joka olisi pystynyt samaan.

        Tämä nykyinen Dingo ei ole saanut musiikillisesti oikeastaan mitään aikaan (ok. musta leski oli hyvä) mutta silti keikoilla käy väkeä ja Nipa tienaa sen satatonnia vuodesta toiseen.

        Keikkalista on on suurinpiirtein sama kuin vuonna 1985 mutta siltikin se toimii edelleen.

        Olisi vaikea kuvitella esim. Yö yhtyettä hengissä joka veivaisi vain 80-luvun biisejä kuten Dingo tekee nyt kohtalaisella menestyksellä. Tämä kaikki kertoo vain siitä että Nipa teki aivan helvetin kovaa musiikkia niille 2 ekalle levylle.

        Neumann on Dingon vanki hautaan asti, oli se sitten synti tai siunaus, näin se vaan menee.


      • roskapankkimies

        "Dingo teki varmasti 1300 keikkaa tuon 4 vuoden aikana (83-86) joten eiköhän siinä tullut Suomi nähtyä."

        ROSKAA!

        Dingo aloitti keikkailun keväällä 84 ja lopetti syksyllä 86. Aktiivikausi kesti siis 2,5 vuotta. 1300 keikkaa tässä ajassa tarkottaisi 520 keikkaa vuodessa. Kymmenen keikkaa viikossa taukoamatta. Dingollakin oli keikkataukoja.

        Täyttä roskaa.


    • nipa, tee dingo levy

      jeah.sääli että nipa ei ole saanut kunnollista dingo musiikkia enään tehtyä.
      toivon kuitenkin että vielä tulee tajunnan räjäyttävä albumi dingolta.olisihan se mukavampi keikkojakin tehdä kun olisi hyvää uutta musiikkia mitä soittaa.

      • Uutta hyvää Dingo-levyä tosiaan kaivattais, ettei nykykokoonpanolle käy niinku tälle legendaariselle kokoonpanolle kävi, että äijät lähtee lätkimään bändistä perusteluinaan "mielestämme bändiä ei voi olla olemassa ilman uutta materiaalia".Varmasti siihen samojen biisien soittamiseen illasta toiseen kyrpiintyy, niin klassikoita kun Autiotalo sun muut 80-luvun Dingo biisit ovatkin


      • Dingo ko Dingo
        onnestasoikeena kirjoitti:

        Uutta hyvää Dingo-levyä tosiaan kaivattais, ettei nykykokoonpanolle käy niinku tälle legendaariselle kokoonpanolle kävi, että äijät lähtee lätkimään bändistä perusteluinaan "mielestämme bändiä ei voi olla olemassa ilman uutta materiaalia".Varmasti siihen samojen biisien soittamiseen illasta toiseen kyrpiintyy, niin klassikoita kun Autiotalo sun muut 80-luvun Dingo biisit ovatkin

        Tässä nyky "Dingossa" soittaa ammattimuusikoita?
        Näin ollen he soittakoot sitä mikä myy ja mikä Dingoksi mielletään.

        Sinällään yleisölle se lienee se ja sama ketä siellä "Dingossa" Nipan taustalla soittelee. Pääasia on se, että he osaavat hommansa ja jaksavat suuren johtajansa taustalla.


    • adfadfadfadfadfadf

      Onko tälle sävellysväitteelle mitään perusteluja:

      "Maijanen sovitti - voisi väittää että jopa melkein sävelsi onnistuneesti nuo alkuperäiset raakileet uusiksi."

      Ainakin mitä Dingon vanhoja demoja kuuntelee, niin kyllä sävellykset aika samoina ovat pysyneet. Sovitukset ja soundit on luotu tietysti muidenkin voimin.

      Dingo olisi voinut tehdä ihan hyvää musaa, jos nykylevyt olisi tuotettu ja soitettu vanhoilla koukuilla. Esim. Merisairas-biisi Humisevan HP -levyltä olisi todella kova biisi, jos sen olisi soittanut vuoden 85 kokoonpano silloisilla soundeilla. Vastaavia esimerkkejä löytyy enemmänkin, vaikkapa Purppuraa -levyn Ikoni ym.

    • Tuo niinpä

      .. niin. Jos ja jos.

      Dingon kaksi ensimmäistä LP:tä ovat hienoa ja raikasta sanoitusta täynnä, sekä liki kaikinpuolin hyviä lp:tä. Samoin soololevy Albionilla on kiistatta muutama hienosti toteutettu teos.

      Näiden ilmestymisestä on jo toki likimain 30-vuotta aikaa, mutta ne ovat kestäneet niin sanotusti aikaa hyvin.

      Sehän on hienoa, jos joku pitää näistä tuoreemmistakin jutuista.

    • karipooo

      jep. Dingohan on ajautunut sekaville vesille. Bändissä ei ole ketään joka hoitaisi asioita ja uudet levyt tuotetaan hätäisesti ja ne kuulostavat varsin muovisille tekeleille. Laatua pitäsi saada ja ryhtiä tuohon touhuun.

      Saatana keikkasettikin on paria poikkeusta lukuunottamatta ollut sama jo 7 vuotta!!!!!!

    • musamies.

      Nipan ongelma on uusien Dingo levyjen kohdalla on ollut se että punainen lanka puuttuu ja biisit on tuotettu päin helvettiä.

      Musta Leski vuodelta 2005 lupaili kovaa tulemista. Biisinhän tuotti Negativenkin taustajoukoista tunnettu Antti"luthor"Suomalainen. Siinä sinkussa olikin mukavasti happea takana. Suomalaisen olisi kaiken järjen mukaan pitänyt jatkaa hommia Dingon taustalla, on suuri kysymysmerkki miksi näin ei toimittu. Sinkkuhan oli kesän 2005 yksi kovimmista hiteistä niin radiokanavilla kuin myyntilistalla.
      Epäilen että Suomalainen yrittäjänä olisi tullut ehkä liian kalliiksi EDEL recordsille ja ajateltiin että onhan meillä omakin tuottaja olemassa.

      Itse Purppuraa levyllehän tuli sitten ihan eri veijarit EDELILTÄ nappuloiden taakse ja loppu on historiaa. Pilattiin kelpo biisit ihan karmealla Nylon Beat soundilla.

      Kyllä Dingon nostaminen levymyyntilistoille vaatisi kovat tekikät taustalle ja rautaisia biisejä, sen verran on nyt sössitty. Esim. Jonne Aaronilta Neumann voisi jotain kysellä kun tuntuivat tulevan hyvin juttuun. Neumann osaa tehdä kyllä kelpo ralleja edelleen mutta hittikynää ei enään ole. Ei olisi häpeä silloin pyytää apua. Niinhän ne muutkin tekee, Pate ja Ollit.

      • Osa-aika musamies

        Niinhän ne muutkin tekee, Pate ja Ollit. .......

        .................

        Luulisin että Popedassa on Costello se sekä musiikillinen sovittaja/johtaja ja myös henkilö, joka pitää muutenkin hommat oikealla ladulla. Toki Pate se "persoona ja keulakuva".

        "Yöllä" Olli on taas ollut vuosia se liideri ja tiukka komppanian päällikkö. Musiikillinen johtaja lienee tämä "ykköspianisti/kosketinsoittaja" - Kangasjärvi.
        Ja heti hänen takanaan/rinnalla(?) tämä toinen kosketinsoittaja.
        Eivätköhän he vaikuttaisi musiikillisesti liidaavan tuota hommaa.

        Neumannilla tämänkaltaisia musiikillisia voimia ei ole. Ei myöskään Lindholmin jämäkkyyttä & liidaustaitoa.

        Näistähän nämä taitavat olla kiinni. Nipa pakkaa olemaan nykyisin enemmänkin tuollainen julkkis(?)


      • kari3
        Osa-aika musamies kirjoitti:

        Niinhän ne muutkin tekee, Pate ja Ollit. .......

        .................

        Luulisin että Popedassa on Costello se sekä musiikillinen sovittaja/johtaja ja myös henkilö, joka pitää muutenkin hommat oikealla ladulla. Toki Pate se "persoona ja keulakuva".

        "Yöllä" Olli on taas ollut vuosia se liideri ja tiukka komppanian päällikkö. Musiikillinen johtaja lienee tämä "ykköspianisti/kosketinsoittaja" - Kangasjärvi.
        Ja heti hänen takanaan/rinnalla(?) tämä toinen kosketinsoittaja.
        Eivätköhän he vaikuttaisi musiikillisesti liidaavan tuota hommaa.

        Neumannilla tämänkaltaisia musiikillisia voimia ei ole. Ei myöskään Lindholmin jämäkkyyttä & liidaustaitoa.

        Näistähän nämä taitavat olla kiinni. Nipa pakkaa olemaan nykyisin enemmänkin tuollainen julkkis(?)

        Kyllä musamiäs puhuu asiaa.lex luthorin ois pitäny antaa jatkaa dingon taustalla vuonna 05.musta leski on hienosti tuotettu biisi ja luthorilla ois ollut takataskussa selvä sävelkirja miten uusi dingo levy tuotetaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1935
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1350
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1331
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe