Pohjois-Satakunnan seutuverkko on pian kaput

Valokuitupää

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy. Miksi tähän tarvitaan tällainen välikappale väliin. Verkon suunnittelusta vastaa Ikaalisten-Parkanon Puhelin Osakeyhtiö IPP ja rakentamisesta TLT-Connection Oy. Rakennuttaja on Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy.

Miksei rakennuttaja voisi olla IPP, koska se laajentaa muutenkin toimintaansa voimakkaasti Satakuntaan. Tässä on nyt vaan yksi turha kustannuksia aiheuttava väliporras välissä. IPP:LLÄ on parempi tietämys asioista ja PSSV joutuu muutenkin ylläpitämään kallista työvoimaansa ja hakemaan kallista konsulttiapua toimintaansa.

PSSV:llä ei ole minkäänlaisia toiminnan mahdollisuuksia jatkossa, valokuidun omistajat joutuvat ylläpitämään kallista byrokraattista turhaa yritystä, ennen pitkää PSSV ajautuu IPPN syliin ilmaiseksi, muutoin edessä olisi konkurssi. Mennään nyt tällä eteenpäin vähän aikaa, jotta edes saadaan verkko rakennettua.

Varmaan muuta tapaa ei ollut saada valokuituverkko aikaiseksi, mutta pitkässä juoksussa tämä tapa on kalliimpi, koska PSSV ottaa toimintaansa kulut verkonkäyttäjiltä, joka on vain ylimääräinen rasite, IPPN verkossa kulurakenne olisi ollut halvempi.

En aio ottaa valokuitua käyttöön, pärjään mokkulalla ihan hyvin. Valokuidun hinta pitää olla kilpailukykyinen mokkulaan verrattuna. Muut operaattorit lisää jatkuvasti 3G verkon kuuluvuutta myös Jämijärvellä.

15

816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lankaan uskova

      Juuri näin mitäs sitä "kulkemaan pääsee metsäpolkua ja moottoritietä" ( Lainaus TL.) ja voihan sitä liikkua Ladalla tai Mersulla. nopeus ja varmuus vaan on hieman eriasia.
      Meillä kulkuun riittää näitä "metsäteitä" osalle on saatu valtion rahaa ja silti niissä seisoo päässä kyltit että " Yksityistie kulkeminen omalla vastuulla".
      Samoin eräs operaattori kusetti valtion rahaa verkonrakentamiseen ja kun myrsky katkaisi johdot niitä ei korjattu vaan kerättiin pois eikä viittä vuotta ollut kulunut hankkeen loppumisesta, tuskin vaan rahoja takaisin perittiin.
      Tulevaisuutta on vaikea ennustaa mutta langaton verkko ja tietokone on melki kulkenut käsi kädessä, kun tänään ostat tietokoneen se on huomenna pieni ja kun tänään rakennetaan langaton verkko se on huomenna ahdas, nytkin Jämijärvelläkään ei ole ainuttakaan paikkaa jossa langaton toimisi 24 h samalla nopeudella langatonta rasittaa mm. älypuhelimet ja niiden käyttö lisäksi langattomissa puhelut ovat aina ykkösiä.
      Mutta ei siinä mitään jos Sinulle riittää netin käyttöön pätkivä ja kaatuileva langaton niin ok. Mutta kiinteä toimii se kuparin tai valokaapelin välityksellä TOIMII eikä laskuja tarvitse esim. pankkiohjelmaan kirjata useita kertoja.
      Tiedä sitten onko PSV voimissaan kolmenvuodenpäästä vai onko se IPP tai Sonera mutta vaikka se olisi Sonera niin eikai se maanalta ala johtoja pois kerimään?
      Kun valokuituverkko on rakennettu niin toivottavasti siihen vielä pääsee mukaan, ettei siihen laiteta kylttiä jotta "Yksityinen kulku omalla vastuulla"

    • Valokuitupää

      Mulla ainakin Jämijärvellä tulee varmasti 3-4 megaa ja parhaimmiten jopa 7 megaa mokkulasta. Mokkula pysyy päällä 24h, pelaan verkkopelä ja sun muuta katselen elokuvia. Paremmin toimii, kun vanhan laajakaistan kanssa, jossa usein aina katkoja. Olen myös kokeillut langatonta @450 yhteyttä ja se oli täysi susi, nythän sitä muutettiin erillaiseksi. Odottelen tässä vaan sitä 4G.tä, pian se on täällä samaan aikaan, kun valokuituverkko on valmis. Eipä taida sitten enää valokuidut kiinnostaa, koska valokuidun kuukausimaksut ovat aika kalliita. Kilpailua tulee olemaan, se on hyvä, että on vaihtoehtoja, ei pääse hinnat nouseman liian korkealle.

      Valokuitu-liittymissä nopeus on enintään mainittu maksiminopeus, mutta pääsääntöisesti vähintään puolet tästä nopeudesta. Valokuitua markkinoidaan halvalla sisäänheittohinnalla hitainta 10/10 megaista, joka kaikkien määritysten mukaan ei ole edes valokuitu, eikä sitä saisi valokuduksi sanoa, muuta kuin että kaapelit on valokuitua. Muut menevät ohi verkossa ja tälla nopeudella jäät muiden jalkoihin. Hinta on edullinen, mutta tekeekö 10/10 megasella valokuitunopeudella sitten yhtään mitään tällä hinnalla, monessa tapauksessa suosittelen mokkulan käyttöä. Työttömällä ei ainakaan ole mitään varaa, ostella valokuituja mökkiinsä.

      • Mökö

        Hinnasto
        www.satapirkanpuhelin.fi


    • Valokuitupää

      Niinhän siinä sitten kävi, että verkon ylläpitäminen siirtyi kokonaan Soneralle. niinkuin etukäteen arvelin, muita kiinnostuneita edes ei tainnut olla. Pohjois-Satakunnan seutuverkolla ei ollut mitään resurseja verkon ylläpitämiselle. Koko projektissa PSSV oli turha ylimääräinen kuluerä, Sonera tai IPP olisi pystynyt hallinoimaan koko operaation alusta loppuun paremmin ja edullisimmin. Tässä lähinnä on vaan haaskattu rahaa. Nyt Sonera pääsee laskuttamaan kunnolla verkon ylläpidosta, PSSV laskuttaa toiseen kertaan hallinnoimisesta. Hinnat ei aikakaan tule olemaan kilpailukykyiset mokkulaan verrattuna.

    • Kuparit on poikki

      No ehkäpä tätä voisi verrata Nokiaan ja Eeloppiin.... Sonerahan aikanaan lupasi keriä verkon pois ja että rakentaminen on niin kallista ettei tänne operaattoreista kukaan sitä rakenna.... Kas kas kun alueen kunnat perusti oman yhtiön ja saivat liittyjiä tarpeeksi, rahoituksen rakentamiselle varmistettua tuli Sonera ja poimi marjat! Kieltämättä Soneralta mahtava puhallus!
      Toivoa sopii että palveuntarjoajiksi tulisi muitakin kuin Sonera ja ettei palvelun käyttäjät menisi halpaan! JOS Sonera saa palveluntarjoajana monopolin tai sitä lähelle on pelättävissä hintojen nosto ja kohta ilmoitus että verkko on niin kallis ylläpidettävä että kerätään se pois! Olihan maan alla olleva kuparijohtokin Soneralle kallis ylläpidettävä! Mielestäni nyt on pallo liittymän hankkijoilla paras olisi kun liittymän myyjänä olisi joku muu kuin meidät kerran pettänyt operaattori!

    • Valokuitupää

      Oikeastaan pahin mahdollinen skenaario tapahtui mitä pelkäsin. Kylien puhelinkeskuksiin oli vedetty jo valmiiksi maan alle kuparikaapelit, paljoa ei olisi tarvittu, kun olisi vaan vedetty kuparikaapelia maan alle lisää ja se olisi ollut paljon halvempi ja nopeampi ratkaisu. Tällainen pieni valokuituverkko ei ole mitenkään Soneran ydinliiketoimintaa. Jos Sonera yllättäen vetäytyy pois verkon ylläpidosta pois kannattamattomana, ei taida Elisakaan tai muitakaan yrityksiä kiinnostaa verkon ylläpitäminen. Valokuituverkon toiminta loppuu samantien, sitten haetaan apua kaupngeilta ja kunnilta, joiden maksettavaksi verkon ylläpitäminen lopulta jää. Tässä on haistettu hyvä markkinarako ja jokainen mahdollinen toimija siinä välissä yrittää vetää mahdollisimman ison siivun siitä itselleen ja verkon käyttäjät maksavat koko laskun. Näin se menee näissä projekteissa.

    • Valokuitupää

      Millaisella pohjalla koko valokuituverkon rakentaminen oikein on. Joko on kaikki rahat tuhlattu mitä on kunnilta ja Eu:lta on saatu. Lainoilla näköjään mennään eteenpäin. Miksei hankkeessa käytetään yhtään talkootyötä tai saisi hyvitystä omasta kaivuu työstä liittymämaksusta.


      Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n pitkäaikaisen lainoituksen järjestäminen on valmistelussa siten, että yhtiön tavoitteena on saada esitys kunnille helmi-maaliskuussa 2014. Yhtiön toiminta edellyttää rahoitusta jo ennen
      kuntien päätöstä pitkäaikaisen rahoituksen järjestämisestä.

      Pohjois-Satakunnan Seutuverkko oy esittää, että Kankaanpään kaupunki
      antaisi yhtiölle lyhytaikaista maksuvalmiusluottoa enintään 1 milj. euroa siihen
      asti kunnes pitkäiaikainen rahoitus on järjestetty. Maksuvalmiusluottoa
      yhtiö nostaisi vain maksuvalmiuden edellyttämän tarvitsemansa määrän.

      Valmistelijan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää myöntää Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:lle lyhytaikaista maksuvalmiusluottoa seuraavin ehdoin:
      - luoton määrä enintään 1.000.000 euroa
      - takaisinmaksu viimeistään 30.6.2014
      - korko: kunkin luottoerän nostopäivän 3 kk:n euribor 1,00 %-y

    • Talkoilla

      "Meillä kulkuun riittää näitä "metsäteitä" osalle on saatu valtion rahaa ja silti niissä seisoo päässä kyltit että " Yksityistie kulkeminen omalla vastuulla".

      Kun valokuituverkko on rakennettu niin toivottavasti siihen vielä pääsee mukaan, ettei siihen laiteta kylttiä jotta "Yksityinen kulku omalla vastuulla" "


      Ketä noin kovasti kiusaa yksityisteiden päässä olevat kyltit? Ota selvää, miksi ne siellä on ennenkuin harmistut niistä. Tietoa löytyy esimerkiksi tieyhdistyksen sivuilta.

    • Valokuitupää

      Pohjanmalla eräs kylä sisuuntui kun Sonera ei tarjoutunut toimittamaan kuitua ja vetivät se itse talkoilla. Siinä vaiheessa sitten kun oli rahat kerätty osuuskuntaan ja rakentaminen alkanut, Sonera ilmoitti että tuovat alueelle valokuidun jotta saadaan kilpailua.
      --
      Näin Soneralla toimitaan tulevat aina jälkeenpäin ns. haaskalle.

    • Talkoillako?
    • Valokuitupää

      5g-verkot vuosina 2020- 2025 tekevät aivan uudenlaisesta etätyöskentelystä mahdollista, mikä saattaa johtaa suurempiin yhteiskunnallisiin muutoksiin.

      Ericssonilla oli kauhakuormaajan päälle asennettu 360 astetta kääntyvä kamera, joka mahdollisti laitteen kauko-ohjaajan näkymät joka suuntaan ja kaivamisen vaikka kotisohvalta käsin.Tekniikan hyödyntämsen mahdollisuudet on lähes rajattomat. 4G tulee olemaan pelkästään välivaihe tässä kehityksessä.

      • Sitä niittää

        Eiköö ne kaikki vaiheet ole vain välivaiheita?

        Itse taidatkin olla vain jälkeiset; ei päätä ei häntää pölötyksissäsi. Gentleman88 on vaihtanut nickinsä?


    • Huhhuuu

      Jep ja 2200 vuonna on jo vallan uudet tuule :)

    • Valokuitupää

      Tekniikan kehitys on nopeampaa kuin tiedättekään, aina ollaan yksi pykälä myöhässä ja kun tekniikka tulee suuren yleisön tietoisuuteen se on jo vanhanaikaista ja hidasta.

      • G-man88_fan

        Olihan 10 vuotta sitten mahdollista tehdä nykyaikaisia älypuhelimia vastaava puhelin, tosin sen aikaisilla komponenteilla olisi tullut maksamaan satoja tuhansia euroja. Joten nämä "Esson baari -juttumiehet" voivat mennä näiden omien tekniikan tietämyksien kanssa itseensä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe