Teko ja silkki kasvit

tekokasvit

mä on oikeen ymmärrä tätä "muovi tai silkki kasvit eivät sovellu akvaarioon" juttua? - miksi ei? itse ainakin pistän omaani akvaarioon muovi ja silkki kasveja, toki myös laitan oikeita, koska oikeat kasvit tuovat happea sinne. mutta miksi jotkut ihmiset ei tykkää tekokasveista? - ne on helppo puhdistaa, kestää pitempään kuin oikeat kasvit, on halpoja ja hienoja jos vain osaa ehtiä (hienous katsojan silmissä). mikään laki ei niitä kiellä käyttämästä, ainakaan minun tietääkseni?..

5

162

  Vastaukset

  • Miten voit sanoa että tekokasvit kestävät pitempään kuin oikeat. Mulla on pari oikeaa kasvia ollut akvaariossa kohta 10 vuotta. Mikään muovikasvi ei pärjää oikeille kasveille. Oikeita kasveja ei tarvitse koskaan puhdistaa. Oikeat kasvit ovat paljon hienompi kuin muoviset. Oikeat kasvit pitävät akvaarion tasapainoa yllä. Tässä yksi kuva oikeista kasveista tuollaiseen ei muovikasveilla ole mitään mahdollisuutta. Pistä kuva omasta altaastasi niin vertaillaan kummat kasvit ovat hienompia.

   http://3.bp.blogspot.com/-bLPiUnuwqCg/UFYYa25K6HI/AAAAAAAANY0/jG51R-q6u0Q/s1600/karsittu.jpg

  • Sehän on ihan maku asia millä akvaarionsa tahtoo sisustaa, tosin pelkillä muovikasveilla en akvaariotani sisustas, koska ne oikeat kasvit pitää omalta osaltaan akvaarion toiminnassa ja tasapainosa, mutta jos joku haluaa jokusen muovikasvin laittaa niin siitä vaan.

   itse pyrin pitämään omat akvaariot mahdollisimman luonnollisen näkösinä ja siksi en mitään muovikrääsää niihin tahdo laittaa.

  • Itse en ymmärrä miksi akvaarioon pitäisi laittaa muovi tai silkkikasveja kun oikeitakin on saatavilla. Oikeat kasvit tekevät akvaariosta luonnollisemman näköisen. Kuten aikaisemmin sanottiin oikeita kasveja ei tarvitse koskaan pestä ja ovat ikuisia. Mulla on ensimmäiset kasvit 20 vuoden takaa ja voivat edelleen hyvin.

  • Lisäys.

   Jos akvaarioon laittaa muovikasveja niin se on vähän sama jos puutarhaan laittaisi muovipensaita, muovipuita ja muovinurmikon tai sisälle muovikukkia. Ei mitään järkeä kun oikeitakin on saatavilla.

   • Minulla on isoja(tällä hetkellä yli 15 cm, mutta kasvavat vielä) lampikultakaloja akvaariossani talvehtimassa ja ne ovat ns."kasvintuhoajia" eli käyttävät kasveja mielellään ravinnokseen ja olen todennut, ettei siellä oikein muut kasvit pärjää kuin nuo muoviset. Toki ostan sinne välillä aitojakin, mutta ne on aika pian syöty parempiin suihin. Pelkät kannot, kivet ja juurakot olisivat aika ankea vaihtoehto, joten kompromisseja on pakko tehdä, vaikkakaan puutarhuriammattilaisena muovikasvit eivät niin sykähdytäkään. Tässä yksi perustelu muovikasvien puolesta.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Missä aloitus Martinan uudesta miehestä?

   Ruotsalainen miljonääri ja viettivät lomaa Dubaissa.
   110
   7037
  2. THL: Suomen tautitilanteesta huonoja uutisia - epidemia lähellä kiihtymisvaihetta - Kiitos Lintilä!

   THL: Suomen tauti­tilanteesta huonoja uutisia – epidemia lähellä kiihtymis­vaihetta https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006638469.html "STM ja THL arvio
   Maailman menoa
   90
   2662
  3. Martinan uus äijä, turkkilainen miljonääri

   Joka asuu nyt Ruotsissa. 7 pvää. Aivan holtitonta toi meno. Ei kestä olla ilman äijää, ei kestä arkea, ei kestä olla pienten lastensa kanssa, tääkin
   140
   1641