Mf ja hydrauliikan vapaa paluu?

mf265-4

Onko kokemuksia mf-käyttäjillä, voiko kippiliitäntää käyttää vapaana paluuna eli onko se vastapaineeton linja nostolaitteen ollessa ala-asennossa? Kone on malliltaan mf 265, ja koneessa on kippiliitännän lisäksi 2kpl 2-toimista lohkoa jotka siis toimivat erillään nostolaitteenpumpusta eli niillä on siis oma pumppunsa. Tarkoitus olisi siis käyttää hydraulimoottoria johon menee kaksi paineellista linjaa ja josta tulee yksi paineeton paluulinja. Jos näin käy niin säästyisi vapaapaluu liitännän tekemisen vaiva..

12

6958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tekkijä

      Kyllähän sen auki pitäisi olla,suuri virtaus saattaa ahdistaa.Hydraulimoottorin malli ilmeisesti kahteen suuntaan pyöritettävä,jos tuo kolmas paluulinja on vuotolinja niin sieltähän ei paljoa pitäisi tulla.

      • 265-4

        Joo on kahteensuuntaan pyörivä eli kyseessä on vaihtolavakärryn vetomoottori, noi massikan paineet hiukan hirvittää kun traktorista saa ilmeisesti 210bar painetta ja vanhassa vaihtolavalaitteessa max paineet on ohjekirjan mukaan 120 bar..


      • 4x4
        265-4 kirjoitti:

        Joo on kahteensuuntaan pyörivä eli kyseessä on vaihtolavakärryn vetomoottori, noi massikan paineet hiukan hirvittää kun traktorista saa ilmeisesti 210bar painetta ja vanhassa vaihtolavalaitteessa max paineet on ohjekirjan mukaan 120 bar..

        Paineenalennusventtiili on keksitty ja niitä saa jopa kaupasta. Ei kannata tahallaan särkeä vanhoja vehkeitä.


      • 265/4
        4x4 kirjoitti:

        Paineenalennusventtiili on keksitty ja niitä saa jopa kaupasta. Ei kannata tahallaan särkeä vanhoja vehkeitä.

        Joo sellaiset venttiilit täytyykin hankkia jos tolla koneella käytetään kärryä, yllätti pikkuisen toi konedatasta löytämäni tieto massikan paineista.


    • Vapaa paluu

      Helppo laittaa vapaa paluu, takaapäin katsottuna nostolaitteen kannessa vasemmalla reunalla tulppa johon voit laittaa paluun. En suosittele kippiliitännän käyttöä.

    • tekkijä

      Niin jos tuo ei mikään tilapäis kytkentä ole niin ehkä hyvä vaihtoehto olisi 2x2-toiminen lisälohko,siitä säätää painerajan 120 bar,sama max.paine varmaan kipissäkin.Lohkon kierron ottaa alkuperäisen lohkon 2-toimisen liittimistä.

    • Öljy.,

      Hydraulimoottoria käyttäessä olisi huomioitava se, että vapaa paluu öljy tulisi peräöljyn sisään, koska tällöin ei muodostuisi vaahtoamista. Jos paluu öljy putoaa öljypinnan yläpuolelle, niin se vaahtoutuu niin voimakkaasti, että öljypinta nousee huomattavasti peräkotelossa. Normaali kippi toiminnossa ei ole väliä minne öljy palautuu, koska se ei kierrä jatkuvasti.

      • Valmetti602

        Voisiko joku selittää mitä toi vapaapaluu tarkoittaa traktorin hydrauliikassa ja mitä hyötyä siitä ja miten sitä kuuluu käyttää


    • 6810

      Vapaa paluu on semmonen reikä traktorin perään, tai hydrauliöljysäiliöön, missä ei ole mitään venttiilejä tai muita hidasteita tukkeena. Sitä käytetään kun otetaan paineöljyä ulkopuoliseen käyttöön esim. halkomakone, tai hydraulimoottori. Monissa traktoreissa mm. Valtran 6000 sarjassa, ja Fordin kymppisarjalaisissa on vapaanpaluun liitin perän täyttökorkin putkessa. Sitten on semmoinen tälläkin palstalla toimiva "asiantuntijaryhmä", joka tunkee itsensä aina sekaan, kun tästä aiheesta on jollain kysyttävää. Väittäävät, että vapaapaluu pitäisi viedä öljypinnan alapuolelle vaahtoamisen estämiseksi, mutta jos se toimii yleisissä traktorimerkeissä tehdasasenteisena täyttöputkessa, niin ihan varmaan se toimii täyttökorkissa isännän itse siihen sovittamallakin.

      • Ahto_Paine

        No sattumalta kun ei vain välttämättä pelaa, vai johtaako Mezzon täyttöputki sitten öljypinnan alapuolelle? Huohotin hattu on erikseen, joten täyttöputkessa sen salaisuus piilee. Onko sitä kukaan varsinaisesti tutkinut? Se on myös öljyn viskositeetti tai lisäainekysymyskin, vaahtoaako vai ei. Valmetin 6000-sarjassa käytetään omaa märkäjarru peräöljyä, joka on myös hydrauliikan käytössä. Toki öljyjähän kehitellään kaikenaikaa paremmiksi, joten ominaisuudet saadaan paremmiksi. Ensi väittämäni perustuu yli 30-vuotiseen kokemukseen ja silloisiin öljyihin, senjälkeen olen aina ohjannut paluuöljyn öljypinnan alapuolelle. Meneehän se kaksitoiminto venttiilistöstä etukuormaajan paluuöljykin Mezzossa öljypinnan alapuolelle.


      • vss1

        Joissakin traktoreissa vaihteisto voidellaan paluuöljyllä, esim David Brownin tai John deeren kanssa pitää olla tarkkana. Näissä paluuöljy pitää ehdottomasti johtaa paluuputkistoon tai muutoin tulee vaihteistoremontti. Toki suuressa osassa traktoreita paluuöljyn voi johtaa täyttöaukkoon.


    • rattori

      Perinteisissä MF traktoreissa hydrauliikan vapaa paluun voi liittää peräkotelon sivuluukun kautta takaisin öljytilaan. Usein siinä on kierretulppa valmiina...koko on vain sellainen, että voi rajoittaa suuremman öljynmäärän kierrätystä. Liian usein on nähty viritelmiä... paluu liitettynä öljyntäyttö tulppaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe