Potatismjöl är bra till allt möjligt.

gammal huskur

Nu när det har varit svettigt och varmt i sommar såblir man ofta röd både här och där (isynnerhet om man är litet överviktig )Jag har märkt att om man pudrar med litet potatismjöl så hjälper det bättre än salvor och dylikt.

15

1128

Vastaukset

 • Nu kommer vi ut ifrån skåpet. Jag har alltid haft problem med en kliande anus. Nån tipsade mej om potatismjölet. Gud vilken effekt o lättnad. Förr vakande man med ett evigt skrapande av öppningen o pungarna. Potatismjölet räddade mitt äktenskap.

  • Tidigare använda man ju potatismjöl när babyn blev irriterad och röd i rumpan.Potatismjöl och matsoda är utmärkta mediciner.


  • halsbränningar kirjoitti:

   Tidigare använda man ju potatismjöl när babyn blev irriterad och röd i rumpan.Potatismjöl och matsoda är utmärkta mediciner.

   Med soda,citron och ättika klarar man sig långt också i städbestyrena.


 • mycket av dom gamla huskurerna är på väg tillbaka. alla salvor, krämer m.m innehåller kemikalier som i sig kan skapa utslag o allergier.

  • Jag kommer ihåg att farmor använde groblad som bandage när man hade sår någonstans.Kålblad lär man också kunna använda.......När hjärtat skenade iväg så använde tanterna några droppar kamfer på en sockerbit.


  • kådsalva kirjoitti:

   Jag kommer ihåg att farmor använde groblad som bandage när man hade sår någonstans.Kålblad lär man också kunna använda.......När hjärtat skenade iväg så använde tanterna några droppar kamfer på en sockerbit.

   Jag hade ett besvärligt rött och kliande område på ett visst ställe.Pudrade några dagar med potatismjöl och nu är huden fin.


 • Min kroppa reagera med urticarea när kall tiden börjar, komm ihåg ännu att jag var ca 5-6 är när fick jag den första gången. Mina tår blir röd, svällde och kittlade hemsk! Mamma gnuggade dem med potatismjöl.
  Följande år problem blev sämre men inte i varje vinter, problem var bort några år men ca 25 år fick jag den tillbaka. Ny saken med den "kall allergi" (urticarea på latinska) var eksem som kittlade. Jag får den när jag ha varit ute på vädret är kallt, under 2-5, beroende också om vindrar från nord eller öst.
  Men eftersom potatismjöl är, hur man kan säga, hemsk(!) på ansikt (lika vit) är jag tvungen använda kosmetik, puder. Den skydder porer så jag ska vara ute liten tid.

  I bland läste jag på Allas att mänskor liksom jag finns också i Sverige, ca 25000 berättade artikel. Jag tog kontakt till Allergialiitto i Finland och hörde att de ha också registrerad samma problem, specielt i 80- talet när var den hemsk kalla vintrar i södra Finland.
  Nutiden bor jag i Åland, här har vi inte så kallt liksom huvudstadsområd så mit livet är mycket bättre. Men, vem vet, kanske vi är tvungen att flytta till någon land dom har evig sommar...

 • Gamla huskurer kan ibland vara bra. Man kan iaf testa hur det blir. Ca två år sedan, hade ja en hemsk klåda i hårbotten. Köpte allt möjligt från apoteket, fick hjälp för stunden, men klådan bara fortsatte, det var hemskt.

  Jag googlade och hittade...testade den och sedan dessa har ajag inte användt varken hårshamo eller balsam.

  jag har nu under ca två år tvättat håret med utspäd äppelcidervinäger, lite vatten i och dubbelt så mycket äppelcidervinäger, låter det verka ett par minuter, tvättar, gnuggar håret med varmt vatten, sedan med svalt vatten, kallare vatten lugnar hårbotten. Utmärkt metod. Har alltså inte alltså inte användt shampo under ca två års tid...håret blir ren, nu är klådan borta, men jag fortsätter med denna metod. Vill inte ha klådan tillbaka :)
  http://www.äppelcidervinäger.se/behandla-haret/

  • Oj,oj vad det har varit bra med potatismjöl igen (under tisuna )och andra hudveck nu när det är så varmt och man svettas mycket.


  • överviktig kirjoitti:

   Oj,oj vad det har varit bra med potatismjöl igen (under tisuna )och andra hudveck nu när det är så varmt och man svettas mycket.

   Jag har hört att blondiner skall smeta citronsaft i håret när de tar solbad....naturlig blekning.


 • Potarimol

 • Det är bättre jag säger ingenting här idag.

 • Om man använt potatismjöl och plötsligt vill ha sex? Behöver man skölja bort mjölet eller inte :D

 • Skräppor å Glad Johanni ! :D

  • Både potatismjöl och matsoda utblandat i vatten kan man pröva på vid magbränningar.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.