Eläkeläisillä tamän hallituksen aikana mennyt hyvin

laihtunut

kerrottiin uutisissa.

Minää kerron, miten hyvin

Jäin kuusi vuotta sitten työkyvyttömyyseläkkeelle ja eläkkeeni vuoden 2013 alussa työeläke n 750, brutto ja kansaneläke n.180,00 brutto.

Näiden kuuden vuoden aikan tein jonkinverran ansiotyötä, ajatellen, että saisin hiukan lisää, kun vanhuuseläke alkaa. Aika tuli täyteen. Anomus, jota Keva käsitteli 11 kuukautta. Lisä tuli ihan asiallissesti. Maanantaipäivänä sain tiedon. Keskiviikkona oli postissa Kelan tiedote jossa kerrottiiin, että sen ja sen lainpykälän perusteella otamme nyt Kela-eläkkeestänne TUPLANA pois sen, mitä olette saaneet työeläkettä lisää..Lisäksi takaisenperintään menee käsittelyajan 11 kuukautta liikaa saamani kansaneläke. Kela käsitteli asian heti, eikä viiveellä, kuten yleensä.

Arvatkaa kaksi kertaa, olisinko vähäisiä eurojani hakenut, jos olisin tiennyt lopputuloksen.

No, lait ovat lakeja. Otin yhteyttä Timo Soiniin ja Lauri Ihalaiseen, joilta pyysin että ryhtyisivät toimanpiteisiin moisen lain kumoamiseksi. Minuahan se ei enää auta mutta ettei muille kävisi samoin.

KUMPIKAAN EI EI OLE VASTANNUT YHTEYDENOTTOONI....

Ikävä kyllä, en vielä ole kuollut nälkään, joten yhteisjkunta ei vielä pääse huoltovelvoitteestaa.

3

143

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • riekkoriitta

   Näin se menee. Ei kannata turhaan vaivautua kun kerran on eläkepäätöksen saanut.
   Jos työkyvyttömyyseläkkeellä ollessasi menet vielä töihin jää asumistuki ensimmäisenä pois ja seuraavaksi kelan eläke. Miinukselle siinä jää.
   Jos olet töissä pinnistellyt kuusvitoseksi paremman eläkkeen toivossa iskee verottaja siinä välissä. Saat maksaa yli 20% veroa minkä seurauksena loppusumma hipoo sitä minkä olisit saanut jäätyäsi 52 vuotiaana työkyvyttömyyseläkkeelle.
   Matalapalkka-aloilla varsinkaan ei ole mitään hyötyä pitkästä työurasta tai eläkkeen ohella tehtävästä osa-aikaduunista.
   On vain otettava lusikka kauniiseen käteen ja yritettävä vastata päättäjien kuvitelmaa nöyrästä, köyhästä ja vaivaisesta eläkeläisestä :)

  • Asta Ööhön

   Meikäläisellä aika pieni työeläke ja Kelalta tulee mitä tulee.

   Nyt sitten Kela on hoksannut että kaikkia muita on jo tarpeeksi kiusattu, mutta eläkeläiset ovat saaneet olla ihan liian rauhassa.

   PITÄÄ RUKATA TILITYSPÄIVÄÄ. Mikäs siinä niille joiden sukunimi alkaa millä alkaa, mutta täällä alkamisen alkupäässä se pikkaisen vituttaa että 4. päivä muuttuu 7. päiväksi. Aika monessa vuokrataloudessa kuitenkin vuokran eräpäivä killuu siinä 2. päivän paikkeilla, ja periaatteessa kiukkuisempi vuokranantaja voisi äityä pahaksikin siitä että joutuu odottamaan rahojaan vielä useamman päivän pitempään. Nytkin kun olen ne useimmiten joutunut maksamaan päivän myöhässä, kun se on se 4. päivä jolloin eläkkeensaajan asumistukikin napsahtaa. Eikä se sinällään tietenkään riitä vuokranmaksuun. Edellisenä eli 3. päivänä tulee toki pienempi erä rahaa, mutta siinä vaiheessa on yleensä jo kaapit tyhjänä eli sitä joutuu heti hyödyntämään ruokaan.

   Ei kai auta muu kuin nähdä nälkää jossain vaiheessa ja rukata noita menojaan niin että saa ne kaikki "isommat" rahat olemaan tilillä edes 4. päivä. Muutenhan ei mistään tule mitään, jos vaikka muuttaakin haluaisi, niin kukaan ei ota asukkaaksi jos ilmoittaa että "ai jaa vuokranmaksupäivä 2. päivä, no sori mulla on varaa maksa vuokra vasta 7. päivä".

   Ei tässä mitään varmuusrahastoja köyhälle kerry mistä ottaa.

   Olisivat samantien muuttaneet sen tilityspäivän kuukauden viimeiseksi päiväksi. Siitä olisi ollut helppo maksaa niin vuokra kuin sähkökin, joissa molemmissa eräpäivä 2. päivä.

   (En juo viinaa, että turha tulla epäilemään että menee rahat ööliin ja siksi vaikea tämä siirtymä!)

  • bgdhdghndh

   Sinulla on syyskuu aikaa laittaa rahaa säästöön vuokraa varten.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   5085
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   191
   3864
  3. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   75
   3101
  4. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   289
   3074
  5. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   165
   1959
  6. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   81
   1932
  7. Loiri oli minusta vastenmielinen

   Loirin kaikkea tekemistä leimaa hänen Uuno Turhapuro filminsä. Uuno filmit ovat olleet minulle aina todella vastenmielisiä. Tuo poru
   Maailman menoa
   236
   1660
  8. Parisuhdeodotukset

   Ajattelin ohittaa tämän päiväisen palstahärdellin ja viedä keskustelua alueelle, joka kovasti mietityttää ja joka saa tuntemaan suurehkoa rakkauden va
   Sinkut
   184
   1138
  9. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1017
  Aihe