Junalla ja laivalla maailman ympäri

maita pitkin

Suunnitteilla junamatka maailman ympäri. Voi siinä olla bussiosuuksiakin, tai vaikka pyöräilyä tms. Merien ylitykset laivoilla. Pointti on että vaihteeksi muuta kuin lentämistä.

Olisiko kellään kertoa kokemuksia, kommentteja? Mistä kannattaa mennä, jos haluaa nähdä maailmaa maan pinnan tasolta. Kokemus on että siinä näkee enemmän ja on aikaa valmistautua siirtymiin paikasta toiseen.

Lentokierros on jo tehty eikä se enää nappaa. Sopii jatkossakin työmatkoille kun on kiire.

5

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaksin reissuun

      Itsekin miettinyt juna/laiva/lentoyhteyksiä n.3-4kk reissua varten. Laivallahan voi tehdä yli 3kk:n maailmanympärysmatkoja, mutta siinä näkee vain satamakaupungit, joten muita matkustusmuotoja pitää saada mukaan. Lentäen Atlantin yli, siitä junalla Amerikan halki, länsirannikolta laivalla etelä-amerikkaan ja pikkusaarten kautta Uuteen Seelantiin ja Australiaan, sieltä juna/bussi toiselle puolelle Australiaa. Siitä eteenpäin on sitten paljon vaihtoehtoja, mitä haluaa nähdä, Japani,Kiina, Intia , Afrikka jne. Loppumatka olisi kuitenkin siistiä tulla laivalla Intian valtamereltä Välimeren kautta Englantiin ja sieltä lentäen Suomeen.

    • RTW lentämättä

      Hauska suunnitelma sulla. Aiot juuri sen pätkän lentää mikä olisi helpoiten toteuttavissa laivalla. Atlantin ylitys siis. Kaliforniasta Panamaan on mahdollisuus kulkea bussilla. Panamasta Kolumbiaan ei ole maayhteyttä, mutta laivalla pääsee. Etelä-Amerikassa voit taas kulkea bussilla minne haluat. Sitten tuleekin se mahdottomin ajatus. Laivalla Etelä-Amerikasta Australiaan. Siellä ei kulje kuin rahtialukset ja yksityiset purjealukset. Seuraava haaste on siirtyä Australiasta Aasiaan. Laiva yhteyttä ei tietääkseni edelleenkään ole. Australian pohjoisosasta kannattaa pyydystää yksityisiä purjeveneitä jotka matkaisivat vaikkapa Itä-Timoriin. Sen jälkeen kaikki on taas helppoa laiva/juna/bussi kulkemista Hesaan asti.

      Tämän tyyppinen ilman lentoja toteuttava maailmanympärimatka on siis suurimmalta osin mahdollista, mutta tulee paljon kalliimmaksi kuin lentäen. Rahtilaivat eivät todellakaan ole mitään halpoja. Ja aivan mahdoton on tämän tyyppinen matka toteuttaa 3-4 kuukaudessa. Pikemminkin 12-24 kk kuulostaa realistiselta. Laivamatkat kestää ja joitain rahtilaiva vuoroja täytyy odotella viikkoja, eikä niihin niin vaan hypätä kyytiin.

    • Kaksin reissuun

      Eikö olekin hauska suunnitelma. Onneksi muutoksia voi tässä vaiheessa tehdä mielinmäärin. Lentäen Atlantin yli siksi ettei aikaa mene merta katellessa, säästyy aikaa maihin. Muutetaan suunnitelmaa niin että lennetään Etelä-Amerikkaan ja sieltä tullaan Pohjois-Amerikan puolelle laivalla. Länsirannikolta pääsee sitten laivalla Australiaan. Australiasta on olemassa laivayhteys Aasiaan. Pitää vain mennä Perthiin saakka, josta pääsee Bangkokiin ja Singaporeen. Loppumatkan voi sitten valita oman mieltymyksen mukaan. 4kk riittää , kun on hyvin suunniteltu reitti. Lentäen tulisi halvemmaksi ja nopeammaksi, mutta kun kerran elämässä tällaisen matkan tekee, niin ei sitä ensimmäisenä hintalappua katsota.

    • RTW lentämättä

      Sanoisin ehkä ennemmin mielenkiintoinen suunnitelma. Hauskuudesta en oo ihan niin varma. Jos ottais vaan lennot BOG ja sieltä olis tarkoitus päästä lentämättä Panamaan. Uskoisin että se viikko menee Bogotaan saapumisesta kun on päässy Panamaan. Panamasta bussilla Mexico Cityyn minimi viikko. Mexico City ->Tijuana 2 vrk. Tijuana -> LAX 1 vrk. LAX -> SYD 3 vko laivalla. SYD -> Perth 1 vko. Perth -> SIN/BKK ~2 vko. Seuraavaksi pitäs päästä Hanoihin. Siitä junalla Nanning, josta juna Peking ja juna Moskovan kautta Hesaan. Laskisin että pelkkään liikkumiseen menisi aikaa 11-12 vko, eli 4 kk reissusta olisitte tienpäällä 3 kk. Siinä ei paljoa myöhästymisiä saa tulla aikatauluihin. Aina uuteen kaupunkiin tullessa on lähettävä selvittämään/ostamaan jatkolippuja seuraavaan kohteeseen ja toivoa että paikkoja on saatavilla. Laivat lähtevät vain ja ainoastaan tiettyinä päivinä vuodessa. Jos on suunnitellut esim olevan LAX 3-4 päivää ennen laivan lähtöä, bussit Panamasta Tijuana tulee viivästyksiä, voipi olla ettei jää aikaa LAX ollenkaan.

    • Kaksin reissuun

      Hyvä, tämähän alkaa tarkentua. Muuten SYD ->Perth Indian Pacific junalla kestää 3vrk, kun taas laiva Perth -> BKK vie 10 vrk. Yksi vaihtoehto BKK:sta olisi laivamatka Ateenaan vähän yli 4 vko. Eurooppaa on tullut reilattua sen verran että Ateenasta voi sitten joko lentää tai tulla junalla Helsinkiin. 4kk reissussa ei ole kuitenkaan tiukka aika, sitä voi jatkaa vaikka parilla kuukaudella, jos näyttää siltä, ettei aika riitä. Sitten jää aikaa katella nähtävyyksiä ja kyllähän juna /bussi-kyydissä maisemat vaihtuvat koko ajan. Junassa matkustamista pidän parempana vaihtoehtona. Matka pitäisi saada jaksotettua niin, että laivamatkat ovat rentoutumista ja tankkaamista varten juna/bussimatkojen lomassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe