Meistä kun tulee turkulaisia...

Keskustan kupeelta

Siis tulevaisuudessa pakostakin, niin mitä arvelette, miten muuttuu meno Kaarinassa? Itseä huolestuttaa lähinnä terveydenhuollon yksiköiden tilanne ja mitkä kaupungin hallinnon instanssit säilyvät.

Uskoisin, jotta pääterveysasema säilyy, mutta Littoisten kaiketi loppuu. Harmillista, koska pääterveysaseman lääkärijonot ovat pitkät, mutta viimeksikin tarjottiin aikaa Littoisiin parin päivän päähän. Tampereen ulkopuolella asuva sukulaiseni kertoi, miten heillä oli asiat muuttuneet kuntaliitoksen myötä. Heillä lääkäri kävi enää kerran viikossa, muina aikoina tarjolla oli päivystysvastaanotto Tampereella.

69

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei naarata

      Piikkiö lienee sitten auki esim. 4 krt. viikossa tai vain osapäiväisesti. Miten lie sikäläisen kirjaston laita, jos mielletään sivukirjastoksi..

    • Kaiculi

      Muistaaks joku, et kuuluiko Kaarinan alue (ilman nykyistä Piikkiön aluetta) Turkuun 80-luvul, ku mul on sellane muistikuva, et Kaarina olis varsin nuori kaupunki?! Olin sillo sen verra nuori, etten muista.

    • Keskustan kupeelta

      Eikös osa Kaarinaa ole joskus ollut Turkua, mielestäni ei kuitenkaan koko Kaarina. Vai mitä sanoo viisaat?

      • Tietoa on

        Kaarina on yli 700 vuotta vanha ja siihen on liittynyt aikoinaan Kuusiston kunta.
        Turkuun on liitetty joskus osia Kaarinasta esim. Nummen kaupunginosa, siksi siellä on Kaarinan kirkko.
        Tapaus jonka muistat on Kaarinan muuttuminen kunnasta kaupungiksi.
        Kysymykseen mikä muuttuu on helppo vastata: Jos aloitetaan terveyskeskuksista, niin Piikkiö ja Littoinen heivataan ensimmäisinä. Kaarinan lukiolla tuskin on tulevaisuutta. Yleensäkin kaikki lähipalvelut häviävät varmasti.
        Salo on hyvä esimerkki mitä seuraamaan pitää, ei välttämättä kannata kokeilla Kaarinan kanssa samaa. Iso kaupungin talo ja iso palkka johtajalla on ainoa Randellin tavoite.
        Kaupunkien välinen kilpailu kun poistuisi alueelta, niin laskuja voisi vapaasti lähetellä ja verottaa niin paljon kuin haluaa.
        Sitähän se Turku on kokoajan ruikuttanut, että Kaarina vie siltä asukkaat ja yritykset. Nyt se katkera porukka siellä Turussa yrittää vielä viimeisin voimin Suur Turkua.
        Vaalit lähestyvät ja kiire painaa päälle, koska silloin maan johto vaihtuu varmasti ja tämä älyttömyys loppuu siihen.
        Mitään Suur Turkua ei tule syntymään, ainoastaan tämä vouhotus on kuluttanut veronmaksajien rahoja huimia määriä.


    • suurempaa kaupunkia

      Ei kirjastoita,terveyskeskuksia tarvita viiden,kymmenen kilometrin välein.

      Isompia yksiköitä vaan,turha pikkuruisia ylläpitää henkilökunnin ja suurin kuluin.

      Jo alkaa säästöä syntymään,turha henkilökunta ulos ja suurempaa keskusta palveluille.

      • Mykoosi

        Monesti vaan ne pienet yksiköt ovat tehokkaampia, ja palvelultaan parempia kuin suuret keskusyksiköt, pikkuyksiköt tulevat siis edullisemmaksi ylläpitääkin ;)

        Miksi siis tämä "koohotus"?


      • Ruotsi OK - Suomi ei
        Mykoosi kirjoitti:

        Monesti vaan ne pienet yksiköt ovat tehokkaampia, ja palvelultaan parempia kuin suuret keskusyksiköt, pikkuyksiköt tulevat siis edullisemmaksi ylläpitääkin ;)

        Miksi siis tämä "koohotus"?

        Ruotsissa voi lääkärin valita vapaasti – raha seuraa potilasta

        http://www.tesso.fi/artikkeli/raha-seuraa-potilasta


      • Mykoosi
        Ruotsi OK - Suomi ei kirjoitti:

        Ruotsissa voi lääkärin valita vapaasti – raha seuraa potilasta

        http://www.tesso.fi/artikkeli/raha-seuraa-potilasta

        Ei ole tarvis, kun toimii omat keskukset, siis järkipohjalta eikä poliittiselta. Säästyy paljon rahaa, palvelu paranee ja nopeutuu.


    • Keskustan kupeelta

      Niin kenelle ne säästöt syntyvät? Jos Turku saa luvan järjestää Kaarinan perusterveydenhuollon, tulee se supistetuin aukioloaikoineenkin kalliimmaksi kuin nykyinen järjestely. Turku on ylivoimaisesti kallein terveydenhuollon palvelujen tuottaja, tästä on tilastotietoa, joka on karua luettavaa. Turku velottaa kaikesta mahdollisesta korkeimman taksan mukaan, joten ei ne säästöt ainakaan Kaarinaan rantautuisi.

    • ffhhsfhsfhsffhh

      Kuntalaisen kannalta tärkeämpää kuitenkin on PÄÄSTÄ sinne terveydenhuoltoon, nykyinen Kaarinan järjestämä malli takkuaa pahasti.

      • eeei turull

        Turussa ei takkua, siellä kaikki on JUMISSA! Älkää liittykö Turkuun.


    • Oma Kaarinani

      Minkähän luulisit muuttuvan, jos lääkärien määrä säilyy samana ja potilaiden määrä ei rajoja siirtämällä myöskään muutu ?
      Vastaantuloaulan koko ei varmaankaan ole ratkaiseva.
      Rajoja siirtämällä ei myöskään raha lisäänny ja tarpeet vähenny, tuskin hallintokaan vähene. Ehkä ainoastaan virkamiesten palkat kasvaa, kun hallintoalammaiset lisääntyy.
      Yöpäivystys ja iltapäivystyskin on siiretty jo keskitetysti Turkuun, niin luulisi niitä lääkäreitä jo vapautuvan hoitotehtäviin päivisin Kaarinassa.
      Suuri osa kuntalaisista käy jo omassa työterveyshuollossaan ja yksityislääkärillä, olisikohan noissa mitoituksissa jotain häikkää ?
      Vai onko se vain niin että määrätty osa vain ei ole mihinkään tyytyväisiä ?
      Salosta voisit käydä kysymässä mitä hyvää suurkuntaliitoksessa aikaansaatiin, vastaus tulee nopeasti ei mitään. Siellä tilanne on nyt peruuttamaton ja väki pakenee jo osittain Suur kunnasta.
      Kaarinasta harva haluaa nyt muuttaa pois ja sinänsä jos haluaa on se aidosti mahdollista muuttaa Turkuun ja suositeltavaakin niille jotka kuvittelevat sen olevan kultamaa, kuin Amerikka aikoinaan.

    • reyhrey er

      Olen jo vuosia joutunut käymään Turussa lääkärissä lasteni kanssa, kun Kaarinan terveydenhoito ei toimi. Varsinkin päivystys. Joten mikään ei voi muuttua huonommaksi, päinvastoin.

      • Hoitoon vaan

        Päivystys on jo Turussa ja sieltä lähetetään laskut Kaarinan veronmaksajille maksettavaksi, ei sielläkään käydä ilmaiseksi.
        Erittäin monella lapsella on nykyisin jo sairauskuluvakuutus ja käyvät Pulsissa, eivät varmasti mene Turun päivystykseen.
        Jos haluaa Turkulaiseksi kannattaa sinne muuttaa mahdollisimman pian ja alkaa totuus selviämään.


      • Miten on???

        Käytkö yksityisellä Turussa vai Turun terveyskeskuksessa? Jos yksityisellä, niin eihän sotketa sitä julkisiin palveluihin!


    • Keskustan.....

      Kerran vielä. Kun taannoin lueteltiin, mitä palveluja Kaarina saisi itse järjestää, yhtenä mörönä mainittiin, jotta Turulle voidaan antaa oikeus järjestää Kaarinan perusterveydenhuoltokin. Silloinhan lääkärimäärää ja vastaanottoaikaa voitaisiin vähentää Turun niin päättäessä.

      Noihin pitkiin lääkärijonoihin sen varran, jotta aikaa varatessa kannattaa kertoa, josko on valmis menemään Piikkiön tai Littoisten vastaanotolle. Viimeksi Littoisiin pääsi yhden päivän ja Piikkiöön 4 päivän odotusajalla. Littoisissa on myös hammashoitola, eipä ollut juuri jonoa sielläkään. Kaikkihan me ollaan yhtä suurta perhettä ja saadaan käyttää palveluita ristiin rastiin halutessamme.

      • Parkuva kansa

        Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta saattaa olla että näitä yhteistyö järjestelmiä joudutaan purkamaan niiden kalleuden vuoksi vielä tulevaisuudessa.
        On nimittäin käynyt jo nyt toteen, että suuruus ei olekkaan ollut halvempaa tai toimivampaa. Kustannukset ovat kasvaneet ja velkaa kertynyt vain lisää lähes kaikissa yhteistyö hankkeissa. Yhteispäivystyksessä näyttää käyvän samoin, kuin vedenhankinnassakin seudulla.
        Mikään ei ole ikuista ja nyt tuntuu varsinkin siltä, että suuruus ja keskittäminen ei ainakaan.
        Suuruus vaatii aina suurempaa hallintoa, muistan vielä hyvin kun Kaarinassa oli kunnanlääkäri Raula, joka otti vastaan puutorin vieressä olevassa kivitalossa.
        Nyt on kymmenpäinen organisaatio, eikä kuulemma tahdo sujua. Kaarina ei ole 40 vuodessa niin paljon kuitenkaan kasvanut, joku muu asia on täytynyt muuttua.
        Eiköhän suuruudella ole menetetty myös Työtehoa. Tietysti ihmisten tyytymättömyys on myös kasvanut hyvinvoinnin lisääntyessä ja parku tulee helpommin.


      • krämppä

        sinnehän onkin mukava matkustella bussilla...


    • kilometritehtaalle

      Ihmisten tyytymättömyys ei ole kasvanut turhan takia, nuorisotyöttömyys on kunnasta riippuen jo jopa 24%, ja muita työttömiä on siivottu tilastoista Mikä mikä-turhanpäiväinen kurssille tai karenssiin.

      Työ ja siitä saatu palkka edelleen määrittele ihmisarvoa, ja massiivisen työttömien armeijan syrjäytyminen ei ole kenenkään etu.

      Tuottamaton julkinen sektori paisuu kuin pullataikina, samaan aikaan kuin tuotanto supistuu.

      Ja mitä tulee kuntien yhdistymisen yhteydessä luvattuun 5 vuoden irtisanomissuojaan, niin kaikki varmaan tajuaa, ettei sellaista voida, eikä haluta antaa.
      Jo nyt hallituspuolueet sorvaavat sitä kohtaa uudestaan, koska on olemassa vaara, että kuntaliitoksia ketjuttamalla 5 vuoden siirtymäaikaa yritetään pidentää.

      • Riittävästi säästäny

        Luuletko aivan tosissasi, että nuorisotyöttömyys poistuu kuntarajoja siirtelemällä. Jos se auttaa niin koko Suomi voisi olla yhtä kuntaa.
        Suur kuntaliitokset kasvattavat verotuksen tarvetta ja hallintokulut lisääntyvät. Yksityisillä tuottavilla yrityksillä menisi entistä huonommin. Salosta varsin läheltä löytyy erinomainen esimerkki aiheesta.
        Totuus on kyllä se että kunnan hommissa on suhteessa aivan liikaa ihmisiä ja liian hyvillä palkoilla.
        Kilpailulla on ainoastaan saatu pudotettua yksityisen sektorin katteet ja palkat ja nyt ihmetellään, kun rahaa ei tulekkaan.


      • Mykoosi
        Riittävästi säästäny kirjoitti:

        Luuletko aivan tosissasi, että nuorisotyöttömyys poistuu kuntarajoja siirtelemällä. Jos se auttaa niin koko Suomi voisi olla yhtä kuntaa.
        Suur kuntaliitokset kasvattavat verotuksen tarvetta ja hallintokulut lisääntyvät. Yksityisillä tuottavilla yrityksillä menisi entistä huonommin. Salosta varsin läheltä löytyy erinomainen esimerkki aiheesta.
        Totuus on kyllä se että kunnan hommissa on suhteessa aivan liikaa ihmisiä ja liian hyvillä palkoilla.
        Kilpailulla on ainoastaan saatu pudotettua yksityisen sektorin katteet ja palkat ja nyt ihmetellään, kun rahaa ei tulekkaan.

        Tuossa oli "männäaikana" sellainen "mentaaliongelma", joka vaivasi erityisesti valtion ja kuntien työntekijöitä. Se on paranemaan päin, ja alkaa palailemaan työmoraali sinnekin - sille toteuttavalle portaalle, hallinto edelleen ylisuuri ja tehoton (osaamaton ja ylimielinen), mutta muut, mitä kuvittelet tapahtuvan, kun kaikki on yksityistetty pörssiyhtiöille (luultavasti ulkolaisille siirretty). Hinnat nousevat pilviin ja saatavuus, palvelu heikentyy, mutta entäpä sitten - julkinenpuoli on alas ajettu, kaikki Kokoomuslaistettu, eli rahaa kahmitaan mahdollisimman paljon, nopeasti.

        Ei oikein hyvältä vaikuta tämä yksityistämiskiihkoilu, johon johtaa tuo "yhdistämiset".


    • Näin se menee

      Koirat haukkuu, ja karavaani kulkee!

      Kaarinankin tyhjäntoimittaja virkaloiset saavat luvan valmistautua vyönkiristykseen.

      http://yle.fi/uutiset/hallitus_harkitsee_pakkoliitoksia_kaupunkiseuduille/6806165

      -Hallitus on sittenkin ottamassa pakon käyttöön kuntaliitoksissa. Yle Uutisten tietojen mukaan hallitus asettaa niin sanotun pakkoperälaudan. Jos 12 suurimmalla kaupunkiseudulla ei muuten synny liitoksia, kuntia voitaisiin pakottaa yhteen.

      • Allekirjoitellaan

        Kansalaisaloite

        Kerätään nopeasti 50 000 allekirjoitusta, että saadaan asia käsiteltäväksi syksyn alussa eduskuntaan.

        Sähköinen allekirjoitus onnistuu helposti, eikä vie paljon aikaa.

        Kansalaisaloite paikallisen itsehallinnon puolesta ja kuntien pakkoliitoksia vastaan

        http://www.pakkoliitoksiavastaan.fi


      • Mykoosi
        Allekirjoitellaan kirjoitti:

        Kansalaisaloite

        Kerätään nopeasti 50 000 allekirjoitusta, että saadaan asia käsiteltäväksi syksyn alussa eduskuntaan.

        Sähköinen allekirjoitus onnistuu helposti, eikä vie paljon aikaa.

        Kansalaisaloite paikallisen itsehallinnon puolesta ja kuntien pakkoliitoksia vastaan

        http://www.pakkoliitoksiavastaan.fi

        No ketkäs sitä sitten käsittelisisivät ;) Sama porukka kuin nyt on ajamassa pakolla näitä yhdistymisiä ;) Ainoa keino äänetämällä tuo sixpack pois vallasta, enkä siltikään ole ihan varma, miten kävisi - politikot kun on ihan oma eläinlajinsa, lupaavat eriasioita joita toteuttavat.


    • Hauskaa tulee

      Eilen Kokoomus ja Demarit löivät viimeisen naulansa arkkuunsa. Eurovaalien tappio jo tulee olemaan järkyttävää luettavaa.
      Pakon käyttö kuntien väen vähentämisessä, syö molempien kuntapuolueiden kannatusta roimasti. Samalla kehyskuntien poliitikot näistä puolueista polttavat jäsenkirjansa, Rusko aloittaa ja sitten heräävät Raision Demarit ja Vasemmistoliitto.
      Verotus kiristyy ja sekaannus on täydellinen, Suomi painuu kaaokseen. Tätäkö me halusimme ?
      Hallituksen koskaan työtä tekemättömät jolkit häipyvät palkkiovirkoihin ja Randellin palkka kirjoitetaan kakkosella alkavana.

      • Kurkela1

        Pakko on sitä varten kuntayhdistymisissä jos ei muuten järki kulje.Olen monta kertaa kirjoituksissani maininnut että pakko on se viimeinen keino. Eikö olisi parempi tehdä se vapaaehtoisesti jotta voi vaikuttaa paremmin ehtoihin liitosneuvotteluissa.
        Kuitenkin Turun alueella kuntien on melkoinen pakko yhdistyä. Muuten rahat ja palvelut loppuvat. Se on totta että kuntien henkilöstömäärä varsinkin turhissa toimissa on suuresti lisääntynyt, mutta henkilöstön kannalta parempi vapaaehtoinen liitos koska se takaa suojatyöpaikan vuosiksi eteenpäin.
        Se on myös totta että palkat kuntien ja kaupunkien johdossa ovat naurettavan suuret
        siihen työmäärään ja vastuuseen nähden. Onhan se tietysti tärkeää noudattaa virka-aikoja ja varsinkin taukoja pilkuntarkasti.
        Hyviä puolia ovat toivottavasti hyvä veli-verkoston heikkeneminen ja ehkä valtuustojen perintöpaikkojen väheneminen.


      • Aika näyttää
        Kurkela1 kirjoitti:

        Pakko on sitä varten kuntayhdistymisissä jos ei muuten järki kulje.Olen monta kertaa kirjoituksissani maininnut että pakko on se viimeinen keino. Eikö olisi parempi tehdä se vapaaehtoisesti jotta voi vaikuttaa paremmin ehtoihin liitosneuvotteluissa.
        Kuitenkin Turun alueella kuntien on melkoinen pakko yhdistyä. Muuten rahat ja palvelut loppuvat. Se on totta että kuntien henkilöstömäärä varsinkin turhissa toimissa on suuresti lisääntynyt, mutta henkilöstön kannalta parempi vapaaehtoinen liitos koska se takaa suojatyöpaikan vuosiksi eteenpäin.
        Se on myös totta että palkat kuntien ja kaupunkien johdossa ovat naurettavan suuret
        siihen työmäärään ja vastuuseen nähden. Onhan se tietysti tärkeää noudattaa virka-aikoja ja varsinkin taukoja pilkuntarkasti.
        Hyviä puolia ovat toivottavasti hyvä veli-verkoston heikkeneminen ja ehkä valtuustojen perintöpaikkojen väheneminen.

        Mikähän pakko se oikein mahtaa olla, kun siihenkin tarvitaan ensin kansanäänestys.
        Rahat eivät myöskään lisäänny rajoja siirtelemällä. Hallintokulut ainoastaan kasvaisivat jne...
        Allekirjoittanneelle ei kyllä vieläkään ole selvinnyt mikä on se viisastenkivi tässä aiheessa.
        Pakko ei onnistunut Neuvostoliitossa, ei Afganistanissa, eikä Irakissa, ei edes kännykän käytössä ajettaessa.
        Turku olisi tosi lirissä palveluiden järjestämisessä, Turun laiskat johtajat mafia tuskin rikastuisivat. Ei edes Kokoomus saisi toivomaansa vallankahvaa alueella.
        Demarien takinkääntö aiheessa käsittämättömän huono poliittinen veto, Kaarinan kunnan työntekijät järkyttyneitä. Veronmaksajat taas maksamaan nämäkin hölmöläisten hommat.
        Kuntatalous kaaokseen ja palvelut yksityistetään tämän pakon edessä, Kaarinan vuosikymmenten yrittäminen päättyy.
        Nyt kannattaa potkaista kaikki hankkeet Kaarinassa käyntiin, kirjastot ja virastotalot jne... Tämän jälkeen tälle alueelle ei tule mitään, hyvästi uimahallit, lukiot, torit ja lähipalvelut.
        No ei kannata hermostua, ensin kansanäänestys, sitten valtuuston päätökset ja ketterä pikkukaupunki jatkaa menestystarinaansa, kuten on jo tehnyt yli 700 vuotta.


      • Mykoosi
        Kurkela1 kirjoitti:

        Pakko on sitä varten kuntayhdistymisissä jos ei muuten järki kulje.Olen monta kertaa kirjoituksissani maininnut että pakko on se viimeinen keino. Eikö olisi parempi tehdä se vapaaehtoisesti jotta voi vaikuttaa paremmin ehtoihin liitosneuvotteluissa.
        Kuitenkin Turun alueella kuntien on melkoinen pakko yhdistyä. Muuten rahat ja palvelut loppuvat. Se on totta että kuntien henkilöstömäärä varsinkin turhissa toimissa on suuresti lisääntynyt, mutta henkilöstön kannalta parempi vapaaehtoinen liitos koska se takaa suojatyöpaikan vuosiksi eteenpäin.
        Se on myös totta että palkat kuntien ja kaupunkien johdossa ovat naurettavan suuret
        siihen työmäärään ja vastuuseen nähden. Onhan se tietysti tärkeää noudattaa virka-aikoja ja varsinkin taukoja pilkuntarkasti.
        Hyviä puolia ovat toivottavasti hyvä veli-verkoston heikkeneminen ja ehkä valtuustojen perintöpaikkojen väheneminen.

        NiinTurulla loppuu rahat. Turku taitaa olla koko seutukunnan tehottomin ja suurin tuhlasi, myös poliittisten nilviäisten "työsuhteiden" lisäämisessä.
        Miksi siis toimivat, ja helpommin toimintaansa muuttamaan kykenevät kunnat/kaupungit pitäisi liittää tuohon onnettomaan korruptiopesään ? Taloutta se ei taatusti paranna kuin Turulle, sekin vain hetkeksi - muille alkamäki Turun kyydissä on selviö.
        Suorittava porras ei Turussakaan kai se sinäänsä ongelma ole, vaan ne poliittisesti valitut pikkunilkkiverkosto, jossa asiat eivät järjellisesti ja nopeasti etene.
        Toteuttava porras, pystyy taatusti parantamaan tuottavuuttaan, kunhan tosiaan tuosta nilkkiportaasta päästään eroon - he ovat se suurin ongelma "julkisella" sektorilla - eivätkä tekijät ;)


    • Kotona kivampaa

      Miksi Kaarinan rakennuspuolen virkaloiset vääntäytyvät työpaikoilleen vasta puolenpäivän aikaan, ovatko ne jo lyhennetyllä työajalla?

      • Mie en tykkää

        Jos 12 suurimmalla kaupunkiseudulla ei muuten synny liitoksia, kuntia voitaisiin pakottaa yhteen.

        Turku 6. suurimpana kaupunkina tuleen nielemään kaikki pikku vikisijät.....slurpsssss


      • on se nähty
        Mie en tykkää kirjoitti:

        Jos 12 suurimmalla kaupunkiseudulla ei muuten synny liitoksia, kuntia voitaisiin pakottaa yhteen.

        Turku 6. suurimpana kaupunkina tuleen nielemään kaikki pikku vikisijät.....slurpsssss

        Jos päätetään littymisestä, (pakko) Kaarinalla itsellään ei ole siihen nokan koputtamista.
        Saletti on näin. Päätökset tehdään muualla.


      • ei aihetta liitoksii
        on se nähty kirjoitti:

        Jos päätetään littymisestä, (pakko) Kaarinalla itsellään ei ole siihen nokan koputtamista.
        Saletti on näin. Päätökset tehdään muualla.

        Minusta Kaarina ei ole edes kriisikunta.
        Pärjäis hyvin itsenäisenä, juurihan Piikkiö liitettiin, eikö sitä oteta
        huomioon ollenkaan ja siitäkään ei olla vielä selvitty.
        Tahallaankos tätä soppaa hämmennetään?


      • Mykoosi
        Mie en tykkää kirjoitti:

        Jos 12 suurimmalla kaupunkiseudulla ei muuten synny liitoksia, kuntia voitaisiin pakottaa yhteen.

        Turku 6. suurimpana kaupunkina tuleen nielemään kaikki pikku vikisijät.....slurpsssss

        Saadaan aikaiseksi ainakin suurempi konkurssipesä kuin Turusta yksinään, sillä kaikki mihin turun päättäjät koskevat, muuttuu pask..i
        Mutta tuskin se "puoluekavereita" hallituksessa estää typeryyksissään töpeksimästä, järkjenkäyttöhän ei tämän hallituksen vahvin puoli ole ollut, eikä tunnu olevan.


    • varakas lepokunta

      Kaarinassa on runsaasti varakkaita, jopa eläkeläiset ovat rikkaampia, kun köyhempi työtätekevä osa kuntalaisista.

      On ihan oikein, että varakkaitten omaisuus otetaan parempaan hyötykäyttöön, tyhjänpanttina se nyt vain on.

      Turku osaa käyttää viisaammin kaarinalaistenkin verotulot, vielä kun lanseerataan omaisuusvero ja korotetaan kiinteistöveroa, niin Kaarinakin pelastuu yhdessä Turun kanssa.

      • Virkkunen ulos

        Otitkohan huomioon, että monet varakkaat ovat tehneet aivan helvetisti töitä, eivätkä törsänneet rahojaan viinaan.
        Verojen jatkuva korottaminen ei ole oikein ja siitä vain harmaa talous kasvaa. Suurkuntamallilla ei mikään pelastu, Turulle vain tulisi mahdollisuus nostaa kulujaan ja lähetellä laskuja. Sehän on jo nähty nytkin näissä yhteistyö malleissa.
        Kaarinan hyvät palvelut on saatu aikaan kovalla työllä, kun naapuri on keskittynyt järjestelemään kaikkea humpuukia ja sirkushuveja, kuten kulttuuri pääkaupunkeja sun muuta kymmenillä miljoonilla.
        Kaarina on tulevaisuudessa 45 000 asukkaan joustava pikkukaupunki, joka haastaa suuruuden hullun Turun ratikoineen päivineen.


    • Ei Turkuun

      Piikiöläiset ja Kuusistolaiset ovat valmiit irtautumaan kuntaliitoksesta ja perustamaan yhteisen kunnan. Palamaan Vanhaan hyvään Ruotsinvallan alaiseen kuntaa.

    • Ei Ikä

      Ei mennä Turkuun vain kunnon mesta perustetaan

      • Päättäjänä Kaarinassa

        Meillä on jo kunnon mesta ja oma valtuusto joka asiasta päättää. Jo pelkkä soteuudistuskin on perustuslain vastaista, eikä Turun merkittävästi kalliimpaa ja huonompaakin sote asioiden hoitoa ei voi laittaa Kaarinalaisten maksettavaksi. Turun tehokkuudella Kaarinan sote lasku olisi n. 10 miljoonaa vuodessa suurempi, tiedoksi niille kouralliselle suur Turku intoilijalle Kaarinassa.
        Eikä se olisi ainoa lasku joka kohoaisi, vedenhintaa, jäteveden kustannuksia, joukkoliikennetukea, kiinteistöjen vuokria, veroja, kiinteistöveroja, taksoja jne... saisi täysin vapaasti korotella, meille jäisi vain Kaarina seura. Kohtalo olisi kuin Paatisilla ja Kakskerralla, susien ja ilvesten erämaata.
        Huonoiten kävisi Piikkiölle ja sen kansalaiset kiroaisivat edellisen kuntaliitoksen, kun eivät menneet Paimioon tai hoitaneet itse asioitaan kuntoon.
        Turun seudulla tarvitaan kuntien välistä kilpailua, jotta edullista tonttimaata riittää, niin yrityksille kuin asumiseenkin. Se pitää myös Turun talouden kurissa. Pitäkää Turun mafia, Puolimatkoinenne näppinne irti Kaarinasta, täältä ei helppoa rahaa löydy.


    • Pian turkulainen

      Kohta loppuu kaarinalaisten virkaloisten mielivalta.

      http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/pakkoliitos-uhkaakin-jopa-21-kaupunkiseutua-ja-61-kuntaa

      Tähän asti hallituspuolueiden keskeiset vaikuttajat ovat puhuneet pakkoliitosten mahdollisuudesta kahdellatoista suurimmalla kaupunkiseudulla, joiden joukossa ovat muun muassa Tampereen, Turun, Jyväskylän, Porin, Vaasan ja Kuopion kaupunkiseudut.

      Näistä kahdestatoista syntyi poliittinen sopu hallituksen budjettiriihessä. Sdp taipui vastustettuaan kuntien pakkoliitoksia kahden vuoden ajan hallituksen sisällä.

      Valtiovarainministeriön kuntaosastolla valmistellaan parhaillaan jo täydentävää lakiesitystä heinäkuun alussa voimaan tulleeseen kuntarakennelakiin (ks. kartta selvitysvelvollisuudesta).Täydentävä esitys halutaan eduskuntaan vielä syksyn aikana.

      • Ajattelija 63

        Kallista tulee ja työttömiä tämän Suomen huonoimman hallituksen toimesta, elleivät vaalit tai hallituksen kaatuminen Suomea pelasta.
        Suur kunta liitos tuo tuskaa ja työttömyyttä, niin kuntien työntekijöille, kuin veronmaksajillekin.
        Ainoat hyötyjät olisivat ne kuntien johtajat, jotka saisivat oikealla jäsenkirjalla pitää paikkansa, sekä samalla saisivat palkan korotuksen. Veikkaan johtajien kilpailun olevan verisen ja varmasti parhaista aloitetaan, kun verokirjoja jaellaan.
        Siinä samalla sitten joku työntekijäkin heivataan kortistoon.
        Katainen puhuu, että näin työttömyyttä hoidetaan, mutta kannattaa huomioida, että kortiston plus muut tuet eivät ole ilmaisia ja verotulotkin menetetään.
        Nykyisen uhkailun ja kiristyksen ilmapiirillä ei saada mitään hyvää aikaiseksi, tämän tarmon kun hallitus olisi käyttänyt yritystyöpaikkojen luomiseen ja viennin edistämiseen olisivat asiat paljon paremmin.
        Melkein nollalinjan työmarkkina sopimus on osaltaan hyvä asia, mutta samalla ei saisi verotusta kiristää edes tässä ekologisuuden mallimaassa. Suomen talouden alamäki muuten johtuu paljon Vihreistä päättäjistä energiaveroineen ja vouhotuksineen. Hallituksen pahin syöpä on yllätys yllätys Vihreät.
        Autoilijoiden satelliitti kyttääminen ja rikkipäästöjen kustannusten työntäminen logistiikkaketjun maksettavaksi on viimeisiä järjettömiä kustannuksia aiheuttavia oivalluksia. Tietenkään nämä toimet eivät koske naapurivaltion Venäjän toimintaa, sen autot ja laivat saavat vapaasti päästellä päästöjään ja Suomalaisten työpaikat ja verotulot annetaan Venäläisille hopealautasella.


    • Dagas Garjalaa

      Se on sitten menoa evakot, pitäkäähän huiveistanne kiinne

      • Kaarinan pojat

        Karjalan pojille on kuule kyllä ennenkin tarjottu suurkunta mallia, myö ei vaan sitä otettu ennenkään vastaan sovinnolla ja oikea päätös tehtiin.


    • Tervemenoa69

      Tarkoittaako tämä nyt sitä, että lähdette taas evakkoon? Mikä on suuntanne? Slussen?

      • Kaarinan pojat

        Ei otettu suur kunta mallia ennenkään sovinnolla, eikä oteta nytkään, se on varma.
        Sinulle edellinen räkänokka, ne oli miesten hommia silloin Karjalassa ja parempi kun et niistä isommin kirjoittele. Kuulut juuri siihen nykyisten vellihousujen ikäluokkaan, jolla on aikaa roikkua netissä aamusta iltaan.


    • dshgesrfhgerhgerhger

      http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=63223:krooninen-ryssaeviha-akateemisen-karjala-seuran-polttoaineena&catid=5:tiede&Itemid=7

      Urho Kekkonen kuului aikoinaan AKS:aan.
      1920-luvun alussa perustettu AKS kävi avointa sotaa nuorta Neuvostoliittoa ja omaa parlamentarismiamme vastaan.

      ProKarelia = fasismin jätökset, sanoo Leo M. Nieminen
      http://www.youtube.com/watch?v=xKuOtua5dW4

      Akateeminen Karjala-Seura (AKS) oli vuosina 1922–1944 toiminut ylioppilaiden ja akateemisen eliitin muodostama kansallismielinen järjestö, joka olemassaolonsa aikana hallitsi suvereenisti akateemista maailmaa ja ylioppilaskuntaa. Lisäksi AKS:llä oli paljon vaikutusvaltaa Suomen sisäpolitiikassa jo pelkästään siksi, että sen jäsenkuntaan kuului monia merkittäviä politiikan toimijoita.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Aunuksen_retkikunta
      Aunuksen retki oli suomalaisten vapaaehtoisten yritys valloittaa ja liittää Suomeen osia Itä-Karjalasta vuonna 1919, Venäjän sisällissodan aikana. Retki oli yksi heimosodista.
      Helmikuussa 1918 Mannerheim piti kuuluisan Miekkavalapuheensa, jossa hän sanoi, ettei pane miekkaansa tuppeen, ennen kuin Viena ja Aunus on vapautettu Leninin sotilaista. Suomen sisällissodan jälkeen käytiin paljon julkista keskustelua Itä-Karjalan liittämisestä Suomeen.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Suur-Suomi
      Suur-Suomi-aate oli heimoaatteeseen perustunut itämerensuomalaisen kansojen yhteenkuuluvuutta korostanut aate, johon usein sisältyi halu tai tavoite liittää Suomen valtioon itämerensuomalaisen väestön asuttamia muiden valtioiden alueita. Suur-Suomi-aatetta edustaneista järjestöistä Akateeminen Karjala-Seura puhui Suur-Suomesta sekä tavoitellun suursuomalaisen valtion että suomalais-karjalaisen ei-valtiollisen kieli- ja kulttuuriyhteisön merkityksessä.
      1920-luvulla suur-Suomea rakennettiin heimosodissa ja haluttiin yhdistää kaikki itämerensuomalaiset kansat yhdeksi valtioksi. Tällaista halua oli myös läntisessä Itä-Karjalassa, joista Repolan ja Porajärven kunnat liittyivät Suomeen, tosin vasta tiukkojen ehtojen myötä, mutta jäivät Tarton rauhassa rajojen ulkopuolelle.

      Eniten suur-Suomen projekti elähdytti Akateemisen Karjala-Seuran ja Lapuan liikkeen ja sen parlamentaarisen seuraajan IKL:n politiikkaa. Myös kokoomuksessa ja Maalaisliitossa oli Suomen suurentamisen kannattajia. Mannerheimin Miekkavala 1918 ja Miekantuppipäiväkäsky 1941 lisäsivät Suur-Suomi-innostusta. Vasemmistopoliitikoista suursuomalaista harrastusta oli aikoinaan Oskari Tokoilla ja Väinö Voionmaalla, joka julkaisi 1918 kirjan "Suur-Suomen luonnolliset rajat".
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Akateeminen_Karjala-Seura
      AKS keskittyi aluksi Itä-Karjalan pakolaisten hyväksi tehtävään työhön ja levitti ajatusta Karjalan heimon yhdistämisestä. Propagandan levittämiseen se sai valtion ja Itä-Karjalan avustamiskeskuksen taloudellista tukea. Kansallisten rajojen tavoitteleminen nähtiin tärkeäksi. Tähän liittyi kaikkien itämerensuomalaisten heimojen yhdistäminen Suomen lipun alle. Ensimmäisenä askeleena oli Itä-Karjalan liittäminen Suomeen. Uralin suomalaisheimoille vaadittiin itsenäisyyttä. AKS:n kanssa toimi limittäin Vihan Veljet -niminen venäläisvastainen salaseura. Alussa AKS:n mottona oli Työväestö on voitettava isänmaalle!, koska luokkataistelun katsottiin häiritsevän Suur-Suomen luomisen tavoitetta.
      Lotinapellon liitto oli erityisesti AKS:n piirissä vaikuttanut epävirallinen sotaisa Suur-Suomi-ryhmittymä. Urho Kekkonen, Martti Haavio ja eräät muut AKS:n nuoret jäsenet olivat aikoinaan solmineet "Lotinapellon liiton", johon sisältyi lupaus hyökätä Syvärin yli Lotinanpeltoon vaikka kaatuen "ryssän konekiväärituleen". Nimi liittoumalle otettiin venäjänkarjalalaisesta Lotinapellon kaupungista, joka sijaitsee Syvärin toisella puolen. Tarinan mukaan lotinapellonliittolaiset olisivat ensimmäisinä kaatuneet kuularuiskun tulitukseen Syvärin ylityksen jälkeen.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Elmo_Kaila
      Elmo Edvard Kaila (6. helmikuuta 1888 Jokioinen – 16. toukokuuta 1935 Helsinki) tunnetaan Akateemisen Karjala-Seuran ensimmäisenä puheenjohtajana ja myös salaseura Vihan veljien johtajana. Hänellä oli tärkeä osa Suomen itsenäisyyden alkuvuosien politiikassa vaikka hän ei ollutkaan näkyvästi esillä julkisuudessa.

    • 1234 väri tv

      Ei Turkuun

    • Kaarina N:o 1

      Edellisellä sepustuksella ja antifasisteilla ei ole mitään tekemistä Suur Turun kanssa.
      Suosittelen ottamaan päivittäiset lääkkeet säännöllisesti.
      Ei Turkuun, samaa mieltä.

      • Tyhmä evakko

        Tarkoittaako tämä nyt sitä, että evakot oli fasisteja, nuolivat Rotschildin pupetin varttijuutalaisen Adolph JACOB Hietlerin listoa.

        Rotschildi näytti evakoille porkkanaa, ja juoksutti niitä ympäri kannasta tuli persuuksissa


      • Matikka2+2

        "Edellisellä sepustuksella ja antifasisteilla ei ole mitään tekemistä Suur Turun kanssa."

        KYLLÄ ON!

        Evakot haastoivat sotaa Venäjän kanssa, saivat turpiinsa, ja 1000 asukkaan Kaarinaankin sullottiin 3000 riidanhaluista evakkoa, yhdistymällä Turkuun evakkojen kokonaismäärä uudessa yhdistyneessä alueessa laimenee ja evakkojen vaikutusvalta pienenee, mikä on ihan hyvä asia.


      • Töihin vaan
        Matikka2+2 kirjoitti:

        "Edellisellä sepustuksella ja antifasisteilla ei ole mitään tekemistä Suur Turun kanssa."

        KYLLÄ ON!

        Evakot haastoivat sotaa Venäjän kanssa, saivat turpiinsa, ja 1000 asukkaan Kaarinaankin sullottiin 3000 riidanhaluista evakkoa, yhdistymällä Turkuun evakkojen kokonaismäärä uudessa yhdistyneessä alueessa laimenee ja evakkojen vaikutusvalta pienenee, mikä on ihan hyvä asia.

        Ei ole sulla matikka hyvin koulussa mennyt ja historia vieläkin huonommin. Varmasti olet käynyt Turun kansakouluissa, Kaarinassa noin huonoa opetusta ei ole voinut saada.
        Propagandasi on sairasta, kuin entisestä Neuvostoliitosta, koeta jo nyt unohtaa. Meitä Kaarinalaisia on jo yli 30 000 ja muuttaneita on ympäri maaiimaakin.
        Karjalasta on jouduttu muuttamaan maan luovutusten vuoksi ja saattaa jopa Kaarinassa käydä samoin tässä suur Turku touhussa.
        Karjalan miehet ja naiset, sekä myös Turun ja Kaarinan Suomalaiset osallistuivat kaikki suur vallan mielihaluja vastaan yhteisvoimin. Näin Suomelle kävi paljon paremmin kuin itäblokin maille. Heitä orjuutettiin kymmeniä vuosia, kuten varmasti tiedät.
        Tämän jälkeen Suomi nostettiin yhteisvoimin työllä jaloilleen tähän hyvinvointiin. Nyt tätä henkeä tarvittaisiin uudestaan, eikä siihen mikään pakko auta, kuten ei ennenkään.


    • Kovia sankareita

      Olisi mielenkiintoista kuulla, ja pitääkin - hallitukselta, että miksi tämä kallis ja hankala kuntaliitos- ja SoTe-sekoilu. Eivät ole pystyneet, eivätkä pysty sitä kustannus-saastöillä perustelemaan, niin miksi ihmeessä pitää tuhota koko systeemi, ja sitten aletaan katsomaan jotain korvaavaa. Nämä kyvyt jotka nykyhallituksessa ovat, eivät kykene saamaan kasaan yhtäkään toimivaa järjestelmää. Ei vaan ole osaamista, eikä kykyä. Liiallinen itseluottamus, eli tuolla porukalla se on jo narsismin puolella, aiheuttaa vain sekoilua ja kansalaisille ongelmia.

      Kantaako tuo sekopäiden porukka, jota maan hallitukseksi kutsutaan, todellakin vastuun tuosta sekoilustaan - ja jos kantaa, kiinnostaisi todellakin tietää minkälainen mahtaakaan olla heidän käsityksensä siitä.
      Palkkiovirka ja veroton eläke päällekäisinä ;) On siinä vastuuta kerrakseen kannettavaksi - pelkkää tuottoa tuhoajille, muut maksavat ja kärsivät.

    • Siivouspalvelu666

      Jätökset pitää siivota Kaarinasta

    • Missä faktat

      Huolestuttavinta on mielestäni se, että uudistuksia runnotaan eteenpäin jo pakolla, vaikkei ole kerrottu, mistä ja missä määrin säästöjä pitäisi tuleman. Onkohan tästä tullut hallitukselle näytön paikka, joka on klaarattava, vaikkei tiedossa ensimmäistäkään takuuta hyödyistä?

    • Diiseri

      Olis se mahtavaa olla turkulainen, mut en jaksa muuttorumbaa. Täs vois olla vastaus siihen.

    • 1234 väri tv
    • varna ja heti

      Ennemin Paavosta Pressa

      • Hyvä Kaarina

        Kaarinan kaupungin hallitus teki kovan ja kannatettavan päätöksen, ei mitään kuntaliitosselvittelyjä, jotka vievät henkilöstön työaikaa tolkuttomasti.
        Nyt nähdään uskaltaako vellihousu Katainen tehdä pakkoliitos päätöksiä. Taitaa olla vähän muuta ihmeteltävää, kun 100 miljardin raja saavutetaan.


      • Päättäjänä Kaarinass
        Hyvä Kaarina kirjoitti:

        Kaarinan kaupungin hallitus teki kovan ja kannatettavan päätöksen, ei mitään kuntaliitosselvittelyjä, jotka vievät henkilöstön työaikaa tolkuttomasti.
        Nyt nähdään uskaltaako vellihousu Katainen tehdä pakkoliitos päätöksiä. Taitaa olla vähän muuta ihmeteltävää, kun 100 miljardin raja saavutetaan.

        Suur Turusta seuraisi Kaarinalaisille, korkea veroäyri, mielivaltaisesti korotettu taksat, lähipalveluiden hävittäminen, pendelöinnin lisääntyminen ja kallis parkeeraminen Turun toriparkissa.
        Päätösvalta menetettäisiin täysin, parilla valtuutetulla ja kymmenkunnalla lautakunnan jäsenellä valta täysin olematon. Jos edustajamme vielä olisivat Vihreitä, niin päätöksetkin Vihreiden keskittämismallin mukaisia.
        Kaarinan työntekijöille monoa n. 20 prosentille ja lisää Turkulaisia jäsenkirja johtajia suuremmalla palkalla.
        Turun grynderit saisivat vallan Kaarinassa ja jälki näkyisi, sekä rahat heidän taskuun.
        Kaarinan hallituksen päätös 10 - 1 oli erittäin hyvä, turhista selvittelyistä ei pidä maksaa, kannattaa tosiaankin hoitaa yksi vapaaehtoinen kuntaliitos ensin maaliin.
        Turvata oma päätösvalta ja toimivat palvelut.


    • Turku Åbo

      Kaarinasta tulee ihan kohta osa Turkua, ja se on hyvä!

      • Kaarina kaunis

        Hallitus kaatuu ja Suomi vajoaa Kreikan tasolle, tulee paljon muuta ajateltavaa.
        Turku Åbo saa itse maksaa toriparkkinsa, raitiovaununsa.
        Pakkoliitoksista ei mitään hyvää seuraisi edes Kokoomukselle, joka valtaa yrittää kaupunkiseuduilla kaapata.


    • Kapuloita rattaisiin

      Yrittäjänä kannatan Turkuun liittymistä, Kaarinan rakennusviraston kanssa ei jaksa kaavoista ja rakennusoikeuksista tapella.

      • Tyytyväinen yrittäjä

        Taidat olla aika kokematon näissä rakennusasioissa. Kaavat eivät kuulu rakennusvalvonnalle ja suosittelen selvittämään ensin hieman Turun rakennusvalvonnan mainetta.
        Turku on juuri tunnettu jäykkyydestään, kaikki kestää ja maksaa, tervetuloa vaan tutustumaan Puolalankadun jonotussysteemiin.
        Huono provo ja harva Kaarinalainen on kiinnostunut heitostasi. Kannattaa heti muuttaa Turkuun, pääsee nopeiten lihapatojen ääreen maksumieheksi.
        Kaarinassa hommat hoituu joustavasti ja on hoitunut jo kymmeniä vuosia.


    • Missä faktat

      Juuri näin. Turussa puolet elämästäni asuneena voin sanoa, jotta Kaarina on rakentajan ja remontoijan taivas verrattuna Turkuun. Täällä saa ensinnäkin jonkun puhelimella kiinni, voi mennä jopa tapaamaan ja sovittua asiaa ei unohdeta heti kun selän kääntää. En väitä, että Turussa tyhmiä oltaisiin, mutta täällä Kaarinassa yhdeltä ihmiseltä saa hirmumäärän tietoa, kun Turussa saa juosta viidessä eri paikassa eikä kukaan tiedä tai uskalla sanoa mitään.

      • Mykoosi

        Mitenkäs vaan saadaa Kokoomus ja sen hallitsema sixpack-hallitus ymmärtämään, että heidän tumpulointinsa aiheuttaa ja tulee aiheuttamaan levottomuutta.


      • Sisäpiiritietoa

        Kyllä Kaarina näyttää olevan rakentamisen taivas muutamalle sisäpiiriin kuuluvalle.


      • Seuraan asioita Kaarinas
        Sisäpiiritietoa kirjoitti:

        Kyllä Kaarina näyttää olevan rakentamisen taivas muutamalle sisäpiiriin kuuluvalle.

        Mikähän tämä sisäpiiri mahtaisi olla, sellaista ei Kaarinasta löydy. Sisäpiiri juuri on Turussa isojen rahojen kimpussa ja on aina ollut.
        Turulle voi sitten myydä tai vuokrata kaikki kannattamattomat kohteet, kunhan on sisäpiirissä. Kansa sitten maksaa ja muutama poliitikko pauhaa jaskaa ja väittää kehyskuntiea syypääksi.
        Turun sisäpiiriä myös kiinnostaa iskeä näppinsä Kaarinaan oikein toden teolla. Mutta mitä tekee pienempi Kaarinan kaupunki, hoitaa itsepäisesti asioitaan joustavammin ja paremmin.
        Turku saa kiittää juuri Kaarinaa ja Raisiota, jotka ovat pistäneet toimeksi, kun Turku ei ole saanut mitään muuta aikaan kuin tuhlaillut jo etukäteen veronmaksajien rahoja sirkushuveihin sun muihin turhuuksiin, velkaannuttamalla Turun.
        Aina kun Turku on tarvinnut rahoitusapua ovat Raisio ja Kaarina sitä auttaneet. Vedenhankinnassa, jäteveden käsittelyssä, kaukolämmössä, terveydenhoidossa, joukkoliikenteessä jne...
        Pääsääntöisesti on tullut kalliimmaksi kaikki isoissa yksiköissä ja Turku päässyt piiloverottamaan Kaarinalaisia. Kaikissa sopimuksissa ovat Turun kierot lakimiehet päässeet kusettamaan Kaarinan sinisilmäisiä päättäjiä, nyt se on loppu.
        Kyllä Turun sisäpiiriä nyt harmittaa, täytyy vielä provoja lähetellä Kaarinan palstalle.


    • Vain Kaarinassa

      Kaarinassa ei saa rakennusoikeutta omalle tontilleen, jos ei väännä lehmänkauppaa Kaarinan virkamiesten kanssa, pitäisi luopua pilkkahinnalla maasta jotta saa yhdelle tontille rakennusoikeuden.

      Urakoitsijoiden asema on todella kehno, joutuvat tekemään ilmaiseksi töitä rakennuspuolen pomoille jotta saavat urakkasopimukset jatkettua.

      Virkamiehet käyttävät kunnan työntekijöitä, koneita ja urakoitsijoita omien projektiensa toteuttamiseen ilmaiseksi.

      Kaverin tontille määrätään kunnan työntekijät työhön kunnan laskuun.

    • Kaarina out

      Kaarinassa yli 50 vuotta eläneenä, en voi toivoa muuta, kuin että pakkoliitos Turkuun toteutuu. Syynä tähän on ainoastaan se, että oskarinaukion vikamiesyhdyskunta saisi totaalisen lopun.
      Toinen asunto on jo ostettu jo paremmalta paikkakunnalta, jossa vain muutama virkamies ja asiat hoituu, Kaarinan asunnon voi aina vuokrata jollekkin sossulle tai mustalaiselle.

      • Kaarina n:o 1

        Ikävä todeta, ettei toiveesi toteudu, aika loppuu tältä hallitukselta. Sitten tulee uusi ja järkevämpi, sekä kyvykkäämpi. Tämä hallitus on ollut Suomen huonoin kaikkine uhkauksineen ja veronkorotuksineen.
        Onnittelen kuitenkin viisaasta päätöksestäsi muuttaa Kaarinasta, nyt kun se on vielä vapaaehtoisesti mahdollista. Toivottavasti uusi joustava kuntasi saa itse tehdä päätöksensä perustuslain mukaisesti, ilman pakkokeinoja.
        Toinen hyvä päätöksesi on alkaa yrittäjäksi, koska niitä kaivataan lisää verojen kerääjiksi. Asunnon vuokraaminen on tunnetusti hyvää bisnestä, sillä on menestynyt moni Kaarinalainen ennestäänkin. Jos vielä saat yhteiskunnan vuokran maksajaksi on rikastumisesi taattu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      515
      12858
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      349
      8444
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      38
      7450
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      353
      2529
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      6
      2274
    6. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1967
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1703
    8. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      22
      1520
    9. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      192
      1510
    10. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1343
    Aihe