Toimiiko Noverox?

Tekohengitystä

Tuollaista tököttiä ostin kympillä. Harmaata "maalia" joka vedetään ruosteesta mahdollisimman hyvin putsatun pellin päälle. Muuttuu hetkessä mustaksi ja tunnin päästä uusintakäsittely. Vuorokauden kuivumisen jälkeen voidaan maalata.

Ilmeisesti hartsipohjainen. Vähän joustavalta tuntuu pinta. Siistiä pintaa ei saa, koska levitetään pensselillä ja jämähtää hetkessä. Hiottaessa murenee. "Oikea" 1K-automaali ei tunnu pysyvän.

Mitä mieltä olette tästä myrkystä? Ainakin työstettävyys on perseestä.

16

13158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VAGava

      Vuosia ellei vuosikymmeniä Noveroxia käyttäneenä voin sanoa, että kyllä toimii, jos malttat tehdä pohjatyön kunnolla. Päälle vielä pohjamaalia ja pintamaalikin tarvittaessa.
      Ikuisuuksia se ei tietenkään kestä, mutta siirtää hitsihommia tulevaisuuteen.

    • Noverox

      Anna kuivua pari vuorokautta ainakin ennen maalausta.

    • noverox

      Itsekin olen ihmetellyt Noveroxin pehmeäksi jäävää pintaa ja sitä, mitä pintakäsittelyainetta noveroxin päälle on tarkoitus laittaa.

      Havainnoillistaisiko joku sitä käyttänyt kerros kerrokselta, mitä paljaan metallin ja uloimpana olevan kerroksen väliin tulee Noveroxia käytettäessä.

      Esimerkki 1, auton pohja:
      Ruoste pois, noverox, ruosteenestopohjamaali, tartuntamassa, alustamassa. Menikö joku väärin, mikä?

      Esimerkki 2, oven reuna tms.
      ruoste pois, noverox, ruosteenestopohjamaali, kitti, pintamaali. Menikö joku väärin, mikä?

    • Zn-maali

      Ihan perseestä, ei tartu alustaan eikä siihen tartu maalikaan. Ei siis ihme, että ruostuu taas kohta. Käytännössä ei siis toimi.

      Oikea siveltävä sinkkimaali on timanttia!

      • 33632623

        Kumma kun mun kokemusten perusteella asia on ihan päinvastoin, Noveroxiin tarttuu tosi hyvin kun taas sinnkkimaaliin ei tartu mikään.

        Ja aika paljon olen vanhoja ruosteisia autoja korjaillut.


    • kokemukseni35325

      Itsellä on tuosta vuosien kokemus, kovin ruostuneissa paikoissa ei hirveästi auta. Esim pyöränkaaret missä peltien välista ja kaaren sisäpuolelta on hankala saada ruosteita pois, ei Noverox maalaus kestä kuin pari vuotta kun taas ruostuu. Toki ilman Noveroxia voi olla ettää ruostuu taas jo vuodessa.

      Sitten taas jos on sellainen paikka mistä saa helposti suurimmat irtoruosteet pois, niin Noverox voi kestää montakin vuotta. Esim oven alareunasta hioin 4v sitten ruosteet lähes täysin pois eikä vieläkään ole ruostunut uudelleen vaikka sinne jäikin ruostepilkkuja.

      Kokemusteni mukaan Noveroxiin tarttuu hyvin niin pakkeli kuin happopohjamaalikin, ikään ei ole irtoillut tai halkeillut. Sinkkimaalia en suosittele koska se ei tartu eikä siihen tartu mikään hyvin. Näkeehän 80-luvun sinkkikorisista autoistakin kuinka maalinpalaset tippuu pois. Happopohjamaali suojaa myös ruosteelta mutta tarttuu itse ja siihen tartuu paljon paremmin kuin sinkkipohjaiseen.

      Noverox on päällemaalattavissa 24 h kuluttua, muttei se tarkoita että olis valmiiksi kovettunut, kyllä se siitä vielä kovettuu koska ei se pinta pehmeäksi jää. Toki penseleillä ei saa yhtä hyvää jälkeä kuin ruiskulla mutta ei se mitenkään pahannäköinen ole jos nyt ei levittele niin että virtaa pinnalla. Ja paljon paremmalta näyttää kuin ruoste.

    • 2Xnoverox

      Laitoin vain kerroksen ja ruoste puski kastumisen jälkeen läpi muutamassa päivässä. Ne paikat, mitkä käsittelin 2 kertaa ovat kestäneet. Ohje sanookin, että 2 kerrosta.

    • Aion_käyttää

      Huom! Päälle vain epoksikittiä (EI polyesteri pohjaista!).

    • kesäautoon

      Noverox hidastaa ruostumista hetken, mutta vuoden päästä taas kukkii entistäkin rajummin. Ei siis toimi. Ehkä kesäautoon kelpaa.

    • Jaupau880

      Itse olen käyttänyt noverox pensseli ainetta paikkoihin jotka ei vaadi hienoa pintaa ja sitten löytyy myös spray versio (33€ kallista suomessa). Saksan ebayllä näytti olevan puoleen hintaan. Spraytä käytin auton ulkopinnoilla ja olen seurannut k.o. autoa pari vuotta ja näyttää toimivan... Todellakin pitää noudattaa käyttöohjeita ja lämpötila/ilmankosteus huomioitava.

    • Anonyymi

      Toimii. Ainut aine joka estää ruostuminen

    • Anonyymi

      Ei ole kokemusta tuosta aineesta, mutta yleisellä tasolla kaksi asiaa on tärkeintä: tarttuvuus ja pitävyys. Niin monta kertaa olen tehnyt väärin, että tässä on faktaa.

      Pohjamaalin (tai maalin) pitää tarttua käsiteltävään pintaan kuin tauti ja pintamaalin pitää tarttua pohjamaaliin kuin tauti. Olkoon sitten primer, sinkki tai happomaali, mutta pitää tarttua joko ruosteeseen, ruostepintaan tai hiottuun pintaan todella lujaa. Ja sitten pintamaalin puolestaan pohjamaaliin.

      Kumpiko tahansa osa tarttuvuudesta menee vikaan, peli on menetetty eli pitää olla tarttuvuutta molempiin suuntiin.

      Pintamaalin pitää olla ehdottomasti joko kaasun- tai vedenpitävä tai molempia. Jos jo ruostumaan päässyt pinta ei saa "ravinnoksi" uutta vettä, vesihöyryä tai muuta kosteutta ja happea, ruostetta ei voi enää syntyä. Oletuksena siis on, että kun pintakerros on vedenpitävä, ruoste on suojassa pintamaalikerroksen alla.

      On mahdollista, että yksi maali hoitaa kaiken, ainakin mainosten mukaan. Todennäköisempää kuitenkin on, että maaleja pitää olla kaksi tai kolme eri tyyppistä ja kerroksia myös kaksi tai kolme.

      Edellisten lisäksi, jos kulutuksenkestoa tarvitaan, se tulee ottaa huomioon vielä erillisellä kerroksella. Yleensä, mitä paksumpi kerros, sen luotettavampi lopputulos. Tähän on yksi poikkeus kiiltoa antamaan, ja se on nanokäsittely mutta vain ehjään maalipintaan.

    • Anonyymi

      Otin etulokasuojan irti omasta autosta kun alaosassa oli maalissa halkeama ja ruostetta. Totuus lokarin todellista kunnosta kävi nopeasti ilmi. Se osa mikä on kiinni alhaalla helmassa ja mihin kuraläppä kiinnittyy oli karmeassa kunnossa. Sen verran ehjää peltiä ruosteen alla, ettei mennyt irroittaessa poikki. Ajattelin kokeilla kunnostaa osan kotikonstein kun autokin on jo 30 vuotias. Mitään hävittävää ei siis ole.

      Rapsuttelin isoimmat ruosteklöntit teräsharjalla varovasti pois. Jatkoin porakone-messinkiharjayhdistelmällä ja hioin niin tarkkaan kaikki ruosteet pois kuin vain pystyi. Pelti oli kuin pommituksen jäljiltä - täynnä pieniä reikiä. Koska ehjää peltiä oli kuitenkin myös kohtuullinen määrä niin sivelin molemmin puolin Noveroxia ohjeen mukaan pensselillä. Käsittelyn jälkeen pelti näyttikin mustana jo vähän paremmalta. Kuivumisen jälkeen maalasin käsittellyt kohdat happopohjamaalilla.

      Seuraava työvaihe olikin vahvistaa ohentunutta peltiä. Hitsausvehkeitä kun ei ollut ajattelin, että kemiallinen metalli ja alumiiniverkko hoitaa pellin virkaa varsin hyvin. No verkosta leikkeilin sopivia palasia ja taittelin niitä vaadittuun muotoon. Sitten paksu kerros kemiallista metallia päälle useissa erissä ja hiontaa. Kun tämä oli tehty oli maalauksen vuoro.

      Kemiallisen metallin päälle laitoin tavallista akryylihiontapohjamaalia ja siihen pintaväri. Tuon lokarin kosteudelle alttiin alaosan käsittelin ruiskutettavalla alustamassalla molemmin puolin.

      Väitän, että lokari toimittaa tehtävänsä useita vuosia eteenpäin. Ehkä vuosi pari niin tuota ei olisi enää ehjänä irti saanut.

    • Anonyymi

      Hiekkapuhallus 2K-epoksipohjamaali autonväri 2K-kirkaslakka. Tämä on kestävin mitä olen kokeillut. 2K-maalia saa kilikalinakin esim. Motonetista.

    • Anonyymi

      Joo kyllä se tuolla alusta kestää pitkään. Tun jälkeenkään alustan suojaus ei tee pahaa. Kanattaa myös muiustaa etä kotelorakenteet ruostuvat sisältä ulospäin. Se koteloiden sisäpuolen ruiskutus kotelonsuoja-aineella on myös tärkeää.

    • Anonyymi

      Mastonin Rost Stopista kokemuksia. Aine haisee hieman imelellä vähän kuin fosforihapolle. Varmaan hyvin laimea vesiseos. Välineiden pesu tehdäänkin ohjeen mukaan vedellä. Teho perustuu minusta ruosteen kapselointiin paksun alkydikerroksen alle. Happo toimii kait enemmän kiinnikkeenä kuin ruosteen neutraloijana. Ainehan muuttuu kovaksi mustaksi pinnaksi vaikka paperin päällä ilman ruosteen vaikutusta. Pitää laittaa ainakin pari kerrosta muuten jää huokoiseksi. Toimii kuin pohjamaali olen pakkeloinut muistaakseni suoraan päällekin ja kestää sen spray etch primerin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      66
      3163
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      548
      3004
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2225
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1982
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1815
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1795
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1572
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      101
      1295
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1185
    Aihe