Arka&pelokas pentu=kokemuksia?

14+10

Hei!

Kaipaisin kokemuksianne jos sellaisia löytyy. Eli kokemuksia tilanteesta, jossa uusi pentu saapunut uuteen kotiinsa ja on erittäin arka ja pelokas. Voiko tällaisesta raasusta odottaa vielä kasvun myötä sosiaalista ja/tai hellyydenkipeää seurakissaa?

Oma tilanteeni: Sain reilu vuorokausi sitten 14viikkoisen pennun tuttavani kautta. En itse kyennyt käymään paikanpäällä heillä kotona, joten pentu ei ns. "valinnut" minua vapaaehtoisesti. Tosin näin ei käynyt entisenkään kissani kanssa, jonka kanssa vietimme melkein 15-vuotta yhdessä. Tämä tapaus "leimautui" minuun heti ensihetkestä asti. Siksi olenkin hämilläni tämän uuden tulokkaan kanssa. On aivan päinvastainen alku ainakin verraten tuohon edelliseen kissaani.

Pentu on nyt siis ollut luonani reilu vuorokauden. Minkäänlaista kontaktia ei ole edes yrittänyt ottaa minuun. Pikemminkin on silmät levällään kauhuissaan minua katsonut ja vetäytynyt piiloon ne pari hassua kertaa mitä nyt ylipäätään olemme kontaktissa tässä olleet sitten eilisen. Olen siis antanut toisen olla ihan rauhassa ja omissa oloissaan. Tänään viimeksi aamusta näin, että pentu kyyhötti sohvan alla seinää vasten, sittemmin on ollut piiloutuneena makkarin lipaston takana.

Tuttavani mukaan pentu on heillä ollut reipas, ihmisrakas, sosiaalinen ja leikkisä. Juuri sellainen mitä toivoinkin. Nyt kun tuota pientä raasuriepua on katsonut, niin voisi kuvitella ettei ole ihmistä koskaan nähnytkään? Edellisessä kodissa kuitenkin ollu 5 sisarusta pentueessa, emokissa, koira, 3 pientä lasta ja itse vanhemmat, joten kuvittelisi olevan tottunut menoon ja vilskeeseen. Aamuyöstä kyllä uskalsi senverran piiloistaan pois, että on käynyt syömässä, juomassa ja tekemässä tarpeensa laatikolle (siirsin nämä makuuhuoneeseen jotta kaiki olisi lähellä).

Pientä maukumistakin kuului aamuyöstä eli ääntäkin siis lähtee, mutta vaikeni heti kuin seinään kun hiljalleen koitin sille jutella. Yritin tuossa myös aiemmin päivällä ihan vain maata makkarin lattialla lukemassa kirjaa ja katsoa, että hakeutuisiko pentu edes näköetäisyydelle katsoman touhujani. Kahteen tuntiin ei tapahtunut yhtikäs mitään, ei siis minkäänlaista. Pientä rapinaa ja ropinaa kuului, kun pentu vaihteli asentoa piirongin takana. Ei siis kirjaimellisesti liikkunut pois piilostaan 7 tuntiin. Pakko oli senverran "tunkea" väkisin lähelle, että näin toisen edes olevan hengissä. Eli lipastoa oli pakko hieman liikuttaa, jonka seurauksena näin pienen karvapallon kipittävän äkkiä sängyn alle. Noh, on ainakin siis hengissä.

Jokainen on oma persoonansa, niin ihmiset kuin eläimetkin. Ja toki saa pieni riepu nyt tutustua rauhassa uuteen kotiinsa ja myös minuun, en siis ole toista hylkäämässä 24h perusteella. Ja tottakai on myös tapauskohtaista se, että syntyykö se luottamus heti tai vasta viikon päästä jne. Jossain sisuksissani kuitenkin on nyt sellainen kalvava tunne, että tämä ko. tapaus ei nyt olekaan sitten se sosiaalinen, reipas ja leikkisän eloisa tapaus, vaan pikemminkin syrjäänvetäytyvä, arka ja pelokas joka mieluiten karttaa ihmiskontaktia ja hellyyttä. Tuolloin se ei vain tunnu "omalta", vaikka kuinka haluaisi toiselle kodin antaakin.

Eli kertokaa ihmeessä te joilla kokemusta vastaavanlaisista tapauksista? Miten teille loppupeleissä kävi? Omasta taustastani vielä senverran, että asun siis yksin kerrostalokaksiossa ja ei ole muita lemmikkejä. Vielä en aio vaipua epätoivoon, kuitenkin _vasta_ vuorokausi takana. En vain voi olla ajattelematta entistä kissaani, saati ylipäätään kaikkia omaamiani kissakokemuksia vuosien varrelta. Mikään niistä ei ole vastaavanlainen, jossa pentu (tai aikuinen) olisi minua kohtaan näin pelokas ja arka, pikemminkin minä olen juuri se jonka luokse kaikki kissat kipittävät heti ensimmäisenä kiehnäämään. Siksi tässä nyt on itselläkin hieman lohduton olo kun ei tiedä mitä ajatella.

6

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttelin tuura

      Hahaha, kisuli on ollut teillä niin vähän aikaa, että huolehdit aivan turhaan! Käytös on todella normaalia uudelle perheenjäsenelle ja arkuutta voi jatkua parikin vikkoa, mikä katoaa pikkuhiljaa. Todella hyvä merkki, kun on kumminkin saanut syödä ja käytyä laatikolla. Naukuminen taas viittaa siihen, että huutaa vanhoja perheenjäseniään paikalle.

      Kärsivällisyyttä vain vaaditaan tässä teiltä molemmilta. Tiedän monenkin tapauksen missä on ollut ankaran arka alku, muttä loppupeleissä kissosita on ollut luottavaisia ja vilkkaita.

    • 14+10

      Oukei, kiitos vastauksesta! Toki annan raasulle aikaa ja tutustutaan ihan rauhassa. Kokemuksena vain niin uusi, että on noin täysin epäsosiaalinen ja pelokas tapaus (vaikka onkin täysin uusi ympäristö). Jopa navettakissanpennut ovat olleet enemmän seurallisia mitä tämä pikkunen. Jos en paremmin tietäisi, niin olisin voinut kuvitellakin jotta tämä olisi ollut joku villiintynyt ulkokissa tms.

      Eilen illalla oli uskaltanut siirtyä jo näkyville patterin alle. Lähestyin varovaisesti, juttelin rauhallisesti, pentu vetäytyi niin pienelle pallolle kun vain pystyi kohti nurkkaa ja sähisi. Otin kuitenkin syliin, ja siinä ollessa kyllä kehrää, puskee ja selkeästi nauttii kosketuksesta ja seurasta. Kuitenkin heti kun siirtyi sylistä pois, niin viuhahti taas samantien piiloon ja siellä pysynyt tähänasti. Vilaustakaan en ole nähnyt koko aamuna, parit maukasut kyllä kuullut joten tiedän sentään olevan tallella.

      Aamuyön aikana on kyllä taas syönyt ja juonut, laatikollakin tepastellut. Eli siitä en ole huolissani. Kakat oli tehnyt myös eilen sängyn alle, mutta laitan sen pelokkuuden piikkiin.

      Olisiko kenties neuvoja sen suhteen, että yritänkö ns. "väkisin" toista ottaa syliin saati ylipäätään lähestyä, vai annanko vain olla ja majailla omissa oloissaan? Itse kyllä touhuan omia juttujani kuten normaalistikkin, tosin imuroinnin jätän nyt suosiolla väliin niinkauan kun tuo riepu on noin pelokas. Lauantaina piti myös tulla muutama vieras kylään illanviettoon, mutta liekkö se sitten niin kovin fiksua jos toinen on tuossa jamassa... Aiemman kissan kanssa ei tosiaan koskaan ollut mitään tällaisia "ongelmia", niin on hieman hukassa itsekin miten toimia jottei täysin traumatisoi tuota kattilaista.

    • 9+2

      apua! säästä meidät pulinoiltasi seuraavien kahden vuosikymmenen aikana, niiden jokaisena päivänä. amen

    • 15+18

      Anna pennun tulla luoksesi, älä lähesty sitä väkisin tai jahtaa kiinni. Sitähän se nyt kokeilee että hei jos tulen pois piilostani niin mitä tapahtuu. Jos heti säntäät kissan luokse niin tottakai se pelästyy. Älä reagoi mitenkään.
      Tuo lattiatasolla rauhallisesti oleskelu on hyvä taktiikka. Heittele vaikka nappuloita kisulle ja yritä leikittää.
      Onko sinulla Feliway haihdutinta? Se voisi auttaa.

    • buster

      Nyt on aikaa kulunut jo., mitenkäs pentu nyt, joko päästää lähelle? Kirjoitit niin hauskasti, että oli pakko kysellä kuulumisia sinusta ja pennusta :9

    • Kaskpentuu

      Me haettiin kaks kissanpentua ja neki on ihan sika pelokkaita ja ne syö vaan yöllä ja käy laatikolla yöllä ja kun ollaan poissa... Oisko vinkkejä et miten ke sain enemmän luottavaisiksi tai silleen että tottuis hyvin ..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe