ÄKS-ÄL 2.

Kumpujen yöstä nousi tuo palsta ja alkoi kiinnostaa kovasti. Se on niin pitkä, ettei kai kannata siellä keskustella.. Joutessani laitan tämän pääskysen lentoon, katotaan miten pitkälle jaksaa lentää.

Minun tieni esikoisuuden lieveilmiöksi on ollut pitkä ja vaivalloinenkin. Vaivalloista oli kantaa tietoisesti kutsua työhön, joka ei mitenkään näyttänyt mahdolliselta, siis evankeliumin palvelukseen. Minä sain kutsun noin kolmenkymmenen iässä. Kun se sitten toteutui olin iältäni viiskytseittemän. Silloin polvistuin Naantalin Vapaakirkon lattialle ja sain siunauksen vankilalähetiksi ja sananjulistajaksi Evankeliointi ja vankilalähetys ry:ssä.

Siihen loppui epätietoisuus, koska nyt minulla oli kutsu ja kutsuja. Samalla se tervehdytti kipuja, jotka olivat tulleet irtautumisprosessin aikana. Pyhä Henki on kehottanut tekemään joitakin juttuja, joita omasta puolsestani en olisi edes ajatellut. Kuuliaisuus on tuntunut kuitenkin tosi hyvältä.

Suhteeni esikoisuuteen on minun kannaltani parempi nyt kuin niiden vuosien aikana, jolloin kipuilin asioissa, joita yritin edistää, mutta jotka eivät edistyneet.

Nykyisin koen veljellistä rakkautta monien veljien ja sisarien kanssa, sillä eihän minulle lopulta ole mitään pahaa tehty, vain annettu sysäys löytää oma paikka ja kutsumus, jota ei tarvittu niissä piireissä. Eikä yksiäkään seuroja ole tarvinnut peruuttaa sen tähden, että minä en ole paikalla. Siis paikat on saatu täytettyä ja vastaanottavia veljiä on löytynyt, vaikka vielä kukaan muu ei olekkaan tunnustanut sairastavansa saarnatautia.

Minä rukoilen päivittäin kaikkien kirkkojen ja seurakuntien puolesta, että sanaa julistettaisi puhtaana.

12

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muuttis

      Yhdyn täysillä vihneen rukouksiin.

      Tuo kertomasi on sinun tiesi. Herra sinua siunatkoon ja varjelkoon! Ja kuljettakoon onnelliseen päätökseen, taivaan kotiin.

      Minunkin sydämessäni palaa halu tehdä Herran työtä. Tosin ei isosti, vaan sillä paikalla jossa olen, vähäisesti vähäisenä. Tarkoitan, että kun kohtaan jonkun "kujilla ja aitovierillä", puhelen niitä sanoja, joita Herra antaa. Monet uskovatkin ovat lohdutuksen tarpeessa omissa vaikeuksissaan.
      Jokaiselle Herra, suurivarallinen, on antanut joitakin lahjoja, joita tulee käyttää lähimmäisten hyväksi.
      Joillakin on laulun lahja, toisilla kuuntelemisen ja lohdutuksen lahja.
      Monilla on lahjaa rukoukseen, toisilla opettamiseen jne.

    • näin on

      Vai sellainen on tarinasi. Etkö tiedä, että jokainen saa tehdä työtä niin paljon kun jaksaa sukulaisten, ystävien, naapureiden ym. parissa? Mehän olemme kuninkaalista sukua ja pyhää pappeutta. Ei siihen mitään polvisumisia ja siunaamisia tarvita.

      En tiedä oletko tartuttanut, mutta lähelläsi on kuitenkin ollut saarnatautia henkilöissä, joille tämä yksinkertainen kristillisyys on tullut lian yksinkertaiseksi. He ovat alkaneet kokoontumaan erikseen ja houkutelleet mukaansa muitakin sanomalla, että meillä saa naisetkin puhua. Missä he nyt ovat? Taitaa olla jokainen omilla teillään?

      Olet sinä tosi hyvä, kun rukoilet kaikkien kirkkojen ja seurakuntien puolesta ja sitä vielä kehuskelet. Tiedätkö, että Kristus on perustanut vain yhden seurakunnan, johon on antanut henkensä? Hengettömiä seurakuntia ja kirkkoja on vaikka kuinka paljon. Jos katsot valtakirkkoakin, niin näet mihin se on mennyt luopumalla Jumalan sanasta. Naipappeus on etenkin vauhdittanut sen alamäkeä.

      Jeesus on sanonut, että siitä teitä tunnetaan minun opetuslapsikseni, että te rakkauden keskenänne pidätte. Elävä kristillisyys on ylönkatsottu kaikilta ja siitäkin on lähtenyt joukkoja joista toiset pitävät oppia liian ahtaana ja toiset liian väljänä. Kaikkia kuitenkin yhdistää se, etteivät he rakasta esikoisten seurakunnan jäseniä, vaan haukkuvat niitä.

      Vanha totuus, että mihin Kristus rakentaa seurakunnan, siihen vihollinen rakentaa kappelin, pitää paikkansa. Täälläkin monet tämän riivaajan papit pitävät kristillisyyden hautajaisia, mutta vaikka he kuinka saarnaavat, niin kristillisyys vain kasvaa.

      • nääs.nääs.

        hohhohhoijaa sanon minä.


      • Yhden asian tuikkaan tuohon pauhinan välhiin. Otappa raamattu kätheen ja klasit päähän, mä annan sulle paikan, josta pitäs jothain aueta:
        Ilmestyskirja 7: 9. Sen jälkeen näin minä, ja katso, suuri joukko, jota ei yksikään lukea taitanut, kaikista pakanoista, ja sukukunnista, ja kansoista ja kielistä, seisovan istuimen edessä ja Karitsan edessä, valkeilla vaatteilla puetetut, ja palmut heidän käsissänsä.
        10. Ja he huusivat suurella äänellä, sanoen: autuus olkoon meidän Jumalallemme, joka istuimella istuu, ja Karitsalle!

        Lueppa ihan khthen kerthaan, niin sauita havita, ettei siinä sanota: Silmänkatamattomiin esikoislestadiolaisia, kyllä niitäkin on, mutta pienenpieni vähemmistö. Näin tojistaa mulle raamattu!

        Jos sä rukoilemisesta noin huonoa tykkäät, niin kyllä mä voin sut pudottaa listalta, kun sanot nimesi. Minäkin haukuin muutamia rakkaiksi veljiksi ja sisariksi. Voi hyvän tähen sun kanssasi, luuletko että tuollainen uhoaminen on Junmalan Henmgen vaikutusta. Uhoa uhoaja itsellesi hetken, niin voit oppia jotakin.


    • Tasaista Tietä

      Ole vapaa veljeni, on paljon pahempiakin tauteja kun Jeesuksesta todistaminen.

      Tuttuja veljiä ja sisaria on minullakin muun muassa vapaakirkosta, helluntaiseurakunnasta. Jeesus kutsuu meitä kaikkia toimimaan ruumiinsa jäseninä, - kuka missäkin tehtävissä. Silmiä, korvia, käsiä, suita, jalkoja, kaikki tarvitaan.

      Oleellisinta on, että etsivät löytävät Jumalan rauhan uskon kautta Jeesuksessa Kristuksessa.

      OPilliset ristiriidat eniten harmittavat nykyisessä el.lest. liikkeessä. Saarnataan oikein ja väärin. Sanotaan saarnatuolista, usko Kristukseen, ja usko Kristukseen vanhurskauttaa syntisen. Oikein ja aaamen, mitää lisäämättä
      taikka pois jättämättä.

      Sitten perään liitetään ihmisoppeja, (saarnaajasta riippuen tosin), siis ehtoja uskonvapaudelle.
      - Pitää olla esikoislestadiolainen,
      - pitää luottaa lapinvanhimpien ymmärrykseen ja totella heitä kaikessa kritiikittä.
      - pitää toimittaa kaularippiä ja salarippiä julistajien toivomalla tavalla.

      Raamattu selvästi kieltää ihmisiin luottamisen. Silloin kun tällaisia luottamisia vaaditaan kuulijoilta on kysymys ihmisopeista.

      Näitä ei pidä koskaan sekoittaa: Jumala on todellakin sanassaan antanut armovälineitä kristittyjen vapaaseen käyttöön, - aina kun he USKONSA VAHVISTAMISEKSI niitä tarvitsevat.

      Paitsi kateedereilta ja saarnatuoleista saarnattu sana, niin Herran Pyhä Ehtoollinen ja kahdenkeskinen rippi ovat JUmalan lahjoja epälyksiin joutuneille ja epäilemään taipuville. Esikoislestadiolaisilla on vielä tämä oma erikoisuutensa "kaularippi", jossa kristitty seurakunnan edessä ilmaisee tahtonsa saada syntinsä anteeksi. Kaikki nämä ovat Jumalan sanan mukaisia. Hyvyydessään Jumala tahtoo lohduttaa ja vahvistaa heikkoja uskossa.
      ___________________

      MUTTA: Silloin jos Jumalan lahjoiista tehdään laki ja pakko, joistakin ihmisen toiminnoista ja tavoista tehdään ehto vapaalle evankeliumin uskomiselle, ja aletaan jakaa kristittyjä eläviin ja kuolleisiin noiden toimintojen perusteella, niin silloin ollaan jo kaukana oman vanhurskauden viidakoissa.

      • Tasaista Tietä

        2. Kor. 3:12 Koska meillä siis on tämmöinen toivo, niin me olemme aivan rohkeat
        2. Kor. 3:13 emmekä tee niinkuin Mooses, joka pani peitteen kasvoillensa, etteivät Israelin lapset näkisi sen loppua, mikä on katoavaista.

        2. Kor. 3:14 Mutta heidän mielensä paatuivat, sillä vielä tänäkin päivänä sama peite, vanhan liiton kirjoituksia luettaessa, pysyy poisottamatta, sillä vasta Kristuksessa se katoaa.
        2. Kor. 3:15 Vielä tänäkin päivänä, kun Moosesta luetaan, on peite heidän sydämensä päällä;
        2. Kor. 3:16 mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois.
        _______________
        ***) 2. Kor. 3:17 Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus.
        _______________

        2. Kor. 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.
        2. Kor. 4:1 Sentähden, kun meillä on tämä virka sen laupeuden mukaan, joka on osaksemme tullut, me emme lannistu,
        2. Kor. 4:2 vaan olemme hyljänneet kaikki häpeälliset salatiet, niin ettemme vaella kavaluudessa emmekä väärennä Jumalan sanaa, vaan julkituomalla totuuden me suositamme itseämme jokaisen ihmisen omalletunnolle Jumalan edessä.

        2. Kor. 4:3 Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat,
        2. Kor. 4:4 niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.

        *) 2. Kor. 4:5 Sillä me emme julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden.
        2. Kor. 4:6 Sillä Jumala, joka sanoi: "Loistakoon valkeus pimeydestä", on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa.


      • muuttis

        Aamen kirjoituksellesi nimimerkki "Tasaista Tietä"!

        Tuo väliin huutelija ei itse elä Jeesuksen rakkaudessa ja uskossa sydämessään. Hän käyttää vain Jumalalle kuuluvaa valtaa hengellisesti ylpeänä. Selkeästi vainme-oppinen henkilö.

        Hengellinen ylpeys on synti. Se saa kantajansa tuomariksi.
        Kuitenkin raamattu monin paikoin opettaa: "Älkää tuomitko"! Jumalan on tuomiovalta.

        Ihmetyttää kun nämä ylpeät kiinnittävät luottamuksensa ja uskonsa ihmisiin, vaikka raamattu toisin todistaa. Jumalan sana on ainoa mihin voi luottaa, se ei muutu ajan saatossa ja ihmismielten mukaan.

        Ei ole tarkoitus kovilla sanoilla loukata, mutta kehoittaa parannukseen ja että kiinittäisi luottamuksensa ainoaan oikeaan kohteeseen mikä kestää, elämässä ja kuolemassa.


      • Leiff.
        Tasaista Tietä kirjoitti:

        2. Kor. 3:12 Koska meillä siis on tämmöinen toivo, niin me olemme aivan rohkeat
        2. Kor. 3:13 emmekä tee niinkuin Mooses, joka pani peitteen kasvoillensa, etteivät Israelin lapset näkisi sen loppua, mikä on katoavaista.

        2. Kor. 3:14 Mutta heidän mielensä paatuivat, sillä vielä tänäkin päivänä sama peite, vanhan liiton kirjoituksia luettaessa, pysyy poisottamatta, sillä vasta Kristuksessa se katoaa.
        2. Kor. 3:15 Vielä tänäkin päivänä, kun Moosesta luetaan, on peite heidän sydämensä päällä;
        2. Kor. 3:16 mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois.
        _______________
        ***) 2. Kor. 3:17 Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus.
        _______________

        2. Kor. 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.
        2. Kor. 4:1 Sentähden, kun meillä on tämä virka sen laupeuden mukaan, joka on osaksemme tullut, me emme lannistu,
        2. Kor. 4:2 vaan olemme hyljänneet kaikki häpeälliset salatiet, niin ettemme vaella kavaluudessa emmekä väärennä Jumalan sanaa, vaan julkituomalla totuuden me suositamme itseämme jokaisen ihmisen omalletunnolle Jumalan edessä.

        2. Kor. 4:3 Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat,
        2. Kor. 4:4 niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.

        *) 2. Kor. 4:5 Sillä me emme julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden.
        2. Kor. 4:6 Sillä Jumala, joka sanoi: "Loistakoon valkeus pimeydestä", on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa.

        "tasaista TIETÄ"

        2 Kor , 3:13- 16, Sel. VANHANTESTAMENTIN KIRJOITUKSI , Voidaan ymmärtää
        opikein vain Kristuksesta käsin ja UUDEN TESTAMENTIN VALOSSA . juutalaisilla
        joilta puuttuu usko Kristukseen , on mielensä silmillä "peite ", joka. estää heitä näke-
        mästä sen todellista merkitystä. Myös omakohtaista uskoa ja Pyhän Hengen valoa
        vailla olevilla teologeilla ja muilla ninikristityillä on mielen silmillä peite , joka estää heitä näkemästä ja käsittämästä Raamattua oikein Ks. 2 Moos 34:29-35. Ero on
        kuitenkin siinä, etytyä Juutalaisetr RAAMATUNSELITTÄJÄT OVAT YMMÄRTÄ-NEET SUURINPIIRTEIN SAMAT VT ;KOHDAT MESSIAASEEN / KRISTUKSEEN
        VIITTAAVAKSI KUIN KRISTITYTKIN, KS. LUUK. 24:25-27, 44-46 .

        vaikkeivat olekaan nähneet niiden TOTEUTUNEEN NASARETIN JEESUKSESSA
        kun HISTORIALLISKSKRIITTINEN (kristillinen ) Raamatun tulkinta paljolti kieltää
        messiaanisen profetian ja Jeesuksessa tapahtuneen täyttymyksen yhteyden eli
        Vanhan ja Uudentestementin välisen profetian ja täyttymyksen "sillan ", sen edus-
        tajilla on sydämen silmillä paljon pahempi hengellisen ja teolgisen sokeuden peite
        kuva himmeänä ja epätarkkana .

        Uskovilla on VAPAUS sekä synnin syyllisyydestä että sen orjuudesta . Heidän
        kuuliaisuutensa jumalalle tapahtuu vapaasti , sydämen hausta. Pyhä Henki
        uudistaa heitä yhä enemmän KRISTUKSEN KUVAN KALTAISUUSEEN ,niin
        että Hän saa lisääntyvästi muotoa heistä , ks. Gal. 4:19 . Tosin he ei itse tata,
        näe ja tunne . He tajuavat yhä enemmän omaa syntisyyttään sekä'
        Kristuksessa valmistetun Armon ja Pyhän Hengen

        3:17-18. Sel. "Jumala on Henki " Joh . 4:24. Pyhä Henki on Jumalan ja
        Kreistuksen Henki . Room . 8:9. ISÄ POIKA JA PYHÄ HENKI OVAT KOLME PERSOONAA , MUTTA YKSI JUMALA "HERRA, MEIDÄN JUMAAMME HERRA
        ON YKSI ".. 5 mOOS .6:4 , Kristukseen Vapahtajanaan ja Herranaan sekä
        Jumalaan Isänään uskovat ihmiset , jotka ovat tulleet osallisiksi Pyhästä Hengestä
        Room. 8:9 Näkevät ja käsittävät Raamatun merkityksen oikein , tosin vielä vajaasti , kuten muinaisajan metellista tehtdyn kuvastimen/peilin nähtiin heijaste -

        Kirjoitin vahingossa Ristiin .. Koettakaa saada selvää . Armon ja Pyhän Hengen uudistuksen tarvetta. Tämä uudistus tulee täeydelliseksi Kristuksen tullessa ja ottaessa omansa luokseen,ks. 2 Kor ,5:17. , ;2 Piet. 1:3-4.


      • Leiff.
        Leiff. kirjoitti:

        "tasaista TIETÄ"

        2 Kor , 3:13- 16, Sel. VANHANTESTAMENTIN KIRJOITUKSI , Voidaan ymmärtää
        opikein vain Kristuksesta käsin ja UUDEN TESTAMENTIN VALOSSA . juutalaisilla
        joilta puuttuu usko Kristukseen , on mielensä silmillä "peite ", joka. estää heitä näke-
        mästä sen todellista merkitystä. Myös omakohtaista uskoa ja Pyhän Hengen valoa
        vailla olevilla teologeilla ja muilla ninikristityillä on mielen silmillä peite , joka estää heitä näkemästä ja käsittämästä Raamattua oikein Ks. 2 Moos 34:29-35. Ero on
        kuitenkin siinä, etytyä Juutalaisetr RAAMATUNSELITTÄJÄT OVAT YMMÄRTÄ-NEET SUURINPIIRTEIN SAMAT VT ;KOHDAT MESSIAASEEN / KRISTUKSEEN
        VIITTAAVAKSI KUIN KRISTITYTKIN, KS. LUUK. 24:25-27, 44-46 .

        vaikkeivat olekaan nähneet niiden TOTEUTUNEEN NASARETIN JEESUKSESSA
        kun HISTORIALLISKSKRIITTINEN (kristillinen ) Raamatun tulkinta paljolti kieltää
        messiaanisen profetian ja Jeesuksessa tapahtuneen täyttymyksen yhteyden eli
        Vanhan ja Uudentestementin välisen profetian ja täyttymyksen "sillan ", sen edus-
        tajilla on sydämen silmillä paljon pahempi hengellisen ja teolgisen sokeuden peite
        kuva himmeänä ja epätarkkana .

        Uskovilla on VAPAUS sekä synnin syyllisyydestä että sen orjuudesta . Heidän
        kuuliaisuutensa jumalalle tapahtuu vapaasti , sydämen hausta. Pyhä Henki
        uudistaa heitä yhä enemmän KRISTUKSEN KUVAN KALTAISUUSEEN ,niin
        että Hän saa lisääntyvästi muotoa heistä , ks. Gal. 4:19 . Tosin he ei itse tata,
        näe ja tunne . He tajuavat yhä enemmän omaa syntisyyttään sekä'
        Kristuksessa valmistetun Armon ja Pyhän Hengen

        3:17-18. Sel. "Jumala on Henki " Joh . 4:24. Pyhä Henki on Jumalan ja
        Kreistuksen Henki . Room . 8:9. ISÄ POIKA JA PYHÄ HENKI OVAT KOLME PERSOONAA , MUTTA YKSI JUMALA "HERRA, MEIDÄN JUMAAMME HERRA
        ON YKSI ".. 5 mOOS .6:4 , Kristukseen Vapahtajanaan ja Herranaan sekä
        Jumalaan Isänään uskovat ihmiset , jotka ovat tulleet osallisiksi Pyhästä Hengestä
        Room. 8:9 Näkevät ja käsittävät Raamatun merkityksen oikein , tosin vielä vajaasti , kuten muinaisajan metellista tehtdyn kuvastimen/peilin nähtiin heijaste -

        Kirjoitin vahingossa Ristiin .. Koettakaa saada selvää . Armon ja Pyhän Hengen uudistuksen tarvetta. Tämä uudistus tulee täeydelliseksi Kristuksen tullessa ja ottaessa omansa luokseen,ks. 2 Kor ,5:17. , ;2 Piet. 1:3-4.

        "Leiff."

        Paavalin toinen kirje :Kor . 4:1-2 . Sel. VIRKA LAUPEUDEN MUKAAN . KS.
        Room. .1:5.; 1 ;Kor .4:1-2 ; 2 Kor, 54:18--6:2.

        2:Kor. 3-4. Joh. 12:40. 2 Kor . 3:13-16.

        4:6 Jotta synnin ja epäpäuskon pimeydessä olevasta tulisi , Valon lapsi , Jumalan on saanottava hänelle Hengensä vaikuttavaksi tekemä evankeliumin sana , joka luo hänen sydämeensä uuden eläömän valon . Valmistuksena siihen Hänen on kosketettava laillaan hänen omaatuntoaan , niin että hänestä tulee armon ja totuuden valkeutta tarvitseva , kaipaava ja etsivä syntinen , joka Rukoilee :"Jumala ole minulle syntiselle Armollinen ,Ks. Luiuk .18:13.

        Tuossa , jos olet tarkkana on sopivasti SANAA.


    • pää aidan raossa ei

      Silmälaput kuuluu yleensä kilpahevosille.

      Ei niitä Apostolit pitäneet eivätkä suosita edelleenkään pitämään.

      mutta jos tahtoo hevostella uskon nimissä, niin siihenkin on lupa joskin lasku tulee omaan osoitteeseen.

      siunausta vaan vihneelle edelleen! Olet päässyt laitumelle.

      • hakuttu matkaaja

        Tiesitkö että ohjastaja tempaisee nuo silmälaput pois hevosen silmiltä maalia lähestyttäessä? Vävypoika on raviohjastaja. Ilmeisesti kaikki hevoset eivät tarvitse silmälappuja, heitä ei häritse rinnalla juoksevat kilpailijat.

        PItäisiköhän tällaisia silmälappuja alkaa käyttämään herkimmille hengellisille kilpailijoille. Ohjastaja (= Jeesus Kristus) tempaisee nämä laput joka tapauksessa, pois maaliviivan (= kuolinhetken) lähestyessä.

        Niin moni lakihernkisenä elämänsä elänyt on antanut tästä selvän todistuksen kuolemansa lähestyessä. Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut.


      • muuttis
        hakuttu matkaaja kirjoitti:

        Tiesitkö että ohjastaja tempaisee nuo silmälaput pois hevosen silmiltä maalia lähestyttäessä? Vävypoika on raviohjastaja. Ilmeisesti kaikki hevoset eivät tarvitse silmälappuja, heitä ei häritse rinnalla juoksevat kilpailijat.

        PItäisiköhän tällaisia silmälappuja alkaa käyttämään herkimmille hengellisille kilpailijoille. Ohjastaja (= Jeesus Kristus) tempaisee nämä laput joka tapauksessa, pois maaliviivan (= kuolinhetken) lähestyessä.

        Niin moni lakihernkisenä elämänsä elänyt on antanut tästä selvän todistuksen kuolemansa lähestyessä. Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut.

        Minäkin todistan, että monen lakihenkisen sydämelle on ennen lähtöhetkeä kirkastunut tämä vääjäämätön tosiasia: Yksin Jeesus! Siinä katoaa kaikki muu ja Jeesus on kristallin kirkkaana sydämessä ja suussa, jos niin on Herran tahto. Suu puhuu sydämen kyllyydestä.

        Matkalla vihollinen kasaa monia härpäkkeitä, vaatimuksia, suoritteita ja täytymisiä jotta kelpaisimme Jumalalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe